|
Post by nooto on May 11, 2016 0:42:12 GMT 2
Χαχαχαχα το Uncharted ειναι πειρασμος και για μενα ρε γαμωτο, εχει παρει τοσο καλες βαθμολγιες και γενικα θελω να το δω γιατι φαινεται και απιστευτο. Damn γενικα ειχα να ασχοληθω με gaming κανενα μηνα και το πασχα που αρχισα να μπαινω ξανα στο net για ενημερωση ειδα οτι το 16 κυκλοφορυν ενα σωρο τιτλοι που θελω να ασχοληθω σοβαρα (δεν ηξερα καν οτι deus ex κυκλοφορει φετος σε λιγους μηνες lol). To Uncharted 4 παντως διαβασα οτι ειναι αρκετα μεγαλυτερο απο τα προηγουμενα, οχι τιποτα τραγικο αλλα αγγιζει τις 15-20 ωρες (πολυ καλη διαρκεια).
Anyway για να μην βγαινω off topic γενικα ειμαι της αποψης οτι S rank και objectives πανε για replay οταν αρχισεις και εισαι πολυ δυνατος. Τα objectives ειναι πιο ενδιαφερουσα διαδικασια γιατι πολλα δινουν side stories ή σε βαζουν να προσεγγισεις διαοφοτερικα το mission. Προσωπικα δεν τις εχω κανει ακομα ολες τις αποστολες 100% αλλα δεν μου μενουν πολλες αν θυμαμαι καλα. Gameplay wise συμφωνω απολυτα, ειναι playground απο πλευρας επιλεγων και αριθμων προσεγγισης και οσο προχωρας θα το βλεπεις ολο και περισσοτερο αυτο.
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 11, 2016 15:24:40 GMT 2
Λοιπόν μόλις συνάντησα την Quiet με τον πιο αλλόκοτο τρόπο. Εκεί που κυνηγούσα μια side op- συγκεκριμένα αυτή που ψάχνεις το blueprint για το stun arm- και ενώ είχα ολοκληρώσει την 7η main mission, βρέθηκα σε ένα σημείο του χάρτη με κάτι ερείπια( στο ενδιάμεσο είχα μαζέψει αρκετά resources, ενώ είχα κάνει capture και αρκετά enemy outposts) Προφανώς με είχαν ενημερώσει ήδη από την intel team για την Quiet και πως θα πρέπει να προσέχω. Τέλος πάντων, ξαφνικά βλέπω να γυαλίζει στο βάθος ένα σκόπευτρο από sniper και να μου ρίχνει. Παίζει το cutscene και πέφτουν και οι τίτλοι έναρξης για την mission 11- που είναι το boss fight με την Quiet... Τα χρειάστηκα, σκεφτόμενος πως αποκλείεται να "την έχω" στην παρούσα φάση( τα sniper rifles που έχω αναπτύξει είναι με 4x zoom μόνο, στο τελευταίο μόλις outpost έκλεψα ένα με laser sight και καλύτερο σκόπευτρο αλλά δεν μπορώ να το αναπτύξω ακόμη) Προφανώς την πρώτη φορά έχασα Restart mission λοιπόν και είχα τη φαεινή ιδέα να εφαρμόσω μια τακτική που από περιέργεια μόλις είχα δοκιμάσει σε μια side op και πιο συγκεκριμένα την 61. Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποίησα για να δω αν θα πιάσει, το supply drop, στο κεφάλι ενός εχθρού Εννοείται ότι η υποψία μου επιβεβαιώθηκε- όπως γινόταν και στο Peacewalker Βασικά τη δεύτερη φορά, για να μην τα πολυλογώ, είπα να το δοκιμάσω και στη μάχη με την Quiet. Προς έκπληξή μου με δύο supply drops καθάρισα τη μάχη Δεν περιγράφεται το πόσο ενθουσιασμένος είμαι. Ήταν από τις φορές που η τακτική μου έπιασε και ας φαινόταν τρελή. Φυσικά υπάρχουν αμέτρητες φορές που ο σχεδιασμός μου έχει πάει περίπατο, σε σημείο να τρέχω μέσα στο άγχος να εξαφανιστώ. To gameplay είναι άλλο επίπεδο πραγματικά, μπορώ να γράφω ένα κατεβατό για το πόσα πράγματα έχω συναντήσει, για τις καταστάσεις στις οποίες έχω εμπλακεί. Eπίσης το τι ακολουθεί αφού τη συνατήσεις με hypαρε ακόμη περισσότερο. Απίστευτος τίτλος πραγματικά... Είμαι στις 23 ώρες με 9% completion και δεν έχω βαρεθεί καθόλου. Σεβασμός στον Kojima, τπτ άλλο. Να σημειώσω πως πολύ θετική εντύπωση μου έκανε το ότι σιγά σιγά οι εχθροί προσαρμόζονται στον τρόπο που παίζω( αυτό που περιέργραφε και ο nooto δλδ) Aρχίζουν να φοράνε κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα ενώ τη νύχτα φοράνει και NVGs- πράγμα που δυσχεραίνει τα πράγματα, σε σχέση με τις πρώτες ώρες όπου το stealth ήταν περίπατος. Από την άλλη με το development μπορείς να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά ή έστω να αντιμετωπίσεις αυτές τις καταστάσεις. Τώρα πχ θα προσπαθήσω να πειραματιστώ με τη χρήση των decoys, ενώ στην τελευταία side op χρησιμοποίησα και cardboard box( στο PW δεν χρησιμοποίησα ούτε ένα χαρτοκιβώτιο για stealth παρά μόνο για να σκαρφαλώνω)
|
|
|
Post by moogle on May 12, 2016 11:55:31 GMT 2
Να σας πάρει όλους, ξεκινάω Peace Walker .
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 28, 2016 19:56:50 GMT 2
Μission 9 back up Back down... Δεν περιγράφω άλλο. Η επιτομή του arcade gameplay+ stealth του τίτλου. Είδα μετά και την σκηνή στο medical platform και έπαθα ένα μικρό σοκ. Υπάρχει θέμα με τη μνήμη του Venom Snake και το πώς ανακαλεί τα γεγονότα του GZ/ PW? Είχε μπερδευτεί σχετικά με το ότι η Paz ανατινάχτηκε στο τέλος του Ground Zeroes? Πώς επιβίωσε? Α ρε Kojima με έμπλεξες πάλι
|
|
|
Post by Burai Fighter on Jun 6, 2016 19:51:34 GMT 2
Είμαι στις 45 ώρες στο 24% του game αμέσως μετά την main mission 16.( με ολοκληρωμένο μεγάλο μέρος των Side missions) Ήταν νομίζω από τις πιο δύσκολες και frustrating missions μεχρι τώρα. Ιδιαίτερα όταν έφτασα πτος το τέλος, απλώς δεν μπορούσα να ολοκληρώσω το objective... Εν τέλει έκανα abort και restart με διαφορετικό εξοπλισμό γκουχ rocket launcher γκουχ To αποτέλεσμα ήταν πως αν στο τέλος τα έκανα σχεδόν όλα μπιπ έβγαλα S Rank Το πιο άκυρο S Rank μέχρι στιγμής και χωρίς καν να το επιδιώξω- άλλωστε εδώ και ώρες παίζω με τη λογική να βγαίνουν οι αποστολές. Καθώς τα ξέρετε και από τα trailers, είναι φοβερό το πώς αλλάζει ο τρόπος που προσεγγίζεις τις αποστολές όταν επιλέξεις διαφορετικό buddy. Τις τελευταίες πολλές ώρες έχω παρατήσει το D-Horse και έχω σύντροφο τον D-Dog. Αναγκαστικά λοιπόν οι μετακινήσεις στο χάρτη πρέπει να γίνονται με τζιπάκι, συνεπώς άρχισα να χειρίζομαι καλύτερα τα οχήματα- sliding με το jeep και κόντρες στην έρημο uber alles - ενώ και ο D-Dog προσφέρει ένα ακόμη επίπεδο τακτικής στο inflitration( προτιμώ να τον έχω χωρίς στολή καθώς με το να τους απασχολεί μπορώ ανενόχλητος να τους ακινητοποιώ ή να τους προσπερνώ απαρατήρητος) Επίσης το adapting των εχθρών στον τρόπο που παίζω είναι από τη μία άξιο επάινου, από την άλλη είναι και εκνευριστικό. Night vision, αλεξίσφαιρα, κράνη, decoys( έλεος δλδ ), πυροβολούν τα fultons αν τα δουν με αποτέλεσμα να μου σπάνε τα νεύρα... Τώρα άρχισα να κάνω κάποια deployments για να τους κόψω τον ανεφοδιασμό γιατί πολύ σήκωσαν κεφάλι μου φαίνεται Το game δεν ξαναγράφω πόσο καταπληκτικό είναι, σας έχω σπάσει τα νεύρα. Σεναριακά, πραγματικά δεν έχω ιδέα πού το πάει. Επίσης για τους fans του open world etc ένα έχω να πω; Walker Gear, δεν περιγράφω άλλο.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Jul 9, 2016 17:18:12 GMT 2
Kανονικά αυτό το ποστ έπρεπε να είχε γίνει και νωρίτερα, ενώ πιθανώς πλέον δεν έχει νόημα να το κάνω στο συγκεκριμένο χώρο( μεσολάβησε και η ευχάριστη επιστροφή του παλιού forum στο ενδιάμεσο) Νωρίτερα γιατί δεν είχα υπολογίσει κάποια μάλλον ευχάριστα απρόοπτα, καθώς και ένα μικρό burnout με το gaming που μεσολάβησε. Από την άλλη πλευρά καθώς εδώ έγραψα τα ποστ των εντυπώσεων για την τριλογία του Big Boss, νομίζω πως δικαιωμάτικά η θέση των δύο τελικών ποστ εντυπώσεων οφείλει να είναι εδώ στο συγκεκριμένο θέμα. Το βράδυ κατά πάσα πιθανότητα θα έχω τελειώσει και την main story του chapter 2, καθώς πριν λίγο ξεκλείδωσαν η side op 150 όπου πρέπει να βρεις την Quiet αλλά και η mission Τhe Man who sold the world που είναι και το true ending. Σχετικά με τον τίτλο έχω να γράψω και δε με νοιάζει αν φαίνεται υπερφίαλο, ή ότιδήποτε άλλο πως πρόκειται για τον καλύτερο τίτλο, ανεξαρτήτως είδους που έχω παίξει τα τελευταία πολλά χρόνια. Δεν θέλω να σκέφτομαι πόσο καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος θα ήταν ο τίτλος αν ο Kojima δεν τα είχε σπάσει με την Κonami, λόγω των ηλίθιων εμμονών της δεύτερης. Εμμονές οι οποίες δυστυχώς είναι ο κύριος λόγος που ο τίτλος χάνει σε κάποια σημεία. Ευτυχώς όμως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της εταιρείας να διαλύσει τον τίτλο με ανοησίες τύπου FOBs( online mode που σου επιβάλλεται με το έτσι θέλω σχεδόν στο 1/3 του παιχνιδιού) και παράλογα development times από ένα σημείο και έπειτα καθώς και μια τάση για συνεχές grinding/ farming για resources. Ειδικά τo FOB mode είναι κατά βάση τρόπος να ξοδέψεις MB coins, την in game currency που δε χρησιμεύει και σε τπτ άλλο όσον αφορά το single player κομμάτι αλλά έπρεπε η Konami να βάλει και εδώ το χεράκι της δεν της έφτανε το Metal Gear Online... Να αναφέρω επίσης πως ο τίτλος ενώ ρέει πολύ όμορφα μέχρι και το τέλος του πρώτου chapter, φαίνεται απίστευτα άνισος στο δεύτερο κεφάλαιο. Το 2ο κεφάλαιο ενώ έχει κάποιες από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές του τίτλου, αποτελείται ουσιαστικά από 6-7 main missions μεταξύ των οποίων παρεμβάλλονται παλαιότερες main missions με difficulty modifiers για παραπάνω πρόκληση.( οι οποίες είναι μόνο για τους καμμένους με τον τίτλο όπως εγώ ) Παράλληλα για να ξεκλειδώσεις τις επόμενες main story missions πρέπει να παίξεις κάποιες side ops για να προχωρήσει ο χρόνος και να πετύχεις κάποια προαπαιτούμενα. Ευτυχώς δεν έχουν καμμία σχέση με τα cryptic conditions του Peace Walker. Εκτός βέβαια και αν φταίει το γεγονός πως έχοντας παίξει το PW ήμουν υποψιασμένος. Όπως και να έχει όλα τα παραπάνω είναι πταίσματα γιατί το gameplay είναι καταπληκτικό. Ο τίτλος είναι σπουδή πάνω στην τέχνη του infiltration και για μένα ο αρτιότερος stealth τίτλος ever. Κάνεις infiltration πχ σε ζούγκλα με απίσττευτα challening εχθρούς, για να βρεθείς ξαφνικά σε μια έπαυλη όπυ πρέπει να σώσεις έναν όμηρο μέσα από οπλισμένους σαν αστακούς εχθρούς. Επιπρόσθετα αν τα κάνεις μαντάρα σκάει μύτη και ένα ελικόπτερο σαν ενισχύσεις. Περιττό να πω πως την πρώτη φορά που δοκίμασα να κάνω headshot στο πιλοτήριο του ελικοπτέρου με το ολοκαίνουριο sniper rifle με high penetration και το είδα μετά από λίγο να στριφογυρνάει σαν τρελό εκτός ελέγχου και να συθλίβεται στα βράχια, ένιωσα απίστευτα badass. Εδώ είναι και η μεγάλη επιτυχία του gameplay. Επί της ουσίας αν σκεφτείς να κάνεις κάτι, όσο τρελό κι αν φαίνεται εκ πρώτης, λογικά θα έχει αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικά υπάρχει vid στο youtube όπου ένας απίστευτος τύπος( εχω ποστάρει κάποια vids πιο πάνω) παγιδεύει με C4 ένα τζιπάκι, το κάνει extract με fulton ενώ απο πάνω περνάει ένα gunship και όταν συναντιούνται στον αέρα ενεργοποιεί τα C4 διαλύοντας το enemy gunship!!! Αυτό πρακτικά σημαίνει άπειρο replayability. Έχω παίξει αρκετές αποστολές πολλές φορές με τελείως διαφορετικούς τρόπους μόνο και μόνο γιατί είναι απίστευτα διασκεδαστικό να ανακαλύπτεις νέες στρατηγικές- ούτε για trophies, ούτε για bragging rights, απλώς γιατί είναι fun. gameplay wise ο τίτλος είναι διαμάντι, άπειρος σεβασμός στον Kojima και την Kojima Productions κάνανε εξαιρετική δουλειά. Δεν το περίμενα παίζοντας το Ground Zeroes πως θα έχουν κάνει τέτοια πρόοδο. Επίσης οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον nooto γιατί τα ποστ του για τα Phantom Pain/ Ground Zeroes ήταν αφορμή για να ασχοληθώ με την τριλογία του BB. Εντάξει το Peacewalker αν και πολύ καλός τίτλος, σίγουρα δεν έχει γεράσει καλά, αλλά τέτοια εξέλιξη με τα GZ/ PP δεν την περίμενε πιστεύω, ούτε ο πιο αισιόδοξος fan της σειράς. Θα γράψω ακόμη ένα ποστ σχετικά με το σενάριο και τις εντυπώσεις μου όταν με το καλό τελειώσω τον τίτλο όσον αφορά το true ending. Από εκεί και πέρα σιγουρα θα συνεχίσω μέχρι το 100% ε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Είμαι πλέον στις 90 ώρες και έχω 51% completion rate. Θα μπορούσα στα του gameplay να αναφέρω πάρα πολλά πράγματα, πόσες απίθανες καταστάσεις έχουν συμβεί, πώς έχω γλιτώσει τελευταία στιγμή, να γράφω για την ποικιλία που προσθέτουν στο gameplay οι buddies χωρίς να υποχρεώνεσαι να τους χρησιμοποιήσεις ντε και καλα( προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει το D Walker μόνο μία φορά μέσα στις 90 ώρες που παίζω)και άλλα πόσα, αλλά φοβάμαι πως θα κάνω spoil τον τίτλο και σε αυτό το κομμάτι και θα είναι κρίμα.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Jul 10, 2016 1:54:23 GMT 2
Και επίσημα τέλος με το σενάριο. Ήταν αναμενόμενα συγκλονιστικός ο επίλογος και πραγματικά αλλάζει πάρα πολλά πράγματα. Βασικά δεν αλλάζει πολλά πράγματα, απλώς εξηγεί πολλά ενώ παράλληλα αλλάζει ουσιαστικά το status quo της σειράς και φυσικά του Big Boss που είναι και ο σημαντικότερος ίσως χαρακτήρας. Moυ άρεσε πάρα πολύ, thumbs up etc etc Οι cutscenes αλλά και η εξέλιξη της ιστορίας μέσω του gameplay είναι ΑΑΑ. Ωστόσο πολύ βασικό ρόλο παίζουν πλέον οι κασέτες. Εκεί εκτυλίσσονται μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα, όχι μόνο της τριλογίας αλλά και ολόκληρης της σειράς. Επίσης ο τελευταίος διάλογος πριν το κλείσμο είναι απίστευτος. Δεν αναφέρομαι περαιτέρω δεν αξίζει ούτε καν σε spoiler tag να μπούνε κάποια από τα όσα γίνονται γιατί έστω και κατά λάθος μπορεί να γκρεμιστεί όλο το story και είναι κριμα. Επίσης ο επίλογος της Quiet αλλά και η mission που την αφορούσε ήταν καταπληκτικά. Η mission όσον αφορά την πρόκληση μου έβγαλε την πίστη, αλλά εν τέλει τα κατάφερα και προς έκπληξή μου, παρά τα αρκετά deaths έπιασα με την πρώτη το S Rank Επιτέλους τελείωσα με τους τρεις τίτλους, οπότε πλέον μπορώ να προχωρήσω. Αν και μετά από όλο αυτό, δεν ξέρω αν θα υπάρξει κάτι να με γεμίσει τόσο πολύ. Ήταν από τις ομορφότερες εμπειρίες που έχω βιώσει και μου θύμισε τον λόγο που χαίρομαι τόσο πολύ το hobby. 10άρι ακατέβατο.
|
|
|
Post by Alucard on Jul 10, 2016 2:20:10 GMT 2
Μπράβο παιχταρά μου χαίρομαι που το ευχαριστήθηκες τόσο.Προσωπικά μιλώντας δεν ξέρω πότε θα τον πιάσω τον τίτλο και αν θα κάτσω να ασχοληθώ τόσο πολύ (πχ τα S κλπ ούτε να τα σκέφτομαι δε θέλω),όμως γούσταρα που διάβαζα τις εντυπώσεις σου,ώρες ώρες ένιωθα πως παίζω κι εγώ.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Jul 10, 2016 11:44:00 GMT 2
Χαίρομαι που έστω κι έτσι βίωσες μια πλευρά του game! Οι fans της σειράς, βάλτε το στο πρόγραμμα σαν τριλογία PW-GZ-PP. Έστω κι αν χρειαστεί, λόγω έλλειψης χρόνου, να το απλώσετε σαν playthrough, αξίζει imho. Εγώ και full time απασχόληση να είχα με εφημερίες κτλ δεν βλέπω πώς θα άντεχα να μην ασχοληθώ, έστω παίζοντας ένα μισάωρο την ημέρα( ειδικά η episodic δομή του Phantom Pain βοηθά αρκετά σε αυτό) Τέλος να γράψω πως μόλις είδα το extra blu ray που υπάρχει στην CE( από τα πιο ευχάριστα 70€ που ξόδεψα)και περιέχει το extra επεισόδιο που δείχνει τι ήθελαν να κάνουν στο επόμενο chapter. Εντάξει η Konami μπορεί να πάει να μπιπ... Καμμία σχέση με την εταιρεία που αγάπησα για τόσους τίτλους. Μιλάμε για έναν καταπληκτικό τίτλο και δεν έδωσαν καν τον χρόνο που χρειαζόταν ο Kojima για να βάλει τις τελευταίες πινελιές... Έστω να τον άφηναν να το κυκλοφορούσε σαν DLC/ expansion... Αντ'αυτού έχουμε το MGO και τα MB coins( όχι ότι είναι κακό το MGO, ίσα ίσα) αλλά οι FOBs και τα MB coins είναι ο Konami/ Capcom τρόπος για microtransactions σε full price games. Κλείνοντας θα πω, πως πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω πως δε θα ξαναδούμε Metal Gear στο άμεσο μέλλον... Ίσως είναι καλύτερα έτσι, γιατί χωρίς τον Kojima και τους συνεργάτες του δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Επίσης η ιστορία μάλλον έχει ειπωθεί όπως έπρεπε, έχουν όλοι closure με αυτό τον τρόπο, ενώ καλύπτονται και τα όποια κενά. Το ζήτημα είναι πως χάσαμε ένα, από ότι φαίνεται στο Lost Episode, καταπληκτικό επίλογο. Πάλι καλά που το συμπεριέλαβαν στο blu ray αλλά σίγουρα δεν είναι το ίδιο. Σίγουρα το true ending στο episode 46 είναι επαρκές, αλλά το κανονικό τέλος είναι το Lost Episode και έτσι θα έπρεπε να είναι το αντίο στη σειρά. Επίσης το documentary που υπάρχει μαζί στο blu ray, είναι απίστευτη αμερικανιά και σε σημεία cringeworthy PR, αλλά οκ απλώς ήθελα κάπου να το γράψω Άντε να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον με το Death Stranding.
|
|
|
Post by Straier on Jul 13, 2016 8:01:48 GMT 2
Πώς επέστρεψε το παλιό forum;
|
|
|
Post by Burai Fighter on Jul 13, 2016 8:56:06 GMT 2
Αναλυτικά δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη, καθότι δεν εχω και Facebook οποτε δεν ήμουν μέλος στη σελίδα. Απο τον moogle το έμαθα κ μετα συνειδητοποίησα πως μου είχε ερθει κ μειλ. Ορίστε η νεα διεύθυνση gamers-odyssey.net/forum.php
|
|