|
Post by Alucard on Apr 5, 2015 5:09:02 GMT 2
Κλασσικό θέμα,γνωστό σε όλους,ανεβάζετε κομμάτια που σας αρέσουν,είτε youtube links είτε από οπουδήποτε αλλού. Κάνω την αρχή.
|
|
bart
Novice
|
Post by bart on Apr 5, 2015 12:15:13 GMT 2
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 5, 2015 12:58:02 GMT 2
Ωραίος. Είχα περάσει κι εγώ μία φάση πριν από 3-4 χρόνια που τα είχα λιώσει. Τσέκαρε και τους Karma to Burn, τίμια μπάντα και πολύ δυνατά live.. Και imho η δισκογραφία των Megadeth στα 90s μέχρι και το Youthanasia βάζει κάτω ό,τι κάναν οι "αντίπαλοι" στα 90s- αν και imo το Rust in Peace δεν το φτάνει καμμία δουλειά των Metallica, ίσως το Μaster of Puppets. Και έτσι και ένα από εμένα, από ένα album έκπληξη για το έτος που πέρασε- κλασικούρα όσο δεν πάει βέβαια και γερμανική παουερίλα α λα Helloween, αλλά απόλαυση
|
|
bart
Novice
|
Post by bart on Apr 5, 2015 13:19:10 GMT 2
Χθες πηγα σε live των planet of Zeus , να τιμαμε και τα εγχωρια προιοντα 2,5κ κοσμος , γαμησαν ασχημα. Εχω ακουσει Karma to Burn , ωραιοι. Και εγω εχω κολησει τωρα τελευταια με desert/heavy rock και γουσταρω ασχημα. Γενικα ακουω οτι ακουγεται καλα σε εμενα απο jazz μεχρι drone ξερω γω... μιας και ειπα drone , τσεκαρε αν και ειμαι σιγουρος οτι θα το εχεις κανει ηδη , οτιδηποτε απο Earth. Άλλη φαση...
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 5, 2015 13:33:28 GMT 2
Ε ναι! Είχα δει Planet of Zeus το 2006 ή 2007 μαζί με τους Pottergeist( ένας φίλος φίλου ήταν ο τότε κιθαρίστας τους) και είχα πάθει πλάκα. Τότε βέβαια με το ζόρι είχαμε μαζευτεί 400 άτομα και πολλά μπορεί να λέω Αλλά οι Planet πραγματικά αξίζουν με τα χίλια και δυστυχώς ενώ ήθελα να έρθω δεν τα κατάφερα. Πολύ καλοί είναι και οι 1000mods και Universe217( διαφορετική φάση αλλά υπέροχο συγκρότημα) Καλά κάνεις και ακούς ό,τι θες. Εγώ σκέψου το τελευταίο 1,5 χρόνο έχω φάει κόλλημα με New retro wave και ιδιαίτερα τους Dance with the Dead και Perturbator.
|
|
bart
Novice
|
Post by bart on Apr 5, 2015 13:41:58 GMT 2
Ωραιος! Παιζεις καποιο μουσικο οργανο ; Εγω μαθαινω ηλ. κιθαρα , το ειχα αχτι μιας και ειχα λιωσει στη κλασσικη και το ωδειο με ειχε καψει , ευτυχως οχι ανεπανορθωτα Μπραβο , που δεν εισαι κολημενος με ενα ειδος μουσικης παντως , οι περισσοτεροι που ξερω ειναι κολλημενοι. Ναι απο εγχωριες μπαντες εκτος απο PoZ εχω παρευρεθει και σε lives των 1000mods και Villagers of Ionannina City , οι οποιοι κανουν ωραιο συνδιασμο κλαρινου και rock. Εξαιρετικα live κανανε και οι δυο και αν δε κανω λαθος ήταν sold out. Απο εκει και περα απο ξενουνς και στους Blues Pills ειχα παει αλλα δε τρελαθηκα. Ήθελα να παω Monster Magnet αλλα δεν εκατσε. Ελπιζω να παω Mastodon... Ωραιοι και οι Universe 217. Τσεκαρε απο εγχωριο προιον τους Tuber(instrumental rock) , we.own.the.sky (θυμιζουν god is astronaut) και one leg mary. Γενικα η ελληνικη σκηνη γενναει διαμαντακια και με εκπλησει συνεχως. ΥΓ: Ο Μπαμπης των Planet ειπε κατα τη διαρκεια του live :
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 5, 2015 16:42:08 GMT 2
Δυστυχώς όχι. Δύο χρόνια είχα κάνει αρμόνιο αλλά bleh... Κιθάρα ήθελα να μάθω σαν φοιτητής αλλά μάλλον δεν το ήθελα και τόσο πολύ, μιας και δε στρώθηκα ποτέ να ξεκινήσω μαθήματα Ίσως μάθει κανένα από τα παιδιά μου στο μέλλον, αν θέλουν, για να μου φύγει το απωθημένο ( όοοοταν αποκτήσω) Εγώ να σου πω, live έχω να πάω πολύ καιρό. Το τελευταίο που πήγα ήταν στους Kyuss Lives! πριν δύο χρόνια. Ήταν τότε που είχα πάει συνεχόμενα σε Karma to Burn στο An!, Samsara Blues Εχperiment πάλι στο An! και καπάκι Kyuss Lives!. Ό,τι συναυλίες έκτοτε ήθελα να πάω, η πλειοψηφία τους έπεφτε σε μέρες που εφημέρευα( γκαντεμιά απο τις λίγες) H ελληνική σκηνή πλέον έχει πολύ πολύ αξιόλογα συγκροτήματα, απλώς θεωρώ πως δεν εξυπηρετεί καθόλου η γεωγραφική θέση της χώρας και φυσικά και η οικονομική κατάσταση- για να πας μια περιοδεία να σε μάθει ο κόσμος και να προωθήσεις το υλικό σου θες ένα Α κεφάλαιο. Συνυπολόγισε και τη δισκογραφία που πλέον- και ειδικά στην Ελλάδα των εφημερίδων και της πειρατίας- πνέει τα λοίσθια και αντιλαμβάνεσαι πόσο δύσκολα είναι.
|
|
bart
Novice
|
Post by bart on Apr 5, 2015 17:48:20 GMT 2
χαχα και εμενα ο πατερας μου με εβαλε να μαθω κλασσικη επειδη το ειχε απωθημενο Εγω προσωπικα βλεπω ενα κλιμα αλληλεγγυης μεταξυ των μπαντων στην Ελλαδα. Επισης βλεπω κοσμο να υποστηριζει τη μπαντα που γουσταρει μεσω bandcamp.com κτλ. . Τωρα νταξει νομιζω οτι το θεμα της πειρατειας κτλ. γινεται σε ολο το κοσμο και γενικα δε ζεις απο αυτο , πιο πολυ σαν χομπυ πιστευω το κανουν οι περισσοτεροι εχοντας και κανονικες δουλεειες. Σε τελειες συναυλιες πηγες ρε συ , ωραιος.
|
|
|
Post by Alucard on Apr 6, 2015 20:25:51 GMT 2
|
|
bart
Novice
|
Post by bart on Apr 6, 2015 20:53:47 GMT 2
Καλο eargasm
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 6, 2015 22:05:58 GMT 2
Alucard με τους Ayreon και Silent Force μου θύμισες λύκειο και πρώτα έτη φοιτητής- πανε 14-15 χρόνια Ωραίο progressive metal. Μου άρεσαν πολύ και οι Angra, οπότε είχα τρέξει Metropolis να αγοράσω το Ritual, από την νέα τότε μπάντα του Andre Matos με τους Confessori και Mariutti, τους Shaman, εν μέσω εξεταστικής. Πολύ όμορφος δίσκος... Καλά το Μaggot Brain είναι τεράστιος δίσκος, όταν το είχα ακούσει από youtube στα recommended που βγάζει είχα πάθει τρελή ήττα. Εννοείται είχε πέσει παραγγελία με συνοπτικές διαδικασίες στο επόμενο μισάωρο. Το ακόλουθο δεν το γνώριζα, αλλά παίζει και ο Tommy Bolin αν είδα καλά από τα comments. Μεγάλη μορφή ειδικά το Come Taste the Band είναι από τα αγαπημένα μου Deep Purple albums ever.( αδικοχαμένος και αυτός τον έφαγαν τα ναρκωτικά...) Eπίσης πολύ ωραίος κιθαρίστας- εγώ τον έμαθα από το Guitar Hero III - είναι ο Eric Johnson. Tέρμα μελωδικός, το Αh Via Musicom, χωρίς υπερβολή το έχω λιώσει.
|
|
bart
Novice
|
Post by bart on Apr 6, 2015 22:13:58 GMT 2
Πω ρε φιλε , με εφτιαξες. Αγοραζεις και βινυλια ; Εισαι τερμα ψαγμενος στο θεμα μουσικη ε ; Αν σου αρεσουν οι βιουρτουοζοι της ηλ. κιθαρας τσεκαρε Steve Vai , Satriani και Paul Gilbert.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 6, 2015 22:25:07 GMT 2
Ναι έχω μια ταπεινή συλλογή από βινύλια αλλά μη φανταστείς με το ζόρι να φτάνουν καμμιά 40άρα. Βέβαια έχω από Daft Punk μέχρι Universe217 και Deathspell Omega( αν σου αρέσει πολύ πολύ ψαγμένο black metal με θεολογικές προεκτάσεις τσέκαρέ τους) Τώρα βέβαια με τα gaming έξοδα τα έχω περιορίσει γιατί θα ξέφευγα. Τι ψαγμένος μωρέ, ό,τι μου αρέσει απλώς το ακούω Nαι τους ξέρω, απλώς με τη βιρτουοζιτέ από ένα σημείο και μετά χάνω μπάλα και τραβάω αποσύνδεση. Μου αρέσει τα κομμάτια να έχουν ατμόσφαιρα και να είναι κομμάτια ρε παιδί μου όπως στο Surfing with the Alien. Στα τεχνικά είμαι σκράπας τελείως όμως Και μιας και σε κόβω stonerα και εν δυνάμει doomά. Τσέκαρε και αυτούς!!
|
|
bart
Novice
|
Post by bart on Apr 6, 2015 22:40:24 GMT 2
ΧΑΧΑΧΑ τους εχω ακουσει και τους OM . Γαματοι , πολυ ατμοσφαιρα. Τωρα που το θυμηθηκα ειχα παει και σε αυτους . Ωραιο progressive rock... Επισης τελευταια ψαχτηκα στο post/instrumental rock και ακουσα God is Astronaut , 65daysofstatic , Caspian. Και drone ακουγοντας Earth , Borris , Sunn 0))) Οτι εχεις να προτεινεις καλοδεχουμενο Απο που βρισκεις νεα ακουσματα/μουσικη κτλ.; Εγω απο το spotify πιο πολυ ψαχνομαι και βρισκω ή απο bandcamp.com για ελληνικες.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 9, 2015 0:06:01 GMT 2
Crippled Black Phoenix μου τους είχε συστήσει ο Laharl. Ωραίο συγκρότημα που pink floydίζει αρκετά με την καλή έννοια. Βέβαια να πω την αμαρτία μου, ένα δίσκο τους ολόκληρο δεν την παλεύω να τον ακούσω. Γενικά πολύ καλό site θεωρώ το rocking.gr, το Sputnikmusic και φυσικά εκπομπές του Γιάννη Πετρίδη- ο άνθρωπος είναι καταπληκτικός, ο ορισμός του μουσικόφιλου για μένα. Επίσης καταπληκτικό blog αν σου αρέσει η black metal και μιλώ για την ουσία της σκηνής όχι μπιχλιμπίδια που της φόρεσαν οι χαρτογιακάδες, είναι το panplunderer.wordpress.com/ Ο Plunderer γράφει και στο Metal Hammer και κάνει και εκπομπή κάθε Κυριακή σχεδόν στον archivist.fm και εν συνεχεία τις ανεβάζει στο mixcloud.( πολύ καλή εκπομπή και το and the bands played on και το Do androids dream of electric sheep?) Από εκεί και πέρα ακούω ό,τι μου αρέσει ανεξαρτήτως γλώσσας, σκηνής κτλ. Το bandcamp είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο. Απλώς κάπου με τόση υπερπληροφόρηση πρεπει να ξέρεις να ξεχωρίζεις την ήρα από το σιτάρι που λένε, ειδικά όσον αφορά και νέα συγκροτήματα. Τσέκαρε, αν δεν τον ξέρεις και Al Di Meola www.youtube.com/watch?v=LvicwbiGVoU&list=PL_bosCz0xIUrrUSN1Wd_bYZi7btDzCZmQ
|
|