|
Post by Burai Fighter on Mar 31, 2016 15:17:08 GMT 2
Τελικα μάλλον οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται απο έναν χρήστη του Neogaf- verified Sony related- που πόσταρε το παρακάτω
Δεν ξέρω τι να πω. Νομιζω επενδύουν υπερβολικά πολλά σε μια έκφανση του gaming που ειναι το λιγότερο προβληματική στην παρούσα φάση οχι τοσο,λειτουργικότητας αλλα λογω των προβλημάτων που εν δυνάμει προκαλεί το VR- και οχι δεν έχουν γίνει αναλυτικές μελέτες για το τι παρενέργειες μπορει να εχει στον άνθρωπο μετα απο παρατεταμένη εκεθεση( θα αρχίζουν οπως με τα κινητά να σκάνε μύτη δειλά δειλά σε λίγα χρόνια να εχει γίνει και η οποία απόσβεση) Επίσης ειναι δεδομένο το backlash που θα υπάρξει απο το καταναλωτικό κοινό, πιςτευω. Προσωπικά μιλώντας, οχι δεν ανέχομαι να εχω πληρώσει 400€ και να παίρνω σαν gamer 2ης κατηγορίας την υποδεέστερη εκδοση και να με δουλεύουν με new old κυκλφοριες δήθεν 4K, HD remasters or w/e όταν στο PC μπορώ να παιζω ο,τι θελω σε ο,τι ανάλυση γουστάρω αςχετως Ημερομηνίας κυκλοφοριας. Προσωπικά μιλώντας αρχίζω ψάξιμο κτλ για χτίσιμο gaming rig εκτός κι αν αλλάξει κατι δραματικα. Προτιμώ να δώσω μια φορά 1200€ και να ειμαι εξασφαλισμένος για 4-5 χρόνια παρα να πληρώνω καθε δυο χρόνια 400€-500€ για να ειμαι up to date και να μην εχω και παλι το καλύτερο performance.
|
|
|
Post by Alucard on Mar 31, 2016 17:30:26 GMT 2
Εγώ θα σου έλεγα να περιμένεις να δούμε αν ισχύει όλο αυτό.Αν ισχύει,ΠΩΣ ισχύει.Δηλαδή πέρα από το 4Κ,τι γίνεται με τα παιχνίδια,πως τρέχουν κλπ κλπ. Όλοι εδώ μέσα γνωρίζετε πόσο σιχαίνομαι το PC gaming,και η αλήθεια είναι ότι αν ισχύει το παραπάνω,το σκέφτομαι κι εγώ για να φτιάξω καλό pc.Από την άλλη,ξέρεις κάτι;Σκέφτομαι το άλλο.Δεν ξαναγοράζω κονσόλα τον πρώτο καιρό κυκλοφορίας της,θα περιμένω να την αγοράζω στον τέλος του κύκλου ζωής της,στο καλύτερο μοντέλο της,και θα παίρνω τα παιχνίδια της τσάμπα σχετικά.Βλέπω ένα φίλο που πήρε PS3 το 15 κι έχει πάρει γύρω στα 100 παιχνίδια με 500 ευρώ περίπου σε τιμές 3-10 ευρώ. Μέχρι τότε,θα παίζω απλά το backlog το οποίο είναι τεράστιο.Εντάξει,σκόρπιες σκέψεις τα παραπάνω,δεν έχω ιδέα τι θα κάνω αν ισχύει η παραπάνω φήμη.
|
|
|
Post by deus on Mar 31, 2016 21:12:37 GMT 2
Συμφωνώ εδώ με αλταηρ, ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και βλέπουμε τι θα κάνουμε. Πάντως, ακόμα και αν ισχύει ίσως να μην υπάρχει λόγος ανησυχίας. Για να αποδώσει μία τέτοια κονσόλα χρειάζεται τηλεόραση 4Κ οι οποίες είναι πανάκριβες, δεν νομίζω να μπουν πολλοί στην διαδικασία να αγοράσουν μία τέτοια μόνο και μόνο λόγω της κυκλοφορίας του πλει4,5.
Προσωπικό σχόλιο; Μιλώντας καθαρά βάσει λογικής, δεν πολυπιστεύω αυτές τις φήμες. Το πλει4 πουλάει σαν τρελό και έχει αφήσει πολλά χιλιόμετρα πίσω τον ανταγωνισμό,ποιος ο λόγος να προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση την στιγμή που το πλει4 δεν έχει δώσει καν σημάδια ότι εξάντλησε την δυναμική του; Όταν η κονσόλα σου αρχίσει να σημειώνει πτώση στις πωλήσεις τότε αρχίσεις να βρεις τρόπους να την αναζωογονήσεις, όταν όμως σαρώνει απλά την αφήνεις.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Mar 31, 2016 21:39:00 GMT 2
Συγγνώμη προκαταβολικά για το τεράστιο ποστ. Κοίταξε αυτό που γράφει για "sacrifices to performance on PS4 titles" με ανησυχεί. Εγώ νομίζω πως έπρεπε, κατά την ταπεινή μου άποψη, οι νέες κονσολες να κόστιζαν 500-550€ και να είχαν κάπως καλύτερο horsepower. Αντικειμενικά, δεδομένου πως πλέον μιλάμε για αρχιτεκτονικές βασισμένες σε PC και όχι proprietary καταστάσεις όπως ο Cell, ήταν εξαρχής midrange PCs. Θα μπορούσε πχ η Sony να έχει τοποθετήσει μία κάρτα του τύπου GTX 970( οκ σαφώς πιο budget μοντέλο) πχ και να πουλάει με loss στα 600€ αλλά θα είχαμε πολύ καλύτερες επιδόσεις. Πλέον οι συγκεκριμένες κονσόλες ΔΕΝ μπορούν να υποστηρίξουν Virtual Reality στα 120Hz- που είναι και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για ομαλή λειτουργία. Βέβαια υπάρχουν ένα σωρό καταστάσεις που προκαλούνται από τίτλους όπως πχ racing games δλδ ναυτία, τάση προς έμετο, έντονος ίλιγγος η ζάλη και και κεφαλαλγία. Αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα, όταν μιλάμε για 120Ηz σταθερά, σκέψου αν υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Ωστόσο να δεχτώ πως θα υπάρχει ένα μικρό upgrade ανάλογο του New 3DS- το οποίο βέβαια δεν είναι τόσο αμελητέο δεδομένου ότι ορισμένοι τίτλοι τρέχουν ελεεινά πχ Smash Bros και Hyrule Warriors Legends άλλοι μέτρια αλλά σχετικά ικανοποιητικά (Μοnster Hunter) , ενώ κάποιοι άλλοι δεν τρέχουν καθόλου και είναι αποκλειστικοί για το 3DS.( βσκ το Xenoblade Chronicles) Βέβαια αυτό δεν αποκλείει κάποιον από την πλειοψηφία τνω τίτλων της κονσόλας. Αυτό που με ανησυχεί είνα μήπως το 2017 έχουμε το PS4K, το 2019 το PS5, το 2021 το PS5.5 κοκ. Σκέψου επι παραδείγματι να τρέχεις το FF 15 στα 20-25 fps στο PS4, στα 30 ακατέβατα στo PS4k( με έξτρα εφέ κτλ) και εν συνεχεία το FF 16 να τρέχει ελεειενά στο PS4 αλλά καλά στο PS4K και άριστα στο PS5. Προσωπικά πιστεύω πως θα φάνε τα μούτρα τους αν επιχειρήσουν κάτι τέτοιο και δεν μπορώ να αντιληφθώ πως θα γυρίσουν την πλάτη σε 40 million owners- φαντάζει με αυτοκτονία. Και όλα αυτά για να εξυπηρετήσουν ένα αναπτυσσόμενο market για το VR, το οποίο, imho, είναι τελείως πειραματικό και πολλοί αναφέρουν πως αν και εντυπωσιακό είναι ακόμη άβολο και δυστυχώς όταν κάτι είναι απαγορευμένο για ηλικίες κάτων των 12 αν θυμάμαι καλά( ιατρικά καθαρά θα έλεγα κάτω των 18 βσκ λόγω ενηλικίωσης, ως επι το πλείστον ωρίμανσης της ανάπτυξης η οποία στους άνδρες συνεχίζεται μέχρι τα 21 κτλ κτλ)και προκαλεί αποδεδειγμένα προβλήματα δεν ξεκινάμε από σωστή βάση. Επίσης όταν διαβάζω εντυπώσεις για τρομακτικά games που προκαλούν έντονες ταχυκαρδίες και άγχος λόγω της έντασης της εμπειρίας( previews που έχω διαβάσει, σε ένα εξ αυτών ο συντάκτης ανέφερε πως ήθελε να ηρεμήσει για 30-40 λεπτά)τότε μιλάμε και για πρόκληση άλλων καταστάσεων εν δυνάμει- πχ σε στεφανιαίους ασθενείς. Και όχι μακάρι να έκανα πλάκα δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Και εμένα κάποιες σκόρπιες σκέψεις είναι. Ούτως ή άλλως πάντα έχεις την επιλογή του τι θα παίξεις, ιδιαίτερα από το backlog, το οποίο, κατά τα ψέματα, σε όλους μας σχεδόν είναι πλούσιο πιστεύω. Αλλά για το PC gaming, προσωπικά με ιντριγκάρει για πολλούς λόγους, ιδιαίτερα καθώς φαίνεται πως σε αυτή τη φάση προς τα εκεί βαδίζουμε, αλλά ειναι δεδομένο πως έχω και τις ανησυχίες μου- με πρώτο το ελεεινό περιβάλλον των Windows και τα συχνά hardware failures( είμαι γκαντέμης ειδικά με τον πρώτο αξιοπρεπή PC που είχα το 2004 που μου κόστισε σε επισκευές/ αναβαθμίσεις πρπ 300€, με αρχικό κόστος τα 1200 πρπ) Από την άλλη υπάρχει πάντα και η απάντηση της Nintendo, για την οποία βέβαια, αν και fan, δεν τρέφω μεγάλες ελπίδες- ευτυχώς διαψεύστηκε το ελεεινό σχέδιο δήθεν χειριστηρίου. Πάντως αυτές οι πρακτικές δε μου αρέσουν καθόλου και αποδεικνύουν στην παρούσα φάση το πόσο προβληματικό είναι το καταναλωτικό κοινό. Όταν, από όσα διαβάζω δλδ, οι πρώτες αντιδράσεις είναι υπέρ ενός μοντέλου συχνών αναβαθμίσεων τύπου smartphones τότε έχουμε μεγάλο θέμα και ό,τι και να λένε χάνουμε κάθε δικαίωμα σαν σκεπτόμενα άτομα να διαμαρτυρόμαστε. Δλδ αν μπείτε ΝeoGAF θα φρίξετε με τις αντιδράσεις. Οι περισσότερες συμπυκνώνονται στην εξής μία" Τέλεια επιτέλους οι κονσόλες θα είναι ισοδύναμες με τα PC και πάντα up to date στον τεχνικό τομέα αν και εφόσον το θες. Bring it on!" Με λίγα λόγια, χάνουν το μοναδικό προτέρημα που είχαν σε σχέση με τα PC( άντε και τα ελάχιστα exclusives που απέμειναν)- την δυνατότητα να δίνεις ένα ποσό και να απολαμβάνεις τους τίτλους, με τους όποιους συμβιβασμούς, δεν αντιλέγω, για τα επόμενα 4-5 χρόνια σχετικά ανέμελος.( γνωρίζοντας πως θα έχεις το καλύτερο δυνατό optimization για τον εκάστοτε τίτλο με βάση το μηχάνημά σου) Αυτό πλέον πάει περίπατο. Δεν πιστεύω πως για ΑΑΑ τίτλους των πόσων εκατομμυρίων, που παραβίαση του deadline σημαίνει απώλειες, θα αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για ανάπτυξη και optimization σε PC, PS4, PS4K, XboxOne και XBOX??( γιατί προφανώς στο χωρό είναι και η MSoft) Απλώς τα latest iterations θα έχουν την καλύτερη έκδοση, όχι φυσικά σαν τα PC( ποιο 4Κ, εδώ και σε PC μαμουθ πρόκειται για άθλο σε ορισμένους τίτλους)ενώ τα παλιότερα θα δεινοπαθούν να πιάσουν ένα frame rate της προκοπής- και ναι παίζει ρόλο, αν είναι μεταφορά επιπέδου Hyrule Warriors που με το ζόρι ξεπερνάει τα 20fps ή τίτλων PS4 στο PS3 πχ Shadow of Mordor... Μακάρι να πρόκειται απλώς για μία ελάχιστα ενισχυμένη κονσόλα τύπου PS4 slim με κάποια extra χαρακτηριστικά για το VR, αλλά μετά τα τελευταία reports δεν το βλέπω- οπως δεν πρόκειται να υπάρξει VR της προκοπής στα base models από ότι φαίνεται. EDIT: Βασικά απαντούσα στο post του Alucard και στο ενδιάμεδο έγινε το ποστ του deus. Πάνω κάτω τα ίδια θα έλεγα, απλώς με ανησυχεί αυτό που λένε για performance sacrifices του τύπου 1080p 25-30 fps στο PS4 και 1080p 60 fps ακατέβατα στο PS4K.( αποδεχόμαστε όλοι, θέλω να πιστεύω, πως η 4K ανάλυση θα αφορά λογικά PS2 άντε με το ζόρι PS3 τίτλους, indies και φυσικά movies) Ωστόσο αυτό από μόνο τους κλασματοποιεί και διχάζει την κοινότητα γιατί εν τέλει σκέψου να παίζεις το latest competitive FPS τύπου COD εσύ στα 30fps και ο άλλος στα 60- γιατί απλούστατα δεν θα κάνει η εταιρεία το optimization που χρειάζεται αλλά και γιατί για να τρέξει στα 60fps σε μια λογική ανάλυση με καλό οπτικό αποτέλεσμα στη base console θα είναι μάλλον ουτοπικό. Τέλος πάντων, μακάρι να διαψευστούν οι όποιες ανησυχίες μου και εγώ θέλω να πιστεύω πως δε θα προβούν σε μια τόσο, imho, ηλίθια κίνηση. EDIT 2: Η πλάκα είναι πως όλα αυτά είναι pretty much confirmed, καθώς και developers επιβεβαιώνουν πως έχουν παραλάβει ήδη development kits για το PS4K. Τι να πω...
|
|
|
Post by moogle on Apr 3, 2016 14:23:21 GMT 2
Με τον burai τα έχουμε υπεραναλύσει αυτά τα θέματα μέσω μηνυμάτων (καλά το τι γκρίνια έχει πέσει δεν περιγράφεται, αν μας έβλεπε ένας τρίτος θα νόμιζε ότι είμαστε κάτι κακιασμένες κυράτσες που κάθονται σε αντικριστά μπαλκόνια και σχολιάζουν όλη τη γειτονιά από το πρωί μέχρι το βράδυ ) και συμφωνώ απόλυτα με τα όσα λέει. Επειδή έχω μία αρκετά καλή γνώση της αγοράς των υπολογιστών, να σας πω το πολύ απλό (που το είχε γράψει πριν από λίγες μέρες και το Digital Foundry): native 4K gaming ΔΕΝ μπορεί να υποστηρίξει η Sony. Αυτό είναι ξεκάθαρο κι απόλυτο: είναι αδύνατον. Για να το έκανε αυτό θα χρειαζόταν μία εξολοκλήρου διαφορετική κονσόλα, με άλλη αρχιτεκτονική, ΠΟΛΥ καλύτερο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών 3 γενιών μπροστά και που κοστίζει σε retail 600 λίρες (δηλαδή 750€). Ένας 4K ready υπολογιστής που να τρέχει σε 30fps τα παιχνίδια (κι αυτό όχι απαραίτητα) κοστίζει 1500 ευρώ μέσα στο νερό (κι αυτό χωρίς να υπόσχεται full settings σε όλα τα σύγχρονα παιχνίδια). Το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει η Sony είναι αυτό που αναφέρεται και στο άρθρο: 4k upscaling και κάποια καλύτερα γραφικά στα 1080 native παιχνίδια. Όπως και να έχει, ήρθε η ώρα που οι αδυναμίες της console market φαίνονται. Όλες αυτές οι κοροϊδίες με τα HD remasters περσινών τίτλων και τώρα μία ενδιάμεση κονσόλα με αναβαθμισμένη κάρτα γραφικών είναι αυτά που οι κονσολάκιδες κοροΐδευαν την Pc gaming αγορά δύο δεκαετίες τώρα. Το θέμα είναι ότι με ένα PC έπαιζες bioshock 10 χρόνια πριν όπως θα παίζει το "HD remaster" στο PS4... Προφανώς οδεύουμε προς έναν κατακερματισμό της αγοράς μόλις 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία των αρχικών κονσολών, κάτι που είναι πολύ λυπηρό κατά την άποψή μου. Από την άλλη, αυτό ίσως οδηγήσει επιτέλους στην πολυπόθητη ενοποίηση των δύο "αγορών" και καταλήξουμε με μία υπερκονσόλα/ υπολογιστή, παρά με proprietary hardware με ελάχιστες διαφοροποιήσεις μεταξύ του. Ήδη οι developers θα μπούνε στη λογική να προγραμματίζουνε για 4 hardware (PS4, PS4K, Xbox One, Xbox One 2 ), έχοντας κάποιου είδους standardisation μεταξύ αυτών... Το ερώτημα είναι κατά πόσο οι gamers θα δείξουν καταναλωτική συνείδηση ή όχι.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 21, 2016 19:46:42 GMT 2
Τελικά οι φήμες ισχύουν. Kαινούριο μοντέλο PS4 λοιπόν με την ονομασία Neo- Morpheus είναι το VR, οπότε επιρροές από το Matrix checked. Αρκετά γρηγορότερος επεξεργαστής, σημαντικά ισχυρότερη κάρτα γραφικών και γενικά ένα αρκετά πιο δυνατό μηχάνημα, αυτό που θα έπρεπε να είναι το PS4 εξαρχής βσκ. Τα games από την κυκλοφορία της κονσόλας και μετά θα έχουν YΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ δύο modes το base model mode και το Neo mode με ενισχυμένα γραφικά, frame rate etc αλλά μη φοβού η SONY έχει πατήσει πόδι τα games "να είναι 1080p τουλάχιστον στο Neo και οπωσδήποτε fully optimized for the best gaming experience on both consoles" Οι developers ήδη έχουν αρχίσει την γκρίνια- "φήμες λένε" αλλά με το κόστος ανάπτυξης των ΑΑΑ τίτλων όλοι ξέρουμε ότι οι φήμες προφανώς και ισχύουν- η fanbase είναι ήδη διχασμένη και η Sony σαν market leader πάει να χρησιμοποιήσει το game division για να πουλήσει UHD 4k τηλεοράσεις. How PlayStation Neo and the original PS4 will co-existΗ Microsoft έχει δηλώσει πως δε θα ακολουθήσει, αλλά κατά πάσα πιθανότητα στην Ε3 2017 θα ανακοινωθεί ο διάδοχος του Xbox One, ενώ το NX έχει ήδη διαρρευσει πως θα είναι ισχυρότερο του PS4, οπότε ένας ακόμη λόγος να ανησυχεί η Sony- imho δεν είχε να φοβηθεί κάτι, αλλά οκ. Τέλος πάντων, προσωπική αντίδραση είναι πρώτον της αναμονής( αν υπάρξει πρόγραμμα upgrade με 100€ θα το σκεφτώ, διαφορετικά θα διασκεδάσουμε μάλλον με τις εξελίξεις) και σε δεύτερο χρόνο το χτίσιμο ενός gaming PC που θα με βγάλει ασπροπρόσωπο για τα επόμενα 5 χρόνια. Ούτως ή άλλως με τη συγκεκριμένη οδό των upgrades που ακολουθούν, θα πρέπει για να είσαι up to date να σκας 400-500€ κάθε δεύτερο- τρίτο χρόνο. Και το πιο καλό είναι πως με ένα gaming μηχάνημα με μια GTX 970 που έχεις χτίσει πριν δύο χρόνια τρέχεις καλύτερα όλα τα games από ότι το PS4 Neo και πιθανώς επί ίσοι όροις με το PS5
|
|
|
Post by Alucard on Apr 21, 2016 22:08:54 GMT 2
Ακόμα φήμες είναι τα παραπάνω.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 21, 2016 22:18:36 GMT 2
Εμ όχι. www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-sonys-plan-for-playstation-4k-neo-revealedΕDIT: Σχετικά με τα guidelines που έχει δώσει η SONY στους devs από το άθρο που παρέθεσε στο πιο πάνω post μου. Δεν πιστεύω πως ειδικά το Eurogamer και το Digital Foundry θα αναδημοσίευαν έτσι απλά fake είδηση- και οκ για το Giant Bomb μιλάμε όχι για το PS4 rules fansite- με διαβεβαίωση πως είναι διασταυρωμένες ή πως τα specs είναι σίγουρα genuine. Η Ε3 κοντά είναι... ίδωμεν. EDIT 2: Αν, από την άλλη, εννοείς πως η SONY δεν το έχει επιβεβαιώσει επίσημα, τότε ναι, υπό αυτή την έννοια παραμένουν επί της ουσίας μη επιβεβαιωμένες φήμες. Προφανώς κάτι πρέπει να ανακοινωθεί και στην Ε3 εκτός από το VR, καθώς θα έχουμε ήδη την ύπαρξη μιας νέας κονσόλας από την N.
|
|
|
Post by moogle on Apr 22, 2016 11:10:54 GMT 2
Καλά εννοείται ότι όλα αυτά είναι "επιβεβαιωμένες φήμες," οι πηγές παραείναι αξιόπιστες για να μιλάμε για απλές φήμες. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μας φαίνεται και περίεργη αυτή η εξέλιξη: ήταν το προφανές. Η τωρινή γενιά κονσολών είναι μία-δύο γενιές πίσω τεχνολογικά, που σημαίνει οτι οι υπολογιστές (και κατ' επέκταση το τι μπορούν να σχεδιάσουν οι developers) βρισκόταν ήδη πολλά βήματα μπροστά. Η Σονυ αυτή τη στιγμή μας λέει ουσιαστικά ότι θα ακολουθήσει την πολιτική της Apple όσον αφορά στο λανσάρισμα νέων συσκευών (incremental changes που θα εντάσσονται στο ίδιο οικοσύστημα με backwards και forwards compatibility), αλλά χωρίς να συνοδεύεται με κατακερματισμό της αγοράς λόγω νέων features που δε θα υποστηρίζονται από το παλιότερο hardware. Αν αυτό συμβεί με μία σωστή κοστολόγηση (price drop του PS4 και λανσάρισμα του PS4Neo το πολύ στα 450-500€), τότε δε βρίσκω ιδιαίτερο λόγο να ανησυχούμε. Εγώ θέλω να δω κάτι κονσολάκιδες (σαν εσένα Altair ) πώς θα πάρουν την όλη εξέλιξη και ποια θα είναι η θέση τους στο διαχρονικό debate consoles VS PC. H console αγορά πλέον δανείζεται όλο και περισσότερα στοιχεία από την αγορά των υπολογιστών, αλλά στη χειρότερη δυνατή μορφή τους. Όλο και περισσότερο "HD remakes" που αναγκάζουν τους gamers να ξαναδώσουν ένα κάρο λεφτά για τίτλους που ήδη έχουν (ενώ στους υπολογιστές όταν αγοράζεις ένα παιχνίδι, μπορείς να το παίζεις με όλο και καλύτερα γραφικών στο πέρασμα των γενεών - χωρίς να δώσεις φράγκο για το ίδιο το παιχνίδι) και τώρα mid-gen αναβάθμιση της υποδύναμης μίας πλατφόρμας. All and all, θεωρώ ότι αυτά είναι σημεία των καιρών κι ότι πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με ενδιαφέρον, παρά με αρνητισμό. Τα δεδομένα που έχουμε ως τώρα είναι αρκετά θετικά και πρέπει να θυμόμαστε ότι η Sony κατάφερε να προσφέρει πολύ καλές υπηρεσίες και να τιμήσει όλα όσα ήθελαν οι παίχτες. Having said that, υπάρχει κι ένα βίτα που απλώς το άφησαν να πεθάνει . #Discuss ΥΓ: Εγώ είμαι γνωστός tech whore, οπότε δεν το αποκλείω να επενδύσω σε ένα PS4Neo. Όλα θα κριθούν βέβαια από την τιμή και το timing, αλλά για release δεν το κόβω σίγουρα. PS4 πήρα 1μιση χρόνο μετά την κυκλοφορία και κατάφερα να το χτυπήσω σε πολύ καλή τιμούλα (270 λίρες, έναντι 300+ που έκανε κανονικά) και κάτι αντίστοιχο σκοπεύω να κάνω με το Neo. Πέραν τούτου, θέλω να δω πώς θα εξελιχθεί η όλη φάση. Edit: Πάνω σε όλα αυτά, διαβάζω το παρακάτω στο gaf: Προφανώς αυτό είναι 100% φήμη και μπορεί να διαψευσθεί, αλλά αν σκέφτονται να υιοθετήσουν ένα μοντέλο διαφορετικό από το καθιερωμένο, τότε μάλλον μιλάμε για πολύ καλά νέα. Οι κονσόλες είναι παρωχημένη τεχνολογία και παρόλα τα καλά τους, περισσότερο κακό κάνουν στην όλη αγορά (και σε εμάς, τους gamers) παρά καλό.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 22, 2016 16:25:26 GMT 2
Εν μέρει συμφωνώ. Εγώ το βλέπω σαν μια προσπάθεια να πειραματιστούν με την αγορά, αν και νομίζω πως οι πιθανότητες σε αυτή την περίπτωση είναι εναντίον τους λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του console market. Πάνε να εφαρμόσουν την λογική ενός μοντέλου που ισχύει σε συσκευές που δευτερευόντως χρησιμεύουν για gaming και είναι πρωτίστως εκφραστέ της φιλοσοφίας "always online and connected" και lifestyle αντικείμενα, ας μην εθελοτυφλούμε, σε μια αγορά που πιστεύω πως δεν το σηκώνει. Μόνο tech freaks και enthusiasts θα ακολουθήσουν σίγουρα. Η υπόλοιπη αγορά, η πλειοψηφία των gamers δλδ που παίζει Pro Evo, Fifa, CoD etc να δούμε αν θα ακολουθήσει. Εδώ να σημειώσω πως το base model θα συνεχίσει, σύμφωνα με φήμες να πωλείται παράλληλα με το Neo. Σαν κίνηση θα πω, ότι όσο αρνητικός ήμουν στην αρχή, πλέον κάποια άρθρα που διάβασα, με κάνουν να τη βλέπω πιο ζεστα. Ωστόσο, παραμένω σκεπτικός γιατί θέλω να δω, τόσο την εφαρμογή του όλου μοντέλου, όσο και την αντίδραση των developers, η οποία από ότι λέγεται πάλι, είναι αρνητική. Αυτή η τακτική με τα remasters είναι, σε αυτό έιμαι απόλυτα σύμφωνος, τραγικότατη όσον αφορά τις κονσόλες. ΩΣΤΟΣΟ, αγοράζοντας μία κονσόλα, ΠΑΝΤΑ ήξερες και θα ξέρεις, πως είσαι στο mid προς lower level και αυτός είναι συμβιβασμός που επιλέγεις προκειμένου να έχεις ένα μηχάνημα που θα τρέχει σχετικά άνετα ό,τι κυκλοφορεί για τα επόμενα 5 χρόνια- άλλο που η προηγούμενη γενιά το ξεχείλωσε για άλλους λόγους. Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πάει να ισχύει πλέον, αλλά είναι ο κύριος λόγος που βολέυε να είσαι console gamer. Οι PC gamers, ως επί το πλείστον θέλανε το καλύτερο και το είχανε με το ανάλογο κόστος φυσικά. Από την άλλη, πιστεύω πως αυτό που κάνουν, είναι το ίδιο ακριβώς με τις επανακυκλοφορίες ταινιών, δισκων etc Μεγιστοποιούν το κέρδος της επένδυσής τους οι εταιρείες, κάτι απόλυτα θεμιτό. Αν ας πούμε το Dishonored μπορεί να αποδώσει ακόμη ένα Α ποσό, λογικό είναι να το επανακυκλοφορούν και όσοι τσιμπήσουν. Αλλά σε full price είναι απαράδεκτο. Εδώ θα είμαστε να τα πούμε. Εγώ θα έκανα upgrade, μόνο στην περίπτωση που θα υπήρχε προγραμμα αντικατάστασης των απλών PS4, με ένα extra game+100-150€( και αυτό φημολογείται έντονα) Αλλά ας μην γελιόμαστε, ο κύριος λόγος που κυκλοφορεί το PS4K aka Neo είναι για να πουλήσει η SONY τις UHD TVs και για να τρέχει άνετα το VR- κάτι που είναι νευραλγικής σημασίας.
|
|
|
Post by moogle on Apr 22, 2016 16:59:39 GMT 2
Για το πρώτο που λες δεν ξέρω κατά πόσο θα ισχύσει άμεσα. Έμμεσα (στο μέλλον) προφανώς και θα οδηγηθούμε σε ένα τέτοιο μοντέλο, καθώς αυτή είναι η γενικότερη τάση της τεχνολογίας. Αναφέρομαι στο always online βέβαια και όχι στο κομμάτι του lifestyle (για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να δω πώς το PS4K συνδέεται με το γενικότερο life style που προωθούν εταιρείες όπως η Αππλε - για elaborate γιατί ίσως να μη σε κατάλαβα κι όλας ). Γενικότερα, δεν είμαι τόσο αρνητικός με τα όσα συμβαίνουν, όπως είπα και πριν τα θεωρώ πέρα για πέρα φυσιολογικά και χαίρομαι που επιτέλους βλέπουμε αλλαγές σε μία κατά τα άλλα πολύ βαρετή και παρωχημένη αγορά. Βέβαια, όπως είπες, πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, γιατί είναι πολύ ευκολότερο να μας τα χαλάσουν, παρά να προσφέρουν κάτι που να συμφέρει όλες τις πλευρές. Συμφωνώ και στα περί VR. Το PS4 είναι πολύ αδύναμο για να προσφέρει από μόνο του ένα ικανοποιητικό VR experience - για αυτό εξάλλου το headset έρχεται πακέτο με το αντίστοιχο processing kit. Βέβαια από την άλλη τείθεται το ερώτημα του τι θα γίνει με αυτούς που θα αγοράσουν το PSVR και μετά θα αγοράσουν μία κονσόλα που δε θα χρειάζεται το processing kit... Πιστεύω ότι και σε αυτήν την περίπτωση η μόνη διαφορά θα βρίσκεται στο γεγονός ότι θα έχει σταθερότερο frame rate η όλη εμπειρία, που είναι βασικότατη προϋπόθεση για να έχεις μία καλή VR εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η νέα GPU είναι 2x πιο ισχυρή από την παρούσα, που σημαίνει ότι (βάσει benchmarks πάντα) έρχεται στα ίδια επίπεδα με την 970, την minimum κάρτα γραφικών για ένα "καλό" VR experience (με την 980 να είναι η προτεινόμενη - δηλαδή 15-20% παραπάνω δύναμη που φυσικά δε θα τη φτάνει το PS4K). Άντε να δούμε .
|
|
|
Post by Alucard on Apr 22, 2016 18:41:34 GMT 2
Τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.Ακόμα θυμάμαι που ακουγόταν πριν την Ε3 πως ούτε το PS4 θα παίζει μεταχειρισμένα και πως θα είναι always online.Το ότι δεν έγινε,δεν πάει να πει ότι δεν το σκεφτόντουσαν ως ενδεχόμενο.Έτσι λοιπόν,θέλω να πιστεύω πως θα δουν την κατακραυγή του κόσμου και των developers και δε θα κάνουν ένα τόσο τραγικό λάθος.Μέχρι την Ε3 θα ξέρουμε βέβαια. Και τώρα θα σας εξηγήσω γιατί είναι τραγικό λάθος.Η Σόνυ αυτή τη στιγμή είναι πρώτη στην αγορά,έχει το πιο δυνατό μηχάνημα κι έχει ένα καταπληκτικό momentum.Με την κυκλοφορία του ΝΕΟ,θα δημιουργήσει αφενός χρήστες 2 ταχυτήτων,διχάζοντας την user base και αφετέρου δίνει πάτημα στην Μ$ για να κάνει το ίδιο.Μόνο που η Μ$, το έχει πιο πολύ στον συγκεκριμένο τομέα,είναι πίσω στις πωλήσεις και έχει το οικοσύστημα των Windows 10. Κι ενώ πάει τόσο καλά το PS4,να δούμε ποιος θα πάει να αγοράσει το PS5 day 1.Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το Playstation είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων αυτή τη στιγμή για τη Σόνυ.Εδώ βέβαια έρχεται να προστεθεί η φήμη για μη ύπαρξη PS5.ΑΝ ισχύει τότε,δεν ξέρω τι σκατά έχουν στο μυαλό τους.Είναι πρώτοι με διαφορά,δεν έχει νόημα να κάνουν τέτοιες κινήσεις.Καλύτερα να το παίξουν εκ του ασφαλούς όσο τους "πάει".
Όσο για το ότι έχουν παρωχημένο hardware,θα πω το εξής.So what?Όσα παιχνίδια βλέπουμε έχουν εξαιρετικό τεχνικό τομέα,πολλά ρίχνουν σαγόνια.Χρειαζόμαστε όντως κάτι παραπάνω;Διαφωνώ.Δεν χρειαζόμαστε νέο μοντέλο κάθε χρόνο.Είναι κονσόλα,όχι κινητό.Ούτε υπολογιστής.Έτσι χάνουν την ταυτότητά τους και ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου.Πλέον με την άνοδο των υπολογιστών,αν γνωρίζει το αγοραστικό κοινό των κονσολών πως θα χρειάζονται αναβαθμίσεις κλπ,θα προτιμήσουν την αγορά του pc.Οι αποκλειστηκότητες τα τελευταία χρόνια έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα οπότε δεν θα υπάρχει επιτακτικός λόγος για αγορά κονσόλας.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 22, 2016 18:50:12 GMT 2
Είχα γράψει ένα ωραιότατο κατεβατό και έσβησε το laptop. Βασικά ήθελα να πω απλώς πως οι smart devices και το wearable tech, δικαιολογούν τα yearly updates- η και τα 6μηνα- στα μάτια του καταναλωτικού κοινού καθώς αποτελούν και ένα είδος fashion statement, αλλά και επιβεβαίωση του κοινωνικού/ οικονομικού status. Επιπρόσθετα είναι καίριας σημασίας πως βασικό ατού όλων αυτών των συσκευών είναι το μόνιμo connectivity καθώς και το social networking on the go( check ins etc etc) και το γεγονός πως αποτελούν ένα είδος mini/ palm PC( captain obvious το ξέρω) Κατά την ταπεινή μου άποψη, θεωρώ πως δεν μπορει να εφαρμοστεί στο fragmented από τη φύση του console market, στην τωρινή του κατάσταση- θυμηθείτε μιλάμε για το market όπου οι κατοχοι του Wii αγοράζανε games του Wii U για να διαπιστώσουν πως δεν παίζουν και να τα επιστρέψουν( υπάρχουν άρθρα για το πόσο μπερδεμένη ήταν τότε το αγοραστικό κοινό) Σίγουρα όμως, αποτελεί, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο( αποτύχει ή όχι σαν εγχείρημα)ένα βήμα προς το one gaming platform. Άλλωστε ακόμη και η Nintendo, αυτό παραδέχθηκε, χρησιμοποιώντας το NX σαν το βήμα ενοποίησης των δύο formats- portable και home- ενώ παράλληλα ξεκίνησε το mobile development- ακόμη και αν μιλάμε για ισχνά φαινομενικά βήματα είναι πολύ ουσιαστικά και δείχνουν, imho, μία προσπάθεια προσαρμογής σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο market. Για το VR το ζήτημα είναι, πως οτιδήποτε λιγότερο από 120fps, είναι δυνητικά επικίνδυνο και αντιαισθητικό( σκεφτείτε πόσο immersion breaking θα είναι να βλέπεις τον κόσμο να τρέχει χάνοντας frames κίνησης, να στρίβεις το κεφάλι σου και να κάνουν pop in πράγματα ή να φορτώνουν textures ). Τα έχουμε πει και κατ'ιδίαν, αλλά θεωρώ πως το VR δε θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, κυρίως για ιατρικούς λόγους, προβλήματα προσαρμογής στην τεχνολογία δλδ, που είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν. Εκεί που πιθανώς θα αποτελέσει βασικό σημείο είναι η βιομηχανία του σεξ με interactive εμπειρίες Διαβάζοντας reports από τίτλους όπως πχ το driving sim, ανησυχώ ακόμη περισσότερο- οι περισσότεροι reviewers στα 10-15 λεπτά έπρεπε να κάνουν διάλειμμα και ορισμενοι είχαν έντονη ναυτία και τάση προς έμετο. Επίσης να αναφέρω πως η ατμόσφαιρα ορισμένων horror demos, βρήκε fans/ reviewers με αυξημένο αριθμό σφύξεων πολύ ανώτερο του φυσιολογικού σε κόκκινο σημείο δλδ για να το πω απλά- κάτι που εν δυνάμει θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων με καρδιαγγειακά νοσήματα( και προφανώς δεν πάσχουν μόνο άτομα άνω των 60 )αλλά και ανθρώπων με άλλες παθολογικές αλλά και ψυχολογικές καταστάσεις- πχ άτομα που πάσχουν από κρίσεις πανικού, αγχος, κλειστοφοβία and so on Μπορεί βέβαια να διαψευστώ, αλλά στο κομμάτι της υγείας ανησυχώ πραγμτικά και είναι ο κύριος λόγος που προσωπικά θα απέχω, αν και είχα ενθουσιαστεί αρχικά. Το ζήτημα του αποπροσανατολισμού στο χώρο και ο χρόνος που απαιτείται για τον επαναπροσανατολισμό στο real life, είναι για μένα πολύ σοβαρά. Ας λάβουμε υπόψιν πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σοβαρές μελέτες για την σε βάθος χρόνου επίδραση που έχουν οι συγκεκριμένες τεχνολογίες στη λειτουργικότητα του νευρικού συστήματος αλλά και την επίδραση στον οργανισμό γενικότερα. Επίσης να σημειώσω, αν δεν απατώμαι, πως απαγορεύεται ρητώς η χρήση σε άτομα κάτω των 13 ετών και πως οι τίτλοι υποχρεωτικά πρέπει να αναφέρουν μετά από πόσο χρονικό διάστημα πρέπει ο χρήστης να κάνει διάλειμμα αλλά και πότε μπορεί να ξαναπαίξει( να λάβουμε υπόψη πως οι πιο Light τίτλοι απαιτούν διάλειμμα κάθε 30 λεπτά που είναι και οι πιο γενναιόδωροι και ορισμένοι reviewers κανανε διάλειμμα νωρίτερα γιατί είχαν ήδη ζαλιστεί- εδώ προφανώς παίζει ρόλο και η φυσιολογία του κάθε οργανισμού, η κόπωση κτλ κτλ...) Σταματάω γιατί βλέπω να με κυνηγάτε με τις ντομάτες
|
|
|
Post by Straier on Apr 23, 2016 8:29:44 GMT 2
Θα συμφωνήσω ως επί το πλείστον με τον Altair. H Sony, και βασικά καμία άλλη εταιρεία, δεν είναι Apple. Δεν έχει το σκληροπυρηνικό fanbase της που θα πάει να δώσει τα ωραία του λεφτουδάκια για κάθε καινούργιο μοντέλο που διαφέρει ελάχιστα από το προηγούμενο. Οπότε αν μια εταιρεία περιμένει να βγάζει χρήματα με διαδοχικά upgrades κάθε 1-2 χρόνια πολύ φοβάμαι πως θα φάει τα μούτρα της. Οι άλλες εταιρείες κινητών λειτουργούν πολύ διαφορετικά και η ύπαρξη πολλών upgrade έχει να κάνει με κάλυψη αναγκών για διάφορα βαλάντια και να μη μείνουν πίσω στις εξελίξεις. Η κονσόλες είναι πολύ διαφορετική αγορά πιστεύω. Αυτά τα διαδοχικά upgrade θα φέρουν τις κονσόλες πιο κοντά στο pc με τιμές που δε θα είναι καν ανταγωνιστικές σε σχέση με τα pc σε ένα μηχάνημα που μόνο παίζει παιχνίδια. Το PS4 είναι ήδη πανάκριβο θεωρώ για το hardware του. Με τις πολλές εκδόσεις πάει το optimization για συγκεκριμένα specs οπότε χάνεται κι αυτό το πλεονέκτημα (ενώ τα παιχνίδια θα συνεχίσουν να είναι πιο ακριβά). Δε ξέρω, σε μένα φαίνεται πως είναι μια κίνηση που θα οδηγήσει στην εξαφάνιση των κονσολών (αφού επί της ουσίας θα είναι πλέον pre-made pcs).
|
|
|
Post by moogle on Apr 23, 2016 10:22:51 GMT 2
Τα upgrades θα γίνονται κάθε 3-4 χρόνια, όχι ενα δυο, κι αυτο μέχρι να σκαρφιστούν ενα νέο μοντέλο το οποίο θα τους παρέχει τη δυνατότητα ενός πιο flexible συστήματος. Αυτο νομοτελειακά θα συμβεί γιατί αυτή ειναι η τάση της αγοράς στην τεχνολογία γενικότερα (όχι μονο στα κινητά), ποσό μάλιστα σε μια συγκεκριμένη βιομηχανία που αναπτύσσεται με ρυθμούς που δεν μπορούμε να τους αντιληφθούμε.
Οι κονσόλες πρεπει να ειναι μονίμως up to date με όλα τα σύγχρονα trends, απο ΑΑΑ παραγωγές, μέχρι streaming, broadcasting, esports (που δεν τα έχουν αγγίξει καν) και πάει λέγοντας. Για να συμβούν όλα αυτα, δεν αρκεί μονο να έχουν νέες υπηρεσίες, αλλα και hardware που θα σηκώνει αυτές τις υπηρεσίες.
Επίσης δεν ξέρω τι λέτε, αλλα στα φόρουμ ήδη βλέπουμε ότι το κοινό ειναι διχασμένο, με παρά πολλούς να λένε ότι άνετα θα δώσουν λεφτά για να αγοράσουν το νέο μηχάνημα. Εδω και πόσες δεκαετίες βλέπουμε πωρωμενους να δίνουν υπέρογκα ποσά για κάρτες γραφικών, νομίζετε ότι οι κονσολακιδες απέχουν τόσο πολυ σε καταναλωτική νοοτροπία; Μιλάμε για το ίδιο καταναλωτικό κοινό που στάζει παράλογα ποσά για να αγοράζει δεκάδες συλλεκτικές το χρόνο. Με ενα λανσάρισμα δίπλα συο FF XV, το PS4neo θα πουλήσει σαν τρελό, μιας και ήδη πολλοί περιμένουν τέτοιους τίτλους για να προχωρήσουν στην αγορά. Αυτο· σε συνδυασμό με το μη κατακερματισμό της αγοράς και σωστό marketing, θα οδηγήσει σε μια νέα αγορά πολλαπλών κονσολών, που η ανάπτυξη παιχνιδιών και για τις δυο θα ειναι εφικτή κι απολύτως κερδοφόρα. Επίσης οι developers θα αναπτύσσουν scalable παιχνίδια, που σημαίνει ουι δε θα χρειάζεται να έχουν διαφορετική ομάδα για το κάθε μοντέλο: ο ίδιος κώδικας θα ειναι, αλλα θ τρέχει καλύτερα στο μεγαλο μοντέλο. Μιλάμε για πανομοιότυπη αρχιτεκτονική, όχι για διαφορετικής γένος chipset.
Και ναι, προφανώς και θα εξαφανιστούν οι κονσόλες. Τα έλεγε και ο GabeN: όλα θα γίνουν μια υπηρεσία που θα τρέχει σε υπολογιστές (πες κάτι σαν το Netflix). Το θέμα ειναι πώς θα συντηρήσουν μια legacy τεχνολογία μέχρι και πώς θα βάλουν περισσότερα λεφτά στην τσέπη τους, κάνοντας ενα smooth transition. Οποίος το πάρει χαμπάρι πρώτος, θα ειναι και ο νικητής. Η Microsoft όλα αυτα έβλεπε πριν απο τρία χρόνια και ήθελε να έχει 100% digitally enabled Xbox one, απλώς παρά ηταν μπροστά απο τον καιρό τους αυτές οι ιδέες και για αυτο τις πάγωσε. Σιγα σιγα θα τις δούμε ξανά συο παιχνίδι (ήδη τις βλέπουμε σε κάποιες υπηρεσίες - steam).
|
|