|
Post by Burai Fighter on Nov 10, 2015 10:46:43 GMT 2
Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να κατεβεί άλλο update και η digital version γίνεται αυτόματα delete με το που βάλεις το blu ray. Στα άσχημα νέα, είπα να τσεκάρω τη χωρητικότητα του σκληρού και κάποια στιγμή θα πρέπει να αγοράσω 1TB.( διέγραψα καποια games που είχα βάλει σε φάση τεσταρίσματος και πιάνανε ούτε λίγο ούτε πολύ γύρω στα 80GB... Το Αrkham Knight πχ μαζί με τα updates χρειάζεται 58GB...) Στα του Destiny. Αρχικά να πω, πως το παιχνίδι είναι αρκετά εθιστικό, όχι μόνο λόγω του loot( που είναι και ο προφανής λόγος) ή του φοβερού gunplay, αλλά και λόγω του, καλώς εννοούμενου, χάους που επικρατεί στο multi. Χθες προσπάθησα να παίξω το πρώτο μου Strike στο lvl 10 και η κατάσταση ήταν απίστευτη- αν και ώρες ώρες γελούσα νευρικά Ήμασταν δύο ασχετούληδες με έναν 11lvl μεν, πολύ πιο έμπειρο δε( 3000κάτι grimoire αν δεν απατώμαι) Αν θυμάμαι καλά, δύο Titans και αυτός Hunter. Με τον Titan λοιπόν, παίζω με λογική all out attack( rifles και shotguns δεν είναι για sniping όσο κι αν μου αρέσει)και έφαγα τα μούτρα μου αρκετές φορές- 2ος στους deaths ήμουν- αν και σε αυτό παίζει σίγουρα ρόλο το ότι δεν γνώριζα το layout των maps. Ωραία ήταν σαν εμπειρία, σε σημεία γινόταν ο κακός χαμός, ενώ η ικανοποίηση του να ρίχνεις το Devil Walker, δεν τελειώνει ποτέ. Πλέον είμαι 12level και συνεχίζω. Σε καθαρά single player, έβγαλα τις δύο πρώτες missions στο Moon και τελείωσα και την Russia. Εδώ να πω, πως τα Patrol missions είναι- το φοβόμουν αυτό- random generated. Προκειμένου να ολοκληρώσω το patrol στη συγκεκριμένη περιοχή, μου έλειπε μια mission και πιο συγκεκριμένα η Energy Spike. Μην τα πολολογώ, μετά από αρκετές προσπάθειες- τουτέστιν αρχικά ολοκλήρωση διαφόρων missions και εν συνεχεία accept/ abandon- επιτέλους είδα το σύμβολο από τη συγκεκριμένη mission- μοιάζει με χρονόμετρο. Ημουν σχεδόν σίγουρος πως θα βάζανε ένα racing/ time trial mode μιας και το sparrow έχει καλό χειρισμό και γενικά το απολαμβάνω να το οδηγώ- ακόμη πιο badass αισθάνεσαι όταν παίρνεις τα αντίστοιχα οχήματα των εχθρών που έχουν και laser καθώς και side evade μανούβρα. Από ότι είδα- με ενημέρωσε ο Speaker σχετικά- υπάρχει το Spark of Light, που σου δίνει τη δυνατότητα, χρησιμοποιώντας το σε ενα μόνο χαρακτήρα, να τον φτάσεις 25lvl κατευθείαν. Με αυτό τον τρόπο μπορεί κανείς να ξεκινήσει άμεσα και το content για το Taken King. Πολύ βολικό, μιας και σκεφτόμουν να φτιάξω και μια Hunter εν ευθέτω χρόνω.
|
|
|
Post by Alucard on Nov 11, 2015 0:22:00 GMT 2
Ψήστο να παίξουμε παρέα ρε συ.εγώ level 17 είμαι,και μέχρι 34 μπορώ να ανέβω άνετα και χωρίς το Taken King.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Nov 11, 2015 1:27:56 GMT 2
Οποτε με δεις online κανε με invite! Μόλις ολοκληρωσα την siege warmind mission! Προσπαθώ να συνέλθω γιατι τα αλλεπάλληλα κύματα απο hive κάπου με εξόντωσαν. Την πρωτη φορά το παράτησα απο frustration, σκεφτόμουν πως solo αποκλείεται να βγει. Τελικα όμως με επιμονή και υπομονή ξαναμπήκα και βγήκε με τη δεύτερη προσπάθεια. Εν κατακλείδι ειμαι πλέον 15 lvl και συνεχίζω, μάλλον ακάθεκτος. Παράλληλα μου μένει μονο η Strike απο Moon- αν ψήνεστε μπορούμε να τη δοκιμάσουμε αύριο, αν και ο nooto θα κανει περίπατο μάλλον Σιγά σιγά θα μπω και Venus και πιστευω να συνεχίσει ετσι. Μεχρι στιγμής περνάω παρα πολυ καλα, ακομη κι αν παιζω ως επι το πλείστον solo. Όσον αφορά τις missions, τολμώ να πω πως το lvl design ειναι κοπής Halo όσον αφορά την ποιότητα παντα και το διασκεδάζω. Βεβαια απο την άλλη αναλογίζομαι πως εφόσον π δυσκολεύομαι,λιγο στο normal, στο heroic θα πρεπει μα ειναι πιο ζόρικα τα πράγματα.
|
|
|
Post by nooto on Nov 11, 2015 11:20:50 GMT 2
Για το level design θελω να μιλησω και εγω αναλυτικα καποια στιγμη, γενικα εχει αυτο το χαρακτηριστικο vericality το οποιο εν τελει τωρα εχω αρχισει να καταλαβαινω ποσο δυσκολο ειναι να το φτιαξεις. Ειναι χαρακτηριστικο που ουσιαστικα μπορεις να εχεις μια περιοχη λιγων τετραγωνικων μετρων αλλα το complexity της να σε κανει να την εξερευνας ή να μπορεις να μετακινηθεις για πολλα λεπτα μεχρι να πεις οτι την ειδα ολη. Αν παιξετε το Halo 4 (και αποτι ακουω και το Halo 5) θα καταλαβετε ποσο δυσκολο ειναι να χτισεις μια τετοια περιοχη, στα video το παιχνιδι (Halo 4) φαινεται να εχει μεγαλες περιοχες κλπ αλλα στην ουσια αυτο που κανεις ειναι να προχωρας συνεχεια μπροστα, παρα το ευρος του χωρου, οποτε μετα απο αρκετες ωρες αρχιζει να σπαει η ψευδαισθηση της ανοιχτης περιοχης και καταλαβαινεις οτι παιζεις ενα πιο ευρυχωρο call of duty. Περα απο τα Souls (που εχουν ημιανοιχτο κοσμο που παταει ομως στο verticality σε ολο του το design, αυτο ισχυει σε ολα εκτος απο το DS2 αν εξαιρεσεις τα DLC) πολυ λιγα παιχνιδια εχουν καταφερει να δωσουν τετοιους κοσμους, μεταξυ των οποιων θα ελεγα το Human Revolution (που επισης δεν εχει ανοιχτο κοσμο) αλλα και τα Phantom Pain και Destiny (οπου εχουμε κατι πιο κοντα σε ανοιχτο design, συνηθως πολλες μικρες ή μεσαιες περιοχες που ενωνονται για να δομησουν εναν ευρυτερο κοσμο αλλα καθε μια απο αυτες εχει ιδιαιτερο complexity). Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος , ισως προσπαθησω να φτιαξω ενα video που να δειχνει τι εννοω . Burai εχω ειμαι μεσα, τωρα δεν ξερω τωρα αν θα κανω περιπατο , βασικα δεν ειμαι σιγουρος αν το παιχνιδι με κανει scale down αν μπουμε να παιξουμε μαζι. Σε καποια φαση σε ειδα στο παιχνιδι (σε χαιρεταγα αλλα παιζει να μην με προσεξες ηταν στο rocketyard στη γη) και στο σημειο εκεινο παρατηρησα οτι ηταν σαν να ειχαμε το ιδιο level ως προς το damage που κανουμε (δεν εχω καταλαβει ακομα πως λειτουργει η ολη φαση). Οπως και να εχει αν ειναι να παιξουμε μαζι και δουμε οτι εγω ειμαι τελειως op και σας χαλαω το παιχνιδι early stage, θα φτιαξω καινουργιο χαρακτηρα (εχω hunter awoken level 40 και προσπαθω να κανω max ολα τα classes τωρα, light εχω 280+), εναν exo warlock που ουτως ή αλλως το ειχα στα σκαρια. Λογικα θα ειμαι μεσα σημερα οποτε Alucard δες το και εσυ αν ψηνεσαι. Στα δικα μου συνεχιζω με story και ειλικρινα δεν εχω καταλαβει μεχρι που θα παει το πραγμα (αν τελειωνει ή δεν τελειωνει ή πως προκυπτουν ολα αυτα τα misiions). Η αληθεια ειναι οτι χθες επαιξα μια αποστολη που σεναρικα ειχε μια πολυ μεγαλη αποκαλυψη και μου εκανε εντυπωση γιατι νομιζα οτι τα missions που μπαινουν αποτελουν side υλικο με λιγο lore και απλα δινουν μια καποια σκηνοθεσια στο roaming που μπορεις να κανεις post game (το orientation για το οποιο μιλησα σε προηγουμενο post). Anyway θα δουμε, παντως οπως και να εχει η σκηνοθεσια των setpieces ειναι μιλια μακρια απο το vanilla game (το κλασσικο ghost deployment- εχθροι κλπ) με κατι καινουργιο καθε φορα οποτε το ενδιαφερον παραμενει ζωντανο και ενισχυεται. Ασχετο αλλα καποιες μικρες λεπτομεριες, πχ καθε φορα που πεθαινεις το ghost (forge in light) σε κανει respawn μετα απο καποια δεπτερολεπτα μιας και ο traveler εχει τη δυναμη του reanimate, ωστοσο υπαρχουν κομματια οπου το respawn δεν επιτρεπεται (η οθονη μαυριζει) και ειναι εκει που το darkness ειναι κυριαρχο και το φως του traveller δεν φτανει οποτε το ghost χανει τις ικανοτητες του. Nice σεναριακη πιναλια που δικαιολογει ενα mechanic στο οποιο παταει το παιχνιδι.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Nov 11, 2015 15:53:51 GMT 2
Τώρα που το λες, θυμάμαι χθες κάποιον να με χαιρετάει face to face και εγώ ούτε που ήξερα πως να κάνω wave( ω ναι σήμερα ανακάλυψα πως το κάνεις με τη χρήση τυο dpad..) Aπό το άγχος να δω πώς χαιρετάω, ούτε το nick σου είδα, ούτε τπτ... Ρεζίλης τελείως άστα. Σε είχα πετύχει προχθές νομίζω στο Tower αλλά δεν ήξερα καν πως να επικοινωνήσω- noob σε τραγικό βαθμό, λέμε Εγώ βραδάκι θα μπω για multi, τώρα θα κάνω λιγο log in για ένα story mission στη Venus- χθες έγινε και η πρώτη επαφή με τους Vex. Έριξα μερικά headshots και παρατήρησα πως συνεχίζουν ακάθεκτοι. Ωραία προσοχή στη λεπτομέρεια, σε οδηγεί να σκέφτεσαι και να δρας διαφορετικά στις συγκεκριμένες μάχες. Ευελπιστώ σήμερα να φτάσω μέχρι το 20lvl και να βρω και κανά rare helmet αν ελεήσει ο θεός του loot Για το θέμα του level design, συμφωνώ. Έχει πολύ ενδιαφέρον πόσο πιο άνετα κινείσαι όταν συνηθίζεις μια περιοχή ή ξαναπαίζεις μια mission γιατί μαθαίνεις πλέον τις ιδιαιτερότητες του χώρου- φαντάζομαι κάτι ανάλογο με τις stages στο crucible multiplayer, όπου όταν συνηθίζεις τα κατάλληλα σημεία κινείσαι πιο άνετα. Έχουν σωστή δομή οι περιοχές γιατί έρχεται πολύ φυσικά και η αλλαγή τοπίων και οι χάρτες είναι ενιαίοι, με απόλυτα αρμονική δομή- ναι υπάρχει αρκετό loading πριν την προσεδάφιση αλλά μετά δεν υπάρχει παρά ελάχιστο εώς μηδαμινό. Πχ στην Γη περνάς από τα τοπία με τους λόφους και το χιόνι, στα χαλάσματα ή μπορείς να μεταβείς στην περιοχή με το ποταμάκι οδηγώντας το sparrow- μαγεία το συγκεκριμένο σημείο. Αυτό με το Darkness το παρατήρησα κι εγώ και ήθελα να το σημειώσω. Αρχικά μου είχε κακοφανεί σαν μηχανισμός που σου επιβάλει την αδυναμία respawn αλλά τελικά, γνωρίζοντας το lore, αντιλαμβάνεσαι πως έχει λογική και έχει ενσωματωθεί σωστά και όχι άγαρμπα- όπως είχε γίνει με την αφαίρεση των όπλων της Samus στο ΜοΜ το θυμάμαι κάθε φορά σαν παράδειγμα προς αποφυγή.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Nov 12, 2015 3:52:42 GMT 2
Δε μας κάθισε σήμερα τελικά για multi. Δεν μπορούσα και εγώ νωρίς μιας και είχα έξοδο Εγώ έκανα αρκετή πρόοδο. Τι να πρωτογράψω, συνέχισα την ιστορία στο Venus, όπου νίκησα και τον Gatelord για τα μάτια της Βασίλισσας- ωραία σκηνή btw αν και δεν έπιασα και πολλά Εδώ να πω, πως οι Vex αν και αρχικά μου είχαν φανεί αρκετά βατοί, μην πω εύκολοι, επιτίθενται αρκετά σαν τους Geth στο Mass Effect( άλλωστε και εδώ μιλάμε για κοινή νοημοσύνη, ας είναι καλά και το Babylon 5 βασικά )οπότε όταν έφτασα στο τέλος της αποστολής τα χρειάστηκα μιας και γινόταν ο κακός χαμός. Ωστόσο μετά από μια απολαυστικότατη μάχη, με καταπληκτικό OST, νίκησα και καθόμουν να ηρεμήσω από την ένταση. Εν συνεχεία έπαιξα δύο φορές το Strike στο The Moon. Εδώ έχω να εκφράσω μία απορία; οκ βρέθηκαν οι άλλοι δύο παίκτες αλλά την πρώτη φορά, με έβγαλε ακριβώς πριν το boss fight. Τη δεύτερη φορά έπαιξα ολόκληρο το stage. Τι ακριβώς συνέβη? Όσον αφορά τη μάχη, οκ απίστευτη ένταση και πάλι, ένας κακός χαμός, την πρώτη φορά πρέπει να έχασα 5-6 φορές, ενώ τη δεύτερη που ήξερα τα κατατόπια μόνο 1. Μέχρι στιγμής βέβαια μου τυχαίνουν μόνο rare drops και καθόλου legendary Όχι ότι με χαλάει ιδιαίτερα, αλλά ήθελα κάτι σαν ανταμοιβή των κόπων μου... Στη συνέχεια patrols σε Μοοn και Earth. Στο δεύτερo patrol στην Γη, έκανα λίγες αποστολές προκειμένου να υπάρχει έαν ενδιαφέρον και να αναβαθμίσω και κανά όπλο. Τελικά εκεί που μου βγήκε η κλασικη αποστολή για survey από ένα high point, συνειδητοποίησα πως με τοποθέτησε ενάντια σε έναν Death Walker Σκέφτηκα πως "17 lvl είμαι θα τον έχω για την πλάκα" αλλά φευ... Μετά από αρκετά deaths έπεσε, αλλά ρε γμτ ηταν αρκετά frustrating σαν εμπειρία. Δεν ήμουν υποψιασμένος βέβαια, αλλά μήπως αν είσαι overleveled σου κάθονται και variations των απλών missions( αν ισχύει κάτι τέτοιο kudos στην Bungie, γιατί οι missions σε χαμηλότερα level ήταν μερικές φορές να κόβεις φλέβες) Το καλύτερο για το τέλος. Μόλις πριν γράψω το συγκεκριμένο post, έπεσε το βασικό boss του The Dark Below, εκτός κι αν κάνω λάθος- βασικά η μορφή του λίγο πριν ξέρετε τι μην κάνω spoiler. Πολύ ωραία μάχη, πάλι μέσα στην ένταση. Αν και 18 lvl, πριν μπω στη συγκεκριμένη αποστολή είπα να γίνω λίγο handicapped( recommended lvl είναι το 14)οπότε εξοπλίστηκα με handcannon με το οποίο δεν έχω πολλή εμπειρία και άλλαξα το subclass σε Defender( όπου με έκπληξη συνειδητοποίησα πως αρκετά από τα abilities που είχα δεδομένα σαν Striker, εδώ πρέπει να τα ξαναξεκλειδώσω, πάει το double jump...) Τελικά μετά από μια μάχη όπου η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο, έπεσε και τώρα κάθομαι να ηρεμήσω από την υπερένταση. Το μόνο που μπορώ να καταλογίσω στο σχεδιασμό μέχρι στιγμής των προκλήσεων που κλείνουν την εκάστοτε mission, ειναι πως ως επί το πλείστον πρόκειται για μάχες όπου wave after wave αντιμετωπίζεις τους αντιπάλους προσπαθώντας να επιβιώσεις. Μέσα μέσα μπορεί να υπάρχει και κάποιο boss fight να σπάει η μονοτονία, αλλά γενικά αυτός είναι ο κανόνας. Βέβαια η αλήθεια είναι πως και το πρώτο Halo, αλλά και το δεύτερο παρόμοιας λογικής ήταν. Ήσουν τοποθετημένος μέσα σε ένα συγκεκριμένο χώρο, με συγκεκριμένο τύπο εχθρών, ορισμένες φορές και με καθορισμένο εξοπλισμό και έπρεπε να εκμεταλλευτείς το περιβάλλον και το skill σου. Προσωπικά, η συγκεκριμένη λογική πίσω από τον σχεδιασμό δεν με ενοχλεί, ίσα ίσα που απολαμβάνω τη μελέτη του χώρου προκειμένου να ανταποκριθώ όσο πιο καλά γίνεται στη μάχη- επίσης σε multi η αλληλοκάλυψη και οι στρατηγικές θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες. Για παράδειγμα η μάχη ενάντια στους Vex, λαμβάνει χώρα σε μια περιοχή με αρκετά υψώματα(ουσιαστικά ψηλές πλατφόρμες- κολώνες από ερείπια) Μπορείς φυσικά να πας head on, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα να ανέβεις σε high ground οπότε καθαρίζεις σιγά σιγά τους enemy snipers και το μεγαλύτερο μέρος των εχθρών και στη συνέχεια κατεβαίνεις για να καθαρίσεις τα απομεινάρια. Νομίζω, έχω σιγά σιγά αρχίσει να αντιλαμβάνομαι τι και πώς όσον αφορά τους μηχανισμούς και τη λογική πίσω από το leveling, upgrading, έστω σε ένα βασικό επίπεδο. Τώρα θα πρέπει να καθίσω να διαβάσω λίγο το grimoire να κάνω ένα catch up με τα γεγονότα. Επίσης, μια ερώτηση προς τους έμπειρους. Τα uncommon items και τα common ως επί το πλείστον τα κάνω dismantle- έτσι κερδίζω και weapon parts. Το βρίσκετε σωστό σαν πρακτική? Επίσης, υπάρχει κάποιο σημείο οπου μπορείς να αγοράσεις weapon parts? Τέλος σας αφήνω με μια φωτογραφία από τον Tower- το game είναι πανέμορφο, από τις περιπτώσεις όπου το art direction πρέπει να έχει τηρηθεί κατά γράμμα.
|
|
|
Post by nooto on Nov 13, 2015 20:26:40 GMT 2
Burai no prob εγω ειχα μπει μεχρι τις 10 και μιση νομιζω και μετα βγηκα. Σε καποιες απο τις ερωτησεις σου, τα strikes απ'οτι εχω καταλαβει κανουν 2 παραλληλα search στο matchmaking ενα κανονικο και ενα support, στο δευτερο αν υπαρχει team που εχει 1 ή 2 παικτες σε πεταει εκει προκειμενου να τους βοηθησεις (ακομα και οταν εχουν προχωρησει το mission). Γενικα εμενα μου αρεσει το συγκεκριμενο feature διοτι αν συμβει κατι και καποιος απο το team μου φυγει το παιχνιδι τον αναπληρωνει σχετικα γρηγορα. Το drawback ειναι οτι μπορει να σου συμβει αυτο την πρωτη φορα που παιζεις μια αποστολη και να μην την δεις ολοκληρη αλλα οκ παντα μπορεις να επαναλλαβεις τα strikes (γενικα θεωρω οτι ειναι μια καλη μεση οδος ετσι ωστε να ικανοποιουνται ολοι).
Για Legendaries ειναι πολυ νωρις ακομα, εχε λιγο υπομονη και μη φοβασαι οτι το rng κανει τα δικα του. Οταν τελειωσεις την vanilla θα αρχισουν να ερχονται τα πρωτα legendaries, μεχρι τοτε τα rare και uncommon θα κανουν μια χαρα τη δουλεια τους. Btw τα Legendaries δεν ειναι καλυτερα ως προς το damage (πχ εγω εχω rares με μεγαλυτερο output) αλλα στα perks που εχουν (εν ολιγοις ειναι οπλα τα οποια εχουν πολυ καλυτερες ιδιοτητες + μπορουν να αναβαθμιστουν μεσω του fussion system, αν εχεις καποιο rare με καλυτερο damage κανεις fuse και του αναβαζεις tier). Απο κει και περα η ροη με την οποια θα αποκτας οπλα ειναι πολυ ομαλη και γενικα εχουν βελτιωθει ολα τα προβληματα του rng που εδινες legendary engrams και σου εβγαζε οτι να ναι (και γενικοτερα ολο το συστημα ανταμοιβων). Τελος καλα κανεις με το dismantle, τα parts θα σου χρησιμευσουν πολυ στη συνεχεια σε αναβαθμισεις καλυτερων οπλων. Αν θες να κρατησεις οπλα υπαρχουν τα vaults στο Tower και αν θες να φτιαξεις αλλο χαρακτηρα τοτε τα οπλα μεταφερονται (τα vaults ειναι κοινα).
Αυτο που αναφερεις με το death walker ειναι απο τα public events του παιχνιδιου, πολλες φορες σου πεταει ενα παλιοτερο boss καθως κανει patrol ετσι ωστε οι παιχτες που εισαστε εκεινη την ωρα εκει να το εξοντωσετε. Υπαρχουν παρα πολλα τετοια events και στην πορεια θα δεις οτι εχουν και πολυ καλα rewards. Σε οτι αφορα το mission orientation δυστυχως το vamnilla campain εχει πολλες στιγμες που κανεις deploy το ghost και στη συνεχεια μπαινεις σε horde mode. Ωστοσο οταν θα προχωρησεις στα campains του expanision θα δεις οτι υπαρχει μεγαλο leap στο πως δομουνται τα missions και στην ποικιλια που προσφερουν. Οπως ειχα πει και παλιοτερα ειναι θετικο το γεγονος οτι σου αρεσει τωρα το παιχνιδι διοτι καθως προχωρας τον τιτλο αυτος ολοενα και βελτιωνεται...
|
|
|
Post by Burai Fighter on Nov 13, 2015 22:20:09 GMT 2
Α οκ ήταν public event δλδ? Aπλώς μου έκανε εντύπωση πως δεν βγήκε η ενημέρωση για public event- άσχημο και το ότι μερικές φορές δεν προλαβαίνω να μεταβώ εγκαίρως στο σημείο και τα χάνω. Γενικά δεν αγχώνομαι για τα items, απλώς αναρωτιόμουν αν υπάρχει περίπτωση να πέσει κάτι. Με τα rare κάνω μια χαρά τη δουλειά μου- ορισμένα τα έχω και πλήρως upgraded. Οπότε όλα καλά με το dismantle, μόνο τα rare δεν έχω κάνει- εκτός ίσως από κάποια που ήταν low level και δεν είχαν πλέον κάτι να μου προσφέρουν. Το game, ήταν μια μικρή αποκάλυψη για μένα. Δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο τα tweaks που έχουν γίνει από το launch, ή το γεγονός πως υπάρχουν πάντα πράγματα να κάνεις- και λόγω των expansions- αλλά ήδη από το demo, ήμουν αρκετά ικανοποιημένος αλλά ήταν και τα δικά σου ενθαρρυντικά σχόλια και το υπεραναλυικό post που μου κίνησαν την περιέργεια για να ασχοληθώ, με ένα game που είχα- κακώς μάλλον- ξεγραμμένο, εξαιτίας κυρίως του κακού launch. Εκτός απροόπτου θα μπω πάλι κοντά στα μεσάνυχτα και όσο κρατήσει. Ευελπιστώ απόψε να το φτάσω το 20lvl και σιγά σιγά να προχωράω και άλλο με το main story.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Nov 15, 2015 3:59:04 GMT 2
Eίχα γράψει ένα κατεβατό- σεντόνι που εξηγούσα τους λόγους για τους οποίους κουράστηκα σε υπερβολικό βαθμό αλλά ο Firefox παρέδωσε πνεύμα λόγω κρασαρίσματος- νεύρα... Εν συντομία έχω φτάσει 24 level, μια ανάσα πριν το 25. Έχω τελειώσει το main game, όπου πρέπει να ήταν η πιο anticlimactic boss fight, ίσως και από το The Order( το ίδιο generic boss τρεις φορές με minions για τεχνητή αύξηση της δυσκολίας και bullet sponge λογική), ακολουθούμενο από το πιο anticlimactic ending ever( οκ έσωσα τον traveller, δοξάστε με, χειροκροτήστε με ίσως? πείτε μου ένα μπράβο? - όχι γιατί υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι... ) Τα δύο DLCs- εκ των οποίων τελείωσα(?) το Dark Below- είναι ο ορισμός του άνισου. Κάποιες καλές στιγμές, αλλά γενικά η ίδια λογική που υπάρχει και στο βασικό game. Πας από το σημείο Α στο Β, και είτε αντιμετωπίζεις ορδές εχθρών όσο το Ghost κάτι ξεκλειδώνει, αναλύει, είτε παιζεις κάποιο boss( πιο δυνατή έκδοση ενός βασικού εχθρού με ελάχιστες σχεδιαστικές τροποποιήσεις και φυσικά μηδεν ΑΙ, full bullet sponge) Εν τω μεταξυ σκεπτόμενος πως θα δω τον Crota σαν boss, στοιχημάτιζα πως η Eris κατι θα μου έδινε μετα το strike- μια νεα quest- αλλα... Στο δε House of Wolves, όταν μου ζήτησε η Guardian της Queen να πάω να μαζέψω κάτι shards στο Venus Patrol από τους Vandals, κάτι έσπασε μέσα μου... Ωστόσο, είπα να το κάνω μπας και δω κάτι καλό επιτέλους σε αυτή την ιστορία. Αμ δε... Επιστροφή σε Cosmodrome- πιο συγκεκριμένα στην περιοχή που σε βρίσκει το Ghost στην αρχή του game- όπου επί πόση ώρα αντιμετώπιζα τους ίδιους Fallen ξανά και ξανά και ξανά. Ε μετά το νιοστό κύμα εχθρών, σκάνε μύτη δύο Captain με invisibility cloak τρώω μία από πίσω ενώ έτρεχε και φυσικά λόγω αδυναμίας respawn ξανά όλη η μάχη από την αρχή Οκ βγήκε τη δεύτερη φορά. Εδώ να πω, πως αυτή η λογική του trial and error, με κούρασε στον τίτλο. Σε όλες μα όλες τις singlplayer/ story μάχες όπου αντιμετωπίζεις είτε wave after wave εχθρών, είτε ένα boss με minions μπορεί να πεθάνεις κάποιες φορές μιας και δεν ξέρεις τί τύπου εχθρό να περιμένεις. Επιπρόσθετα αν πχ θες να αλλάξει το βαρύ όπλο από sniper σε shotgun πρέπει να μπεις στο inventory και δυστυχώς δεν υπάρχει pause με αποτέλσμα να έπρεπε να βγάλω ολόκληρες μάχες με άβολους συνδυασμούς ενώ με πιο κατάλληλα όπλα θα βγαίνανε υπέρ άνετα. Επίσης πλέον το loot με αποτελείωσε. Βαρέθηκα να βλέπω τα ίδια αντικείμενα. Δεν υπάρχει παρά ελάχιστες διαφοροποιήσεις οπτικά στα sets που μέχρι τώρα έχω βρει. Σκεφτόμουν πως με υπομονή θα έρθουν και οι πιο εμφανίσιμες πανοπλίες αλλά μπα... Από άποψη εμφάνισης φοράω ακριβώς ό,τι φορούσα στο lvl 5-6 απλώς με διαφορετικά stats. Ένας από τους ισχυρούς πόλους έλξης σε game του είδους είναι ο σχεδιασμός των όπλων και των πανοπλιων etc Εδώ δυστυχώς ενώ το art direction είναι καλό, η ποικιλία δεν υπάρχει. Μιλάμε για χρωματικές διαφοροποιήσεις και τπτ περισσότερο- το τονίζω, όσο έχω δει εγώ από το game. Πιθανώς από το 40lvl να αλλάζει η κατάσταση ή αν παίξει κανείς το Taken King. Ακόμη ένα αρνητικό, το οποίο προσπάθησα να το αντιμετωπίσω με το companion app αλλά κουράστηκα, είναι η αδυναμία του game να σου δημιουργήσει ενδιαφέρον για το σύμπαν του και τους χαρακτήρες του. Μέχρι στιγμής; έχω αποτρέψει την καταστροφή του Traveller από τους Vex, την ανάσταση του Crota και δεν έχω την παραμικρή ευχαρίστηση πως έκανα κάτι σημαντικό. Οι χαρακτήρες που σου αναθέτουν τις αποστολές- λες και είσαι μισθοφόρος και όχι ένας πολεμιστής του Φωτός- απλώς σου λένε ένα μπράβο και πάρε τα rewards. Δεν ξέρω, εμένα αυτή η αντιμετώπιση μου χαλάει το immersion και τη διάθεση να ασχοληθώ περαιτέρω να εντρυφήσω περισσότερο στο lore. Τέλος να γράψω κάποια πράγματα και για το co-op multi. Τα strikes μπορούν να έχουν πολλή πλάκα αν παίζουν γνωστοί. Εγώ δυστυχώς έπαιξα μονο με άγωνστούς και είχαμε ένα σχετικά καλό teamwork. Το ζήτημα είναι πως το PvE χρειάζεται βελτίωση. Χαρακτηρστικά στην τελευταία mission του The Dark Below παίζαμε ενάντια στο boss ονόματι Will of Crota. Δεν μπορώ να περιγράψω αρκετά το χάος που επικρατούσε. Σχεδιαστικά προκειμένου η μάχη να έχει αυξημένη δυσκολία, μας ερχόντουσαν ορδές εχθρών απο παντού με αποτέλεσμα από τα μισά της μάχης η όποια στρατηγική να πάει περίπατο- έγινε ο σώζον εαυτώ σωθήτω. Eγώ να προσπαθώ να φτιάξω shields για προστασία, παράλληλα να έχω ξεμείνει από chaingun ammuntiion( άλλο χάλι αυτό οι εχθροί να μη σου ρίχνουν μερικές φορές τπτ απολύτως, εκεί που πριν το boss fight σε είχαν γεμίσει με purple ammo)και να προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη μέσα στο χαμό. Και το boss ήταν ένα variation των Wizards απλώς με περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερο damage... Βασικά μέχρι στιγμής, με εξαίρεση ίσως το Devil Walker και το Soul of Crota, τα υπόλοιπα bosses ήταν ως επί το πλείστον variations των απλών εχθρών. Επίσης μετά από τόσες ώρες που πολεμάω ορδές νομίζω πως διέκρινα ένα pattern: οι Fallen είναι ουσιαστικά οι Covenant, οι vex είναι οι Geth, οι Hive μια πιο όμορφη έκδοση του Flood, ενώ οι Cabal είναι φτηνή απομίμιση των Space Marines από το Warhammer 40k. Πέρα από την πλακα, αυτό που πέτυχαν είναι το variation των εχθρών με εξαίρεση τους Cabal, οι οποίοι ήταν μακράν οι πιο βαρετοί, imho πάντα. Εν κατακλείδι, κάπου εξαντλήθηκα. Ένας βασικός λόγος είναι πως δεν αντέχω να είμαι σε εγρήγορση για ώρες και θεωρώ πως πιθανώς ένα FPS MMO, τουλάχιστον όπως το υλοποίησε η Bungie, σε βάθος χρόνου κουράζει. Πολλώ δε μάλλον, όταν δεν υπάρχει- τουλάχιστον εγώ δεν το παρατήρησα ή δεν είμαι στο κατάλληλο επίπεδο, οπότε πιθανώς είναι δικό μου λάθος- μια ουσιαστική διαφοροποίηση στα set pieces από ένα σημείο και έπειτα, καθώς και στις τακτικές των εχθρών( enemy hoards ξανά και ξανά και ξανά...) Θα τελειώσω και το House of Wolves καθώς και το Taken King αλλά πλέον θα πάω με πιο χαλαρούς ρυθμούς. Να σημειώσω πως είδα το movie για το Taken King και αναμενόμενα είναι φοβερό. Εδώ όμως εντοπίζω και την αποτυχία της Bungie να δημιουργήσει ενδιαφέρον για το σύμπαν που προσπαθεί να δημιουργήσει. Όταν ο πατέρας του Crota θέλει να πάρει εκδίκηση και εγώ δεν είχα επί της ουσίας κάποια επική μάχη να σκεφτώ, ο θάνατος του Crota( που τόσο σοβαρή παρουσία έιναι στο σύμπαν του Destiny)δεν είχε καν αντίκτυπο στον κόσμο του παιχνιδιού ώστε να αισθανθώ κάτι, τότε για μένα, το lore έχει ψιλοαποτύχει. Σκεφτόμουν ας πούμε το Dark Souls, που αντιμετώπιζα την Ciaran και αισθανόμουν ενοχές για τον θάνατο του Artorias αλλά και δέος πριν το αντιμετωπίσω, την ευχαρίστηση που είχα μετά τη νίκη μου- και σε αυτό επαιξε ρόλο πως το παιχνίδι με τον τρόπο του σου είχα καταστήσει σαφή τη θέση που είχε στον κόσμο του ο εκάστοτε χαρακτήρας( με αποτέλεσμα να σκέφτομαι "ok σκότωσα κάποιους σημαντικούς χαρακτήρες, oυσιαστικά μυθικών διαστάσεων") Και η πλάκα είναι πως σπάζομαι που τα γράφω όλα αυτά γιατί ό τίτλος έχει βασικά κάποια άριστα στοιχεία, όπως το εξαιρετικό gunplay, το potential για ανάπτυξη πολύ καλών στρατηγικών, ένα φοβερό art direction και τεχνικό τομέα, πολύ ενδιαφέροντες NPCs και ως προς την εμφάνισή τους, όπως και καλά σχεδιασμένους εχθρούς- οκ με εξαίρεση imo τους Cabal... Ίσως να βελτιώνεται στη συνέχεια ή απλώς εγώ κάτι να έχω χάσει... :S
|
|
|
Post by nooto on Nov 16, 2015 12:26:00 GMT 2
Burai όλα οσα λες ειναι σωστα και πανω κατω συμφωνω, ωστοσο προτεινω να το πας μεχρι το τελος και να δεις και το Taken King. Ο λογος ειναι προφανως οτι εκει μπαινουν τα πρωτα cutscenes αλλα και οι διαλογοι με τους NPCs και η κατασταση σε οτι αφορα το lore και τους χαρακτηρες αλλαζει δραματικα για το συνολο του παιχνιδιου και του κοσμου του. Επιπλεον δεν ειναι μονο οτι αυτο ισχυει για την νεα περιοχη (το Dreadnaught) αλλα για ολες τις ηδη υπαρχουσες περιοχες του παιχνιδιου (ανοιγει κατι νεο στην γη, στον αρη κλπ με διαλογους και script που τις στηριζουν) ενω παραλληλα δεν θα ξαναδεις set pieces οπως αυτα που περιγραφεις. Αν θυμασαι στο πρωτο μου post μιλησα για ενα τελικο προιον φραγκεσταιν και οπως καταλαβαινεις αυτος ειναι ο λογος, οτι η προσαρμογη δε εχει γινει με ομαλο τροπο αλλα με επικολλησεις. Ωστοσο πραγματικα προτεινω να δεις το Taken King. Οταν τελειωσεις θα ηθελα να ακουσω την αποψη σου και σημειωνω εδω οτι δεν εγγυομαι οτι το παιχνιδι θα σου αρεσει αλλα αυτο, οπως εχω αναφερει πολλες φορες, δεν θα εχει να κανει με τα προβληματα που αναφερεις (τα οποια διαγραφονται) αλλα με το αν τελικα σου αρεσουν τετοιοι τιτλοι (εν ολιγοις υποστηριζω αυτο που ειπε και ο destiny follower στο βιντεακι που ειχα αναρτησει, το τελικο προιον ειναι πιο κοντα σε αυτο που ειχε υποσχεθει η bungie οποτε το θεμα ειναι πλεον αν σου αρεσει ενα τετοιο concept)... Στο Dark Bellow υπαρχει αυτο που λες (η μια τελικη αποστολη που εχει να κανει με τον Crota) και ειναι το Raid του. Δυστυχως ουτε εγω το εχω δει ακομα λογω ελλειψης Clan. Το The House of Wolves δεν εχει το δικο του Raid και παροτι εισαγει λιγο παραπανω story telling η κυρια συνεισφορα του ειναι το Prison of Elders και τα Trials of Osiris αν δεν κανω λαθος (με τις story προσθηκες περι clans εντος των fallen να μην προσφερουν πολλα πραγματα τωρα παρα αργοτερα μετα το Taken King + υπαρχουν καποια νεα gameplay elements αλλα δεν θα ελεγα οτι τα νεα missions δινουν κατι ιδιαιτερο). Το Taken King εχει το δικο του Raid και με το νεο story telling περα απο την ιστορια του Oryx συνδεει καπως ολα τα ασυνδετα κομματια των προηγουμενων 3 μερων. Btw ασχετο αλλα στο Original story που εγινε leak (Δεν ξερω αν ισχυει 100%), ο Traveler και Darkness ηταν το ενα και το αυτο και ο Speaker μια μαριονετα του (αν το δεις, το collapse στην πραξη ερχεται αφου ερθει ο traveler στο ηλιακο συστημα, παροτι υπαρχουν τα prosperity years ως τυρακι για να μην αντιληφθει κανενας τιποτα). Ο Guardian λοιπον αρχιζε να κανει αποστολες και μαθαινει την αληθεια σιγα σιγα μεχρι την τελικη αποκαλυψη που εσκαγε προς το τελος του παιχνιδιυ οπου υπηρχε αναμετηση στο Tower. Μετα την καταστροφη του Tower ο παικτης μεταφεροταν στο Reaf και στους Awoken ως νεο Hub (που ηταν αρχικα στην original εκδοχη του παιχνιδιου) και συνεχιζε post game. Καλη φαση ε? Anyway για να μην ειμαι αρνητικος εγω ειμαι ικανοποιημενος και τωρα με το πως εχει παει η ιστορια παροτι δεν εχει μια τοσο δραματικη ανατροπη (προς το παρον και απ'οσα εχω δει). Για το Loot ρε συ δεν ξερω, εγω δεν ειχα καποιο ιδιαιτερο θεμα ή τελος παντων δεν παρατηρησα κατι τετοιο. Απλα να εχεις στο μυαλο σου οτι ακομα εισα πολυ νωρις στο game. Το Level 40 στην πραξη σου δινει τη δυνατοτητα να φορας οτι εξοπλισμο θες καθως δεν υπαρχουν level restrictions. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι εξοπλισμοι μεχρι εκεινο το σημειο εχουν περισσοτερο supportive χαρακτηρα μεχρι να φτασεις εκει οπου πλεον αρχιζεις να παιρνεις απο rares και πανω. Στην συνεχεια υπαρχουν παρα πολλα customization options (ακομα και shaders προκειμενου τα peices να ταιριαζουν και χρωματικα). Οπως και να εχει προσωπικα δεν ειχα παραπανω ποικιλιας. Το θετικο για μενα στο στησιμο ηταν οτι υπηρχε πολυ καλη ομαλοτητα μεχρι το 40 καθως για να φτασεις εκει απλα επαιζες το παιχνιδι και δεν εκανες καθολου grinding ή replay missions και το looting επαιζε ρολο στο να σου δινει ποικιλια και να σε εχει παντοτε σε ικανοποιητικο ligth level ωστε να μην εχει προβλημα με τη δυσκολια. Μετα το 40 το μονο που μπορεις να αναπτυσσεις ειναι light level οποτε εκει αρχιζες να ψαχνεις για καλυτερες πανοπλιες και οπλα αλλα και παλι οχι με brain dead grinding αλλα με ενα orientation του σε side missions πχ υπαρχει mission για να φτιαξεις σπαθια, mission για να παρεις το ταδε οπλο , mission για την ταδε φοβερη πανοπλια περα απο το καθαρο looting των crucible ή του patroling ή στην arena κλπ (κατι που ειχε υποσχεθει η bungie, να βλεπεις ενα guardian με το ταδε οπλο ή εξοπλισμο και να ξερεις τι εχει περασει για να φτασει εκει). Οποτε συνεχισεις για Taken King περιμενω νεο σου post (και οποτε με δες μεσα και να δοκιμασουμε κατι κανε μου invite).
|
|
|
Post by Burai Fighter on Nov 17, 2015 21:51:01 GMT 2
Βασικά μόνο και μόνο επειδή σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη όταν προτείνεις κάτι, δοκίμασα το Destiny εξαρχής. Γι'αυτό ακριβώς το λόγο πίστευα- ακόμη και όταν έγραφα το παραπάνω post- πως με το Taken King θα αλλάζουν κάποια πράγματα. Τέλος πάντων, έκανα ένα διάλειμμα τις τελευταίες ημέρες, ολοκληρώνοντας το Transistor( καταπληκτικό game, θα γράψω ένα post εντυπώσεων κάποια στιγμή), που μάλλον χρειαζόταν. Πλέον είμαι 31 ή 32 level και έχω μπει στο Taken King, ενώ ολοκλήρωσα και τα Dark Below( εκτός του raid προφανώς)και House of Wolves. Τα DLCs αν και ενδιαφέροντα, δε θα έλεγα πως με συγκλόνισαν ιδιαίτερα και για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να πω, πως ξεχωρίζει κάποιο εκ των δυο ιδιαίτερα. Εν τω μεταξύ το σημείο με τα Oracles στην προτελευταία mission, ήταν για γερά νεύρα. Νομίζω πως αν και βγαίνει single player, σε co-op θα είναι πολύ πιο διασκεδαστική. Επίσης, νομίζω ήταν ο ορισμός του gameplay που δε μου αρέσει; να τρώς χτυπήματα στην πλάτη χωρίς καμμία ειδοποίηση πριν, έστω ένα ηχητικό hint( δέχομαι βέβαια πως λόγω του προχωρημένου της ώρας είχα χαμηλά τα ηχεία και δεν είχα φορέσει το headset, οπότε εδώ μπορεί να φταίω κι εγώ) Βέβαια όταν μοιράζεις πόνο με το scorcher, αισθάνεσαι ένα απίστευτο αίσθημα δικαίωσης Για ορισμένα από τα γραφόμενά μου- που thanks που αναφέρθηκες σε όλα τα σημεία που έθιγα αναλυτικά, γιατί το post σου με καθησύχασε σε μεγάλο βαθμό- έχω αλλάξει γνώμη. Ο κύριος λόγος ήταν, πρώτον η κρυάδα που τρώει κανείς από το main game και δεύτερον η λανθασμένη λογική με την οποία εγώ προσέγγισα το game, προσπαθώντας να κάνω πράγματα που δεν είχαν και ιδιαίτερο νοημα( πχ ήθελα κινούμενος από τον ψυχαναγκασμό του rpgά να κάνω max όλα τα rare items που έβρισκα μόνο και μόνο για να βρω ένα καλύτερο στην επόμενη mission, οπότε κάπου έπαθα ένα άγχος) Εν τέλει, σήμερα που έπαιξα την τελευταία αποστολή του House of Wolves και μπήκα στο Taken Κing, εξόπλισα ακόμη και κάποια ανώτερα uncommon drops που είχα και αγνοούσα για τα rare που είχα από το level 17-20, οπότε και βρήκα την υγειά μου Επίσης παρατήρησα πρώτη φορά- οσο απίθανο κι αν ακούγεται- τα άτομα που παίζαμε κάποια public events μαζί και ήταν 40level. Ναι, οι εξοπλισμοί τους δεν έχουν σχέση και πλέον αντιλαμβάνομαι πως από το 40level και πάνω παίζεται το παιχνίδι του loot.( και πολλή ζήλεια για τους εξοπλισμούς αλλά αυτό είναι άλλο θέμα ) Παντως για τις πανοπλίες, όσο είδα εγώ δλδ μέχρι τώρα, η ποικιλία στους titans- spartans είναι κάπως μικρή. Τώρα με το Taken King κάτι γίνεται! Shaders είχα αγοράσει ηδη μιας και έφτιαχναν κάπως την κατάσταση. Τωρα έχω έναν shader που με κάνει να μοιάζω με τον Masterchief Επίσης μεγάλη προσωπική μου παράλειψη, που δεν το συνηθίζω κιόλας, το ότι δεν αντιλήφθηκα πώς λειτουργούν οι quests και συγκεκριμένα τα bounties, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται δεν τα είχα αναλάβει- και θα τα είχα ολοκληρώσει εδώ και ώρες δλδ με τόσους εχθρούς που έχω σκοτώσει και με τόσους τρόπους. Το καλό είναι πως πλέον ήταν υπόθεση 30 λεπτών να τα ολοκληρώσω και ανέβηκα και levels ανώδυνα. Ωστόσο πρέπει να επιμείνω στο incosistency του AI. Είδα και κάποιες απόψεις άλλων χρηστών και τελικά κατάλαβα πως είναι υπαρκτό το πρόβλημα. Έπαιζα πχ την mission ενάντια στον Skola( σαν Predator ήταν ο άτιμος τα χρειάστηκα)που γίνεται ο χαμός και έχει και έξυπνο platforming και οι εχθροί με διαλύσαν- εν τέλει βρήκα μια κολώνα πίσω του, κρύφτηκα και μοίραζα headshots. Βέβαια αυτό έγινε μετά από 4-5 θανάτους μου, μιας και όποτε πήγα να παίξω πιο τακτικά- επιθετικά χρησιμοποιώντας το terrain ενώ με τους βασικούς εχθρούς ήμουν μια χαρά, εμφανιζόταν ο Skola και με είχε 2-3 χτυπήματα. Το AI βέβαια ήταν μια χαρά μιας και με δυσκόλευαν κάνανε evade etc αλλά υπάρχει κάτι σαν invisible wall, σαν αόρατα όρια πέραν των οποίων δεν μπορούν να σε κυνηγήσουν κάτι, που όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το εκμεταλλέυεσαι δεόντως αν θες( πχ στην κολώνα που είχα κρυφτεί δεν με πλησίαζε κανείς, δλδ κυριολεκτικά σχεδόν, ένας ολόκληρος στρατός δείλιαζε και περίμενε έναν τύπο πίσω από μια κολώνα ) Βέβαια είναι αρκετές οι στιγμές που έχουν συμπεριφορά ανάλογη με αυτή στο Halo οπότε np. Τέλος σχετικά με το Taken King. Αν κρίνω από την πρώτη mission που έπαιξα, οκ είναι σαν να παίζεις επιτέλους την κανονική έκδοση και η προηγούμενη ήταν η beta. Η πρώτη mission ήταν ό,τι ακριβώς ήθελα από το main game. Καταλαβαίνεις ποιος είναι ο Τaken King και τι μπορεί να κάνει και αυτό γίνεται αντιληπτό μέσω και του gameplay. Βασικά η πρώτη stage όπου έπαιζα μέσα στο ship των Cabal και έβλεπα τι επικρατούσε μετά την επιδρομή των Taken μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν ξέρω πως θα συνεχίσει, αλλά πιστεύω πως θα ανταποκρίνεται στα όσα είπες nooto. Βασικά επιτέλους, είδα χαρακτήρες από την τριάδα των Guardians. Είδα διαλόγους μεταξύ των Zavala, Cayde, Ikora και Eris( μάλιστα κάτι κρύβει ο Cayde χμμ) Eπιτέλους ρε γμτ απέκτησαν χαρακτήρα οι NPCs! Amen!
|
|
|
Post by nooto on Nov 19, 2015 13:30:02 GMT 2
Ο Cayde οπως θα διαπιστωσεις και εσυ ειναι απο τους πιο epic χαρακτηρες (και το voice acting του ειναι επισης καταπληκτικο). Ναι για τα bounties ξεχασα να αναφερθω και εγω (μη νομιζεις και εγω σχετικα αργα αρχισα να καταλαβαινω τι παιζει) παντα να παιρνεις οτι σου δινει και αν καποιο δεις οτι δεν μπορεις η δε θες να το ολοκληρωσεις το κανεις drop. Βοηθουν παρα πολυ στο leveling και γενικα υπαρχουν εκει για να μην υπαρχει το grinding. Επισης θα προτεινα (αν δεν το εχεις ηδη κανει) να γραφτεις και σε καποιο fanction (εχει 3 νομιζω) που ειναι κατι σαν τις Covenants του Dark Souls, εχουν δικες τους αποστολες και δικα τους αντικειμενα προς πωληση, καθε φορα που παιρνεις vanguard points ανεβαινει και το relation με το covenant οποτε καλο ειναι να το εχεις στα υποψη. Επισης μπορεις να μπεις σε ενα καθε βδομαδα και αν θες να το κανεις drop τοτε το παιχνιδι κραταει την προοδο σου. Btw σε οτι αφορα τις πανοπλιες στους vendors παντα μπορεις να πατας τριγωνακι πανω στο αντικειμενο και βλεπεις τον χαρακτηρα σου να το φοραει (το λεω προκειμενου να εχεις μια εικονα για το cosmetic πριν αγορασεις κατι). Σε οτι αφορα τα οπλα να ξανασημειωσω εδω οτι οι κλασεις στην πραξη δεν εχουν να κανουν τοσο με το damage αλλα με τα perks (καλυτερη κλαση καλυτερες ιδιοτητες στο οπλο). Κατα συνεπεις θα δεις πολλα uncommons με καλυτερο output απο rare και πολλα rare με καλυτερο output απο legendary. Στο legendary class ωστόσο, υπαρχει η δυνατοτητα fusion, οποτε μπορεις να κανεις dismantle καποιο καλυτερο rare για να ανεβασεις το damage του legendary και ετσι να κρατησεις ουσιαστικα τα καλα του perks σε μεγαλυτερο level. Εγω τωρα ασχολουμαι με το Iron Βanner που νομιζω θα κρατησει για μια εβδομαδα (αν προσεξες ανοιξε το πισω μερος του Tower) για να προσπαθησω να παρω καποια απο τα αντικειμενα που γενικα μου αρεσουν παρα πολυ. Επιπλεον δινει φοβερο exp boost. Ειναι Crucible matches μονο που εδω μετραει ο εξοπλισμος σου και το level σου (στο κανονικο competitive το μονο πλεονεκτημα που εχουν οι high level παικτες ειναι τα perks των οπλων τους, αλλα το damage output ειναι σταθερο για ολους), οποτε στην πραξη παιζεις με τον χαρακτηρα που εχεις φτιαξει και τα παντα μετρανε (ειναι ας πουμε post game competitive παροτι και εσυ μπορεις να συμμετασχεις πχ). Btw τις επομενες μερες θα ανοιξει νεο event που ειναι για 2 παικτες (you and your friend ή καπως ετσι ) και θα εχεις αποκλειστικα rewards αν και δεν ξερω τι περιοχομενο θα παιζει μπαλα (σιγουρα παντως και πραγματα απο το campain) οποτε μπορουμε να μπουμε και μαζι αν ψηνεσαι (δεν ξερω ακριβως ποτε ξεκιναει αλλα το διαβασα στο bungie.net). Ειναι στα πλαισια των νεων free events και λογικα θα προλαβες και εσυ το προηγουμενο περι χαλογουιν!!
|
|
|
Post by Burai Fighter on Nov 20, 2015 0:53:59 GMT 2
Ναι εννοείται! Οποτε θες στείλε μου μνμ στο PSN η κανε με invite και κανονίζουμε! Εγω ευελπιστώ σιγά σιγά να τελειώνω το Taken και να φτάνω 40 lvl.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Nov 23, 2015 14:10:26 GMT 2
Τέλος το single player story κομμάτι- εκτός κι αν μου λείπει κάτι και δεν το έχω παρατηρήσει. Το Taken King, έπρεπε να ήταν στο αρχικό πακέτο, όπως και τα δύο προηηγούμενα DLCs. Αν ήταν θα μιλούσαμε για διαφορετικό τίτλο, όχι τόσο ώστε να μιλάμε για επανάσταση ή κάτι το τέλειο, αλλά για ένα πολύ καλό, ποιοτικότατο και προσεγμένo FPS- όσον αφορά το single και co-op κομμάτι που έχω δοκιμάσει. Ο αυθεντικός vanilla τίτλος, συμφωνώ απόλυτα με το OP του nooto, ήταν επιεικώς κάτω του μετρίου δλδ για 4/10- φυσικά ο δάκτυλος Activision είχε σαν αποτέλεσμα να παίρνει από 7-8 και πάνω. Απόλυτα γυμνή vanilla έκδοση, με ελάχιστα πράγματα να κάνεις. Αντιλαμβάνομαι το frustration των παικτών, που θα έπρεπε να κάνουν replay missions και patrols ξανά και ξανά και ξανά μέχρι τελικής πτώσης- και μιλάμε για content του 6-8ωρου max, με ελάχιστα cut scenes, μηδενική ανάπτυξη σεναρίου και ως επακόλουθο, μηδαμινό immersion. Αυτό, imho, βελτιώνεται μεν, ελάχιστα δε, με τα House of Wolves και The Dark Below. Ειδικά αν λάβουμε υπόψην πως το μεγαλύτερο μέρος του content, αναλώνεται σε περιοχές που έχεις ήδη επισκεφτεί. Από την άλλη στο Taken King, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, έγινε relaunch του game- κάτι ανάλογο με το Realm Reborn. Μια νέα περιοχή, πολύ πιο ενδιαφέρουσα, μόνο και μόνο γιατί επιτέλους υπάρχουν cut scenes και οι χαρακτήρες από απλά models επιτέλους γίνονται... χαρακτήρες! Διάλογοι, επεξηγήσεις των missions, χιούμορ, ίντριγκα; δλδ πράγματα που θα έπρεπε εξαρχής να θεωρούνται δεδομένα και όχι να πρέπει να ψάχνεις grimoire cards προκειμένου να αντιληφθείς τι γίνεται με το σύμπαν του Destiny. Στα του Taken King. Ωραίες αποστολές, οι οποίες βέβαια, για να είμαι και απόλυτα ειλικρινής, δεν ξεφεύγουν πολύ από τη λογική που εξαρχής ακολουθεί gameplay wise ο τίτλος- shooting areas με enemy hordes για να καταλήξεις σε μια arena όπου αντιμετωπίζεις έναν εχθρό-boss, ή πρέπει να επιβιώσεις κύματα εχθρών. Ωστόσο, ο τρόπος που δίνεται το όλο πακέτο, το enemy placement, το level design, πιθανώς να είναι πιο ενδιαφέρον στο Dreadnaught, μιας και οι αποστολές δεν με κούρασαν ιδιαίτερα. Επίσης το boss fight με τον Oryx, ήταν αρκετά καλό, χωρίς να φτάνει- ευτυχώς- σε τραγικά επίπεδα δυσκολίας και να γίνεται frustrating. All in all, μια χαρά πέρασα με τον τίτλο, αλλά δεν νομίζω πως θα έμπαινε άνετα στην gaming καθημερινότητά μου, εκτός κι αν είχα ένα σταθερό group από άτομα που μπορώ να συνεννοηθώ- και αυτό το τονίζω. Είχα μια "πολύ όμορφη" εμπειρία, με νηπιακού επιπέδου χιούμορ- που ούτε σε παιδικό σταθμό δεν κάνουν πραγματικά- η οποία νομίζω πως μου έδωσε να καταλάβω που κινείται μέρος της κοινότητας( δεν κατηγορώ το σύνολο, αλλά κακά τα ψέμματα αν αυτή ήταν συμπεριφορά ενηλίκου, λυπάμαι για λογαριασμό του) Από την άλλη πλευρά, οφείλω να ομολογήσω πως αν κάνεις log in, έστω για να μπεις να δεις τι events υπάρχουν, να παίξεις κανά Strike είναι πολύ πιθανό να περάσεις πάρα πολύ καλά και να γίνεις ξανά hooked. Ευτυχώς για την παραπάνω εμπειρία υπάρχουν άλλες πόσες που την αντισταθμίζουν, όπως strikes που έπαιξα με παιδιά από Ιταλία, Ρωσία και παίζαμε πολύ καλά και οργανωμένα χωρίς καν ύπαρξη chat- αλληλοκάλυψη, flanking, τρέξιμο κάτω από εχθρικά πύρά για να κάνουμε revive... Χθες για παράδειγμα έπαιξα ένα από τα Vanguard Strikes που ανοίγουν μετά το πέρας του Taken King( και όταν φτάσεις το level cap αν δεν κάνω λάθος) και πέρασα πολύ πολύ καλά. Σίγουρα χρειάζεται πάντα ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής- δεδομένου πως όταν αλλάζεις Strike Team, αλλάζει κάθε φορά και η προσέγγιση- αλλά η εμπειρία μου ήταν πολύ πολύ καλή, επιπέδου Souls, με wave, υποκλίσεις, πανηγυρισμούς κτλ. Υπάρχει πάντα βέβαια ο ένας- ο οποίος τυγχάνει να είναι και Έλληνας, για να σου τη σπάσει βέβαια, τέλος πάντων. Αν κανείς είναι fan των Halo για τη single player εμπειρία, όσοι ελάχιστοι δλδ, εδώ δεν έχει πολλά πράγματα να δει αλλά πλέον το single player σαν συνολική εμπειρία, είναι χορταστικό. Αν όμως θέλει ένα περιβάλλον για multi FPS, με έντονα MMO στοιχεία και ένα game που θα τον κρατάει απασχολημένο για τα επόμενα πολλά χρόνια, τότε το Destiny στην τωρινή του μορφή, είναι μονόδρομος. Το gunplay είναι καταπληκτικό, το ΑΙ σε σημεία φέρνει στο νου καταστάσεις Halo, στο συγκεκριμένο τομέα νομίζω πως είναι από τους καλύτερους τίτλους που κυκλοφορούν- από όσο είδα και από σχόλια των fans, πάντα, μιας και το είδος δεν είναι το φόρτε μου. Από τη δική μου πλευρά, ήταν πολύ σημαντικό πως σε ένα είδος που θεωρώ κορεσμένο και πλημμυρισμένο από τίτλους στρατιωτικής αισθητικής, η οποία δε με ελκύει καθόλου, υπάρχει ένας τίτλος που με έκανε να αναθεωρήσω ως ένα βαθμό. Θα ήθελα, πλέον, να δοκιμάσω, εν ευθέτω χρόνο και το Borderlands του οποίου του concept με ελκύει αρκετά.
|
|
|
Post by nooto on Nov 23, 2015 21:41:22 GMT 2
Απο την τελευταια παραγραφο καταλαβαινω οτι εχουμε ακριβως τα ιδια γουστα. Παροτι γενικα αγαπω τα shooters, δεν μου αρεσει σχεδον κανενα παιχνιδι μιλιταριστικου χαρακτηρα και γι'αυτο δεν εχω καταπιαστει σοβαρα με πολλες απο τις γνωστες μεγαλες σειρες.
Πολυ ωραιο post οπως παντα, εν τελει χαιρομαι που σου αφησε γλυκια γευση τωρα που τελειωσε. Πανω κατω αυτες ειναι και οι δικιες που αποψεις παροτι, ισως λογω και της αδυναμιας στο ειδος αλλα και του οτι ειχα καιρο να δω κατι στο ειδος που να με τραβηξει, ο τιτλος εμενα με εχει κρατησει και λογικα θα συνεχισω να παιζω (πρεπει να εχω φτασει τις 100 ωρες συνολο). Το τελευταιο οπως και εσυ σημειωνεις ειναι situational βεβαια οποτε το ορθοτερο ειναι η κριση να γινεται πανω στο βασικο game με το meta να παραμενει στοιχειο για ενα λιγοτερο ευρυ κοινο. Btw σε οτι αφορα το σεναριο, αν μαζεψεις ολα τα fragments του Dreadnaught ανοιγει (στα grimoires δυστυχως) το book of sorrows που εξηγει παρα πολλα πραγματα οπως τα origins των φυλων και του traveller και εχει φανταστικη γραφη απ'οτι εχω δει (λιγο ειναι η αληθεια αλλα εχει παρει πολυ καλες κριτικες απο παικτες). Αν ενδιαφερεσαι μπορω να στειλω links που υπαρχει ολοκληρωμενο ή μπορεις να τσεκαρεις και τα lore videos του destiny follower ή και αλλων.
Στα δικα μου ολοκληρωσα το Iron Banner, ηταν απιστευτη εμπειρια και πολυ καλα τα rewards. To competitive του πραγματος προσωπικα το θεωρω απιστευτα ποιοτικο και μαλλον πανω απο τα Halo 3 και Reach για πολλους λογους. Στους χαρτες btw παιζουν μπαλα και αλλες περιοχες της γης καθως και αλλοι πλανητες οπως Mercury οποτε υποθετω θα παμε προς τα εκει μελλοντικα.
Συνεχιζω, νομιζω τελειωσα και εγω με ολα τα story quests side χαρακτηρα οποτε τωρα μενουν τα raids (να δουμε τι θα κανω με αυτα) και αποστολες που πλεον αφορουν weapons κλπ. Θα αρχισω να ψαχνω για clans στο internet μηπως και βγαλω ακρη με τα raids και πιθανον να ξεκινησω και με τον δευτερο μου χαρακτηρα.
|
|