|
Post by deus on Mar 22, 2016 22:21:25 GMT 2
Kαι εγώ θέλω να το πιάσω το τερσονα, ανοίξτε θέμα.
Εγώ να γράψω δύο πράγματα για το street fighter 5. Δεν το αποκαλείς με την καμία σκουπίδι. Οκ, καταλαβαίνω γιατί το λες σκουπίδι Αλταηρ, το παιχνίδι κυκλοφόρησε με μηδενικό περιεχόμενο(μόνο online, training, survival και ένα story mode διάρκειας ενός τετάρτου με cutscenes που λάμπουν με την απουσία τους και ανύπαρκτης δυσκολίας) και με την καπκομ να έχει δεσμευτεί πως θα προστεθεί περιεχόμενο με τον καιρό.Τον Μάρτιο θα προστεθείθ challenge mode το οποίο θα έχει πέρα από combo trials και αναλυτικά tutorials τα οποία θα διδάσκουν τους μηχανισμούς του game. Επίσης τον Ιούνιο θα μπει to κανονικό story mode το οποίο, σύμφωνα με την καμπλοκ θα είναι μεγάλης διαρκείας. Υποσχέθηκαν επίσης να το δουν και για arcade mode. Όλα αυτά θα είναι δωρεάν.
Αυτό που μου άρεσε στην όλη κατάσταση είναι πως δεν θα υπάρξουν 2000 διαφορετικές εκδόσεις τύπου super, ultra, super duper κτλ κτλ. Οι επιπλέον χαρακτήρες θα προστεθούν μέσω dlc αλλά θα είναι δυνατό να ξεκλειδωθούν μέσω χρημάτων (Fight money)που κερδίζεις όσο παίζεις το παιχνίδι. Έτσι, θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο χωρίς να δώσουμε ούτε ένα ευρώ. Εγώ έχω ήδη αρκετά για να ξεκλειδώσω τον πρώτο χαρακτήρα που θα διατεθεί σε λίγο(alex) Τέλος να πω πως οι μηχανισμοί του είναι απλά εκπληκτικοί. Πάνε την σειρά ένα βήμα πιο μπροστά και ο κάθε χαρακτήρας είναι εντελώς διαφορετικός από τον άλλο καθώς παίζει με δικό του στιλ ο καθένας.
Αν ενδιαφέρεστε να διαβάσετε περισσότερα να ανοίξω θέμα. Επίσης αν ψήνεται κανένας να ασχοληθεί μπορούμε να κανονίσουμε ματσακια. Πιστεύω θα σας αρέσει παιδιά, οι μηχανισμοί του είναι πιο φιλικοί σε σχέση με το 4 παρόλο που διατηρεί το βάθος του.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Mar 22, 2016 23:46:21 GMT 2
Εγώ χαίρομαι που σου αρέσει, αλλά έχω αποφασίσει από καιρό- συγκεκριμένα εποχές Street Fighter IV και καψίματος για τα δεδομένα μου- πως δεν μπορώ να ασχοληθώ σοβαρά με games του είδους. Ιδιαίτερα όταν δεν μπορώ να παίζω σε competitive επίπεδο( πλέον το έχουν παρατήσει το άθλημα τόσο ο αδερφός μου όσο και ο ξάδερφός μου οι οποίοι ήταν και οι κύριοι αντίπαλοί μου τα τελευταία άπειρα χρόνια και περνάγαμε φανταστικά), ούτε έχω το κουράγιο να προπονούμαι 3-4 ώρες για να μπορέσω να πετύχω ένα δύσκολο combo, link, challenge or w/e. Επίσης η Capcom, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ που για την ναυαρχίδα των games της, φέρθηκε με αυτό τον τρόπο, έστω στους εν δυνάμει fans αλλά και στους απλούς fans. Αν και είναι πασιφανές πως δώσανε το game με τους μηχανισμούς complete για να προλάβουν να το δούνε και να αναπτύξουν στρατηγικές/ μάθουν τους χαρακτήρες οι competitive players που θα συναγωνιστούν στο EVO 2016. Από εκεί και πέρα όταν τα Persona figting game, BlazBlue, Guilty Gear, MK X έχουν πλήρη single player( ειδικά του MK X όπως και του 9 έχω διαβάσει πως είναι φανταστικό), ε τότε λογικό ο κόσμος που αγοράζει ένα fighting game ΚΑΙ για το single player να σπαστεί. Εγώ, πλέον, ενσυνείδητα απέχω από τα fighting games, όσο και αν ήταν μεγάλος ο πειρασμός να το αγοράσω, γιατί, οκ Street Fighter είναι, τα αγόραζα όλα σχεδόν αμέσως από τις εποχές του SSFII.
Ωστόσο κι εγώ διάβασα και από τα reviews, αλλά το επιβεβαιώνει τώρα και ο deus, πως οι μηχανισμοί είναι άψογοι και η fighting engine ουσιαστικά complete, οπότε οι πιστοί έχουν ήδη προσέλθει πιστεύω.
Επίσης να αναφέρω, πως αυτό το μοντέλο με seasons και στα fighting games, που ξεκίνησε το Killer Instinct δεν με ελκύει καθόλου( τραγική ειρωνία πως είναι το πρώτο fighting που έπαιξα ποτέ και λατρεύω, αλλά όσα χρόνια κι αν παρακαλούσαμε για sequel, κυκλοφόρησε στο Xbox One, το οποίο δεν νομίζω να αγοράσω παρά μόνο όταν αλλάξει η γενιά και αν...)
|
|
|
Post by Alucard on Mar 23, 2016 13:57:20 GMT 2
Όπως προείπα στον βασικό του πυρήνα είναι καλό,αλλά ως εκεί.Κατά τ'άλλα είναι τραγικό όλο αυτό.Περίμενα τόσες μέρες το March update,έχουμε 23 του μήνα και ακόμα τίποτα.Δηλαδή εντάξει,κοροϊδία.Τέτοια παιχνίδια στο 10ευρο για συλλογή κι αυτό είναι όλο. Όσον αφορά αυτό που λες Deus για τα fight money,ναι κι εγώ έχω για τον πρώτο,αλλά το θέμα είναι ότι από κει κα μετά στα δίνει με το σταγονόμετρο.Ειδικά απ΄τη στιγμή που δεν έχει modes για να παίξεις.
|
|
|
Post by deus on Mar 23, 2016 22:28:11 GMT 2
Μπουραι και αλταηρ έχετε απόλυτο δίκιο. Το παιχνίδι έχει μηδαμινό περιεχόμενο και δεν αξίζει με την καμία τα 70 ευρώ που κοστίζει καινούριο. Αν κόστιζε 40 οκ να το συζητήσουμε αλλά έτσι απλά είναι κοροιδία.
Οι μηχανισμοί δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο αξιόλογοι και στιβαροί είναι. Μιλάμε για το αγαπημένο μου street fighter από όλα. Όλοι οι χαρακτήρες είναι εντελώς διαφορετικοί και έχει ο καθένας τα δικά του skills και ιδιότητες, πρέπει να το παίξετε για να το καταλάβετε, σε βαθμό που μπαίνεις στον πειρασμό να τους δοκιμάσεις όλους. Αν ενδιαφέρεστε να ανοίξω θέμα για να γράψω περισσότερα. Τα links kai combos είναι αρκετά πιο εύκολα πλέον και δεν υπάρχει κάποιο υπερβολικά σύνθετο σύστημα για να μάθει κανείς πλέον όπως το parry του street fighter 3 και το focus tou street fighter 4. Είναι πολύ πιο εύκολο να το ξεκινήσει κανείς. Τολμώ να πω πως το mind game και το να ξέρει κανείς να αντικρούσει τις κινήσεις του αντιπάλου παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από τα τρελά combos.
Αλταηρ αν τελειώσεις το story mode και αρκετά survival στο easy, κάτι σχετικά εύκολο, θα μαζέψεις πάνω από 200000, αρκετά δηλαδή για να αγοράσεις τους δύο πρώτους χαρακτήρες. Τώρα αν καθίσει κανείς να παίξει όλα τα survival με όλους τους χαρακτήρες σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας θα μαζέψει πολλά παραπάνω. Ακόμη, με κάθε online νίκη κερδίζεις 50 fight money και πόντους εμπειρίας μέσω των οποίων ανεβαίνεις επίπεδο. Όταν πάρεις level τότε σου δίνει και άλλα fight money. Συν τοις άλλοις, το challenge mode που θα έρθει σύντομα θα ανταμοίβει και αυτό με fight money με την επιτυχή ολοκλήρωση trials. Τέλος, η καπκομ υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν και daily challenges τα οποία θα δίνουν επιπλέον fm. Προσοχή, δεν υπερασπίζομαι το ότι δεν έχει περιεχόμενο το παιχνίδι, απλά τονίζω πως αυτή η πολιτική μου αρέσει πολύ περισσότερο από την συνεχή έκδοση επιπλέον εκδόσεων(super,ultra, arcade κτλ κτλ), η απόκτηση των οποίων απαιτεί καταβολή χρημάτων. Με άλλα λόγια, πληρώνεις το παιχνίδι ΜΙΑ φορά και μετά ξεκλειδώνεις όλα τα υπόλοιπα όσο παίζεις.
Τέλος, το online από όσο έχω παίξει είναι πολύ καλό και αντιπάλους βρίσκεις πολύ εύκολα.
Αλταηρ αν το έχεις και ψήνεσαι να κανονίσουμε κανένα ματσακι.
|
|
|
Post by Alucard on Mar 24, 2016 0:10:58 GMT 2
Το παιχνίδι το είχα δανεικό από φίλο και το έδωσα πριν αρκετές μέρες.Ήθελα να παίξουμε που το λέγαμε,αλλά η αλήθεια είναι πως έκανα ένα χειρουργείο την Πέμπτη και η διάθεση έχει πέσει στα τάρταρα,απλά κάθομαι στον υπολογιστή και χαζεύω δεν έχω διάθεση για τίποτα.Όσον αφορά το Survival δεν έχεις άδικο,όμως σκέψου ότι για να πάρεις FM πρέπει να είσαι online.Και όσο είσαι online είναι πολύ εύκολο να σε πετάξει,εμένα μου το έκανε αρκετές φορές.Και στο story,αλλά εκεί τουλάχιστον ξεκινούσες από κει που σε άφηνε. Όσον αφορά το gameplay,συμφωνώ ότι είναι πολύ καλό.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Mar 24, 2016 18:32:59 GMT 2
Καλή ανάρρωση! Μήπως τρως disconnect λόγω του router σου ή του ανεπαρκούς σήματος WiFi? Γενικά έχει πέσει πολύ το επίπεδο του παρεχόμενου με τις συνδέσεις εξοπλισμού, με αποτέλεσμα πολλές φορές να τρώω disconnect όταν συνδέονται πάνω στο router πάνω από 3-4 συσκευές( laptop, tablet, pc, mobile) Το πρόβλημα μου πάντως λύθηκε με ένα Wifi extender της TP Link. Πλέον, ευτυχώς, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει disconnect.
Χαίρομαι για τα όσα λες deus για το Street Fighter 5, η αλήθεια είναι πως τόσο η αισθητική, όσο και το gameplay μου αρέσουν, αλλά θα περιμένω για price drop ή και πιθανώς κάποια 2017 complete edition( που παρά τα όσα λένε νομίζω πως θα υπάρξει σε βάθος χρόνου)
|
|
|
Post by deus on Mar 26, 2016 23:14:41 GMT 2
Παιδιά ωραία ποστ έγιναν εδώ, για να μην χαθούν Μπουράι μπορείς να τα μεταφέρεις σε ένα άλλο τοπικ για να μιλάμε εκεί ειδικά για το παιχνίδι αυτό; Μόλις γίνει αυτό θα παραθέσω και κάποια ενδιαφέροντα νέα και θα πω κάποια ακόμα πράγματα για το παιχνίδι.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Mar 26, 2016 23:42:58 GMT 2
Ειμαι εκτός Αθηνών και δεν εχω λαπτοπ παρα μονο tablet, αν θελει μπορει να το κανει ο moogle η σ δίνω admin status και το κανεις κι εσυ Edit: Ok deus κανε ο,τι θες!
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 28, 2016 19:47:56 GMT 2
Τελικά ένας συνδυασμός γενεθλίων, γιορτής και πόρωσης του αδερφού μου, "προσγείωσαν" τα Street Fighter V- ευτυχώς στα 30€- και ένα Hori Fightstick mini στο gaming χώρο ( τέλειο, απίστευτα εργονομικό, δουλέυει με PS3 και PS4 και PC, είναι φοβερό μέγεθος, φοβερό δώρο!) Για το Stick είμαι ενθουσιασμένος, επιτέλους μπορώ να παίζω arcade games πολύ έυκολα και χωρίς να με αγχώνει η αποθήκευση. Το SF V, από την άλλη είναι ο ορισμός της χρυσής μετριότητας σαν complete game. Προσωπικά οι νέες stages μου φαίνονται απελπιστικά άδειες και άσχημες, οι χαρακτήρες βέβαια είναι καλοσχεδιασμένοι αλλά χοντροκομμένοι( οκ στα χνάρια του SF V θέμα γούστου) Η fighting engine είναι ένας συνδυασμός του 3rd strike όσον αφορά τα combos και τα cancels, ενώ η καινοτομία που ακούει στο όνομα V trigger- κοινώς μία ακόμη bar- δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Τέλος πάντων, με τον ryu έχω ασχοληθεί ως επί το πλείστον, βγάζοντας 8/10 trials και φτάντοντας το survival mode στο normal στην τελική μάχη με τον bison- to ΑΙ είναι για τα πανηγύρια πραγματικά... Το γεγονός ότι κλειδώσανε κάποια χρώματα πίσω από την ολοκληρωση του survival mode, τα λέει όλα νομίζω. Ειδικά τα hard και hell είναι απάλευτα, δεν παίζει να τα ολοκληρώσω ποτέ. Αλλά οκ, κανένα πρόβλημα μπορείς να τα ξεκλειδώσεις όλα με το season pass των 30€!!( εκτός κι αν δεν έχεις ζωή οπότε απλώς grind, grind, grind και ξανά μανά grind) To story mode ήταν για τα πανηγύρια, επιεικώς. Στατικές εικόνες, storylines γραμμένα στο πόδι, ακόμη και για fighitng game. Οι οποίες stories απλώς αποτελούν hints για την τελική ιστορία που θα εκτυλιχθεί- ευτυχώς δωρεάν- στο κανονικό story mode τον Ιούνιο. Τέλος πάντων, το game αξίζει όση αρνητική κριτική έλαβε, αν είχα σκάσει 60-70€( ακόμη και 50€ που έκανε online)θα αισθανόμουν τελείως κορόιδο. Εδώ που τα λέμε, ακόμη και για τα 30€ θλίψη αισθάνομαι, είναι παιχνίδι τελείως σε early access/ prerelease beta φάση όσον αφορά το content. Ακόμη και τo main menu μου θυμίζει πολύ προχειροδουλειά. Επίσης όσες φορές προσπάθησα να παίξω online περίμενα 5-10 λεπτά και αντίπαλος δεν έβγαινε ούτε για πλάκα... Ωραία πράγματα, δεν μπορώ καν να παίξω online... To πιο ωραίο είναι πως όταν για κάποιο λόγο το game κάνει disconnect από τον server χάνεις την πρόοδο στο survival mode ή όπουδήποτε είσαι σε single player( ήμουν στο match 27 στο survival mode και μετά το disconnect με πέταξε στο main menu ) Απογοήτευση από τις λίγες. Μπράβο ρε Capcom, μόνο εσύ λέμε... ΕDIT: Όσο ήμουν εκτός Αθηνών με αδερφό παίξαμε στο Saturn X-men COTA, Marvel Super Heroes, Xmen VS SF και- ω του θαύματος- όλα τα χρώματα, όλα τα κοστούμια w/e ήταν διαθέσμια εξαρχής. Επίσης υπήρχε και story mode με διαφορετικά τέλη για τον κάθε χαρακτήρα!!! Επιπρόσθετα το Vampire Saviour όταν το τελείωνες με έναν χαρακτήρα, μπορούσες να ξεκλειδώσεις στο ίδιο cd την αγγλική έκδοση του game( είχε κυκλοφορήσει μόνο Ιαπωνία) Wow... Αναρωτιέμαι σήμερα πόσα θα έπρεπε να πληρώσω για όλα αυτά, προκειμένου να ξεκλειδωθούν... Ντροπή ρε γμτ, ντροπή...
|
|
|
Post by Alucard on May 29, 2016 2:28:10 GMT 2
Τα'λεγα. Κι εντάξει κακά τα ψέμματα δύσκολα θα κράξω τίτλο για το οτιδήποτε,αλλά για τίτλο τέτοιου βεληνεκούς,εξαντλώ την αυστηρότητά μου.Μ'αρέσει που λες ότι δεν είχε modes κι έπαιξες τα Trial τα οποία εγώ ούτε καν τα είδα,γιατί δεν ήταν διαθέσιμα.Online τα ίδια χάλια,ξαναλέω,στο 10αρικο για συλλογή και πολύ είναι. Θυμάμαι είχα μπει σε ένα τουρνουά του Gameover και με το παλικάρι που κληρώθηκα προσπαθούσαμε 3 μέρες να παίξουμε.Όχι με κάποιον άγνωστο δηλαδή,είχα names,profiles τα πάντα.Βαρέθηκα να κοιτάζω μια οθόνη μενού και να βλέπω συνεχώς disconnect. 2/10 για μένα ο τίτλος.
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 29, 2016 14:25:25 GMT 2
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Ο μονος λόγος που δεν ειμαι τοσο αυστηρός ειναι πως εχω τον αδερφό μου για local matches, που προσωπικά μου αρκεί- μεσα μεσα παίζει να προστεθεί και ο,ξαδερφος μου. Προφανώς τα matches δεν ειναι επιπέδου pro players, εμεις όμως το διασκεδάζουμε. Κι εδω νομιζω ειναι το προβλημα. Φτιάξανε πρώτα ενα game που αφορά τους gamers που θέλουν να παίξουν σε pro level και λιγότερο τους απλούς fans- απόδειξη και οι κάτω του αναμενόμενου πωλήσεις. Εντάξει τι να κάνουμε, δικαίωμα της Capcom ειναι να επιλέξει το κοινό της αλλα απο την άλλη ειναι και δικο μου δικαίωμα να επιλέξω αν το game μου κανει ή οχι. Προσωπικά όταν βλέπω πίστες τοσο άδειες, χωρις ιδιαίτερη ζωντάνια με low poly μοντέλα πίσω- η stage στην Ινδία ειναι,copy paste άλλης απο το USF 4- αναρωτιέμαι ποσο πολυ βιαζοντουσαν να κυκλοφορήσουν το game, πιστεύοντας πως ο κόσμος θα τσιμπήσει. Το παιχνίδι χαλαρά ήθελε ενα χρόνο ανάπτυξης ακομη για να θυμίζει ,ΑΑΑ τιτλο της σειράς. Φυσικά ύστερα απο όλο αυτο το στραπάτσο ήρθε και η δήλωση του. CEO της capcom οτι πλέον θα προσηλωθουν στο να κυκλοφορούν ολοκληρωμένους τίτλους. Όπερ μεθερμηνευομενον 1) δλδ παραδέχονται πως μεχρι τωρα είχαν στόχο να δίνουν ημιτελείς τίτλους και να τους ολοκληρώνουν στην πορεία με DLC 2) παρουσιάζουν το αυτονόητο εδω και δεκαετίες στο gaming σαν καινοτομία.
Με το SF 5 δεν ήθελα να ειμαι τοσο αυστηρός, αλλα μόλις, οπως,έγραψα και πιο πανω, γυρνώντας με τον αδερφό μου στο πατρικό μας, μας έπιασε ενα retro gaming feeling και,λιώσουμε σε αγαπημένα fighting που είχαμε επενδύσει 100αδες ώρες, ε τοτε φάνηκε απόλυτα η γύμνια του τίτλου,
Όσο για το trial mode, φαντάζει απλως μια μικρή προσθήκη, η οποίος έπρεπε,βεβαια να υπαρχει εξαρχής. Και ειλικρινα, τα μισά combos που έχουν προσθέσει ειναι ξανά για επίδειξη παρα combo ουσίας, οπως ίσχυε βεβαια και στο SF 4 αλλα και στο MvC 3. Καλα για τη CPU στα τελευταία επίπεδα του normal,survival mode και,στα hard and hell, εχω να πω τα χειρότερα. Σκεφτείτε την AI του Super Turbo και πολλαπλασιάστε τη επι 10. Input reading, επιτυχημένο counter απο εάν σημειο και έπειτα στο 100% των κινήσεων σου... Snk boss syndrome, αν και τον Mr Karate στο πρωτο Art of fighting με επιμονή και σκέψη τον έβγαλα τελικα, εδω δεδομένης και της έλλειψης continue στο survival μιλάμε για τον ορισμό του ανούσιου grinding για διαφρετικα χρώματα- τα οποία για να μην ξεχνιόμαστε τα αποκτάς χωρις ιδιαίτερο κόπο στο season pass των 30€( οποτε,για,το complete game ένας early adopter θα εχει ήδη ξοδέψει 90-100€) Αν συνυπολογίσουμε πως,σίγουρα θα,υπάρξει season 2 με άλλους νέους players οποτε νέο season pass για αλλα 30-40€, τοτε ναι δεν κυκλοφορεί νεα εκδοση, αλλα καλείσαι να πληρώσεις τα ίδια χρήματα, Να θυμίσω πως το SF 4, κόστιζε day one 50-60€, η επόμενη εκδοση 30-40€ ενω η τελική arcade edition που περιλάμβανε σχεδόν τα παντα ολα βρισκόταν σχεδόν παντού day one 20-25€... Μάλλον στα ίδια βρισκόμαστε απο οτι φαίνεται.( με λιγότερο περιεχόμενο δεδομένου οτι ολα τα προαναφερθέντα ητα πληρέστατα σαν games το καθε εάν ξεχωριστά)
EDIT Άντε η θυμηθώ και το καταπληκτικό World tour mode στο SF A 3 και βάλω τα κλάμματα.
|
|
|
Post by deus on Jun 5, 2016 22:48:43 GMT 2
Μόλις επέστρεψα από Αγγλία! Έχετε δίκιο παιδιά σχετικά με το περιεχόμενο του τίτλου. Όπως θα ξαναπω όμως, το gameplay είναι εκπληκτικό. Προσωπικά θεωρώ πως έχει τους καλύτερους μηχανισμούς. Λοιπόν, δεν θα πω κάτι άλλο γιατί τα είπατε όλα εσείς. Πότε θα κανονίσουμε ματσακια;
|
|