|
Post by Burai Fighter on Apr 2, 2015 23:04:28 GMT 2
Δηλώνω ευτυχισμένος κάτοχος PS4 και με τη βούλα πλέον. Όπως μαρτυρά και το θέμα τίμησα το The Order 1886 bundle+ 90 days PS Plus. Αν και το game πλέον μετρά ένα περίπου 2μηνο από την κυκλοφορία του και χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο και τους gamers σαν μέτριο και "tech demo των 5-6 ωρών που πωλείται full price" κ.α. το είχα στο πρόγραμμα για αγορά στο PS4- εννοείται σε price drop- μιας και με είχε κερδίσει η ιστορική περίοδος στην οποία τοποθετείται, όπως και η Steampunk αισθητική( ο Tesla είναι ο εφευρέτης πίσω από το οπλοστάσιο). Έχοντας παίξει την εισαγωγή και λίγο την πρώτη battle, δεν έχω να πω πολλά. Σίγουρα το game είναι πολύ όμορφο, ίσως μαζί με το Ryse από τους τίτλους που έχω δει και με εντυπωσίασαν από next gen, όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι πάντα.( και μιλώντας πάντα για κονσόλες) Απλώς το The Order είναι πιο κοντά σε αυτό που θα έλεγα "πρωτότυπο" σε σχέση με την αρχαία Ρώμη του Ryse. Αυτό που γίνεται αντιληπτό από τα πρώτα λεπτά είναι η μεγάλη επιρροή που έχει ασκήσει στην Ready at Dawn το cinematic gameplay των Uncharted και ιδίως του Last of Us( σε κάποιο σημείο έπαθα deja vu, νόμιζα πως χειριζόμουν τον Joel) Από εκεί και πέρα τυπικό 3rd person shooter με cover mechanic υλοποιημένο καλά. Κανένα θέμα με τον χειρισμό, το AI των αντιπάλων στο Hard τίποτα το groundbreaking. Aυτό που είδα ωστόσο και θέλω να σχολιάσω είναι το απαράδεκτο ΑΙ του NPC companion... Εντάξει στο γάμο του καραγκιόζη, μπαίνει στη μέση από τη στόχευσή σου, πάει μπρος πίσω... Σημείο που ομολογώ με χάλασε και με έβγαλε τελείως από το κλίμα της μάχης. Γενικά και δεδομένων των reviews και απόψεων από gamers που έχω διαβάσει κρατάω μικρό καλάθι και βλέπουμε... Ορίστε και ένα vid που τράβηξα έτσι να εγκαινιάσω το PS4 και το share
|
|
|
Post by Alucard on Apr 3, 2015 7:55:10 GMT 2
Μεγειές αρχηγέ,εύχομαι να το ευχαριστηθείς,τα σπάει η κονσολίτσα.Ειδικά το χειριστήριο,με κάνει να μη θέλω να σταματήσω όσο και να έχω κουραστεί,τόσο πολύ μου αρέσει.Για το The Order δεν έχω λόγια,θα το παίξω κάποια στιγμή που θα το βρω σε price drop.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 8, 2015 23:08:43 GMT 2
Έχω φτάσει στο 9ο chapter. Θα γράψω πρώτα τα θετικά. Αρχικά να πω, πως το game όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό έχω δει μέχρι στιγμής στο PS4( εντάξει 4-5 τίτλους έχω τρέξει μεταξύ των οποίων το Strider ) Επίσης μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ το επίπεδο των performances των ηθοποιών; αποδίδουν άριστα imo τους χαρακτήρες. Από τον likeable αλλά badass Grayson μέχρι τον οπαδό του ωραίου φύλου Lafayette. Επίσης η μουσική είναι πολύ καλή, κινηματογραφικού επιπέδου imo. Ακόμη ένα θετικό, που με εξέπληξε ευχάριστα μιας και δεν ήξερα με ό,τι είχα διαβάσει τι να περιμένω, ήταν το gunplay. Ωραία shooting sections, θυμίζουν σε στιγμές Gears of War, λειτουργικό cover system γενικά όλα καλά. Αρνητικά. Το game φαίνεται μέχρι στιγμής ότι κυκλοφόρησε πρωτίστως για να δείξει τι μπορεί να κάνει το PS4. Δεν έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει τόσο σύντομα. Μέχρι στιγμής φαίνεται σαν κολάζ ιδεών από αλλα games του είδους και σε σημεία φαίνεται η ταινία που ενώνει τα κομμάτια- κλεμμένη αλλά πετυχημένη σαν έκφραση Τα QTE για παράδειγμα προσπαθούν να κάνουν κάτι καινούριο αλλά δεν το καταφέρνουν imo. Τα αντίστοιχα του Last of Us, Uncharted, Tomb Raider reboot τα κάνουν να φαίνονται ερασιτεχνικά και να θυμίζουν σε σημεία Dragon Lair. Τα #$!% stealth sections που σε περίπτωση αποτυχίας είναι instant death- δλδ τι άλλο να γράψω, απαράδεκτο πλέον να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας κατ'αυτό τον τρόπο. Υπάρχουν platforming sections που δεν μπορείς να χάσεις και είναι ο ορισμός της βαρεμάρας και του autopilot. Αν και το gunplay είναι ευχάριστο ΔΕΝ υπάρχουν πρωτότυπα όπλα και όταν υπάρχουν τα χρησιμοποιείς ελάχιστα( πχ μέχρι στιγμής ένα όπλο που πετάς ρινίσματα αν κατάλαβα καλά και εν συνεχεία πετάς φλόγα και καιγονται σκοτώνοντας και τους εχθρούς, ένα όπλο που πετάει ηλεκτρικές εκκενώσεις και το έχεις για ελάχιστο χρόνο) Οι εχθροί είναι ως επί το πλείστον ίδιοι μεταξύ τους με έναν bullet sponge armored guy με shotgun που εμφανίζεται αραιά και πού. Το game σου κάνει σαφές από την αρχή πως το shotgun και το handpistol είναι μονόδρομος σχεδόν- με κανά sniping section μέσα μέσα Επίσης ένα boss fight(?) που έπαιξα μέχρι στιγμής ήταν ο ορισμός του glorified QTE... Δε θα γράψω περισσότερα απλώς να πω, πως απογοητεύτηκα... Το σενάριο ωστόσο και το lore μέχρι στιγμής έχουν πολύ ενδιαφέρον, είναι κάτι το πρωτότυπο, προσωπικά νοιάζομαι για τους χαρακτήρες αλλά το game με πάει απο απογοήτευση σε απογοήτευση. Οκ να το πιάσω το αντικείμενο και να το φέρω 10 βόλτες με τον αρ μοχλό μέχρι να εντοπίσω μια λεπτομέρεια και να δω τον τέλειο φωτισμό, προσφέρει κάτι ουσιαστικό αυτό? Επίσης δεν το συζητώ καν για το πόσο βεβιασμένη φαίνεται η τοποθέτηση collectibles( είδα και τα trophies και έφριξα άκου εκεί τσεκαρε όσα αντικείμενα μπορούν να ελεγχθούν... αν είναι δυνατόν) Δεν ξέρω πόσο έχω ακόμη για την ολοκλήρωση του τίτλου μέχρι στιγμής δύο sessions έχω κάνει και ήταν αν μη τι άλλο χορταστικά αλλά κάτι λείπει. Μπορεί και να με εκπλήξει εν τέλει, θα δούμε. Προς το παρόν κρατάω αρκετά μικρό καλάθι όσον αφορά το δια ταύτα...
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 20, 2015 18:50:38 GMT 2
Κάπου μέσα στις γιορτές τελείωσα το The Order μετά από, ουσιαστικά, 4 sessions. Λογικά το ρολόι πρέπει να "έγραψε" 8 με 9 ώρες ΜΑΖΙ με τα cut scenes. Στο δια ταύτα λοιπόν, πολύ όμορφος οπτικά ο τίτλος, πολύ καλές οι ερμηνείες αλλά... εν τέλει πολύ μέτριο το game και είμαι απίστευτα επιεικής. Ο τεχνικός τομέας για να το γράψω ακόμη μία φορά, για κονσόλες είναι απίστευτος. Οι ήρωες του τίτλου σχεδόν αναπνέουν, οι ερημνείες( τόσο η απόδοση των χαρακτήρων όσον αφορά το voice acting αλλά και κινησιολογικά και εκφραστικά)είναι υπέροχες. Το gameplay είναι ένα μίγμα από διάφορα στοιχεία που δε δένουν μεταξύ τους. Το gunplay είναι καλό και ειδικά στο Hard όπου υπάρχει λίγη συμμετοχή και από το ΑΙ( περίπου επίπεδο Gears of War αλλά σίγουρα όχι τόσο καλό) Υπάρχει lockpicking που δεν έχει καμμία σχέση με αυτό των rpgs απλά μπήκε χωρίς λόγο πραγματικά και με μηδενική πρόκληση μάλιστα, υπάρχει hacking που είναι τελείως scripted και με μηδενική πρόκληση, υπάρχει scripted platforming που κάνει το Uncharted να φαίνεται Prince of Persia, υπάρχουν stealth sections που φωνάζουν από μακριά πως μπήκαν απλώς για να επιμηκύνουν την ήδη μικρή διάρκεια του game και δεν προσφέρουν τίτοτα και φυσικά υπάρχουν QTE- πολλά QTE... Και boss fights που είναι μόνο QTE... Επιστρέψαμε σε εποχές Dragon's Lair... Δεν είναι ότι το Τhe Order δεν είχε καλές ιδέες αλλά δυστυχώς έγινε αυτό ακριβώς που φοβόμουν όταν είχα δει και το trailer... Μείναμε στο potential... Το καλύτερο imo θα ήταν να είχαν επικεντρωθεί στο να προσφέρουν ένα καλό shooter και τα υπόλοιπα ας απουσίαζαν. Το προβλημα για παράδειγμα με τα stealth sections είναι πως ξαφνικά ο badass χαρακτήρας που ελέγχουμε, που έχει σκοτώσει ένα μικρό χωριό, γίνεται one hit kill από απλούς εχθρούς. Επιπρόσθετα οι μισοί και βάλε εχθροί είναι όσον αφορά τα πρόσωπά τους ίδιοι- και όταν λέω ίδιοι εννοώ κλώνοι. Κρίμα πραγματικά... Το σενάριο πάντως, στον αντίποδα όσων έχω γράψει, είναι καλό. Το πρόβλημα είναι πως δεν προλαβαίνεις σε αυτή τη διάρκεια και μέσα από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις να δεθείς με τους χαρακτήρες- ακόμη και με αυτούς που το game προφανώς θα ήθελε να νοιαζόμαστε. Δεν κάνω spoiler κάτι, όταν το παίξουν και οι υπόλοιποι το συζητάμε. Ο τίτλος έχει όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να με κερδίσουν, victorian London, steampunk αισθητική, werewolves, Jack the Ripper case( με ωραίο twist), δολοπλοκίες, ένα φοβερό concept με την υπό διαφορετικό πρισμα παρουσίαση των Knights of the Round και του Holy Grail σε συνδυασμό με τις αποικιοκρατικές βλέψεις της Μεγάλης Βρεττανίας αλλά τα έκανε μούσκεμα στο πιο βασικό: το gameplay. Αν ήταν τίτλος της Telltale- με το ανάλογο αντίτιμο- θα ήτάν όλοι πολύ πιο επιεικείς. Όταν όμως οι designers κάνανε λόγο για υπέροχο τίτλο, για συναρπαστικά νέα όλπα εφευρέσεις του Tesla( με το ζόρι τρία και αυτά τίποτα το ιδιαίτερο που δεν έχουμε ξαναδεί)και ο τίτλος κοστολογείται στα 60-70€ τα πράγματα είναι προφανώς πιο αυστηρά. Eπίσης απαράδεκτο να λάμπει το multiplayer δια της απουσίας του... Ακόμη και το The Last of Us είχε- που πραγματικά και να έλειπε θα μιλούσαμε για πληρέστατο τίτλο. Παρά την αρνητική κριτική πάντως, προτείνω όταν με το καλό βρείτε το game σε καλή τιμή( κάτω από 20€ ιδανικά ή σαν τίτλο από το plus)να το δοκιμάσετε. Αξίζει για το σενάριο μιας και το τέλος αφήνει αρκετά μέτωπα ανοιχτά και πραγματικά θα ήταν πολύ ευχάριστο η Ready at Dawn να μας έδινε ένα σωστό και πλήρες sequel. Αν έπρεπε να του κολλήσω έναν αριθμό θα έλεγα ένα 5/10. EDIT: Υπάρχουν και collectibles τα οποία είναι λίγο αστεία όπως έγραψα και παραπάνω. Ωστόσο τελείωνω τώρα ένα δεύτερο playthrough που το πήγα πολύ γρήγορα πλέον, έτσι για να πω, πως πήρα και τι platinum
|
|
|
Post by Alucard on Nov 25, 2015 3:23:09 GMT 2
Τέλος το The Order 1886 μετά από 12 ώρες και κάνοντας τα πάντα. Ο τίτλος σε γενικές γραμμές είναι καλός και αρκετά ευχάριστος,όμως έχει κάποια λάθη τα οποία σε πιθανό σήκουελ πρέπει να εξαφανιστούν,και τότε θα μιλάμε για ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Η μηχανή γραφικών που αναπτύχθηκε για τον τίτλο σπέρνει,το gunplay είναι πολύ καλό με ρεαλιστικές αποδόσεις των ήχων των όπλων και αρκετά ευχάριστο.Η ιστορία είναι πολύ καλή,έχει πολύ βάθος ενώ και οι χαρακτήρες είναι καλογραμμένοι.Επίσης να πω εδώ πως οι φωνές των ηθοποιών είναι αρκετά καλές και ειδικά ο Gallahad είναι εξαιρετικός.Ο τίτλος έχει μερικά πολύ όμορφα περιβάλλοντα ενώ έχει και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Πάμε τώρα στα αρνητικά.Όταν δεν έχει δράση,ο χαρακτήρας περπατάει υπερβολικά αργά.Επίσης τα QTE κάνουν ασθητή την παρουσία τους σχεδόν παντού,ακόμα και στα boss fights,που αν και τα ευχαριστήθηκα,είναι μόνο 2,είναι ολόιδια και είναι κυρίως QTE.Oι εχθροί είναι κυρίως άνθρωποι και σπάνια αντιμετωπίζουμε και κάνα Lycan.Ελπίζω σε πιθανή συνέχεια να αλλάξει αυτό γιατί έχει ζουμί η υπόθεση.Τα όπλα,αν και παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία,κάποια τα συναντάς σπάνια και τη βγάζεις κυρίως με συμβατικά όπλα.Να σημειώσω εδώ πως στο παιχνίδι υπάρχουν 77 collectibles τα οποία δεν αποθηκεύονται κάπου να μπορείς να τα δεις,να τα διαβάσεις κλπ,ούτε υπάρχει κάποιος progress tracker να ξέρεις τι έχεις,τι σου λείπει κλπ,παρά μόνο στα phonograms.Πέραν αυτού όμως,δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να δώσουν παρά ελάχιστo story & background info.Ένα ακόμα αρνητικό του τίτλου είναι ότι ενώ έχει τόσο ωραίο σύστημα μάχης,δε σε αφήνει να παίζεις για πολύ κα σου παίρνει συνεχώς τον έλεγχο για χάρη του πιο έντονου κινηματογραφικού ύφους.Κάποια κεφάλαια για παράδειγμα είναι μόνο διάλογοι.Για το τέλος άφησα το πιο εκνευριστικό κομμάτι του τίτλου.Το stealth.Αν και λειτουργεί απροβλημάτιστα τις περισσότερες φορές,είναι εκνευριστικό ότι όταν σε εντοπίζουν οι εχθροί,χάνεις αμέσως και δεν υπάρχει ένα στοιχειώδες versatility (σόρρυ δε μου έρχεται η ελληνική λέξη) στον τρόπο αντιμετώπισης. Εν κατακλείδι,το παιχνίδι το καταευχαριστήθηκα παρόλα τα προβλήματά του.Έχει τρομερή ατμόσφαιρα και προσοχή στη λεπτομέρεια τέτοια που μου θύμισε Naughty Dog.Δυστυχώς ο μεγάλος χρόνος ανάπτυξης καθώς και η ιδιόκτητη μηχανή γραφικών,δεν βοηθήσανε τον τίτλο.Ευελπιστώ σε πιθανό σήκουελ να δούμε βελτιώσεις,γιατί έχει κάποια πολύ καλά στοιχεία το παιχνίδι και περιμένω πως και πως να δω τη συνέχεια της ιστορίας.
7/10
|
|