|
Post by Groundzero on Apr 30, 2015 7:50:35 GMT 2
Kai to dikou teleio setting gia FF einai mesaiwniko me spathia sword and sorcery style, to FF7-like perivallon sto mellon den maresei katholou (genikws) alla ok ti na kanoume. To teleio JRG? Tha prepei na to dw gia na to pistepsw.
|
|
|
Post by Groundzero on Apr 30, 2015 10:05:58 GMT 2
Epishs ean exei kapoios oreksh as dei kai to megalo video.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 30, 2015 11:45:27 GMT 2
Ολίγον τι offtopic, αλλά αυτός είναι ο κύριος λόγος που θέλω κάποια στιγμή να ασχοληθώ με το Final Fantasy XIV. Η αισθητική του μου άρεσε πάρα πολύ, όπως και το όλο σενάριο- καλά για το intro δεν το συζητώ παίζει να το είχα δει καμμιά 20αριά φορές όταν είχε κυκλοφορήσει. Αν τα καταφέρω και δεν έχω καεί, θα ήθελα να το έπαιζα στο PS4- δυστυχώς έχασα το deadline για upgrade από την PS3 σε PS4 έκδοση. Με την PS3 έκδοση, είχα ασχοληθεί πολύ λίγο, γύρω στις 10-12 ώρες αλλά τα τεχνικά προβλήματα ήταν εμπόδιο- το frame rate όπου υπήρχε συνωστισμός ήταν άστα να πάνε.( μέχρι και mouse και keyboard είχα συνδέσει και μου ήταν πολύ βολικό) Τέλος πάντων, είτε στο PS4, είτε μόλις φτιάξω ένα gaming PC, θα ήθελα να ασχοληθώ, έστω για να δω το απλό ending.
|
|
|
Post by deus on Jan 28, 2016 23:37:25 GMT 2
Επαναφέρω το θέμα θέλοντας να υπενθυμίσω πως, αν και είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, μπήκαμε για τα καλά στο έτος που θα κυκλοφορήσει το final fantasy ver εεεε 15. Ανακοινώθηκε πως η squareenix στις 30 ιανουαρίου θα αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για τον τίτλο. Θα μιλήσουν αναλυτικότερα για το σύστημα μάχης καθώς επίσης και για την μαγεία. Είπαν σε πρώτη φάση πως θα υπάρχουν δύο στιλ μάχης, το πρώτο είναι πιο γρήγορο και πιο action ενώ το δεύτερο θα είναι πιο αργό και απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να πολεμάνε με το πάσο τους και θέλουν πιο εύκολες μάχες. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε σε λίγες μέρες από σήμερα.
Έκλεισα εισιτήρια για to hype train και περιμένω.
|
|
|
Post by moogle on Jan 31, 2016 16:36:37 GMT 2
Το ιντερνετ είναι λες και δεν πήρε χαμπάρι για τις πρωινιάτικες ανακοινώσεις της SE. Όλοι ανακοίνωσαν το event, αλλά κανένας δεν έκανε λόγο για το τι είδαμε σε αυτό το event . Εδώ που τα λέμε, πιο άκυρη ημέρα από τα ξημερώματα της Κυριακής (για το δυτικό κόσμο) δεν μπορούσαν να βρουν. Τέλος πάντων, ορίστε το trailer: Προσωπικά συνεχίζω να είμαι συγκρατημένα ενθουσιασμένος. Αφενός το παιχνίδι φαίνεται να έχει πολλά καλά στοιχεία (ειδικά τη μουσική του), από την άλλη η όλη σεξιστική προσέγγιση στο σχεδιασμό των χαρακτήρων και η κάκιστη εντύπωση που μου άφησε το demo δε βοηθάνε ιδιαίτερα στο να δω τη σειρά με καλό μάτι. Παρόλο που αρκετοί λένε ότι έγιναν κάποια βήματα συγκριτικά με το demo, προσωπικά δεν μπορώ παρά να δω τα ίδια προβλήματα (περίεργο dodge, πολύ αργές μάχες, aim σύστημα που απλώς δε βγάζει νόημα, κτλ.). Σε άλλα νέα, η S-E (βάσει neogaf) ανακοίνωσε την ημερομηνία ενός event, στο οποίο θα ανακοινωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας του FF XV. Ανακοίνωση για το πότε θα γίνει η ανακοίνωση δηλαδή . Μόνο η S-E είναι ικανή για τόσο δράμα (και ο Molyneux)... www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1177794
|
|
|
Post by Burai Fighter on Mar 31, 2016 22:48:22 GMT 2
www.eurogamer.net/articles/2016-03-30-uncovered-final-fantasy-15-live-reportwww.eurogamer.net/articles/2016-03-30-final-fantasy-15-demo-due-tomorrow30 Σεπτέμβρη λοιπόν με τρεις εκδόσεις την κανονική στα 70, την deluxe στα 90 και τέλος την Ultimate Collector's στα 270€.( όλες εκτός της βασικής μετριότατες, όχι 270 και μέτρια φιγούρα και "special" soundtrack, έλεος...) Btw αναμενόμενα τα 30.000 κομμάτια της Ultimate ήταν διαθέσιμα μέσω του Square Enix Store και αναμενόμενα εξαντλήθηκαν σε χρόνο dt. Eίναι ίσως η πρώτη φορα, δεύτερη αν συνυπολογίσω τον XIII-3, που δε θα αγοράσω τίτλο της σειράς day one. Πέραν της δεδομένης έλλειψης χρόνου τον καιρό που θα κυκλοφορεί, εν τέλει, βλέποντας και τα τελευταία trailers etc κατέληξα πως η αισθητική δε μου αρέσει καθόλου και γενικά όλη αυτή η jpopίλα δε με ελκύει. Πιθανώς να έχω μεγαλώσει, δεν ξέρω, αλλά όταν ακούω Final Fantasy περιμένω κάτι διαφορετικό.( σίγουρα θα ήθελα όπως συμφώνησα και με τον moogle να δω και περισσότερο θηλυκή παρουσία στους βασικούς χαρακτήρες και έναν πιο down to earth σχεδιασμό αυτών) Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως το game θα είναι κακό, ή θέλω να είναι κακό. Σε άλλα νέα ανακοινώθηκαν αν θυμάμαι καλά anime που θα περιγράφει το πώς το boy band... εεε.. η αντοπαρέα ήρθε κοντά καθώς και ένα extra CGI film το Kingslaive από το studio του Spirits Within με τη συμμετοχή των Sean Bean, Lena Headey και Αaron Paul. Παράδεισος για τους fans του τίτλου. EDIT: To μεγαλύτερο μέρος αισθανόμουν λες και έπαιζα ένα κακέκτυπο/ στυγνή αντιγραφή του Kingdom Hearts...
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 2, 2016 17:05:51 GMT 2
Επαιξε κανείς το Platinum demo?? Μόλις το τελείωσα και δηλώνω πλήρως απογοητευμένος. Ακόμη και σαν tech demo, ήταν πολύ μέτριο, μην πω απαράδεκτο. Τεχνικά προβλήματα( το frame rate σκαμπανεβάσματα), η camera τα δικά της( έπαιξα λίγο με τα τουβλάκια και βρέθηκε παγιδευμένος μη βλέποντας που βρίσκομαι), τα γραφικά αρκετά μέτρια με κάποια textures να είναι θολά, το battle system δεν το κατάλαβα καθόλου πώς λειτουργεί- τι λογική είναι αυτή πίσω από το tap or hold square? Είμαι πολύ μουδιασμένος, δεν μπορώ να πιστέψω πως κυκλοφόρησαν αυτό το πράγμα για επίσημο demo... Ένα χαριτωμένο κατα τα άλλα Carbuncle που επικοινωνεί μαζί σου μέσω ενός smartphone( τι πίνανε ), ένα όμορφο OST και ένας μεγαλοπρεπής Leviathan δεν σώζουν την κατάσταση. Θέλω να πιστεύω πως απλώς βιάστηκαν να το έχουν έτοιμο για να το δώσουνε στο κοινό αμέσως μετά το event, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
|
|
|
Post by moogle on Apr 3, 2016 14:30:51 GMT 2
Εγώ δεν μπορώ να βρω ούτε ένα καλό στο demo, αντιθέτως θεωρώ ότι είναι η χειρότερη διαφήμιση που μπορούσαν να κάνουν για τον τίτλο τους. 6 μήνες πριν την κυκλοφορία μας δείχνουν κάτι που φαίνεται σαν να βρίσκεται 2 χρόνια σε ανάπτυξη με άλλα 3 μπροστά του. Δεν μπορώ να ελπίζω σε κάτι καλό, ειδικά μετά το φιάσκο του FF XIII. Έχω κουραστεί να γκρινιάζω για αυτόν τον τίτλο, ας περιμένουμε το release μπας και μας διαψεύσει η S-E. Over and out till the 30th of September.
|
|
|
Post by deus on Apr 3, 2016 18:59:22 GMT 2
Το demo όντως ήταν απαράδεκτο και ειλικρεινά απορώ γιατί το κυκλοφόρησαν. Είναι απλώς ένα benchmark για να δείξει πολύ λίγο τα γραφικά(τα οποία τα θεωρώ εκπληκτικά, τα θολά textures τα προσπερνάω γιατί το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης) και για να δώσει απλώς μία γεύση. Η μουσική κλασσικά εκπληκτική. Όσον αφορά το σύστημα μάχης αρχικά είχα τα ίδια συναισθήματα με εσάς όταν το έπαιξα. Μετά όμως είδα αυτό το βιντεο. Εδώ εξηγείται αναλυτικότατα το σύστημα μάχης βάσει όσων προσφέρει το ντέμο. Συμπέρασμα; Μιλάμε για ένα εκπληκτικό σύστημα μάχης το οποίο απλά δεν εξηγείται ΚΑΘΟΛΟΥ με αποτέλεσμα να θεωρεί όποιος παίζει το ντεμο ότι είναι μάπα εντελώς. Έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται αναλυτικά tutorials τα οποία να σε βάζουν στο κλίμα και όχι να σε πετάει στα βαθιά αμέσως βάζοντάς σε αντιμέτωπο με έναν δύσκολο εχθρό- ειδικά όταν το σύστημα μάχης είναι εντελώς διαφορετικό από ότι έχουμε δει. Τέλος να τονίσω πως υπάρχουν και αρκετά κρυφά στο ντεμο που είναι εύκολο να τα χάσεις, ενδεικτικά θα αναφέρω ότι είναι δυνατό να βρεθούν ακόμα δύο όπλα για τον ενήλικο noctis ένα εκ των οποίων είναι μία ασπίδα που επιτρέπει να κάνουμε parry και stun το iron giant. Προσωπικά παραμένω αισιόδοξος. Το παιχνίδι πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλό. Συμφωνώ μαζί σας πως το ντεμο ήταν ΑΘΛΙΟ αλλά δεν πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει το τελικό προϊόν. Προτείνω να παραμείνουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου και μετά εδώ θα είμαστε για να κράξουμε όλοι μαζί αν χρειαστεί.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 3, 2016 23:20:49 GMT 2
Θα βάλω τα πράγματα σε μία σειρά, γιατί πιθανώς και εγώ με το ύφος μου ακούγομαι τελείως γκρινιάρης. Το demo ξέραμε πως δε θα αποτελεί μέρος του τελικού προϊόντος και θα κυκλοφορήσει για να αυξήσει το hype για το game και το ενδιαφέρον. Δεν το κατάφερε σε καμμία των περιπτώσεων, νομίζω με μια ματιά στο internet συμφωνούν όλοι σε αυτό. Θα μπορούσαν να έχουν δώσει το Duscae demo, ή έστω ένα μέρος του αν φοβούνται τις αντιδράσεις των fans που αγόρασαν το Type 0 HD, μόνο γι'αυτό. Το battle system ξέραμε ότι είναι καλό. Το ζήτημα είναι πως παίζεις τα 3/4 του demo απλώς κρατώντας πατημένο το attack button και κάνοντας και κανένα evade πότε πότε, το οποίο λειτουργεί. Το battle system σε αυτά τα segments είναι τελείως βαρετό βέβαια και επιμένω πως θυμίζει κακέκτυτπο των Kingdom Hearts. Θα μπορούσαν να έχουν μια tutorial μάχη και θα μπορούσαν να έχουν δώσει εξαρχής τα κρυμένα όπλα και να μην αναγκαστώ να υποστώ το μαρτύριο των 20 λεπτών collectathon με τον Sor... εε τον νεαρό Noctis που μιλάει μέσω smartphone με το Carbuncle( γιατί??) Τέλος πάντων, φυσικά υπέμενα ξανά το μαρτύριο( για νέο Final Fantasy μιλάμε, συναισθηματικό δέσιμο κτλ κτλ) και φυσικά, ναι, τα shurikens κάνουν πιο ενδιαφερουσα τη μάχη και τη δεύτερη φορά, έχοντας δει και εγώ video έπαιξα μια χαρά. Εγώ όμως είμαι ταγμένος fan, ΔΕΝ είμαι wannabe αγοραστής. Και εδώ περνάω στο βασικό point μου. Δεν γίνεται να μιλάνε για 10 million πωλήσεις για να θεωρηθεί το game επιτυχία- οκ τα μάζεψε τελικά ο Tabata ότι είναι και καλά αυτό που φαντάζεται και θα ήθελε, αλλά ξέρουμε όλοι ότι δεν ισχύει, γιατί έχει προηγηθεί και ένα Tomb Raider reboot και θυμάστε τι είχε γίνει Διακυβεύονται τόσα πολλά για την αγαπημένη μας σειρά, έχει φάει ήδη γκολ από τα αποδυτήρια, καθώς το να απαιτείς 10 εκατομμύρια πωλήσεις είναι τουλάχιστον ουτοπικό με τη δεδομένη κατάσταση- ειλικρινα δεν πιστεύω πως υπάρχει κενό που θα το ελκύουν τα jpop πρότυπα πέραν από την Ιαπωνία αλλά οκ ας πούμε ότι γέρασα- και η Square ένα στόχο που είχε, να πουλήσει το game και να το σπρώξει με ένα demo που όφειλε να μας τινάξει τα μυαλά, έδωσε αυτό το πράγμα που οκ και tech demo να το πούμε, τιμή θα του κάνουμε.( κι εγώ γενικά δεν είμαι αυστηρός με τον τεχνικό τομέα, αλλά όταν βλέπω να σέρνεται η μάχη με τον Iron Giant επειδή κάνω cast fire, ή αυτές τις παραλείψει εκνευρίζομαι. Γιατί στη συγκεκριμένη σειρά η προσοχή στη λεπτομέρεια ήταν που έκανε πάντα τη διαφορά) Κι εγώ ήμουν αισιόδοξος, γενικά ειμαι και φύσει αισιόδοξος, αλλά... τέλος πάντων μακάρι... Εγώ day one δε θα είμαι εκεί για πρώτη φορά, αν και παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο γι'αυτή μου την απόφαση. Όταν κυκλοφορείς παράλληλα backstories με anime, CGI films και το main game- το οποίο μην κοροϊδευόμαστε θα δώσει ΧV-2 και αν χρειαστεί XV-3- για μία ακόμη φορά δεν θα είναι πλήρως αυτόνομο, μια περιπέτεια με αρχη, μέση και τέλος(??) Μακάρι εσείς εδώ μέσα με τα σχόλιά σας να με κάνετε όταν κυκλοφορήσει να αλλάξω άποψη. Το πρόβλημά μου, για να το ξεκαθαρίσω, είναι αυτές οι δυσθεώρητες απαιτήσεις που έχει η Square από τον τίτλο- ας μην κρυβόμαστε θα πέσουν κεφάλια αν δεν πιάσει ούτε τα μισά, που θα είναι επιτυχία, μην κοροϊδευόμαστε, για jrpg τίτλο εν έτει 2016- και από την άλλη αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις που γίνονται. Ρε διάολε, κάνεις ένα event, λες με το τέλος το κατεβαζετε το demo και το δοκιμάζετε, ήδη ο gamer είναι θετικά προδιατεθειμένος και χτίζεται το hype, δώσε λίγο χρόνο παραπάνω στην ανάπτυξη του demo. Σκάει μύτη και αυτό το Do you want to order FF XV now και αναλογίζεσαι αν αυτοτρολάρονται... Αυτά συζητάγαμε με τον moogle και αλληλοπαρηγοριόμασταν μετά
|
|
|
Post by moogle on Apr 4, 2016 15:14:50 GMT 2
Αυτό με ξενέρωσε κι εμένα πάρα πολύ. Αν ήμουν σοβαρότερος καταναλωτής, θα περίμενα 50% price drop μετά από αυτό το prompt...
|
|
|
Post by deus on Apr 4, 2016 23:36:41 GMT 2
Burai δεν χρειάζεται ούτε να εξηγείσαι ούτε να απολογείσαι, την γνώμη σου λες. Συμφωνώ μαζί σου σε όλα. Το ντέμο καλύτερα θα ήταν να μην το κυκλοφορούσαν καθόλου. Τώρα στα περί προώθησης του τίτλου μέσω των movies, anime ktl ktl και τα περί 10.000.000 με αφήνουν παγερά αδιάφορο, αφήνω την squarenix να ανησυχήσει για αυτά, αυτό το οποίο απασχολεί εμένα είναι να πάρω ένα πολύ καλό έως εξαιρετικό παιχνίδι. Θέλω δηλαδή το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης μου σειράς να έχει τόσο καλό σενάριο όσο και εξαιρετικό και διασκεδαστικό gameplay. Καλοδεχούμενο επίσης για εμένα το ότι θα είναι το πρώτο ff με open world καθώς επίσης και ότι φαίνεται να επανέρχονται περισσότερα σήματα κατατεθέν όπως κλασσικά summons, magitek armors, airship κτλ κτλ. Μέχρι τώρα έχω μία συγκρατημένη αισιοδοξία, για να μην πω hype, πως το παιχνίδι όχι απλώς θα είναι καλό αλλά εξαιρετικό και πως θα μας αρέσει πάρα πολύ. Τέλος πάντων, εδώ θα είμαστε και θα συζητάμε καθώς θα μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για το game όσο περνάει ο καιρός. Συμφωνώ απολύτως πάντως πως ήταν εντελώς ΑΘΛΙΟ και καθόλου ωραίο σαν εικόνα το να σε ρωτάει αν θέλεις να προπαραγγείλεις το παιχνίδι. Γενικά η square φαίνεται πως είναι υπερβολικά αγχωμένη να περάσει σε όλους μας την αντίληψη πως το παιχνίδι θα είναι καλό καιη καμπάνια προώθησής του δείχνει μία απίστευτη αγωνία για να πουλήσουν όσο περισσότερες κόπιες μπορούν. Όπως είπα και πριν δεν με απασχολούν καθόλου όλα αυτά, το καλό όμως που τους θέλω είναι να είναι καλό και ολοκληρωμένο το παιχνίδι. Υποσχέθηκαν πάντως μεγάλη διάρκεια (50 ώρες το main story και πολλές παραπάνω για τα εξτρα),πολύ αξιόλογο και δυνατό σενάριο με συγκινητικό τέλος (θεωρώ πως μπορούν να το πετύχουν, φαίνεται να έχουν ρίξει πολύ σοβαρότερη δουλειά σε αντίθεση με το ρεντίκολο της τριλογίας 13) και άφθονο end game content με προκλητικές και skill based μάχες καθώς και minigames κτλ κτλ. Τέλος πάντων, εδώ είμαστε και θα δούμε.
|
|
|
Post by moogle on Apr 6, 2016 22:09:00 GMT 2
|
|
|
Post by Alucard on Apr 21, 2016 19:28:50 GMT 2
Δεν ξέρω τι φταίει,το ότι δεν είμαι τόσο μεγάλος οπαδός της σειράς,ότι με είχατε προϊδεάσει αρνητικά,ότι έχω τυφλή εμπιστοσύνη στον Nomura (μην ξεχνάμε πως αυτός το είχε αναλάβει και ο Tabata ασχολήθηκε με τα finishing touches,αν κάνω λάθος διορθώστε με),δεν το γνωρίζω.Το μόνο σίγουρο είναι,ότι με το που τελείωσα το demo έπιασα τον εαυτό μου να θέλει να παίξει περισσότερο.Και σε αυτό έπαιξε το ρόλο της η δεύτερη μάχη με τον Iron Giant. Είδα και το βίντεο παραπάνω,τα εξηγεί πολύ ωραία,αν και η αλήθεια είναι τα βρήκα κι εγώ όλα μόνος μου,εκτός της ασπίδας. Γενικά είμαι hyped για τον τίτλο και όμως με κόβω παίζει να τον παίξω με το που έρθει σχεδόν (month 1 )
|
|
|
Post by Straier on Apr 22, 2016 8:02:14 GMT 2
|
|