|
Post by NickTG on May 2, 2015 1:09:19 GMT 2
Σκέφτηκα να ανοίξω ένα θέμα να συνεχίσει όποιος είναι έξω να γράφει τις εμπειρίες του και για συμβουλές σε όποιον θέλει να ακολουθήσει. Αλλα για αρχή ας πω τον πόνο μου. Έχω αρχίσει πλέον και στέλνω και έξω βιογραφικά και ένα από αυτά ήταν στη British Airways. Στην ουσία είναι ένα τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης και δουλειάς από το οποίο βγαίνεις μηχανικός αεροσκαφών. Με κάλεσαν σε assessment το οποίο είναι 11/5. Δστυχώς αυτή την περίοδο και λόγω κάποιων δυσάρεστων γεγονότων δεν παίζει πολύ χρήμα οπότε και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να πάω αφού πέρα από τα εισητήρια, που είναι φθηνότερα από όσο περίμενα, υπάρχει και το κόστος της μετακίνησης εντός Λονδίνου αλλά και το κόστος της υποχρεωτικής διανηκτέρευσης. Όμως βλέπω τελικά πως είναι κάτι εφικτό και πλέον θα το κυνηγήσω πιο έντονα είτε για δουλειά ή αν μπορέσω ακόμα καλύτερα κάποιο διδακτορικό αφού πλέον εδώ πέρα δεν βλέπω κάποιο φως. Πείτε λοιπόν καμιά εμπειρία.
|
|
|
Post by moogle on May 2, 2015 1:47:55 GMT 2
Αρχικά, καλη τύχη με ο,τι και να κανεις, ειναι ζόρικη υποθεση το να βγεις εξωτερικο, αλλα άπαξ και κανεις το πρωτο βημα, προσαρμόζεσαι γρηγορα. Η Αγγλια ειναι σε γενικες γραμμες μια πολυ φιλόξενη χώρα, με αρκετα χαλαρούς ρυθμούς και μια ορισμένη τρέλα που εμενα προσωπικά μου αρεσει. Το λονδινο απο την αλλη ειναι μια πολυ ιδιαιτερη περιπτωση πόλης, μιας κι αποτελεί τη μητρόπολη της Ευρώπης. Ειναι η τελευταια πολη που προτείνω σε καποιον, κυρίως λογω κόστους ζωής και πολυ γρήγορων κι απαιτητικών ρυθμών. Τωρα απο εκει και περα, οκ συμβουλές που ζητάνε θα εξαρτηθούν ελαφρως κι απο τι ρωτας... Αν θελεις να ακολουθήσεις ακαδημαϊκή καριέρα, μπορω να σε κατευθύνω ελαφρως για το πώς να ψάξεις για διδακτορικά, πώς να κινηθείς, να σου δωσω μερικές γενικες συμβουλές για το πώς να γράψεις research proposal και πώς να δομήσεις την αιτηση σου (υποθέτοντας οτι δε γνωριζεις ηδη να τα κανεις αυτα). Δε θα σε συμβούλευα να επιδιώξεις θεση διδακτορικου ως αντικατασταση δούλειας, μιας και ειναι μια εξοντωτική διαδικασια που παιζει γερά με τα νευρα σου. Εγω δεν εχω ξεκαθαρίσει ακομα μεσα μου γιατι στο καλο επέλεξα αυτην την οδό, αντι του να βρω μια ωραια δουλίτσα, σταθερή και ήρεμη, που να με πληρώνει 1,5x πανω απο αυτο που κανω τωρα :Ρ . Εγω εχω περασει απο York, London και Nottingham (οπου βρίσκομαι τωρα) και πιστευω πλεον οτι οι μικρότερες πόλεις σου προσφέρουν μια πολυ καλη ποιότητα ζωής. Κοιταξε τι ευκαιρίες παίζουν εκτος Λονδίνου κι αν ποτε ερθεις Αγγλια, ή θελεις κατευθύνσεις για τη χώρα γενικότερα, ενημέρωσε με. Καποια στιγμη που θα εχω λιγο ελεύθερο χρονο (πνίγομαι αφάνταστα τωρα), θα ημουν ανοιχτός και για Skype, αν φυσικα εχεις απορίες . Υγ: γραφω απο iPad, συγχωρέστε τα λάθη.
|
|
|
Post by NickTG on May 2, 2015 2:13:41 GMT 2
Λονδίνο ούτε εγώ θα το προτιμούσα απλά έτυχε και είναι τώρα εκεί η συνέντευξη που με έχουν καλέσει και για αυτό αναφέρθηκε. Αν και έχει το Imperial που από ότι έχω δει για μηχανολόγους μηχανικούς είναι ψηλά. Γενικά και για δουλειά θα ενδιαφερόμουν στον τομέα μου, μηχανολόγος μηχανικός όπως είπα από ΤΕΙ Πειραιά, αλλά και για ένα διδακτορικό για διαφορετικούς λόγους και όχι ως αντικατάσταση του ενός από το άλλο. Αν θελεις να ακολουθήσεις ακαδημαϊκή καριέρα, μπορω να σε κατευθύνω ελαφρως για το πώς να ψάξεις για διδακτορικά, πώς να κινηθείς, να σου δωσω μερικές γενικες συμβουλές για το πώς να γράψεις research proposal και πώς να δομήσεις την αιτηση σου (υποθέτοντας οτι δε γνωριζεις ηδη να τα κανεις αυτα). Αν κάποια στιγμή έχεις χρόνο γράψε κάτι παραπάνω πάνω σε αυτά. Απορίες πάντα υπάρχουν και ευχαριστώ για την προσφορά. Όταν θα είσαι πιο χαλαρός το βλέπουμε και αυτό.
|
|