|
Post by nooto on Nov 1, 2015 13:52:13 GMT 2
Λοιπον, καταρχην να πω οτι συνεχιζω και παρακολουθω το forum απλα δεν γραφω διοτι δεν ξερω αν ασχολειται κανεις με τα παιχνιδια που παιζω προκειμενου να γινει και μια α' κουβεντα. Anyway, ανοιγω αυτο το thread μιας και αγορασα τη legendary edition του παιχνιδιου που εχει ολα τα dlc μεσα μαζι με το expansion, εχω ασχοληθει 30-40 ωρες και το αφηνω για οποιον ενδιαφερεται-ασχολειται αρχικα για πληροφοριες και γιατι οχι για περαιτερω κουβεντα. Αρχικα να πω οτι οσοι δεν εχετε παιξει καθολου το παιχνιδι αλλα το σκεφτοσασταν καποια στιγμη για αγορα, πηγαιντε κατευθειαν για την Legendary Edition που μολις κυκλοφορησε. Γενικα ειναι ενα πληρες πακετο και δομει εναν καλο εως πολυ καλο τιτλο ο οποιος θα σας ικανοποιησει σε πολυ μεγαλο βαθμο και θα σας κρατησει για ωρες. Πριν προχωρησω θα ηθελα να πω καποια πραγματα για την Vanilla εκδοση του παιχνιδιου (ή αλλιως το Destiny 1.0 και θα ακολουθησει τρελο rant παροτι δεν το συνηθιζω και δεν το εχω κανει για σχεδον κανενα παιχνιδι). Το πρωτο πακετο του Destiny που κυκλοφορησε εναν περιπου χρονο πριν υπαρχει μονο μια λεξη για να το περιγραψει, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Ειλικρινα δεν θα ημουν υπερβολικος αν ελεγα οτι το 75+ που πηρε αυτος ο τιτλος απο τους κριτικους ειναι υπερεπιηκες και προσωπικα θα του εβαζα γυρω 3 με 4 μονο και μονο επειδη ενα τετοιο φιασκο απο μια τετοια εταιρια που αποφασισε να κρατησει μια τετοια σταση απεναντι στους καταναλωτες ειναι κατι που δεν πρεπει να επαναληφθει ποτε και απο κανεναν. Παραδοξως τα παραπανω δεν αφορουν το gameplay για το οποιο θα μιλησω αργοτερα αλλα για ολο το υπολοιπο πλαισιο. Το Destiny 1.0 δεν εχει σεναριο και εδω δεν εννοω οτι η ιστορια του ειναι κακη ή μικρη ή δεν ξερω γω τι αλλα οτι απουσιαζει η δομη του σεναριου. Ξεκινατε ως νεκρος, σας κανει ενα robot reanimate, σας λεει οτι αντιπροσωπευετε το light και πρεπει να πολεμησετε το darkness και απο κει και περα το παιχνιδι σας πεταει σε χαρτες που σκοτωνετε εχθρους. Thats all. Δεν υπαρχουν quests (υπαρχουν αποστολες με περιγραφη μιας γραμμης), κανενας απο τους npcs στην περιοχη hub του παιχνιδιου δεν εχει διαλογους (απλα σας πουλανε αντικειμενα), δεν υπαρχουν tutorials (με αλλα λογια δεν υπαρχει καν content που να σας εξηγει τους μηχανισμους του παιχνδιου), δεν υπαρχει in game content που να σας εξηγει τι κανετε σε καθε αποστολη (καθως σκοτωνετε αντιπαλους ξεκλειδωνουν καρτες που εξηγουν καποια πραγματα αλλα αυτες δεν μπορειτε να τις δειτε in game αλλα μονο στο site της bungie), δεν υπαρχει συνδεση μεταξυ των αποστολων (ειναι σαν να αλλαζετε χαρτες στο horde mode του gears) και τελος ολο το παιχνιδι εχει 3 cut scenes σαν excuse για story που προκαλουν αγανακτηση και ουτε καν γελιο... Ουσιαστικα ο αρχικος τιτλος ηταν μια σειρα απο χαρτες που σκοτωνετε εχθρους και που καποιος τους ενωσε με σελοτειπ προκειμενου αυτο το πραγμα να μοιαζει με video game που εχει μια αποχρωση υποτιπωδους συνεκτικοτητας... Και ολα αυτα σε ενα campain που εχει διαρκεια 6 ωρες... Στα του gameplay τωρα, γενικα προκειται για κατι διαφορετικο και κατα τη γνωμη μου πολυ καλα υλοποιημενο. Η δομη ειναι αντιστοιχη με αυτη των dark souls και journey, υπαρχει ενα hub που ειχει mmo μορφη και μπορειτε να δειτε μεγαλο αριθμο παικτων, να αγορασετε αντικειμενα, να μπειτε σε guilts κλπ. Απο κει και περα στις αποστολες μπορειτε να παιξετε ειτε με φιλους σας, ειτε με αγνωστους που βρισκονται στον κοσμο μαζι σας (σε ομαδες μεχρι 3 ατομων χωρις matchmaking οπως τα παιχνδια που προανεφερα). Το gun play και το level design ερχεται κατευθειαν απο τα glory days της bungie (αν και η συνδεση ορισμενων περιοχων εχει ενα corridor και χωρις εμπνευση χτισιμο) αλλα ειναι προσαρμοσμενο σε μια dungeon crawler λογικη παιχνιδιων οπως το diablo μαζι με αλλα κλασσικα στοιχεια οπως το looting, το leveling και την αναζητηση ολο και καλυτερων αντικειμενων για τον χαρακτηρα σας. Γενικα θα ελεγα οτι το concept ειναι ιδιαιτερα ενδιαφερον και λειτουργει πολυ καλα. Το προβλημα ειναι οτι ολα αυτα αφορουν content 6 ωρων οπως εγραψα οποτε καταλαβανετε οτι το repetition πηγαινε συνεφο απο αρκετα νωρις... Τελος παντων για να το κλεισω, μιας και βγηκαν προσφατα και καποια leaks σχετικα με το original σεναριο που εγινε cut (και παραπιπτοντως ηταν πολυ καλο) και γενικοτερα για ολο το development, ειναι σαφες οτι τα πρωτα 2 DLC (τα οποια ειναι ωραια γενικα αλλα δεν αξιζουν με τιποτα τα original prices με τα οποια κυκλοφορησαν) αλλα και το taken king ηταν περιοχομενο που αρχικα βρισκοταν στο βασικο πακετο. Η bungie αποφασισε να το σπασει σε κομματια και να πουλησει το παιχνιδι στα 120-130 ευρω αντι για 60. Το τελικο αποτελεσμα (για να περασω στην εκδοση που επαιξα εγω) ειναι καλο αλλα παραμενει ενα ειδος φραγκεσταιν με κομματια που δεν συνδεονται απολυτα... Η δε αποφαση το αρχικο παιχνιδι να ειναι ενα mass effect ή ενα gears of war χωρις ιστορια-διαλογους αλλα μονο με ασυνδετα firefights καθως και το pricing προκειμενου εν τελει να παρουμε κατι ολοκληρωμενο ειναι πραγματικα κατι απαραδεκτο και ειλικρινα δεν μου ερχεται στο μυαλο αλλη τετοιου ειδους συμπεριφορα ειδικα απο εταιρια οπως η bungie. Δηλαδη παιδια ενταξει δεν ξερω πως τολμησαν να κυκλοφορησουν πριν ενα χρονο αυτο το πραγμα, εγω θα ντρεπομουν... επιπλεον τους ειχε παρει χρονια να χτισουν ενα ονομα στη βιομηχανια και κυκλοφορησαν ενα παιχνιδι τοσο κακο (και ειχαν τοσο απαραδεκτη σταση απεναντι στους καταναλωτες με επιπλεον pricing για υλικο που ηταν απο την αρχη στο παιχνιδι και βασικο του κομματι) που ανετα θα μπορουσε να τους σβησει απο το χαρτη. Ok, παμε τωρα στο Taken King και το Destiny 2.0 . Ειναι πολυ καλο overall. Καταρχην δεν μιλαμε μονο για expansion αλλα και την αφιξη του Destiny 2.0 που κανει rewrite ολο το παιχνιδι. Στον original τιτλο εχουν προστεθει διαλογοι, Quest System (τα grimoire cards δυστυχως ειναι ακομα μονο στο site της bungie), επιπλεον content με back story που συνοδευει καποιες αποστολες που δεν ειχαν καθολου υλικο με αποτελεσμα ο παικτης να εχει καποιο κινητρο να επισκεφτει ξανα παλιες περιοχες. Το δε expansion ενωνει καπως τα ασυνδετα κομματια του main παιχνιδιου και των DLCs, εχει cutscenes που σφιζουν απο χιουμορ και μετατρεπουν τους αψυχους vendors σε πραγματικους χαρακτηρες που εχουν ενδιαφερον και προσθετει μια νεα περιοχη προς εξερευνηση, με δικο του ολοκληρωμενο story και με ικανοποιητικο μεγεθος που αγγιζει αυτο του main παιχνιδιου. Συνολο ολο το content θα σας παρει γυρω στις 30 ωρες (ολα τα quests χωρις repetition κλπ). Τελος η νεα περιοχη εχει το καλυτερο μεχρι στιγμης level design, παρα πολλα μυστικα και νεα gameplay elements οπως platforming sessions κλπ. Οποτε μπορω να πω οτι πηρε εναν ολοκληρο χρονο και πολλα λεφτα απο τους year one παικτες αλλα τουλαχιστον πλεον υπαρχει ενα παιχνιδι που αξιζει κανεις να το αγορασει (ειναι στα 50-60 ευρω η τιμη) αν θελει ενα console specific fps που θα τον κρατησει. Προβληματα συνεχιζουν και υπαρχουν βεβαια και κατα κυριο λογο αφορουν αυτον τον αχταρμα στο development αλλα γενικα θα ελεγα οτι εν τελει εχουμε ενα καλο παιχνιδι. Υπαρχουν παρα πολλα πραγματα που δεν εχω αναφερει και αφορουν τα mechanics, το looting , το online σε co-op και competitive (το υλικο πλεον ειναι απειρο) αλλα οκ θα επεκταθω σε περιπτωση που υπαρχει ενδιαφερον. Αυτα προς το παρον, συνεχιζω και παιζω μιας και τωρα (που τελειωσα το main mission υλικο) εχει αρχιζει και ανοιγει περαιτερω το παιχνιδι, οποτε πιθανον να υπαρξουν περισσοτερα στο μελλον.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Nov 1, 2015 15:15:40 GMT 2
Ωραίο ποστ, αναλυτικότατο. Με το παιχνιδι δεν ασχολήθηκα, ούτε γνωρίζω προς το παρόν αν θα ασχοληθώ, αν και σαν πακέτο αυτό που αναφέρεις είναι ελκυστικό. Η αλήθεια είναι πως από τίτλους της Bungie, έχω παίξει μόνο τα δύο πρώτα Halo, από τα οποία το μεν πρώτο αποτελεί από τα αγαπημένα μου FPS( ένα είδος το οποίο δεν είναι στα τοπ της προτίμησής μου με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις), το δε δεύτερο ηταν ένα τικ πιο κάτω αλλά είχε καλύτερα δοσμένο story/ production values- με το multi δεν ασχολήθηκα γιατί τα έπαιξα πολύ αργότερα από την ημ/νια κυκλοφορίας και στο 360. Τώρα στα του Destiny. Αν και αρχικά είχα μπει στη λογική του hype- ωραία trailer, μεγαλόπνοα σχέδια, ωραίοι χαρακτήρες στα trailer, υπόσχεση για φοβερό σενάριο- με έκαναν να έχω second thoughts: 1. o χρόνος ανάπτυξης και η οι καθυστερήσεις. 2. η κυκλοφορία σε όλα σχεδόν τα console formats- πάλια καλά δεν έπιασαν και τα φορητά. Νομίζω αυτό το δεύτερο- μιας και αν δεν κάνω λάθος, ακόμη και οι last gen εκδόσεις τρέχαν ικανοποιητικά κατι που πχ δεν μπορεί να ειπωθεί για το Shadow of Mordor στραπάτσο κ.α.- ήταν που προκάλεσε το σπάσιμο του τίτλου γιατί το κόστος θα ήταν δυσθεώρητο. Βασικά, εδώ θέλω να επικεντρωθώ στη νέα DLC πρακτική, που πλέον έχει γίνει κατεστημένο; barebones βασικός τίτλος και season passes, 2 story dlcs από day one etc... Πρώτο παράδειγμα το Arkham Knight με τα ανεκδιήγητα DLC; season pass για 40€( + 60 για το βασικό game)το οποίο ως επί το πλείστον ήταν costumes, vehicles, challenge maps και 3-4 story dlcs τα οποία έχουν φάει κράξιμο( κάτι σαν το Harley Quinn's Revenge) Προσωπικά, όταν βλέπω τέτοιες πρακτικές- το ακριβώς αντίθετο από τη CD Project δλδ- κρατάω αποστάσεις πλέον. Αφενός μεν σε βάθος χρόνου θα κυκλοφορήσει η GOTY, complete έκδοση, αφετέρου δε όταν πληρώνω 50-60-70 για ένα game ΑΠΑΙΤΩ να είναι η ολοκληρωμένη εμπειρία. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως σε games του PSone τα unlockables ήταν αμέτρητα πχ Spiderman( έτσι για να πω και ένα εμπορικό όνομα που ήταν και καλό game)και τώρα πρέπει να πληρώνουμε 0.99 για ένα κοστούμι, ή ένα vehicle. Το μόνο foul που μου αναγνωρίζω είναι η αγορά για 2€ του Arkham Knight 1989 DLC για λόγους αγάπης- νοσταλγίας- φανμποισμού. Η μόνη στην παρούσα φάση εταιρεία- μαζί με τη CD Project- που κυκλοφορεί ολοκληρωμένους τίτλους και DLC που αξίζει και το τελευταίο σεντ είναι η Big N. Με όλα τα κακά της και τα στραβά της, έβγαλε δύο φθηνά DLC τίγκα στο περιεχόμενο για το Mario Kart, με 15€ προσέθεσε ουσιαστικούς νέους χαρακτήρες στο Hyrule Warriors καθώς και νέους χάρτες και όχι κοστουμάκια και φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Οι υπόλοιποι θα συνεχίζουν να εξαργυρώνουν τη νοσταλγία μας με FF 7 costumes, pay to win διαφορετικά grind to win α λα Dead Space 3 etc Εδώ η Κonami τη μυρίστηκε τη δουλειά και παράτησε το big game developement για pachinko και κινητά με S-E και Capcom να ακολουθούν κατά πόδας, όπως πάει- έχετε δοκιμάσει να παίξετε MegaMan X με touch controls? μεγάλη επιτυχία... Δυσκολοι καιροί και θα γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα... Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και τα ποσά που "παίζουν" για εξαγορά κριτικών δες πχ το κατά τα άλλα συμπαθέστατο Eurogamer, με το promotion που έριξε στο Destiny- που οι κακόμοιροι οι συντάκες όσο και να προσπαθούσαν ψάχνανε με το μικροσκόπιο να βγάλουν θετικά από το game. Χώρια το κράξιμο που έπεφτε στα σχόλια... Μπράβο πάντως ακόμη μία φορά για το εμπεριστατωμένο post, με ιντρίγκαρες για το story κυρίως, γιατί στο multi στα συγκεκριμένα games αλλά και γενικότερα, δεν είμαι πολύ ανταγωνιστικός- μην πω άχρηστος.
|
|
|
Post by Straier on Nov 2, 2015 8:41:20 GMT 2
Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να το παίξω ούτως ή άλλως αλλά αν μη τι άλλο είναι ένα πολύ ενδιαφέρον post για να ξέρουμε και τι γίνεται γύρω μας. Ομολογώ πως δεν ήξερα πως ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα με το αρχικό παιχνίδι (δεν είχα ασχοληθει βέβαια ιδιαίτερα μια που δεν είμαι fan του είδους) αν και είχα ψιλιαστεί τι είχε παιχτεί με hype, πληρωμένες κριτικές κλπ... Πάντως ακούγεται αστείο 1+ χρόνο μετά την έκδοση ενός MMO παιχνιδιού να έχει content 30 ωρών που από όσα λες δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο.
Δεν ξέρω αν είναι δικαιολογία αυτό. Για να το βγάλεις σε όλα τα formats σημαίνει πως περιμένεις έσοδα από παντού, σίγουρα πιο φθηνό από το βγάλεις διαφορετικό τίτλο σε κάθε κονσόλα...
Μόνο εγώ σκέφτομαι πως έτσι όπως το πάνε το πράγμα οδεύει προς ένα νέο κραχ η βιομηχανία; Γιατί ΟΚ οι παίκτες είναι ηλίθιοι και τρώνε αμάσητο ό,τι τους σερβίρουν αλλά κάποια στιγμή απλά θα βαρεθούν και θα φύγουν... Επίσης όλη αυτή η μόδα με τα κινητά που βασίζεται στις παλιές δόξες μεγάλων ΙΡ πόσο μπορεί να κρατήσει όταν τα μεγάλα ΙΡ δεν θα υπάρχουν καν ως κράχτης παρά μια πικρή ανάμνηση του παρελθόντος;
|
|
|
Post by nooto on Nov 2, 2015 19:35:42 GMT 2
Mμμμ κοιτα σε καμια περιπτωση δεν το λες ΜΜΟ, εχει το Tower που ειναι μια περιοχη που ειναι μαζεμενοι ολοι οι παικτες και απο κει και περα θα ελεγα οτι ο καλυτερος ορος ειναι το shared world shooter. Ειναι οπως στο Dark Souls οπου παιζοντας βλεπεις τα ghosts των αλλων παικτων μονο που εδω βλεπεις τους ιδιους τους παικτες (απο 3 μεχρι 6 ανα περιοχη) και μπορεις ειτε να συνεχισεις το δικο σου παιχνιδι ειτε να τους ακολουθησεις και να ολοκληρωσετε το εκαστοτε objective μαζι (ανεξαρτητα απο το mission υπαρχουν επισης και public events που συμβαινουν randomly και μπορεις επισης να τα παιξεις συμμετοχικα αν υπαρχουν αλλοι παικτες στην περιοχη). Ειναι ακριβως οπως το joyrney κατα βαση. Τωρα να σου πω δεν ξερω αν μεσα σε ολα τα αλλα ειχαν υποσχεθει οτι το παιχνιδι θα ειναι και MMO αλλα οk δεν θα ελεγα οτι ειναι Τωρα οι 30 ωρες αφορουν στο single player (+ τα strikes που ειναι σεναριακες αποστολες που παιζεις μαζι αλλους 2 παικτες μεσω matchmaking), περα τωρα απο αυτο υπαρχουν τα raids (σεναριακες αποστολες 6 παικτων με τις οποιες δεν εχω ασχοληθει ακομα διοτι ειναι τεραστιες, συνθετες, δεν εχουν matchmaking και γι'αυτο απαιτουν να εχεις δικο σου team μιας και χρειαζεται συνενοηση και κατα συνεπεια θελει να εχεις φιλους να παιξεις ή καποιο clan -προς το παρον δεν εχω ψαξει για clans-), η arena (κατι σαν horde mode) και φυσικα το competitive multiplayer με απειρους χαρτες και modes (που επισης δεν εχω ασχοληθει). Επιπλεον υπαρχουν 3 κλασεις χαρακτηρων με διαφορετικες ιδιοτητες (με 3 υποκλασεις ο καθενας) οποτε υπαρχει κινητρο να παιξεις το παιχνιδι περα απο μια φορα προκειμενου να δεις ολες τις πτυχες του gameplay (επισης να πω εδω οτι τα αντικειμενα σου μεταφερονται ανα τους χαρακτηρες σου). Τελος οπως ειπα το παιχνιδι ειναι ουσιαστικα ενα fps diablo και οι ωρες που γραφεις δεν θα ελεγα οτι τις μετραει κανεις απο τη διαρκεια του campain μιας και πολλαπλασιαζονται λογω της looting δομης (+ το leveling για τα classes και το ξεκλειδωμα των abilities + το leveling των οπλων που αναπτυσσονται ξεχωριστα) οπου καποια πραγματα τα επαναλαμβανεις ξανα και ξανα προκειμενου να πετυχεις την ταδε πανοπλια που ψαχνεις για ωρες. Αλλωστε μην ξεχνας οτι το παιχνιδι εχει παρα πολυ κοσμο και τους πρωτους μηνες τον κρατησε παρολο που το content ηταν μονο 6 ωρες, ειναι απο τα παινχιδια που μπορει να κανεις αυτες τις 6 ωρες 100 προκειμενου να εχεις καλο εξοπλισμο στο multiplayer ή στα raids κλπ. Το 30αρι εγω το ανεφερα διοτι καποιος μπορει να θελει να παιξει μονο το campain και να μην τον ενδιαφερει το multi ή το κυνηγι για το looting (οποτε θελω να πω οτι υπαρχει value και γι'αυτον που θελει απλα ενα single player fps). Burai συμφωνω απολυτα με αυτα που λες απλα οπως εγραψα αυτοι το πηγαν 10 βηματα παραπερα. Δηλαδη δεν θυμαμαι να εχει κυκλοφορησει ποτε παιχνιδι χωρις καθολου σεναριακη δομη και μετα να ερχεται το σεναριο και να προστιθεται πανω στην original κυκλοφορια με updates και dlcs... και σου λεω, ηταν πολυ σοβαρο προβλημα διοτι περα απο το οτι δεν υπηρχε ιστορια, δεν υπηρχε και συνεκτικοτητα, δηλαδη δεν ηξερες τι εκανες. Για την year 2 πορεια ειπαν οτι οτι υλικο θα ερθει απο δω και περα θα ειναι δωρεαν, εχουν βαλει microtransactions για κατι emotes και αλλες τετοιες αηδιες και με τα λεφτα που μαζευουν υποτιθεται εχουν αρχισει και φτιαχνουν νεα missions μεχρι το επομενο μεγαλο update που θα ειναι το Destiny 2 (δωρεαν my ass αλλα τελος παντων ). Anyway θα δουμε, τουλαχιστον το current παιχνιδι οπως εγραψα ειναι αρκετα solid και αξιζει κανεις να ασχοληθει (τωρα αν μου πει καποιος ''οτι και να ναι εγω αυτο το πραγμα δεν το στηριζω'' ειλικρινα δεν θα πεσω και απο τα συνεφα βεβαια ,και φυσικα αυτοι που την πληρωσαν ηταν οι year one παικτες που εδωσαν παρα πολλα χρηματα προκειμενου να φτασουμε μεχρι εδω).
|
|
|
Post by Burai Fighter on Nov 2, 2015 21:47:59 GMT 2
Βασικά αυτό που εννοούσα ήταν σχετικά με τις επιπλέον εργατοώρες- και προφανώς το κόστος- που δαπανήθηκαν προκειμένου να παρουσιαστεί ένα ποιοτικό προϊόν σε όλα τα formats. Θα μπορούσαν, imho, να επικεντρωθούν στις νέες κονσόλες και τα PCs, ώστε να παρουσιάσουν έναν, πιθανώς, περισσότερο ολοκληρωμένο τίτλο. Από την άλλη πλευρά, αν δεν κάνω λάθος, μετά το Halo Reach, η Bungie πλέον είχε επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του Destiny με αρχικό στόχο την κυκλοφορία στα PS3, 360, οπότε ίσως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αποτέλεσε ιδιαίτερο πρόβλημα. Προσωπικά μιλώντας, θεωρώ, πως σε τέτοιους τίτλους, το καλύτερο είναι οι developers να είναι ειλικρινείς και να ζητούν εξαρχής ένα subscription fee, όπως σε WoW, FF XIV, όπου και συνεχής ροή νέου υλικού υπάρχει καθώς και υποστήριξη, ενώ παράλληλα η πλειονότητα των παικτών είναι ικανοποιημένη. Από την άλλη, λόγω της ιδιαίτερης φύσης του game- που όπως λες μοιάζει με τη σειρά των Souls- δεν ξέρω αν στο Destiny, θα ήταν αποδεκτή μια τέτοια τακτική... Πάντως αν πρόκειται για ποιοτικό τίτλο και γενικά υπάρξει ενδιαφέρον και από εδώ μέσα- όσοι τέλος πάντων είμαστε - μπορούμε να οργανωθούμε για clan, multi , coop etc δεδομένου που όπως γράφεις, το game πλέον είναι καλό σαν πακέτο. Αρκεί να υπάρξει μια σχετική ανοχή για άτομα που μπορεί να βαράνε στον γάμο του καραγκιόζη Aυτή είναι μια άποψη που τη συμμερίζομαι κι εγώ και πιστεύω πως νομοτελειακά θα υπάρξει ένα κραχ στην gaming ψυχαγωγία και ιδαίτερα στα mobile, όπου το πάρτι καλά κρατεί ακόμη. Φτάνει να μπεις στο θέμα για το Final Fantasy Record Keeper- pay to win σε πιο soft μορφή, μιας και υπάρχει δυνατότητα να το τελειώσεις με grinding- στο NeoGAF και να δεις πόσα θετικά σχόλια γράφονται- είπαμε nostalgia is a bitch sometimes. Δεν το συζητώ για τίτλους τύπου Clash of the Clans, με τους οποιους ασχολούνται ενα σωρό νεοφώτιστοι ή παλιοί gamers- πίστεψέ με, μόλις μαθαίναν πως παίζω games, συνάδελφοι, φίλοι φίλων κτλ με πιέζαν να δοκιμάσω τα συγκεκριμένα games που "πραγματικά είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει" Πραγματικά, δεν έχω καν τη διάθεση, να καθίσω να μπω σε συζητήσεις και επιχειρηματολογίες πλέον, μιας και από την πλευρά τους έχουν απόλυτο δίκαιο. Αγόρασαν μια smart device για ένα Χ ποσό και κατέβασαν ένα εθιστικό game, με top notch παρουσίαση για 0€. Το γεγονός πως κάθε 5λεπτά τσεκάρουν το τηλ για να φορτίσει η μπάρα και να κάνουν δύο μάχες και μετά να ξαναξεκινήσει ο φαύλος κύκλος, βέβαια, ξεχνιέται Για κακή τύχη των εταιρειών βέβαια, κανείς από όσους γνωρίζω δεν πληρώνει για currency etc τουλάχιστον δεν το αποκαλύπτουν Ακόμη και το Hearthstone που είναι ένα από τα θετικά παραδείγματα του free to play, αν είσαι άνθρωπος με υποχρεώσεις, απαιτεί να κατατέσεις τον οβολό σου για card packs etc Εκεί imho, είναι το πρόβλημα. Για ένα game όπως το Hearthstone imho, κάποτε θα πλήρωνες 30-40€ και θα είχες τη full experience συν τα όποια φθηνά expansions κυκλοφορύσαν σε βάθος χρόνου πχ κάθε 1-2 χρόνια( δε μιλάω για μικρά tweaks και extra cards αλλά για προσθήκη πολλών decks etc) Το άσχημο βέβαια, είναι πως εταιρείες όπως η EA μυρίστηκαν το φρέσκο χρήμα και προσπάθησαν να εισάγουν τέτοια στοιχεία σε ΑΑΑ τίτλους όπως πχ το Dead Space 3. Φυσικά δε θα μπορούσαν να μην ακολουθήσουν και άλλες πχ Capcom, Konami, S-E etc etc Έχουμε να δούμε πολύ πράγμα ακόμη, έχει να φτάσουμε τον πάτο των DLCs, micro transactions etc imho. Όπως και να έχει θεωρώ πως το επεισόδιο από το South Park για τα freemium- - games τα λέει όλα. southpark.cc.com/full-episodes/s18e06-freemium-isnt-free#source=6154fc40-b7a3-4387-94cc-fc42fc47376e:c6cbd5e3-7eae-4cc3-94b7-119c8d412f99&position=6&sort=!airdate EDIT: Παρόμοιο bubble burst νομίζω πως θα υπάρξει και για το λεγόμενο collector's retro market με τις "επίσημες"- εδώ γελάμε- VGA graded σαχλαμάρες.
|
|
|
Post by nooto on Nov 3, 2015 13:42:48 GMT 2
Burai εγω εννοειται οτι ειμαι μεσα και σας περιμενω σε περιπτωση που αποφασισετε να ασχοληθειτε!! Βαζω εδω ενα πολυ συνοπτικο βιντεακι που περιγραφει λιγο καποιες απο τις αλλαγες μεχρι τωρα και πανω κατω με εκφραζει απολυτα. Το συγκεκριμενο καναλι ειναι κατι αντιστοιχο με αυτα των ENB και Vaati για τα Souls για οποιον ενδιαφερεται για lore (μιας και ο τιτλος πλεον εχει γινει αρκετα expand και εχει ενδιαφερον ο κοσμος του). Btw ασχετο αλλα το soundrack (μιας και δεν το ανεφερα) ειναι απο τα καλυτερα που εχω ακουσει σε video game (καποια κομματια παιζουν και στο βιντεο οποτε μπορειτε να παρετε μια ιδεα). Τελος να σημειωσω επισης οτι περα απο το content που προστεθηκε, στο Destiny 2.0 πλεον δεν συμμετεχει καθολου ο Peter Dinklage μιας και ολο το script αντικατασταθηκε απο τον Nolan North (Nathan Drake) στη φωνη του ghost (rewrite κανονικο ).
|
|
|
Post by Alucard on Nov 4, 2015 22:22:23 GMT 2
Το τελείωσα πριν ένα χρόνο στις 10 ώρες.Τελείωσα το story και ασχολήθηκα ελάχιστα με multi.Έχω τα 2 dlc free από την συλλεκτική του vanilla Destiny αλλά το Taken King δεν το πήρα.Θα μπορώ να παίξω μαζί σας χωρίς αυτό,το αρχικό έστω υλικό; Όποτε θέλετε ψηθείτε. Έχω έναν rogue (δε θυμάμαι πως τους λέει το παιχνίδι) 17 level.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Nov 5, 2015 4:19:31 GMT 2
Εβαλα να κατεβαίνει η free trial αφού είδα το βιντεάκι που,παρέθεσε ο nooto και ομολογώ πως με ιντριγκάρει αρκετά μιας και ο τύπος δεν ειναι καθόλου φανμποι και αναλύει επαρκώς την κατάσταση γύρω απο τον τίτλο. Εκανα και subscribe στο κανάλι γιατι μου θύμισε αρκετά ο τρόπος,που μιλάει τον EpicNameBro και αν ασχοληθώ, ειναι ωραίο να υπάρχει μια ανάλυση γύρω απο το lore, gameplay etc. Αν και η βασική βρίσκεται πάμφθηνα πλέον Ελλάδα, λογικά θα παω για την Taken King γτ συμφέρει οικονομικά μιας και αν πάρω τη βασική πρεπει να πληρώσω αλλα 35€ για τα δυο DLCs+ Extra € για το Taken King( το οποίο εμφανίζεται σαν unavailable σαν expansion στο PS Store) Άντε να δούμε ποια πετούμενα θα διαμαρτύρονται παλι...
|
|
|
Post by Alucard on Nov 5, 2015 13:59:07 GMT 2
Μην αγχώνεσαι κι εγώ έτσι παίζω.Αλλά στους γάμους χαίρονται.
|
|
|
Post by nooto on Nov 5, 2015 15:23:18 GMT 2
Alucard το νέο level cap ειναι το 40, τώρα νομίζω σε αυτό που ρωτάς δεν πρέπει να υπαρχει προβλημα. Γενικα δεν μπορείς να παίξεις το Taken King αν δεν έχεις τα Dark Below και το House of Wolves αλλα το ανάποδο είναι ok (strikes, raids, competitive multi και main missions πρεπει να μπορουμε να παιξουμε κανονικα). Απλα να εχεις στο μυαλο σου οτι θα σου κατεβει ενα update περι τα 19 giga τωρα που θα ανοιξεις το παιχνιδι. To Taken King δεν ξερω αν αξιζει να το αγορασεις τωρα δεδομενου οτι κανει 40 ευρω αν δεν κανω λαθος. Αν εισαι φιλος αυτων των παιχνιδιων και εχεις σκοπο να ασχοληθεις, οπως εγραψα και πιο πανω ειναι πολυ καλη περιπτωση διοτι ολοκληρωνει το game και περα απο τις δικες του αποστολες προσθετει νεα πραγματα απο missions και content τοσο στο main game οσο και στα 2 DLCs, αν ωστοσο θες απλα να παιξεις το campain και να το αφησεις δεν θα το προτεινα γιατι τα χρηματα ειναι πολλα. Η Legendary που βγηκε τον προηγουμενο μηνα ωστοσο ειναι πολυ καλο πακετο για καποιον που δεν ειχε αγορασει την vanilla και τα DLC κυριως διοτι εχει value σε καθε περιπτωση (ειτε θες απλα να δεις το campain ειτε -ακομα περισσοτερο- αν αγαπας το genre σκοπευεις να ασχοληθεις περεταιρω).
Burai ναι η legendary θα σου βγει φθηνοτερα συνολικα (απο 50 εως 60+ ευρω) απο το να το παρεις σπαστα (οσο φθηνα και αν βρεις την vanilla). Αν δοκιμασεις την trial περιμενω εντυπωσεις (αν και εκει δεν ξερω ποια εκδοση του παιχνιδιου θα υπαρχει, ελπιζω να το εχουν ανανεωσει στο Destiny 2.0). Το συγκεκριμενο καναλι και εγω πιστευω οτι ειναι παρα πολυ καλο και γενικα ασκει πολυ σωστη κριτικη (το βρηκα πριν λιγες μερες ψαχνοντας και οπως εγραψα εκφραζει και τις δικες μου σκεψεις πανω κατω για το παιχνιδι + τα lore videos του ειναι παρα πολυ καλα).
|
|
|
Post by Burai Fighter on Nov 6, 2015 3:38:34 GMT 2
Μετά από 4,5 ώρες περίπου έφτασα lvl 7 και έχω ακόμη την αποστολή στο The Moon- η trial έχει 5 missions και level cap 7. Επέλεξα Titan class. Για αρχή; σεναριακά δεν έχω καταλάβει παρά ελάχιστα. Γινόμαστε reanimate για να βοηθήσουμε σαν guardians τον traveller στον αγώνα του ενάντια στο Darkness... Βασικά την trial έπαιξα, δεν περιμένω να απαντηθούν, ωστόσο παρατήρησα κάτι που μου έκανε αρνητική εντύπωση- αν ισχύει και δεν έχω καταλάβει κάτι λάθος. Κατά τη διάρκεια του game κερδίζεις- δεν είμαι σίγουρος πώς- grimoire cards. Σε προσπάθεια μου να τις βρω στο inventory, menus etc δεν κατάφερα τπτ. Τελικά παρατήρησα ένα μνμ κάθε φορά που τις αποκτάς, που σε παροτρύνει να επισκεφτείς το bungie.net. Μόλις μπήκα παρατήρησα πως εκεί μπορείς σιγά σιγά να ξεκλειδώσεις όλες τις κάρτες καθεμία από τις οποίες έχει πληροφορίες για το lore. Προσωπικά, το να πρέπει να μπω σε site για να διαβάσω για το lore το θεωρώ απαράδεκτο- θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν ένα τμήμα στο μενού με τέτοιες πληροφορίες. Στα του gameplay τα πράγματα βελτιώνονται αισθητά. Μου θύμισε Halo το gunplay και γενικά ήταν πολύ καλή εμπειρία. Σαν Titan αντέχω αρκετή ζημιά και οφείλω να πηγαίνω up close and personal προκειμένου να απωθώ τους εχθρούς. Έπαιξα όλες τις missions, καθώς και αρκετή ώρα το patrol όπου επικρατούσε ο κακός χαμός και δεν καταλάβαινα αρχικά τι συνέβαινε. Για να μην πολυλογώ εκεί που έκανα κάτι braindead objectives- πήγαινε στο σημείο Α που είναι marked και σκότωσε μέχρι ο μετρητής να πάει στο 100%- έμφανιζόντουσαν κάποιοι εχθροί σαν wraiths- οι Taken(??) και ορισμένοι εξ αυτών ήταν υπερβολικά overpowered bullet sponges( σκεφτείτε Uncharted στο Crushing και πολλαπλασιάστε το επί 10) Δεν παρατήρησα κάποια στρατηγική, εγώ απλώς αισθανόμουν πως τον χτυπούσα με νεροπίστολο και με είχε 2-3 βολές- οι οποίες μάλιστα ήταν και homing. Σκεφτείτε δύο 40άρηδες με εμένα στο 5lvl και έναν στο 7lvl να προσπαθούμε να φάμε καναν overpowered εχθρό. Προφανώς πέθανα περί τις 5-6 φορές στην πρώτη encounter- εδώ να προσθέσω πως δεν ξέρω αν υπάρχει ποινή για το respawn. Ένα άλλο ωραίο random event ήταν όταν εμφανίστηκε μια μηχανική αράχνη-τανκ και έπρεπε να το καταστρέψουμε- παρόμοια φάση με τους Taken, εγώ έριχνα τα στραγάλια μου και προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι κάτι κάνω. Αυτό που δεν ξέρω είναι πώς μπορεί κανείς να αντέξει να παίζει PVE FPS για 30-40 ώρες- βέβαια για να είμαι δίκαιος εδώ μιλάμε περισσότερο για FPS με ελαφρούς rpg μηχανισμούς, με κάθε lvl up ξεκλειδώνεται και μια νέα ability κτλ Παράλληλα να σημειώσω πως στις απλές αποστολές μπορείς να παίξει μέχρι 3 άτομα, αλλά στο normal θεωρώ πως είναι πολύ βατές. Το enemay AI στο normal ήταν επαρκές αλλά το Hard δεν μπορούσα να το επιλέξω, πιθανώς λόγω χαμηλού lvl. Ευελπιστώ να έχουνε μιμηθεί τον καλό τους εαυτό από τα Halo. Επίσης, παίζει- εκτός κι αν πάλι κατάλαβα λάθος- πολύ μεγάλο ρόλο ο εξοπλισμός. Για παράδειγμα υπάρχoυν τα Strength, Intellect και Discipline που παίζουν διαφορετικό ρόλο το καθένα, από όσο θυμάμαι το Discipline βοηθά στο να μειώνεται το cooldown για τις grenades( κακώς imho επέλεξαν οι grenades να είναι ιδιότητα και όχι items) και αυξάνονται το καθένα ανάλογα με τον εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός μπορεί είτε να αγοραστεί στο hub, είτε να γίνει drop από εχθρούς- μπορεί να γίνει drop και unidentified που πρέπει να το εκτιμήσει ένας συγκεκριμένος NPC στο hub, προκειμένου να το εξοπλίσεις. Οπότε θεωρώ πως ο χαρακτηρισμός FPS Diablo είναι spot on. Τα production values είναι εκπληκτικά, όπως και το art direction που έχει πραγματικά αποτυπωθεί άψογα. Η μουσική συμφωνώ κι εγώ, όσο άκουσα, πως είναι φανταστική. Με χάλασε επίσης το silver coins currency, που αν πατήσεις στο inventory σου πάνω στα coins σε πετάει στο PS Store για αγορά silver coins- έλεος με τα microtransactions. Ευελπιστώ να χρησιμοποιούνται μόνο για ανούσια πράγματα πχ emotes. Είμαι κάπως κουρασμένος και είναι λίγο πρόχειρη η διατύπωση της εμπειρίας μου. All in all, θα έλεγε πως η πλάστιγγα γέρνει προς τα θετικά. (Να σημειώσω πως στην starting screen γράφει Destiny The Taken King, οπότε, πιθανώς η trial να έχει κάποιες βελτιώσεις σε σχέση με την παλιότερη.) Εν κατακλείδι, εμένα μου θύμισε ένα FPS/ lite rpg με έντονα MMO στοιχεία, που θέλει να μοιάσει στο Diablo. Μπορώ να φανταστώ πως κανείς προκειμένου να αποκτήσει τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό μπορεί να παλεύει για ημέρες. Σαν σύνολο μου άρεσε και μάλιστα πολύ, απλώς δεν ξέρω πόσο μπορεί ένα τέτοιο game να με κρατήσει. Το Halo για παράδειγμα με τα φανταστικά του setpieces μου κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον χωρίς να βαρεθώ στο ελάχιστο, μέχρι να το τερματίσω- μόνο το chase στο τέλος κινδύνεψε να μου χαλάσει την εικόνα που είχα σχηματίσει. Εδώ, από όσο είδα στο normal, δεν υπήρχαν setpieces που να έχουν τον ίδιο αντίκτυπο, ενώ εκφράζω μια αμφιβολία για το κατά πόσο για 50-60 ώρες θα υπάρχουν ανάλογα καλά μελετημένα set pieces που να σου κρατούν το ενδιαφέρον- ακόμη και τα random encounters/ events ήταν, όσο έπαιξα, πάντα τα ίδια ακριβώς. Μακάρι στο Taken King να έχουν διορθωθεί όλα όσα αναφέρω. Μόλις βάλω σε μια σειρά τις σκέψεις μου θα επανέλθω.
|
|
|
Post by nooto on Nov 6, 2015 14:23:02 GMT 2
Burai το επιασες ακριβως. Η κυρια πηγη πληροφοριων ειναι τα grimoires τα οποια δυστυχως δεν μπορεις να τα διαβασεις in game. Ειναι πραγματικα μια τραγικη επιλογη και δεν μπορω να εξηγησω γιατι δεν εχει αλλαξει ακομα (το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι το lore εμπλουτιζεται συνεχως και θα ηταν δυσκολο οι καρτες να ανανεωνονται και να προστιθενται με συνεχη updates). Και ειναι κριμα διοτι υπαρχει πολυ καλη γραφη που πραγματικα δημιουργει εναν πολυ ενδιαφερον κοσμο. Προσωπικα ελπιζω να αλλαξει και να μπει ως fuction στο Tower (να μπορεις να τα δεις πχ σε εναν απο τους πινακες). Απο κει και περα το main game ειναι ακριβως οπως το περιγραφεις και δεν προκειται να καταλαβεις πολλα πραγματα. Το quest system ωστοσο (στο menu του χαρακτηρα σου, με τις καρτες) και τα dlcs μαζι με το expansion ενωνουν καπως τα κομματια και δημιουργουν στο τελος (οταν δεις ολο το campain) ενα ωραιο story και ενα συμπαν με το οποιο θες να ασχοληθεις (αυτο δεν υπηρχε εξ'αρχης και αυτο εννουσα οταν ειπα οτι σεναριο προστεθηκε στη συνεχεια). Ναι αυτα ειναι Taken events, καποια απο τα οποια σχετιζονται με story που εχει προστεθει και αφορα μελλοντικα missions προκειμενου να υπαρχει νοημα στο να κανεις patroling (φαντασου ως side υλικο που συμβαινει αυθαιρετα καθως κανεις roaming στον κοσμο) και θεωρητικα δεν εισαι ακομα ικανος να ασχοληθεις (τουλαχιστον με το συνολο τους). Btw στον καθε εχθρο υπαρχει ενα νουμερο (εκει που ειναι και το life bar) που δειχνει το level του, οποτε μπορεις να δεις τι πιανεις και τι δεν πιανεις στο σταδιο που εισαι. Δεν υπαρχει hardness επιλογη πριν το level 40, η δυσκολια καθοριζεται απο το level της αποστολης σε συγκριση με το δικο σου (προφανως βεβαια μια αποστολη που ειναι level 1 προσαρμοζεται καπως οταν εσυ εισαι 40 ωστε να σου φαινεται ευκολη μεν αλλα οχι walk in the park). Οταν φτασεις στο 40 ξεκλειδωνει το heroic μεσω daily events οπου μπορεις να ξαναπαιξεις αποστολες που δινονται daily σε μεγαλυτερη δυσκολια και για πολυ καλυτερα rewards. Silver coins γενικα μπορεις να παιρνεις και in game, υπαρχει ενας χαρακτηρας που εμφανιζεται καθε σαββατοκυριακο και σου πουλαει αντικειμενα με βαση αυτο το currency (με λογικες απαιτησεις ωστε να μπορεις να κανεις αγορες μονο με τα coins που αποκτας in game). Απο κει και περα ναι για παραπανω υπαρχει η γελοιοτητα το microtransactions για emotes κλπ. Εχουν πει οτι θα χρησιμοποιησουν αυτα τα χρηματα για free dlcs απο δω και περα αλλα θα δουμε (δεν θα πεσω απο τα συνεφα αν δεν το κανουν ). Γενικα εισαι απιστευτα spot on. Ετσι ακριβως ειναι, ενα Fps με rpg στοιχεια κατω απο ενα diablo πλαισιο και που προσπαθει (πλεον) να χρησιμοποιησει ενα story telling αντιστοιχο με αυτο των Souls σε ενα κοσμο που γινεται share ανα τους παικτες επισης με αντιστοιχο τροπο. Σε οτι αφορα τα set pieces υπαρχουν πολυ ωραιες στιγμες αλλα μην περιμενεις κατι σε επιπεδο Halo ή τουλαχιστον παρομοιας λογικης. Οπως αναφερεις και εσυ ειναι ενα πολυ μεγαλυτερο παιχνιδι κατα συνεπεια δεν μπορει να ειναι τοσο focused... Επισης ειναι σχεδον αδυνατο να φτιαξεις τετοιου επιπεδου μαχες οταν ο κοσμος ειναι τελειως ανοιχτος οποτε (οπως μπορει να παρατηρησες) εδω υπαρχει ενας ημιανοιχτος κοσμος προκειμενου να υπαρχει μια πιο σφιχτη δομη στο level design. Οverall θα ελεγα οτι το θεμα set pieces αφηνει ικανοποιηση και υπαρχουν κομματια που θελουν heavy στρατηγικη αλλα ξαναλεω το πλαισιο εδω ειναι διαφορετικο (προφανως δεν ειναι μονο skill based αλλα μπαινουν μεσα τα rpg στοιχεια που θελοντας και μη αλλαζουν το παιχνιδι) To Taken King ειναι πολυ πιο σφιχτο και θυμιζει πολυ περισσοτερο halo και single player Fps στην νεα περιοχη που εισαγει. Πανω κατω εχεις παρει μια εικονα του παιχνιδιου (αυτο βλεπω απο τα γραφομενα σου που ειναι to the point) και αυτη η εικονα μονο θα βελτιωθει αν πιασεις το τελικο προιον. Το θεμα ειναι αν σου αρεσει το συγκεκριμενο πλαισιο και σε τραβαει να ασχοληθεις (αυτο δηλαδη του fps diablo οπως και εσυ ειπες). Πολυ ωραιο post btw
|
|
|
Post by Burai Fighter on Nov 6, 2015 14:49:52 GMT 2
Thanks! Μόλις μπηκα να κανω ενα edit και είδα το post σου! Σούπερ! Βασικα ήθελα να σημειώσω, πως τα βέλη για το αρχικό προϊόν θα έπρεπε,imho, να στρέφονται κατα βάση στην Activision. Δεν μπορώ η δε θελω, να πιστέψω πως μια εταιρεία οπως η Bungie θα έκανε μια τέτοια κίνηση αυτοκτονίας. Χθες που,έγραφα τις εντυπώσεις μου ήμουν απίστευτα κουρασμένος/ νυςταγμενος γτ ήθελα να παίξω την trial και να φτάσω το level cap, προτού ξημερώσει Παρασκευή γιατι είχα κανονίσει να λείψω για τριήμερο( για την ακρίβεια άργησε να κατέβει και η trial που,ουτε λιγο ουτε πολυ ειναι 33GB, οποτε τα χρονικά περιθώρια στένεψαν ακομη περισσότερο). Το θετικό ειναι πως απο τις 10 πρπ που,ξεκίνησα μεχρι τις 3και δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα και δεν ήταν καθόλου chore η όλη διαδικασία για lvl up μεχρι το 7. Με ενθαρρύνουν τα όσα γράφεις για heroic level μετα το 40. Αλήθεια βελτιώνεται και το enemy AI αισθητά οπως γινόταν στο Halo, ή απλως οι εχθροί έχουν περισσότερα hp? Ευελπιστώ για το πρωτο. Επιπρόσθετα, να σημειώσω πως αρκετές απο τις αποστολές μπορούν να παιχθούν με άλλους δυο που κανεις invite, αλλα προσωπικά ήμουν αρκετά low level για να αγγάρεψω τον nooto η κάποια αλλα άτομα που εμφανιζοντουσαν στον χάρτη σαν διαθέσιμοι δίπλα απο το όνομα της mission. Επίσης ήθελα να δω πως παίζει σαν single player. Στο πρωτο, ας πουμε boss fight, έφαγα τα μούτρα μου την πρωτη φορά, αλλα δεν ήταν κατι δύσκολο σε καμμιά περίπτωση. Πιθανώς με άλλους δυο,παίκτες σε παρόμοιο level η διασκέδαση να ανέβαινε ακομη περισσότερο, αλλα θα χανόταν η ένταση( για τη συγκεκριμένη μάχη μιλάω παντα, οι μαχες έναντια στους Taken ειναι απίστευτα απαιτητικές και σε multi) Το βασικό στοιχείο πάντως μου έκανε να θελω να ασχοληθώ ειναι το gunplay και εδω ακομη μια φορά η Bungie, αποδεικνύει οτι "το κατέχει το άθλημα". Υπάρχουν ουσιαστικές διάφορες ανάμεσα στα όπλα, που γίνονται αντιληπτές στο gameplay. Πχ αν το impact ειναι αυξημένο φαίνεται το αποτέλεσμα στον εχθρό. Μου έκανε θετικότατη εντύπωση που όταν εξοπλιστηκα με ενα όμορφο uncommon semi auto rifle με λιγότερο impact απο αυτο που είχα μεχρι πρότινος, νόμιζα πως κατι έκανα λαθος μιας και οι εχθροί δεν χαναν την ισορροπία τους, τόσο εύκολα. Μικρές λεπτομέρειες σαν κι αυτές ειναι imho που ανεβάζουν αρκετά το game παρα τα οποία παροραματα- αυτο με τα grimoires πρεπει να διορθωθεί, η διαφορετικά να τα έχουν στo companion app( απο οτι είδα ζητούν άτομο με γνώσεις σε mobile platforms προκειμένου να βελτιώσουν τo app, που στην παρούσα φάση ειναι απλως λειτουργικό) edit: λαθος μου, απο οτι φαίνεται οι grimoire cards ειναι διαθέσιμες και στο app, κατι που βολεύει παρα πολυ. Τελος πάντων, μην το κουράζω αλλο, το game το παρήγγειλα απο Πλαίσιο αλλα μιας και εδω που ειμαι υπάρχουν public θα περάσω μια βόλτα το απόγευμα να δω μήπως το βρω. EDIT: Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση πώς ήταν το game το πρωτο χρονικό διάστημα μετα το launch, προτείνω το review του Angry Joe- οκ εχει και τις ατυχές στιγμές, άλλωστε κανεις δεν ειναι τέλειος, αλλα γενικά θεωρώ πως στα περισσότερα reviews του ειναι spot on. www.youtube.com/watch?v=gzopWRXK_r4 Το αστείο ειναι πως το review το είχα δει στο release date και ήταν ο λόγος που δεν ασχολήθηκα τότε με το game. Ξεχνάω... Πανω στα όσα έχουν ειπωθεί για micro transactions, dlcs etc ρίξτε μια μάτια και στο review του για το Halo 5. Δεν ασχολούμαι, πλέον με τη σειρα, ουτε ασχολήθηκα ποτε σε βάθος με το multi, αλλα αν ισχύουν τα όσα λεει ειναι πραγματικά απαράδεκτη η κυκλοφορία του τίτλου- 4,5 ώρες campaign, micro transactions, ανέμπνευστο multi... www.youtube.com/watch?v=ahRDm9BwlycEDIT 2: Πραγματικα δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο βάλανε τις grimoire cards μονο στο site της Bungie και στο companion app... Εχω διαβάσει τα 3/4 απο,τις,κάρτες και το lore ειναι απείρως πιο ενδιαφερον απο αυτο που φαίνεται αρχικά. Εξηγείται η οντότητα του Traveller( εν μέρει η έστω η προσπάθεια εξήγησης απο την πλευρά των ανθρώπων) ποιοι ειναι οι Guardians, αναλύονται οι φυλές και εν προκειμένω οι Exo που επέλεξα εγω, οι κάστες και τα πιστευω τους (που ειναι πλήρως εξαρτώμενα και προσαρμοσμένα στην εξήγηση της οντότητας του Traveller αλλα και του Darkness), δίνονται σαφέστατες και επαρκέστατες εξηγήσεις για την εξωτερική εμφάνιση των εχθρών, για τα currencies που έχουν επικρατήσει... Γενικα, σε ο,τι ερωτηματικό μπορεί να προκύψει υπάρχει μια σαφής και λογική απάντηση... Τι να πω... Σε καθαρά ποδοσφαιρικούς όρους, ειναι σαν να είσαι ο Μεσι, μόνος με την μπάλα στα πόδια μπροστά στην αντίπαλη εστία και να το στέλνεις αουτ... IMHO, έχουν φτιάξει ενα σύμπαν, που εν δυνάμει μπορεί να ξεπερασει αυτο των Halo και κοιτάει στα μάτια αυτο του Mass Effect.
|
|
|
Post by nooto on Nov 9, 2015 0:42:18 GMT 2
Πρεπει να εχω φτασει στις 60 ωρες και συνεχιζει να μου βγαζει story quests Btw εν τελει δεν ξερω αν το παιχνιδι τελειωνει ποτε, υποθετω οτι το εχουν κανει quest oriented με λιγο απο story post game και συγκεκριμενες αμοιβες (legendaries και exotics) ετσι ωστε να μην κανεις brain dead patroling οταν τελειωσεις την ιστορια (σαν προσπαθεια οριοθετησης του μετα-παιχνιδιου ετσι ωστε να αισθανεσαι οτι κανεις κατι συγκεκριμενο, αχ bungie ηταν τοσο ευκολο τελικα ). Btw burai πρεπει να ειπα καποιες βλακειες πριν (ναι ακομα δεν εχω μαθει πληρως το game), υπαρχουν τελικα 2 currencies τα silver coins ειναι μονο επι πληρωμη για emotes (ξεκινας με 400 βεβαια οποτε εχεις free μια δυο αγορες) και τα strange coins ειναι αυτα που βρισκεις in game και μπορεις να κανεις αγορες απο τον xur που εμφανιζεται καθε ΣΚ (το καταλαβα χθες που εκανα την πρωτη μου exotic αγορα, θελει 13 coins και ειχα γυρω στα 100 οποτε θελω να πω οτι το συστημα για αγορες στα exotics δεν ειναι τοσο punishing). Επισης πιθανον να μπορεις να αλλαξεις την δυσκολια στις αποστολες (αν πατησεις πανω στη δυσκολια οταν εχεις επιλεξει την αποστολη σου δινει επιλογες ) lol δεν το ειχα προσεξει καν αν και δεν εχω καταλαβει ακομα πως λειτουργει πληρως. Επισης τα raids ρε γαμωτο ειναι πολυ σημαντικα story missions και κανουν περεταιρω exploit το gameplay και το level design. ΕΠιπλεον διαβασα οτι κρατουν μεχρι και 10 ωρες το καθε ενα (μπορεις να τα παιξεις σπαστα με τους φιλους σου με περιθωριο μια βδομαδα ή κατι τετοιο) και το real ending ερχεται με το νεο raid kings fall του Taken King. Δυστυχως δεν εχω δει ακομα κανενα απο αυτα ενεκα ελλειψης clan (μπορει στο μελλον αν καταφερουμε να οργανοσουμε κατι). Btw ξεκινησα και λιγο competitive που μου φαινεται απιστευτο overall και με τεραστια ποικιλια (τα levels και τα οπλα δεν παιζουν ρολο ως προς τα damage στατιστικα οποτε δινει ενα ειδος ισοτητας, αν και τα perks συνεχιζουν να υπαρχουν νομιζω, οποτε ενα καλο οπλο μπορει να προσφερει διαφορα). Τελος ξεκινησα καποια heroic strikes, το heroic ειναι οπως αυτο του halo ως προς την αυξηση της δυσκολιας (αλλαζει θελω να πω η συμπεριφορα του AI, οχι μονο τα HP) + στις πιο μεγαλες δυσκολιες μπαινουν και Skulls (προσθετη δυσκολια και αντιπροσωπευουν μια επιπλεον ιδιοτητα που αποκτουν οι εχθροι). Το συγκεκριμενο review το θεωρω απιστευτα to the point και με παρα πολυ καλο houmor (Ι could tell you, I could tell you, but I wont χαχαχαχα). Γενικα εγω τον παω παροτι εχει και στιγμες που δεν ειναι τοσο καλες, αλλα overall οι παρουσιασεις του μου αρεσουν και ειναι αρκετα αναλυτικες και με σωστη κριτικη. My thoughts exactly, ειδικα αυτο που αναφερεις περι Mass Effect (btw ρε παιδια να ανοιξουμε και εκει ενα thread, θελω να συζητησω λιγο το τελος που μου φανηκε απο τα καλυτερα ever, αν το δεις κατω απο ενα συγκεκριμενο πρισμα ), το μονο που δεν ξερω ειναι αν ηταν ετσι απο την αρχη (ειχα δει reviewers να κραζουν και να λενε ποιοι ειναι οι exo, τι ειναι ο traveler κλπ τωρα ή δεν ειχαν ασχοληθει με το site της bungie ή δεν υπηρχαν αυτα τα πραγματα ουτε στα grimoires στην αρχη). Μακαρι να τα εισαγουν μεσα στο μελλον, τι να πω και εγω τα βρισκω παρα πολυ καλα και με πολυ καλη γραφη. Επισης να παρακολουθεις πχ τι λενε οι npcs στο ασχετο καθως περνα απο κοντα τους καθως δινουν επιπλεον lore (ας πουμε ο gunsmith αναφερει τον λογο που οι Exos εχουν ενα νουμερο διπλα απο το το ονομα τους ). Θελω να μου πεις τις εντυπωσεις σου οταν θα αρχισουν τα quests του Cayde 6 (ο Exo στο hall με τους 3 guardians). Εχει απιστευτο χιουμορ (μπορω με τις ωρες να βαζω quotes του) και απορω πως η bungie δεν ειχε αξιοποιησει εξ αρχης αυτον τον ηθοποιο...
|
|
|
Post by Burai Fighter on Nov 9, 2015 19:11:40 GMT 2
Heh εγω το Mass Effect 3, δεν το εχω αγγίξει καν και να σκεφτείς πως προ έτους και βάλε, είχα τελειώσει για 4η φορά το πρωτο και παλι το δεύτερο back to back για να θυμηθώ τι παίζει και να παω κατευθείαν στο τρίτο, κατι που φυσικά δεν έγινε ποτε λογω overdose. Σε αλλα νεα, μόλις γύρισα απο πλαίσιο οπου και παρέλαβα το Taken King legendary edition, απο οτι είδα δεν έχουν μείνει κομμάτια για PS4 τουλάχιστον. Επιςης κατι που μου έκανε εντύπωση ειναι πως το DLC voucher code λήγει του χρονου το Σεπτεμβρη. Οποτε μάλλον η παρτίδα ειναι one off- κατι σαν το relaunch του FF 14 RR- και λογικά θα συνεχίσουν να βγάζουν παρόμοια πακετάκια. Σκεφτόμουν, απλως κάποιος ανυποψίαστος να αγοράζει ενα κομμάτι ξεχασμένο απο public πχ στα 15€ σε κανα χρόνο, μονο και μονο για να συνειδητοποιήσει πως δεν ισχύουν οι κωδικοί για τα expansions... Τωρα θα περιμένω παλι να κατέβουν καμμιά 20αρια gb φαντάζομαι.
|
|