|
Post by nooto on Apr 7, 2016 23:52:16 GMT 2
Κοιτα για την Boss δεν θα επιμεινω περισσοτερο γιατι μαλλον θα εχεις δικιο, υποθετω οτι δεν θυμαμαι απολυτα το ποσο την χρησιμοποιουσε το παιχνιδι μιας και εχουν περασει χρονια και οτι η εικονα που εχω τωρα ειναι διαφορετικη διοτι ξερω τι γινεται στα επομενα 2 παιχνιδια (που δικαιολογουν και το ολο ευρημα). Για το snake eater συμφωνω και εμενα για το λογο που ειπες μου αρεσε τοσο πολυ, ΩΣΤΟΣΟ θελω να ακουσω την αποψη σου οταν το ολο ταξιδι τελειωσει, remember that Το Ground Zeroes ναι ουσιαστικα ακολουθει τα γεγονοτα του PW αμεσα (δεν θυμαμαι και εγω αν ειναι ακριβως μετα αλλα νομιζω δεν εχει περασει πολυ καιρος δεδομενων των ηλικιων των χαρακτηρων). Χαιρομαι που σου αρεσε το true ending, εγω στην αρχη ειχα μεινει λιγο wtf, μου φαινοταν πολυ τραβηγμενο και δεν ηξερα αν λειτουργουσε εν τελει θετικα ή αρνητικα στην συνολικη εμπειρια. Μετα καταλαβαινεις ωστοσο... Το PO Burai θα σου ελεγα να μην το πιασεις, το ζουμι του βρισκεται στο τελευταιο βιντεο γενικα και αυτο το κομματι υπηρχε μεσα και στο MGS4. Σαν παιχνιδι ειναι unplayble πλεον και το λεω εγω που γενικα το ειχα ευχαριστηθει τοτε και ειχα γραψει και αφιερωμα με τον BB αν θυμασαι. Γενικα εγω ειχα εξοικειωθει πληρως με το interface του psp σε 3d τιτλους και γενικα δεν παραπονιομουν. Αλλα οχι δεν αξιζει να βαλεις τον εαυτο σου σε αυτη τη διαδικασια. Οσο για το αν θεωρειται spin off, ουτε ο KOjima δεν ξερει στο Mgs4 υπαρχει αλλα το PW το αγνοει γενικα. Κλεινω με Ground Zeroes
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 8, 2016 0:05:12 GMT 2
Θα ακούσω τώρα όλες τις κασέτες των main chars, γιατι τις αγνοούσα επιδεικτικά ως επί το πλείστον κατά τη διάρκεια του game- τις extra τις έχω ακούσει ήδη. Χαίρομαι που το λες για το Portable Ops. Όταν είχε κυκλοφορήσει, είχα παίξει μόνο τις πρώτες αποστολές και απλώς δεν μπορούσα να μπω στη λογική του με τίποτα. Το ίδιο ακριβώς, βέβαια, συνέβη και με το Peace Walker, αλλά και το Parasite Eve- έχω τεράστιο πρόβλημα με τη στόχευση απουσία δεύτερου αναλογικού, από τις εποχές του MDK 2 και άλλων τίτλων στο Dreamcast( ειδικά το MDK 2 αποδείχθηκε σε εφιάλτη όσον αφορά το χειρισμό/ στόχευση και να σκεφτεί κανείς πως μου άρεσε οπότε υπέμενα το όλο μαρτύριο) Θα τσεκάρω και το τελευταίο vid και σιγά σιγά θα ρίξω ένα replay στο Ground Zeroes και στη συνέχεια ξεκινάω το Phantom Pain.( όλος ο κόσμος θα παίζει DS 3 κι εγώ Metal Gear ) Κομματάρα και φωνάρα, ήθελα να το σχολιάσω όταν το είχα παίξει, η μουσική επένδυση είναι top notch. Σύνθεση με τον Ennio Morricone και από ότι είδα από OST σε ταινία που αγνοούσα πλήρως την ύπαρξή της.( τον ατιμο έχει πετύχει ακόμη και τη χρονολογία, δεν έβαλε κομμάτι πχ που κυκλοφόρησε αργότερα από το χρονικό διάστημα που διαδραματίζεται ο τίτλος, επίσης αναρωτιέμαι αν το film λόγω και της θεματολογίας του είχε κάποια επιρροή στο game χμ..)
|
|
|
Post by Alucard on Apr 8, 2016 3:41:26 GMT 2
Burai όλος ο κόσμος παίζει DS 3 κι εγώ DS 1,μη σκας. Στο θέμα μας.Το Portable Ops το ξεκίνησα να το παίξω το καλοκαίρι,δυστυχώς με κούρασε η έλλειψη δεύτερου αναλογικού και το παράτησα.Διάβασα την ιστορία του σε wiki και μετά ξεκίνησα το MGS4.Με έκπληξή μου είδα πως όσα διάβασα στο Wiki στα εξηγεί στο MGS4 και μάλιστα με καλύτερο τρόπο,οπότε ΙΜΟ,δεν είναι απαραίτητο.
|
|
|
Post by moogle on Apr 8, 2016 10:36:53 GMT 2
Καλά με έχετε πωρώσει, με το που τελειώσω το Olli Olli (100% ) βάζω Ground Zeroes...
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 8, 2016 15:21:57 GMT 2
Ξέρω πως θα ακουστεί περίεργο, αλλά, αν έχεις τη δυνατότητα και δεν το έχεις κάνει ήδη, παίξε προηγουμένως το Peacewalker. Αλλάζει απίστευτα ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις τα γεγονότα στo Ground Zeroes- βασικά φαντάζομαι την αντίδραση του nooto, όταν έπαιξε το Ground Zeroes πρώτη φορά. Τα γεγονότα που διαδραματίζονται έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπo όταν έχεις βιώσει το Peacewalker- δε θα πω περισσότερα μην το χαλάσω.
Κατέβασα και την ταινία από όπου προέρχεται το κομμάτι της Joan Baez και θα δρομολογήσω άμεσα την παρακολούθησή της- γίνεται αναφορά και σε μία από τις κασέτες για την ιστορία των Nicola Sacco και Bartolomeo Vanzetti και εκτός αυτού η θεματολογία της με ελκύει πάρα πολύ( παίζει και ο τεράστιος Gian Maria Volonte)
|
|
|
Post by moogle on Apr 8, 2016 15:31:25 GMT 2
Oh well, will do (( Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Post by nooto on Apr 8, 2016 19:14:40 GMT 2
Με δεδομενο το τι συμβαινει στο Ground Zeroes και επειτα αυτη imo ειναι απο τις πιο σοκαριστικες ατακες σε video game... Ο Kojima συνεδεσε τελεια το γεγονος με αυτο που παρουσιαζεται στο παιχνιδι... Για την ταινια εγω ειχα διαβασει τοτε (για να δω τη θεματικη και πως συνδεεται με το game) αλλα αν ειναι θα την κατεβασω και εγω (την ειχα γενικα απο τοτε στα υποψην). Το ιδιο συμβαινει και στο Phantom Pain, ειλικρινα ανατριχιαζω (τωρα που γραφω και ανακαλωντας το τι εγινε) με το πως εχει παρει στοιχεια απο μουσικα κομματια και τη λογοτεχνεια για να χτισει αυτο που θελει να πει καθως το παιχνιδι εξελισσεται (προφανως σταματαω ). Burai οταν πιασεις το Phantom Pain πιστευω οτι δεν θα σε ενδιαφερει οτι εχει κυκλοφορησει το DSIII ή οτιδηποτε αλλο (και το λεω εγω αυτο ). Το εχω πει και θα το ξαναπω, ειναι απο τα σημαντικοτερα παιχνιδια ολων των εποχων και θα επηρεασει πολυ βιομηχανια, κυριως λογω του οτι τολμησε να παιξει με το legacy της σειρας. Στα του PO εγω θα πω ξανα μακρια Αυτο το interface δεν παλευεται πλεον + ειναι παρα πολυ πισω σε σχεση με το PW σε σημειο εκνευρισμου. Επιπλεον δεν εχει καμια σχεση με αυτο που κανει η τριλογια (τα 3 αυτα παιχνιδια εχουν πολυ specific προσανατολισμο και υπαρχουν για εναν πολυ συγκεκριμενο λογο) και ειναι μονο για καποιον που θελει να πει οτι ok το ειδα και αυτο στη σειρα (παροτι το βασικο κομματι του σεναριου του υπαρχει στο MGS4 αναλυτικα οποτε δεν ξερω αν εχει νοημα). Για το PW Burai ακριβως ετσι ειναι, ξεκινας το Ground Zeroes με εναν τελειως διαφορετικο τροπο και αυτο συνεχιζεται και στο phantom pain. Υπαρχουν ενα σωρο βασικοι χαρακτηρες που θα παιξουν major role στο plot και αυτοι εισαγωνται στο PW οποτε ναι η εμπειρια χανει παρα πολυ αν καποιος δεν το δει (με εχετε ψησει παρα πολυ να το ξαναξεκινησω btw στο ps3). To GZ btw παροτι εφαγε κραξιμο που κυκλοφορησε ετσι οπως κυκλοφρησε, εν τελει εγω το βλεπω θετικα σαν κινηση. Επρεπε να ειχε κυκλοφορησει πιθανον σε χαμηλοτερη τιμη ΑΛΛΑ υπαρχει λογος που δεν ειναι στο main game και επισης υπαρχει λογος που επρεπε να κυκλοφορησει νωριτερα... ολα θα αποκτησουν νοημα στο PP...
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 8, 2016 20:31:27 GMT 2
Ξέρεις ποιο είναι το αστείο? Κι εγώ ήθελα να γράψω πως το Ground Zeroes είναι μια χαρά σαν κυκλοφορία, απλώς ή τιμή, ήταν imho ολίγον τι υπερβολική- στα 20€ νομίζω δε θα είχε διαμαρτυρηθεί κανείς. Από την άλλη εγώ το έχω δωρεάν από το PS Plus οπότε no prob. Βασικά είναι απίστευτο, πόσο πολύ συνδέονται και gameplay wise οι τίτλοι. Τώρα που ξαναέπιασα τις Side Ops του Ground Zeroes, παίζω πολύ πιο άνετα. Αν και τώρα, ομολογώ πως έχω κολλήσει στο S Rank της #5, όπου πρέπει να καταστρέψεις τα anti air weapons. Κάτι γίνεται και με εντοπίζουν γμτ, μια φορά μόνο έφτασα έξω από τα κελιά των prisoners και σκάσανε μύτη κάτι στρατιώτες με τζιπ από του πουθενά και με γάζωσαν Μέχρι στιγμής οι extra ops είναι πολύ καλές, όλες μία προς μία και με αρκετό replay value.( η αποστολή rescue the intel operative είχε και μια έκπληξη που δεν περίμενα ) Μόλις ξεμπερδέψω με τις extra ops, θα ξαναπαίξω τη main mission και θα συνεχίσω σε Phantom Pain.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 9, 2016 15:52:21 GMT 2
Μόλις τελείωσα όλες τις side ops στο Hard- όχι με φοβερές επιδόσεις δύο As, ένα S και δύο Bs( εν αντιθέσει στο normal έχω σε ολες S Rank καθώς είναι αρκετά πιο εύκολες) Στο hard οι εχθροί σε εντοπίζουν από μεγαλύτερη απόσταση και ο αρχικός εξοπλισμός είναι αρκετά πιο φτωχός. Για παράδειγμα σε μια απόστολή όπου πρέπει να καταστρέψεις τα anti air weapons, είσαι εξοπλισμένος μόνο με το tranq gun και τα C4. Στο normal έχεις επιπρόσθετα ένα assault rifle με σιγαστήρα. Σε αυτό προσθέτουμε το ότι δίπλα στα anti air υπάρχει πάντα ένα βαρέλι καύσιμα που μπορείς εύκολα σχετικά να το χτυπήσεις από ασφαλή απόσταση με το assault rifle και να μην αντιληφθούν οι εχθροί την θέση σου. Φυσικά υπάρχει η δυνατόητα να πηγαίνεις και να τοποθετείς C4 σε κάθε weapon ή να κάνεις μια μίξη και των δύο, ή ακόμη και να βρεις έναν guard με rocket launcher και να τα κάνεις όλα σκόνη Βασικά η συγκεκριμένη αποστολή είναι ο ορισμός του πόσο πολύ έχει εξελιχθεί το gameplay σε σχέση και με το Peacewalker αλλά και τους πιο παλιούς τίτλους. Με σχετική άνεση νομίζω σε αυτό το κομμάτι είναι το πιο άρτιο Metal Gear, τουλάχιστον όσον αφορά το Ground Zeroes. Είναι φοβερό το τι ένταση βιώνεις, προσπαθώντας να φυγαδεύσεις φυλακισμένους υπό τα πυρά αντιπάλων ή προσπαθώντας να μη σε εντοπίσει κανείς. Πραγματικά αισθάνομαι πολύ λίγος, μπροστά στις απίστευτες στρατηγικές που έχουν αναπτύξει παίκτες και υπάρχουν στο youtube. πχ δείτε την εξέλιξη μιας αποστολής η οποία στο Hard φαντάζει βουνό να βγει χωρίς reflex, χωρίς retry με S Rank. Προφανώς και στα παλιά Metal Gear, υπήρχαν διάφορες μέθοδοι για να βγει μια αποστολή ή ένα section, εδώ όμως νομίζω έχουμε την πιο ιδιοφυή εφαρμογή- σε αυτό βοηθά και το "open world" gameplay νομίζω. Αν θες πχ μπορείς να πάρεις το tank του video και να διαλύσεις σχεδόν όλη τη βάση και στη συνέχεια, ανενόχλητος να ολοκληρώσεις την αποστολή- προφανώς με τον ανάλογο αντίκτυπο στο ranking. Το μόνο που μου φάνηκε κάπως περίεργο είναι το reflex mode, το οποίο λογικά αποτελεί μηχανισμό προκειμένου κάποιος νέος παίκτης να προσαρμοστεί στον τίτλο- με λίγα λόγια αν σε εντοπίσει κάποιος εχθρός ο χρόνος παγώνει για λίγα δευτερόλεπτα και μπορείς να τον χτυπήσεις προκειμένου να μην προλάβει να σημάνει συναγερμό. Είναι καλό σαν προσθήκη, ωστόσο αν το απεργοποιήσεις από τα options παίρνεις extra points προκειμένου να επιτευχθεί το πολυπόθητο S Rank. Θεωρώ πάντως πως έιναι σωστή προσθήκη γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να διορθώσεις κάποιο λάθος- που πολλές φορές λόγω και του open world μπορεί να σου ξεφύγει- χάνοντας ένα ποσό πόντων, το οποίο, νομίζω πως είναι μικρότερο από οτι θα έχανες αν έκανες retry. Προσωπικά μιλώντας, δεν το χρησιμοποιώ στο Ground Zeroes, ωστόσο στο Phantom Pain είναι πιθανό να το χρησιμοποιήσω γιατί βοηθάει στο flow του gameplay. Σεναριακά, άκουσα και τις κασέτες της Paz, από το προσωπικό της ημερολογίο και την συμπάθησα αρκετά περισσότερο σαν χαρακτήρα. Τώρα νομίζω μπορώ να ασχοληθώ με την main mission σε normal και hard, για να βελτιώσω το rank μου και να ξαναδώ πιο καλά το story, γιατί την πρώτη φορά που την ολοκλήρωσα δεν είχα ιδέα από το Peacewalker- ευτυχώς δεν είχα διαβάσει καν την περίληψη των γεγονότων του PW που έχει στο menu το GZ.( επίσης η περίληψη ούτε στο ελάχιστο δεν αποδίδει το τι συμβαίνει στο game και λογικό) Γενικά αυτό είναι και το μειονέκτημα των Μetal Gear. Αν δεν έχεις παίξει τους προηγούμενους τίτλους δεν καταλαβαίνεις απόλυτα τι συμβαίνει και πολλά γεγονότα "χάνονται" ή περνάνε σχετικά ανώδυνα, αλλά αν παίξεις του τίτλους έστω και αργότερα αντιλαμβάνεσαι καλύτερα κάποια πράγματα. Προσωπικά είχα παίξει τον πρώτο τίτλο, είχα κάνει skip το Sons of liberty όταν κυκλοφόρησε( το έπαιξα μετά το Snake Eater) και εν τέλει είχα λιώσει το Snake Eater- ημ/νια κυκλοφορίας- το οποίο είχα λατρέψει. Με το marathon λίγα χρόνια μετά είχαν μπει όλα στη θέση τους, όμως και εκτίμησα ακόμη και το Sons of liberty πολύ περισσότερο. Δυστυχώς έχει γίνει τόσο περίπλοκη η ιστορία, που για κάποιον νέο fan μπορεί να αποδειχθεί "βουνό" το να κάνει catch up( και φυσικά παραμονεύει και το burnout), ωστόσο σαν σύνολο- εστω με τις όποιες υπερβολές- αξίζει πάρα πολύ. EDIT: Πριν λίγο τελείωσα 2η φορά την Ground Zeroes mission. Για το gameplay δεν έχω να πω πολλά, άλλωστε μάλλον ήμουν υπερβολικά φλύαρος πριν Όσον αφορά το σενάριο, αυτή τη φορά καταλάβαινα απόλυτα τι συνέβαινε, γιατί ο Snake είχε την επικοινωνία με τον Huey στο τέλος της mission και γενικά η συναισθηματική φόρτιση στον επίλογο της mission "χτύπησε κόκκινο". Θα ξοδέψω λίγο ακόμη χρόνο, προκειμένου να συγκεντρώσω τις υπόλοιπες tapes, να ολοκληρώσω τις extra mission που μόλις άνοιξαν και στη συνέχεια βουρ για του Phantom Pain. Εν τω μεταξύ πολύ κουλός ο τρόπος με τον οποίο καλείσαι να αποκτήσεις το τελευταίο XOF patch... Τι σκεφτόντουσαν απορώ EDIT 2: Αποφάσισα να ξεκινήσω να κάνω λίγο cathcup με το σενάριο, γιατί πάει καιρός που έχω παίξει το Snake Eater αλλά και τα πρώτα games. Τελικά βρήκα ένα φοβερό post που συγκεντρώνει τις κασέτες που πρέπει να ακούσει κανείς από το PW, πριν ασχοληθεί με GZ και PP. ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ PW!!!tay.kinja.com/the-most-important-peace-walker-tapes-to-listen-to-befo-1727106067Δεν περίμενα με τίποτα αυτό που θα έβλεπα στο τέλος του post. Αναφέρομαι φυσικά στην Phone Call cassette του Kaz. Δεν μπορώ να πιστέψω πως κρύψανε πάλι κάτι τόσο σημαντικό πίσω από την ολοκλήρωση όλων των extra ops... Μα είναι δυνατόν ρε Κojima, να κρύβεις τον πραγματικό ρόλο του Kaz πίσω από τέτοια ταλαιπωρία...
Έχω πάθει ένα μικρό σοκ, γιατί ήταν από τους χαρακτήρες που συμπαθώ, ιδιαίτερα από τις tapes του και τις συζητήσεις με τον Big Boss.
Ωστόσο η συνεργασία με τον Zero/ Cipher νομίζω πως είναι τελείως σε business level και μετά τα γεγονότα του GZ, θα κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να εκδικηθεί, όποιον έκανε ό,τι έκανε στη Mother Base. Απλώς μου χτήπησε άσχημα ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεται στους MSF.
Ανυπομονώ να δω, πως θα το χειριστεί ο Kojima στο Phantom Pain...
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 13, 2016 21:25:36 GMT 2
Έχω καεί με το Ground Zeroes, που να ήταν και κανονικός τίτλος Έχω τελειώσει πλέον όλες τις αποστολές- side ops και extra ops- σε hard και normal. Στο normal όλες με S Ranking, στο Hard τις περισσότερες με A και S. Μου μένει μόνο να ξεκλειδώσω τα trials. Θα αναφερθώ ακόμη μια φορά στο πόσο φοβερή είναι η main mission. Προσπαθώντας να πετύχω το S Ranking, βρήκα αρκετές ασφαλείς διαδρομές αλλά και κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις, τις οποίες κατά κάποιον τρόπο διδάσκεσαι από τις side ops. Πρέπει όπωσδήποτε να βιώσετε την Deja Vu extra op. Είναι πραγματικά ένα πολύ όμορφο tribute στο Metal Gear Solid του 1998. Σαν ο Kojima να ήξερε πως αυτός θα είναι ο τελευταίος τίτλος της σειράς. Δεν είναι η κλασική stealth mission, καθώς καλείσαι να παίξεις stealth, προσπαθώντας να δημιουργήσεις ξανά σκηνές από το original MGS. Είναι φοβερό πως έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από την κυκλοφορία του... Επίσης στο τέλος της αποστολής έχει ένα quiz, το οποίο είναι για πολύ γερούς fans- εγώ απάντησα πρπ τις 5 σωστά, τις υπόλοιπες δεν τις θυμόμουν καθόλου- μια μάλιστα ρωτούσε το μέγιστο βάρος που μπορούσε να αντέξει ο ανελκυστήρας. Έχει γίνει ανέκδοτο, αλλά θα ξεκλειδώσω τις trials, θα ακούσω όλες τις κασέτες που επιτέλους συγκέντρωσα και θα παίξω άλλη μία φορά την main mission για να μπω στο κλίμα πριν ξεκινήσω επιτέλους το Phantom Pain- και πριν αρχίσετε να με κράζετε Είναι φοβερό, πάντως, το πώς την πρώτη φορά η main mission μου πήρε πρπ 100-120 λεπτά για να την τελειώσω και τώρα βγαίνει άνετα στα 15-20 λεπτά max. EDIT: Έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο Ground Zeroes. Άκουσα όλες τις κασέτες και τελείωσα την main mission ακόμη μία φορά. Δεν ξέρω τι να γράψω και αν μπορώ να εκφράσω επακριβώς το πόσο συναισθηματικά φορτισμένος αισθάνομαι μετά το πέρας της συγκεκριμένης mission, γνωρίζοντας πλέον τι έχει προηγηθεί. Οι κασέτες είναι, όπως έγραψε και ο nooto, από τις πιο συγκλονιστικές αλλά και τρομακτικές σκηνές στη σειρά. Το φοβερό είναι πως ακούγοντάς τις, τα συναισθήματα που δημιουργούνται είναι πολύ πιο έντονα, από ότι αν τις παρακολουθούσε κανείς σε cut scenes. Για να μεταφέρω, όσο μπορώ, τη δική μου εμπειρία, θα σημειώσω πως σε κάποιο σημείο αναγκάστηκα να κάνω pause να συνέλθω λίγο. Αυτό το τελευταίο play session το έκανα με το headset για να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο τι συμβαίνει. Σίγουρα το immersion χτύπησε κόκκινο, αλλά στο σημείο των ανακρίσεων λύγισα, το ομολογώ. Ελπίζω να τα καταφέρει το Phantom Pain να ανταποκριθεί στις τεράστιες προσδοκίες που δικαιολογημένα γεννήθηκαν με το Ground Zeroes και σεναριακά. Υπάρχουν αρκετά ανοικτά μέτωπα, ενώ ακούγοντας και την τελευταία κασέτα του Peacewalker, δημιουργούνται ακόμη πιο έντονες προσδοκίες για τη συνέχεια.( ήταν και το μόνο κομμάτι του Peacewalker που παρακολούθησα σε youtube vid γιατί απαιτεί να ολοκληρώσεις όλες τις side ops, κάτι απίστευτα χρονοβόρο λόγω της φύσης του challenge κυρίως των optional boss fights)
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 14, 2016 21:15:49 GMT 2
Και επίσημα ολοκλήρωσα πλήρως το Ground Zeroes aka ξεκλείδωσα όλα τα trophies, αλλά νομίζω το S Ranking σε όλες τις missions στο Hard είναι μάλλον δύσκολο στην παρούσα φάση και πιθανώς αρκετά χρονοβόρο. Αρκετές από τις αποσολές στο hard μεταμορφώνονται καθώς οι εχθροί είναι πολύ πιο προσεκτικοί, σε σημεία μάλιστα υπερβολικά προσεκτικοί, καθώς μπορούν να σε εντοπίζουν ακόμη και πίσω από αντικειμενα. Αν ενεργοποιηθεί το alert χάνεις πόντους για το S Ranking και αν εφόσον συμφέρει να μην έχεις ενεργοποιημένο το reflex mode τα πράγματα σοβαρεύουν... Επίσης έχεις διαθέσιμο ένα όπλο λιγότερο- πιο συγκεκριμένα το assault rifle με σιγαστήρα, με αποτέλεσμα να πρέπει να αλλάξεις την προσέγγιση σε αρκετές από αυτές. Παράλληλα πρέπει να τις ολοκληρώσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ενώ αν καθυστερήσεις έστω και λίγο, απαιτείται να κάνεις restart γιατί μπορεί ο επόμενος στόχος του σχεδίου σου να έχει ακυρωθεί- πχ ένας στρατιώτης που αν φτάσεις αργότερα έχει φύγει από το σημείο που ήθελες, οπότε γκρεμίζεται όλη η στρατηγική. Επίσης το mark all enemies με κούρασε στην Ground Zeroes αποστολή, αν και έχω δει vids που κάτι τρελαμένοι τελειώνουν το trial σε 4 λεπτά... Ενταξει εγώ απείχα πρπ 25 Αντιλαμβάνομαι πως έπρεπε να υπάρξει ένας τρόπος επιμήκυνσης της διάρκειας του τίτλου, αλλά οκ τα trials μπορούν να μετατραπούν σε αγγαρεία. Ωστόσο το game νομίζω πως είναι το πιο διασκεδαστικό stealth game που έχω παίξει. Αφήνει πίσω ακόμη και το Deus Ex: HR, που μου είχε αρέσει παρά πολύ. Γενικά ο Kojima ξεπέρασε τον εαυτό του. Έχει αρκετές, τολμώ να πω, arcade νότες και αποτελεί την εξέλιξη του gameplay του PW, έστω όσο έχω δει, δεν ξέρω τι θα συμβεί με το Phantom Pain. Ο τρόπος που βιάζεσαι να μεταφέρεις τους κρατούμενους στο extraction point, ο τρόπος που τρέχει ο Boss, ο χειρισμός και το gameplay γενικότερα είναι πολύ ρευστά. Μπορείς να κάνεις ό,τι θες, όποτε το θες με πολλή άνεση. Φανταστικός τίτλος και αν σκεφτεί κανείς πως όταν κυκλοφόρησε, το είχα απορρίψει, ως ένα ακόμη demo του Kojima, όπως είχε κάνει με το πρώτο ZoE, τρελαίνομαι(ακόμη και με το ZoE βέβαια την είχα πατήσει, γιατί αποδείχτηκε σε έναν από τους αγαπημένους μου τίτλους, παρά τα όποια ελαττώματα). Αν συνεχίζει έτσι το Phantom Pain, νομίζω πως μαζί με το GZ θα αποτελούν τους αγαπημένους τίτλους της σειράς από πλευράς gameplay τουλάχιστον. EDIT 2: Δυστυχώς για λόγους ανωτέρας βίας δε θα μπορέσω να ασχοληθώ άμεσα με το Phantom Pain. Αυτό που ήθελα να αναφέρω είναι το απίστευτο integration των smart devices - εγώ χρησιμοποιούσα το ipad mini retina- που έχει γίνει στο Ground Zeroes και ευελπιστώ και στο Phantom pain. Κοντολογίς, οι smart devices παίζουν τον ρόλο του idroid του Big Boss. Είναι φοβερό πως μπορείς να βλέπεις συνέχεια τον χάρτη, να γίνεται σε real time update με τους εχθρούς/ τοποθεσίες που ανακαλύπτεις, να βλέπεις ανά πάσα στιγμή τα mission objectives, να ακούς κασέτες αλλά και να ζητάς landing από το Morpho όταν χρειάζεται χωρίς καν να μπαίνεις στο in game menu. Πολύ καλό integration από τον Kojima, respect. Είναι κάτι τόσο διακριτικό, που μπορεί να το ξεχνάς, αλλά είναι πολύ σημαντικό σε αρκετές περιπτώσεις.( προσφέροντας μία άνεση που προσφέρουν και τίτλοι του Wii U) Ευελπιστώ το επόμενο post να είναι αυτό των εντυπώσεων από το Phantom Pain.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 24, 2016 13:25:09 GMT 2
Το Phantom Pain, νομίζω πως είχε ένα από τα καλύτερα intros σε game ever. Δε θα κάνω spoil τίποτα ή αν γράψω κάτι θα το βάλω σε spoiler tags Gameplay wise, το open world gameplay αυτές τις πρώτες ώρες είναι φοβερό. Μου έκανε πολύ θετική εντύπωση το πώς εκεί που ταξιδεύεις σε ένα χάρτη, έφιππος( ξύπνησαν αναμνήσεις από RDR) βρίσκεις ένα enemy outpost και μπορείς να επιλέξεις αν θα προσπαθήσεις να το κατακτήσεις ή να το παρακάμψεις. Εννοείται πως μπορείς από μακριά να κάνεις mark του εχθρούς αλλά και να παρατηρήσεις τα patrol patterns, weapon placement etc καταστρώνοντας το καλύτερο σχέδιο δράσης. Επιπρόσθετα μπορείς να τοποθετήσεις markers, real time μέσω των κυαλιών- παράδειγμα; o NPC που σου δίνει οδηγίες( θα ενθουσιαστείτε αν σας πω ποιος είναι αλλά δεν θα το κάνω )σου λέει να εντοπίσεις έναν οικισμό κοντά σου και στη συνέχεια μπορείς να "σημαδέψεις" επακριβώς points of interest( πχ ένα κελί, ένα radio station) Αυτό που μου έλειψε στο Ground Zeroes( ή δεν κατάφερα να εντοπίσω μετά από κοντά 18 ώρες ενασχόλησης)ήταν μια μέθοδος απενεργοποίησης της επικοινωνίας μεταξύ των εχθρών. Εδώ νομίζω πως διορθώθηκε και αυτό. Πολύ δυνατή είναι και η χρήση του night/day cycle. Τη νύχτα προφανώς η ορατότητά των εχθρών μειώνεται όπως και η δική σου- εκτός κι αν χρησιμοποιήσεις τα night goggles, πράγμα που κάνει το infiltration πιο εύκολο. Στην πρώτη κανονική αποστολή που έπαιξα, όπου έπρεπε να σώσω έναν prisoner, ανακάλυψα μια γεννήτρια την οποία απενεργοποίησα, τα φώτα σε ολόκληρο το camp, σβήσανε και γνωρίζοντας πως κάποιος θα έρθει να ελέγξει παραμόνευα μέχρι να τελειώσει ο διάλογος με τα headquarters μέχρι να τον αναισθητοποιήσω. Δεν ανέφερα και το πιο σημαντικό, το οποίο πραγματικά με ενθουσίασε. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι λέγανε οι enemy soldiers γιατί μιλούσαν ρώσικα, οπότε πρέπει να κάνεις recruit κάποιον που να μιλαει ρώσικα και να μπορεί να σου χρησιμεύει σαν διερμηνέας. Στο πιο πάνω παράδειγμα με τον soldier που ενημέρωνε τα HQ, περίμενα να τελειώσει ο διάλογος και να αρχίσει να κινείται προς τη γεννήτρια, ελπίζοντας πως δε θα τον ξανακαλέσουν Επίσης εμφανίζεται ένα νέο είδος εχθρών/ στρατού, οι οποίοι θα ενθουσιάσουν, όσους θέλουν και το πιο μεταφυσικό/ υπερφυσικό στοιχείο στη σειρά. Εγώ ενθουσιάστηκα και από ότι κατάλαβα είναι σοβαρή απειλή, ίσως οι πιο επικίνδυνοι εχθροί που αντιμετώπισα αυτές τις πρώτες ώρες, σε ένα section που ήταν αρκετά αγχωτικό/ πιεστικό. Γενικά είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος, νομίζω πως το game συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το Ground Zeroes, ενώ εξελίσσει περισσότερο και το gameplay- πχ το κομμάτι της Μother Base από το Peacewalker, που πάει σε άλλο επίπεδο. Εδώ να σημειώσω, πως είναι imho, επιτακτική ανάγκη κάποιος να παίξει και το GZ. Προσωπικά, έχοντας τελειώσει τον τίτλο και όλες τις side ops, αισθάνομαι πολύ πιο άνετα με τον χειρισμό και το gameplay, ενώ παράλληλα έπαθα ένα σοκ όταν είδα πόσο πολύ ανοίγει το gameplay. Η μόνη διαφορά από το GZ είναι πως έχω μόνιμα ενεργοποιημένο το reflex mode, αλλά θα δείξει πώς θα εξελιχθεί το game και το challenge. Ελπίζω να μπορείς να κάνεις replay τις main mission γιατί σε αυτή την πρώτη τσίμπησα από βλακεία μου ένα ωραιότατο Β, από έναν combat alert που ενεργοποίησα από απροσεξία Όσον αφορά το σενάριο, συνεχίζει σχεδόν από το σημείο που τελειώνει το Ground Zeroes. Όταν άκουσα το γιατρό να λέει "Νοσοκόμα! Νοσοκόμα! Βοήθησέ με!" άρχισα να αναρωτιέμαι, πού στο καλό βρίσκεται αυτό το αναθεματισμένο νοσοκομείο. Τελικά η Κύπρος πρέπει να βίωσε ένα κύμα καταστροφών το 1984 Η αλήθεια είναι πως το εισαγωγικό κομμάτι με άφησε με αρκετά ερωτηματικά. Αρχικά ο φλεγόμενος τύπος μαζί με τον young Psycho Mantis(?!)πού ανήκουν? Είναι απεσταλμένοι του Cipher? Οι υπόλοιποι στρατιώτες είναι αυτοί που αντιμετωπίζαμε, δλδ ο στρατός του Skull Face aka XOF? Τα έχω μπερδέψει λίγο, ευελπιστώ πως σιγά σιγά θα μπούνε σε μια τάξη. Φοβερός ο τρόπος με τον οποίο ξανασυναντιέσαι με τον Οcelot και η σκηνή καταδίωξης μου άρεσε πολύ. Επίσης η επανασύνδεση με τον Kaz, ήταν ακόμη μία γροθιά στο στομάχι για μένα... Έχει χάσει ένα πόδι, ένα χέρι και νομίζω πως έχασε και την όρασή του( δεν γνωρίζει τον Snake παρά μόνο όταν του το λέει ο ίδιος και μάλιστα λέει πως βλέπει απλώς όλα είναι πολύ φωτεινά, ένδειξη οψιμης τύφλωσης νομίζω κάτι σαν το phantom pain σύμπτωμα) Εντάξει ο Kojima μας έχει δημιουργήσει το αίσθημα πως πρέπει να πάρουμε την εκδίκησή μας και τώρα το έχει αυξήσει στο μέγιστο Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, ο Kaz κάποια στιγμής κάτι λεει για τον Cipher και πώς είχε συνεργαστεί μαζί του, ενώ προσθέτει πως προσπαθούσε να κερδίσει πράγματα από τη συνεργασία τους σαν parasite. Γενικά, nooto, αν το διαβάζεις, διορθωσέ με όπου κάνω λάθος Επίσης να αναφέρω κάποιες μικρές λεπτομέρειες που αυξάνουν ακόμη περισσότερο το immersion; αν στρέψεις το κεφάλι σου στο ημερολόγιο στον τοίχο και εστιάσεις, βλεπεις πριν σου το αποκαλύψει ο γιατρός πως είναι τέλη Φλεβάρη του 1984, ενώ μετά από μια εβδομάδα έχει αλλάξει η σελίδα του ημερολογίου. Όταν ο γιατρός σου αποκαλύπτει μία μία τις ακτινογραφίες που περιγράφουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι, αν γυρίσεις να δεις το πρόσωπο της νοσοκόμας, αυτή εχει σκύψει από πάνω σου σε κοιτάει με ένα βλέμμα θλίψης και προσπαθεί να σε παρηγορήσει. Nα αναφέρω πως είδα και την ταινία Sacco e Vanzetti, η οποία δεν έχει ιδιαίερη σχέση με τους τίτλους, εκτός του OST και της αναφοράς του Skull Face( βέβαια υπάρχουν παραλληλισμοί σαφώς με το όραμα των Kaz+ Snake) Ωστόσο εκτός της αναφοράς στο game, η ταινία είναι καταπληκτική ούτως ή άλλως. Δεν νομίζω πως θα κυκλοφορούσε σήμερα κάτι τέτοιο, ειδικά με τόσο ριζοσπαστικό περιεχόμενο. Έχουμε δει ταινίες όπου υπάρχει μεμψιμοιρία από την πλευρά της πολιτείας και της δικαιοσύνης απέναντι σε πολιτικούς κρατούμενους, αλλά δε θυμάμαι ποτέ η αναρχία να αναφέρεται σε ταινία σαν αυτό που πραγματικά είναι και όχι ο Joker να θέλει να μας κάψει όλους γιατί ειναι αναρχικός- lol γελάμε. Ίσως αυτό δικαιολογεί πως ήταν κυρίως ιταλική παραγωγή και ειδικά τα πλάνα της δίκης, η σκηνοθεσία είναι χαρακτηριστική του ιταλικού νεορεαλισμού, αλλά και οι γήινες ερμηνείες των ηθοποιών- ειδικά ο Τζιαν Μαρία Βολοντέ είναι άλλο επίπεδο- την απογειώνουν, imho. Θα έγραφα ένα κατεβατό τώρα για χίλια δύο πράγματα αλλά δεν είναι της παρούσης.
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 9, 2016 13:09:02 GMT 2
Θα μονοπωλώ το θέμα για όσο καιρό θα ασχολούμαι με τον τίτλο, αλλα τι να κάνουμε μεταξύ μας είμαστε Έχω φτάσει, αισίως, στις 17 ώρες παιχνιδιού και είμαι μόλις στο 6%... Σαφέστατα σε αυτές τις ώρες πρέπει να προσμετρηθούν και τα replays των main missions, καθώς ήθελα να έχω σε όλες S Rank. Πιο συγκεκριμένα, μόλις τελείωσα την 6η main mission, στην οποία πρέπει να αποκτήσεις ένα όπλο που θέλουν να χρησιμοποιήσουν οι soviets- προφανώς δεν είναι όλα τόσο απλά στην πορεία. Νομίζω η συγκεκριμένη mission, είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες που έχω παίξει και ίσως από τις καλύτερες της σειράς. Μετά και από αυτή την εμπειρία, νομίζω πως, imo πάντα, πρόκειται για τον κορυφαίο τίτλο της σειράς gameplay wise. Είναι φοβερό το πόσες επιλογές υπάρχουν και πόσες από αυτές μπορούν να είναι viable. πχ μπορείς, εφόσον είσαι και αρκετά καλός στη στόχευση, να εξοντώσεις τους guards που φυλάνε τον POW με tranq gun από απόσταση. Mπορείς να τους παρασύρεις έναν έναν είτε πετώντας mags, δημιουργώντας ηχητικούς αντιπερισπασμούς, είτε πχ πετυχαίνοντας με το sniper rifle ή άκόμη καλύτερα με το assault rifle+ σιγαστήρα ένα βαρέλι με καύσιμα και προκαλώντας μια έκρηξη που θα δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό. Από την άλλη μπορείς απλά να τους εξολοθρεύσεις με συνδυασμό επθέσεων, είτε να μπεις με guns blazing. Εδώ βέβαια έγκειται και ένα μικρό πρόβλημα, imho. Το ranking system. Αν προσπαθήσεις να γίνεις δημιουργικός, πχ σκοτώνοντας, αναισθητοποιώντας, ενεργοποιώντας αναπόφευκτα combat alerts χάνεις το S Rank. Προφανώς δεν είναι απαραίτητο, προφανώς αποτελεί ψυχαναγκασμο δικό μου και προφανέστατα παίζεις έναν stealth τίτλο οπότε είναι δεδομένο πως η ανάλυση του level, του enemy placement και η stealth τακτική πρέπει να επιβραβευθούν. Προσωπικά το διασκεδάζω πάρα πολύ, όπως και να έχει, αλλά για ορισμένους ίσως να αποτελέσει πρόβλημα. Σχετικά με το free roaming gameplay, δεν είναι τίποτα έξω από τα συνηθισμένα και προσφέρει τα απολύτως βασικά, σκεφτείτε το σαν ένα playground όπου μπορεί κανείς να εφαρμόσει σχετικά άνετα ό,τι τακτικές θέλει, να ξεσκάσει, ενώ παράλληλα μαζεύει resources. Εδώ εμφανίζεται άλλο ένα ζήτημα που προσωπικά με ενόχλησε λίγο. Ο τίτλος αποτελεί την πλήρη υλοποίηση του οράματος που, θεωρώ, πως είχε ο Kojima με το Peacewalker. Αυτό σημαίνει πως επιστρέφει το mother base development καθώς και το micromanagement. Το καλό έιναι πως, μέχρι στιγμής, δεν εμφανίστηκαν χρόνοι αναμονής για το weapon/ item development( για κάποιο περίεργο λόγο, εμφανίστηκε μόλις τώρα αναμονή 10-20 λεπτών για ένα bionic arm upgrade που αγόρασα) Από την άλλη, αυτό που μου έκανε κάπως άσχημη εντύπωση είναι η μεγάλη αναμονή για το mother base expansion. Αν θες πχ να δημιουργήσεις μια νέα platform προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των recruits που μπορείς να έχεις, πρέπει να έχεις ένα προκαθορισμένο αριθμό resources( ok αυτό καλό είναι μέχρι στιγμής, καθώς μπορείς σταδιακά να τα συγκεντρώσεις παίζοντας τις main missions, side ops ή και στο free roaming με τα outposts) Ωστόσο, εφόσον έχεις τα resources, πληρώσεις το κόστος και ξεκινησει το χτίσιμο πρέπει να περιμένεις μέχρι και 3 ώρες(!!) για να ολοκληρωθεί. Δεν ξέρω αν αυτό είναι απομειναρι μιας προφανούς τακτικής της Konami να μιμηθεί την ΕΑ στο να φέρει το mobile gaming στους home console τίτλους, αλλά τουλάχιστον, δεν υπάρχει τρόπος να μειωθεί ο χρόνος με microtransactions( λέγεται πως αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ο Kojima αναγκάστηκε σε παραίτηση) Πιθανώς οι χρόνοι να μειώνονται δραματικά με κάποιον τρόπο αργότερα, αλλά δεν το ξέρω. Κάτι από αυτά που γράφω δεν έχει ουσιαστική επίδραση μέχρι στιγμής στο gameplay, δηλαδή, δεν βρέθηκα σε σημείο να μην μπορώ να προχωρήσω λόγω χαμηλού dmg ή κακού εξοπλισμού. Βέβαια, παίζω και αρκετά υποψιασμένος καθώς είχα ασχοληθεί εκτενέστατα με το Peacewalker. Ένα θετικό, είναι πως αν κάνεις κάθε μέρα log in( που προφανώς θα κάνεις γιατί παίζεις το game)σου δίνονται κάποια rewards, τα οποία μέχρι στιγμής δεν είναι διόλου αμελητέτα. Ενδεικτικά σήμερα μου δόθηκαν 250000GMP( το currency δλδ)τα οποίοα αντιστοιχούν αυτή τη στιγμή σε δύο πολύ καλά upgrades.( no worries δεν υπάρχει θέμα real money purchase εκτός από το Metal Gear online με το οποίο δεν ασχολούμαι με τπτ ) Σεναριακά μάλλον μιλάμε για τον πιο μινιμαλιστικό, ίσως, τίτλο της σειράς( προφανώς εξαιρούνται τα MSX Metal Gear ) Τα γεγονότα που συμβαίνουν είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικά, ειδικά η mission 6 που έπαιξε είχε μια φοβερή cut scene προς το τέλος της, αλλά εδώ πρωταρχικό ρόλο έχει το gameplay και εξέλιξη της πλοκής μέσω της επικοινωνίας με την team στη Mother Base, καθώς και η ακρόαση των cassette tapes. Βασικα οι cassettes είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικές. Ενημερώνεσαι για μείζονος σημασίας εξελίξεις μέσω της ακρόασης αυτών. Σε κάποιο σημείο, δεν πίστευα αυτό το οποίο άκουγα για κάποιον πολύ σημαντικό χαρακτήρα από το PW και GZ. Είναι, σίγουρα ένας πολύ πιο μινιμαλιστικός, down to earth τρόπος απόδοσης κάποιων πολύ σημαντικών γεγονότων, αλλά προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. Όπως πάρα πολύ μέχρι στιγμής μου αρέσει η απόδοση του Kiefer Sutherland. Λακωνικός, λιτός τρόπος απόδοσης του χαρακτήρα του Boss, αποδίδει με μια φοβερή φυσικότητα τα πιο απίθανα πράγματα, ενώ σε βάζει τελείως μέσα στο κλίμα του lore τίτλου. Το πίστευα αυτό, ήδη από το GZ, όπου το performance φαινόταν κυρίως μέσω των tapes και όχι τόσο μέσω των cut scenes. Μέχρι στιγμής εξελίσσεται σε έναν από τους πιο σημαντικούς τίτλους που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια- μαζί προφανώς με το πακετάκι των GZ και PW- και ίσως το καλύτερο stealth gameplay, αφήνοντας πίσω το αγαπημένο μου κατά τα άλλα Deus EX HR- δεν έχω παίξει το Dishonored και τα τελευταία Hitman βέβαια...
|
|
|
Post by nooto on May 10, 2016 10:19:15 GMT 2
Γενικά θα προτεινα τα S στα missions να τα αφησεις για αργοτερα κυριως για να μην παθεις burnout στην πορεια μιας και το παιχνιδι ειναι αρκετα μεγαλο. Επιπλεον επειδη ο τιτλος εχει RPG μηχανισμους, καθως προχωρας το S ranking ειναι σαφως πιο ευκολο αφου ο Snake ειναι πολυ πιο αναπτυγμενος και οι επιλογες σου πολλαπλασιες.
Σε ότι αφορα την ωρα που θελει το development, εξαρταται απο το επιπεδο που εχουν τα departments της motherbase, overall τα lower tier αντικειμενα στην προεια θα γινονται πιο γρηγορα εως αμεσως αλλα γενικα παντα θα υπαρχει κατι που θελει αρκετη ωρα. Δεν ειναι βεβαια κατι που επηρεαζει καπως το παιχνιδι, απλα δεν εχεις τα νεα αντικειμενα-οπλα που διαλεγεις αμεσως.
Το gameplay ειναι ετσι οπως το περιγραφεις και θα συνεχισει να εξελισσεται περεταιρω καθως προχωρας (θελω να ακουσω εντυπωσεις και για τους companions). Ιmo ειναι απο τις αρτιοτερες αν οχι η αρτιοτερη υλοποιηση της stealth προοπτικης αλλα και της 3rd person αντιληψης συνολικοτερα. Η αναπτυξη του χαρακτηρα σου και τα επιπλεον οπλα θα τα χρησιμοποιησεις γιατι υπαρχουν αποστολες που πατουν πανω σε αυτο (ενα πλεονεκτημα του mission stracture οπου ο τιτλος μπορει να σου ζηταει και πιο specific πραγματα χωρις απαραιτητα να σε περιοριζει).
Το σεναριο θα συνεχισει μινιμαλιστικα, με μερικες αναλαμπες, μεχρι το τελος και το grand φιναλε, ωστοσο εκει θα υπαρξει ενα μεγαλο μπαμ οπου θα δωσει νοημα στο οτι εχεις δεις σε αυτο αλλα και στα υπολοιπα παιχνιδια της σειρας. Οπως και στο Ground Zero ετσι και εδω, πολλα σημαντικα (παρα πολυ σημαντικα) κομματια του story δινονται μεσω των cassetes, προσωπικα πιστευω οτι του βγηκε αυτη η επιλογη γιατι το acting ειναι υπεροχο και χρησιμοποει τελεια το γεγονος οτι δεν εχεις εικονα, προκειμενου να την πλασει νοητα. Θελω να πω περισσοτερα αλλα δεν θα το κανω, θα περιμενω να τελειωσεις!!
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 10, 2016 15:59:44 GMT 2
Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό που λες για το S Rank. Ειδικά στην αποστολή Where do Bees sleep, που έγραφα και πριν, παίζοντας όσο καλύτερα μπορούσα, κατάφερα να πάρω ένα B τη δεύτερη φορά με 0 kills και χωρίς κανένα combat alert, με χρήση του reflex mode αλλά υπολείπομαι σε χρόνο. Πιθανώς αργότερα να είναι πιο εύκολη. Επίσης δεν ασχολούμαι με όλα τα tasks σε κάθε αποστολή γιατί θα τρελαθώ στο τέλος. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνεις, που μπορεί να πελαγώσεις... Θα συνεχίσω με main missions και side ops και όπως κάτσει πραγματικά. Το ζήτημα είναι πως, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, στο replay που ξέρεις περίπου το map layout και το enemy placement, ο τίτλος γίνεται ακόμη πιο διασκεδαστικός- έβλεπα χθες και ένα video του Big Saru στο youtube από τη συγκεκριμένη αποστολή και οκ... ο τύπος είναι απίστευτος, αλλά αποδεικνύει και το τι μπορεί να κάνεις με τους μηχανισμούς του game. Το θέμα είναι πως σήμερα παρέλαβα και το Uncharted 4 και είμαι διχασμένος αν πρέπει να το ξεκινήσω( ε όσο να πεις θα μου πάρει 2-3 ημέρες αν είναι κοντά στη διάρκεια των 2 και 3), ή να συνεχίσω το Phantom Pain. Κρίμα η ημέρα να μην έχει παραπάνω ώρες και να μην έχω κι εγώ παραπάνω αντοχές
|
|