|
Post by moogle on Apr 24, 2015 15:46:21 GMT 2
Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το τρίτο και λογικά τελευταίο επεισόδιο της επικής αυτής σειράς, με την υπόσχεση ότι θα είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα και ίσως καλύτερα RPGs ολων των εποχών. Αυτά τα ακούσαμε πολλές φορές, αλλά η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ίσως μία από τις ελάχιστες που θα μπορούσαμε όντως να πάρουμε στα σοβαρά. Το ερώτημα είναι κατά πόσο το Witcher 3 θα ανταπεξέλθει στο hype που η ίδια η εταιρεία έχει δημιουργήσει για τον τίτλο της.
Ξεκινάω με το τελευταίο gameplay trailer που έκανε την εμφάνισή του στο ίντερνετ και προκάλεσε έναν πανικό, όχι λόγω της φαινομενικής ποιότητας του τίτλου, αλλά επειδή αποτελεί PC footage πλασαρισμένο ως direct gameplay από το Xbone (να διευκρυνίσω ότι στο PC θα τρέχει στα 1080p60fps, ενώ στο Xbone στα 900p30fps).
Τι γνώμη έχετε; Για να είμαι ειλικρινής, εγώ μέχρι και πριν δω το trailer ήμουν αρκετά ενθουσιασμένος, αλλά τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα μάχης με απογοήτευσαν πάρα πολύ. Είμαι βέβαια επηρεασμένος και από την εκπλητκικά εντυπωσιακή και δυναμική μάχη του Bloodborne, αλλά στο συγκεκριμένο trailer μου φαίνεται ότι το battle system είναι αρκετά αργό και μονότονο, με τις επιθέσεις να είναι άτονες και σχεδόν ψεύτικες.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 24, 2015 22:37:45 GMT 2
Ευελπιστώ, πως μετά την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του game- εις διπλούν αν δεν κάνω λάθος- θα παρουσιάσουν κάτι τουλάχιστον πολύ καλό. Το πρόβλημα για μένα είναι κυρίως το open world. Είδα σήμερα ένα video με την κλίμακα του κόσμου. Είναι πολύ μεγάλος ο χάρτης, υπερβολικά μεγάλος.( μη μένετε στη static εικόνα βάλτε το video να παίξει δεν έχει spoilers) Δεν ξέρω πώς θα καταφέρουν να τον γεμίσουν. Προτιμώ, έναν μικρότερο χάρτη με αρκετά ουσιαστικά πράγματα να κάνεις, παρά έναν τεράστιο κενό κόσμο. Προς το παρόν μιλάμε υποθετικά, αλλά πραγματικά δεν ξέρω αν θα καταφέρει ακόμη και η CD Project να παρουσιάσει κάτι groundbreaking σε αυτό τον τομέα. Αν ακολουθήσουν τα χνάρια του Skyrim, θα απογοητευτώ.( καλός τίτλος δε λέω, αλλά για μένα από τους πιο υπερτιμημένους, μετά το 20ωρο αρχίζεις και νομίζεις πως παίζεις στο Groundhog Day) Πολύ σωστά αναφέρεις Παναγιώτη και το θέμα με το Bloodborne και την From. Δε θα μιλήσω για το Bloodborne, γιατί απλούστατα δεν το έχω παίξει ακόμη, αλλά όσον αφορά τους δύο Souls τίτλους που έχω παίξει, πλέον δικαιούμαστε να ζητάμε περιοσσότερα. Το Witcher 2, είχε ένα καλό battle system και ήταν αρκούντως challenging. Επίσης μπορεί να μην ήταν open world, αλλά υπήρχε μια συνοχή στην αφήγηση και οι χάρτες που μπορούσες να εξερευνήσεις είχαν μια λογική και καλή αρχιτεκτονική. Ακόμη θυμάμμαι πως χανόμουν σχετικά εύκολα στο Flotsam και τη γύρω περιοχή και στη συνέχεια μπορούσα να πάω κάπου με κλειστά τα μάτια. Επίσης η πλειονότητα των sidequests- μην πω όλα- ήταν σημαντικά, είχαν πλοκή. Στο Witcher 3, αν και δεν έχω δει τα άπειρα videos, μόνο αυτό που πόσταρε ο moogle και αυτό με τον χάρτη, η μάχη από όσο είδα μου φάνηκε χωρίς ιδιαίτερο challenge. Στο Witcher 2, οι nekkers σε σκοτώναν για πλάκα και ακόμη και σε μεγαλύτερα level μπορούσες να χάσεις όταν δεν έδειχνες τη δέουσα προσοχή- όχι στο σημείο που συμβαίνει στα Souls, αλλά ήταν δυνατόν να συμβεί. Aντιμετώπιζες πχ τα Arachnids πρώτη φορά, δεύτερη, έχανες και εν συνεχεία άρχιζες να αντιλαμβάνεσαι πως πρέπει να χρησιμοποιείς traps, να κάνεις χρήση των potions που είχες συνταγές κτλ Πραγματικά περιμένω τον τίτλο πώς και πώς, από όταν ανακοινώθηκε. Δυστυχώς γνώρισα τη σειρά από το δεύτερο τίτλο, τον οποίο λάτρεψα και εν συνεχεία εμβάθυνα περισσότερο στο lore αρχίζοντας να διαβάζω τα βιβλία. Έχω στο πρόγραμμα ένα marathon Witcher πριν πιάσω τον τρίτο τίτλο, έτσι ώστε να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα της τριλογίας. Ωστόσο, έχω την αίσθηση πως ο τρίτος τίτλος αρχίζει να έχει το βάρος της ΑΑΑ παραγωγής που πρέπει να πετύχει, που γίναν έρευνες επί ερευνών για το τι πρέπει να γίνει, τι κατεύθυνση να πάρουν κτλ. Ίσως ευθύνεται και ένα post στο NeoGAF από ένα χρήστη που υποστήριζε πως ο τίτλος θα απογοητεύσει- όχι ότι θα είναι κακός- απλώς θα απογοητεύσει γιατί έχει πάρει το πάνω χέρι το marketing department και όχι η ομάδα ανάπτυξης. Είχε γίνει ένας σχετικός χαμός, αλλά τελικά αποδείχτηκε μετά από επικοινωνία με τον χρήστη από την moderating team του GAF πως όντως ο χρήστης είχε επαφή με τον τίτλο- playtester?, μέρος της ομάδας που αποχώρησε? δεν μαθεύτηκε, τουλάχιστον όχι όσο παρακολουθούσα το thread. Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στην CD project, όπως και σεβασμό, αλλά όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται όταν ένα game πρέπει να πετύχει και το marketing παίρνει το πάνω χέρι, τουλάχιστον όσον αφορά την πλειονότητα των τίτλων. Mακάρι το Witcher 3 να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες και γιατί όχι, να καταφέρει να τις ξεπεράσει. Ωστόσο, το είχα πει και στον moogle από κοντά, διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις. EDIT: Ορίστε και τα posts του χρήστη που έλεγα www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=132704069&postcount=310www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=132704852&postcount=318www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=132744341&postcount=359
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 12, 2015 17:57:08 GMT 2
Ορίστε και τα πρώτα reviews- πριν λίγες ώρες έπεσε το embargo. www.metacritic.com/game/playstation-4/the-witcher-3-wild-huntGamespot 10/10make no mistake: this is one of the best role-playing games ever crafted, a titan among giants and the standard-setter for all such games going forward. Where the Witcher 2 sputtered to a halt, The Witcher 3 is always in a crescendo, crafting battle scenarios that constantly one-up the last, until you reach the explosive finale and recover in the glow of the game's quiet denouement. But while the grand clashes are captivating, it is the moments between conflicts, when you drink with the local clans and bask in a trobairitz's song, that are truly inspiring.IGN 92%Even if the plot isn’t terribly interesting, the many characters who play a part in it are, and along with the excellent combat and RPG gameplay, they elevate The Witcher 3 to a plane few other RPGs inhabit.Destructoid 8/10The Witcher 3: Wild Hunt is a huge step up from its predecessor, mostly because it manages to tell a more compelling and personal tale. At the same time, that intimate feel is juxtaposed against a gigantic, sprawling open-world adventure that may hit some snags along the way but still comes out on top.Official PlayStation Magazine 8/10The Witcher 3: Wild Hunt is a surprising failure as an open-world video game, but within its beautifully lit world of monsters lies a much more traditional story-driven RPG of immense quality.Και το video review του GameTrailers( όποιος το παρακολουθήσει να γνωρίζει πως κατά 99% θα έχει spoilers, όπως συμβαίνει με τα περισσότερο reviews του GT) www.gametrailers.com/reviews/j9qz9m/the-witcher-3--wild-hunt-review
|
|
|
Post by moogle on May 13, 2015 9:47:14 GMT 2
Μαλλον παω για dy one της απλής έκδοσης (μολις 28 λιρες η εκδοση του υπολογιστη), αν και δεν ξερω πως θα καταφερω να τη χωσω μεσα στο προγραμμα μου, το οποιο συμπεριλαμβάνει bloodborne, final fantasy type-0, the witcher 3, Zelda majora's mask (το οποιο δεν εχω πιάσει ακομα σοβαρα) και μερικα μικρα παιχνιδια... Πρεπει να παρατήσω το διδακτορικο και να πιάσω gaming . Εν παση περιπτώσει, απο τα λιγα που εχω διαβασει μου δημιουργήθηκε η αισθηση οτι το σενάριο δεν ειναι τοσο δυνατό οσο των παλιότερων παιχνιδιών, αλλα ολοι μιλάνε για ενα απο τα καλυτερα open world που εχουμε δει. Γενικα ολοι ειναι ενθουσιασμένοι, οποτε οιστευω θα μου αρεσει παρα πολυ. Καπου εδω αξιζει να παραθέσω το σχόλιο ενος χρήστη στο eurogamer:
|
|
|
Post by nooto on May 13, 2015 14:18:14 GMT 2
Σε οτι αφορα το battle system, εγω την ειχα πατησει με το witcher 2 διοτι το επιασα αμεσως μετα το dark souls και δυστυχως το στησιμο της μαχης των δυο παιχνιδιων μοιαζει, οποτε μπαινεις θελοντας και μη στη λογικη της συγκρισης. Το κακο ειναι οτι αν κανεις το λαθος να τα συγκρινεις, το witcher κατακρεμνιζεται σε καθε επιπεδο μιας και παροτι εχει action προσωπειο, δομικα ειναι στην ουσια ενα δυτικογενες rpg το συστημα του οποιου δεν φερει στοιχειο ακριβειας, timing κοκ, elements που χαρακτηριζουν το action genre. Το ιδιο ισχυει και για το AI των εχθρων, στο πως αυτοι κινουνται μεσα στο χωρο ή ποιος ειναι ο ρολος τους σε ενα παιχνιδι που ειναι rpg και σε ενα παιχνιδι που εχει πιο υβριδικο χαρακτηρα με τη ζυγαρια να γερνει στο action. Οπως και να χει εχω πει στον εαυτο μου να μην μπει σε αυτη τη διαδικασια αυτη τη φορα (ποσο μαλλον τωρα, που εχω παιξει εναν τιτλο οπως το bloodborne).
Για τα open χαρακτηριστικα, θα δουμε, ουτε εγω ειμαι μεγαλος fan αλλα πιστευω πολυ στην CD Projekt και θεωρω οτι θα προσφερει πολυ ανωτερα πραγματα απο τους mainstream τιτλους τους ειδους που τα χρησιμοποιουν. Παω να διαβασω τα reviews!
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 13, 2015 15:18:39 GMT 2
Aυτό το σχόλιο, ήθελα να ποστάρω κι εγώ εν τω μεταξύ Πάντως από όσα διαβάζω, πχ από το Destructoid( τον συγκεκριμένο συντάκτη τον εμπιστεύομαι όπως και αυτούς του Eurogamer, ή τον Jim Sterling)αλλά και άλλα reviews, το πρόβλημα είναι περισσότερο το open world παρά το ίδιο το lore και το πώς το διαχειρίζονται. Άλλωστε στα Witcher novels- που είναι εξαιρετικά, τουλάχιστον το Last Wish που έχω διαβάσει- δίνεται πολύ μεγάλο βάρος στους υπολοιπους χαρακτήρες με τον Geralt να παίζει τον ρόλο παρατηρητή- οκ ενός super cool παρατηρητή.πχ η ιστορία A Grain of Truth είνα καταπληκτική.( μακάρι να υπάρχει sidequest που να την αποτυπώνει με σωστό τρόπο) Για το battle system, θα πω πως το Witcher 2 με άφησε ικανοποιημένο. Τότε είχα γράψει πως μου θύμιζε- τηρουμένων των αναλογιών- το bs του Demon's Souls( δεν είχα παίξει το Dark Souls ακόμη) Αυτό που μου άρεσε στο 2ο τίτλο, ήταν το πώς έπρεπε να προσεγγίσεις τακτικά τις μάχες. Να προετοιμαστείς, να στήσεις τις παγίδες σου, να έχεις κάνει τα κατάλληλα spells, να έχεις πιει τα potions σου. Σε σημεία νόμιζα πως χειριζόμουν έναν medievil Batman( scratch that o Geralt είναι πολύ πιο cool από τον Batman )και όταν υπήρχε ροή στη μάχη, όλα ήταν φοβερά. Βέβαια, αργότερα στο game εσφαζες τα πάντα με σχετική ευκολία, αλλά μου άρεσε ο τρόπος που στο πρώτο Chapter τουλάχιστον έπρεπε να σκεφτείς- αναπόφευκτα αυτό οδηγεί σε trial and error, αλλά δεν είμαι σίγουρος πλέον όταν κάτι είναι δοσμένο τόσο όμορφα όπως το Dark Souls ή το Witcher 2 πως το trial and error είναι πια κάτι τόσο αρνητικό. Aυτό που με χαλάει είναι πως διάβασα για τύπου Detective vision α λα Arkham και πιο απλή μάχη( πχ ο Geralt επιλέγει αυτόματα πιο σπαθί θα χρησιμοποιήσει) Αλλά, οκ, όταν με το καλό παιχτεί ο τίτλος εδω θα είμαστε να τα πούμε. ΕDIT: Λέω πρώτα να ρίξω ένα ωραίο replay στο Witcher 2, να δω και τo κομμάτι με τον Iorveth στο Dark mode.
|
|
|
Post by Straier on May 13, 2015 21:23:16 GMT 2
Αυτό που παρέθεσε ο Μούγλης αφορά στο Witcher 3; Έχει και το Witcher το ίδιο πρόβλημα με το Skyrim ή όχι;
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 13, 2015 22:19:18 GMT 2
Nαι, το Witcher 3, θα είναι open world.( τώρα το αν έχει επηρεαστεί από το Skyrim- ένα από τα πιο βαρετά game imo- θα το δούμε)
Από την άλλη πλευρά, το Witcher 2, δεν ήταν open world. Είχες κάποιες περιοχές, μεταξύ των οποίων δεν υπήρχε ιδιαίτερη σύνδεση γεωγραφικά- κοινώς τελείωνες ό,τι είχες να κάνεις με μια περιοχή πριν πας στην επόμενη. Δεν είχε την συνοχή που πιθανώς είχε ο πρώτος τίτλος, αλλά η κάθε περιοχή ήταν γεμάτη από πράγματα να κάνεις, αρκούντως ικανοποιητικού μεγέθους, ενώ παράλληλα αποκτούσες την ικανοποίηση πως είχες μάθει πώς να κινείσαι στο χώρο, να ανακαλύπτεις σιγά σιγά πράγματα, ακόμη θα μου μείνει αξέχαστη μια αποστολή που σε οδηγούσε σε ένα μαυσωλείο αν θυμάμαι καλά- δε θυμάμαι ακριβώς τη sidequest. Το άλλο μεγάλο θετικό, imo πάντα, στο Witcher 2, ήταν οι sidequests; ήταν σεναριακά αυτάρκεις, εμπλούτιζαν το lore του game με ουσιαστικό τρόπο, δεν ήταν το κλασικό fetch quest, ή πήγαινε εξερεύνηση την α σπηλιά και νίκησε ένα δυνατό εχθρό και πάρε ένα generic staff, που αν θες το επιστρέφεις στον NPC για χρήματα ή το κρατάς( με ελάχιστο αντίκτυπο στον κόσμο του τίτλου εν αντιθέσει με το Witcher 2)
Τώρα το πώς έχει αναπτυχθεί το open world στο Witcher 3, δεν το γνωρίζω. Από όταν ανακοινώσαν πως θα είναι free roaming, open world, "όπως θέλετε πέστε το" είχα ξενερώσει λίγο, γιατί είναι πασιφανής προσπάθεια για προσέλκυση περισσότερων παικτών- open world, more content, more trivial side missions κατά κανόνα για να υπάρχει η ψευδαίσθηση πως το game δεν τελειώνει ποτέ, value for money etc Εξακολουθώ να απορώ, πώς θα γεμίσαν τον τίτλο- του οποίου ο χάρτης είναι πραγματικά τεράστιος- με ουσιαστικό content.
|
|
|
Post by nooto on May 14, 2015 14:08:16 GMT 2
Στην πραξη το Witcher 2 χωριζεται σε 3 κεφαλαια, καθενα απο τα οποια δινει μια ξεχωριστη περιοχη που εχει open world χαρακτηριστικα. Ουσιαστικα μιλαμε για 3 μικρους open world κοσμους, το ωραιο ωστοσο ειναι οτι αναλογα με τις επιλογες που κανεις το κομματι των περιοχων που εξερευνας ειναι διαφορετικο (πχ αναλογα με το ποια πλευρα διαλεξεις εχεις προσβαση στο αντιστοιχο ''μισο'' του κοσμου για καθε κεφάλαιο).
Σε ότι αφορα τον open world σχεδιασμο, το Dark Souls και ειδικοτερα το Bloodborne ακολουθουν μια τελειως διαφορετικη λογικη, αυτη της compact μορφης και του καθετου σχεδιασμου. Δεν ξερω αν αυτες 2 λογικες (παραδοσιακη και Souls) μπορουν να συγκριθουν αλλα σιγουρα τα παιχνιδια της From εχουν το καλυτερο level design που εχω δει σε παιχνιδι...
Για το battle system του Witcher 2 συμφωνω απολυτα με τον burai, και εμενα μου αρεσε εν τελει παρα πολυ οταν αρχισα να το βλεπω ως συστημα ενος rpg παιχνιδιου. Το κακο ειναι οτι συστημα μαχης λαμπει κυριως στην αρχη (που συμβαινουν ολα οσα ειπε ο burai σε σχση με την προετοιμασια πριν απο την μαχη) και αυτη η λαμψη χανεται στην πορεια καθως η δυσκολια πεφτει κατακορυφα με την προοδο στο παιχνιδι (και το leveling του Gerald) ακομα και στο Dark (εγω σε αυτο το επιπεδο ξεκινησα κατευθειαν). Οπως και να εχει σαν συστημα ηταν απολαυστικοτατο και μερικες μαχες ακομα τις θυμαμαι.
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 19, 2015 10:27:38 GMT 2
Σημερα παρέλαβα απο Πλαίσιο την collector's. Ο,τι και να πω ειναι λιγο, τεράστιο μπράβο στην CD project που σέβεται τους fans- btw η ποιότητα όλων των περιεχομένων ειναι εξαιρετική. Θα βάλω τωρα το game να δω πως ειναι, αν και άμεσα δε θα παιχτεί λογω ταξιδιού.
|
|
|
Post by deus on May 19, 2015 12:34:52 GMT 2
Τελικά δεν κρατήθηκα και το παρήγγειλα και εγώ, την απλή έκδοση βέβαια. Θα το έχω παρασκευή με Δευτέρα. Παιδιά βρήκα ένα κατάστημα που φαίνεται πολύ καλό, καινούριο το έχει στα 56 ευρώ, πολύ καλή τιμή για Ελλάδα και φαίνεται κομπλέ αν κρίνω από τα σχόλια χρηστών στο skroutz. www.you.gr/Special-Pages/simeia-paralavis-katastimata
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 19, 2015 13:35:44 GMT 2
Ανέβασα την ακόλουθη μάχη στο youtube, περισσότερο σαν μια πρώτη προσπάθεια να καταλάβω πώς ακριβώς λειτουργεί το battle system. Προσωπικά, αυτό που είδα, είναι ένα battle system που πατάει αρκετά σε αυτό του δεύτερου τίτλου, με την προσθήκη του sidestep με το Ο button ενώ πλέον με το X κάνεις το evade roll( τοποθετείς εαυτόν εκτός κινδύνου αλλά σε μεγάλη απόσταση αλλά οι μάχες μου φαίνεται πως καθυστερούν αρκετά) Χαίρομαι γιατί στο "Blood and broken bones"( hard difficulty setting)που παίζω η δυσκολία είναι όπως πρέπει, τουλάχιστον τόσο νωρίς που είμαι( πιθανώς ακόμη στην εισαγωγή) Ξέφυγα λίγο από το predetermined path και αντιμετώπισα το παρακάτω group από drowners, οι οποίοι δεν ήταν μόνο αρκετά επιθετικοί, αλλά έκαναν και evade( σε κάποια σημεία θα δείτε πως κάποιος σκύβει και αποφεύγει ένα fast hit από το sword) και σε περικυκλώναν πολύ άνετα. Φυσικά η χρήση potions και ιδιαίτερα των spells είναι σχεδόν, μονόδρομος. Αυτή η προσπάθεια που έκανα record ήταν η 4η και επιτυχημένη( τους είχα βγάλει και άλλη μία νωρίτερα, αλλά ξέχασα να το κάνω record)
|
|
|
Post by moogle on May 19, 2015 14:20:52 GMT 2
Ξέρω ότι εστιάζω σε λάθος σημεία, αλλά βλέποντας αυτό το οπτικό αποτέλεσμα η ελιτιστικη PC-gamer πλευρά του χαρακτήρα μου αναδύεται . Θα το παραλάβω κι εγώ σήμερα και λογικά θα τραβήξα πολλά videos/ screenshots από την PC έκδοση .
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 19, 2015 15:26:41 GMT 2
Χα, χα! Προφανώς δεν φαίνεται έτσι το game, το vid είναι 480p Αλλά αν παίζεις με 60fps και όχι με 30fps το ανώτερο, η διαφορά είναι τεράστια.( είχα δει και το vid σου από το Dark Souls και ήταν πολύ πολύ πιο ομαλό, μέρα με τη νύχτα) Σοβαρά τώρα, τεχνικά προβλήματα μέχρι στιγμής δεν είχα σε καμμία περίπτωση και οπτικά είναι πολύ όμορφο( μέτρο σύγκρισης βέβαια είναι το Witcher 2 για 360 και όχι το Witcher 2 με ubersampling etc) Από την άλλη, αν παίζεις το 2 σε 60fps, με ubersampling κτλ παίζει το 3 στις κονσόλες να σου φαίνεται και χειρότερο. Btw ετοιμαστείτε για day one patch! Για τη Yennefer δε θα πω πολλά, αν έχετε διαβάσει τα βιβλία, παίξει τα προηγούμενα games, πιστεύω θα ικανοποιηθείτε, αυτό μόνο.
|
|
|
Post by moogle on May 19, 2015 15:34:05 GMT 2
Μόλις το παρέλαβα στο πανεπιστήμιο! Η μέρα είναι μακριά, μιας και γράφω ένα paper και το deadline είναι το Σάββατο... οπότε το έστησα στην άκρη, να το βλέπω και να χαίρομαι . La la la, καταραμένη ακαδημία .
|
|