|
Post by NickTG on May 16, 2015 3:47:41 GMT 2
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 30, 2015 12:23:20 GMT 2
Απλώς να γράψω, για όλους όσοι δεν το έχουν αντιληφθεί, πως το SMT III aka Nocturne aka Lucifer's Call στας Ευρώπας, έχει ανέβει στο ευρωπαϊκό PSN για 7.99€.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Jun 2, 2015 0:16:20 GMT 2
|
|
|
Post by moogle on Jun 2, 2015 11:46:59 GMT 2
Αναρωτιέμαι πότε θα σπάσει το exclusivity του Rise of the Tomb Raider. Δε νομίζω να αποτελέσει όντως αποκλειστικό τίτλο για το One. Το πρώτο Tomb Raider το έπαιξα δύο φορές (και τις δύο στον υπολογιστή) και το απόλαυσα πάρα πολύ.
Τώρα γιατ ο Batman... πώς σας φαίνεται; Εμένα δε με συγκινεί ιδιαίτερα η πορεία που ακολουθεί η σειρά. Σαν παιχνίδι φαίνεται να καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για να είναι καλύτερο των δύο προηγούμενων, αλλά νομίζω ότι αυτό έρχεται σε αντιπαράθεση με την όλη αισθητική που είχε ο πρώτος τίτλος της σειράς, την οποία κι έχασε ελαφρώς με το City (το οποίο όμως κατάφερε να διατηρήσει την αίσθηση ότι είσαι μόνος σου σε μία πόλη γεμάτη εχθρούς και πρακτικά δεν είσαι πουθενά ασφαλής). Το Arkham Night μου κάνει περισσότερο για ένα παιχνίδι που αν έβγαζες το "Batman περιτύλιγμα" δε θα άλλαζαν και πάρα πολλά.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Jun 2, 2015 12:36:24 GMT 2
Σίγουρα θα σπάσει, για Square Enix, μιλάμε. Εκτός βέβαια και αν έδωσε αρκετά χρήματα για την παραγωγή, όπως έγινε και με την Capcom και τη SONY για το SF V που είναι co-produced. To Arkham Asylum, προσωπικά μιλώντας μου άρεσε περισσότερο από το Arkham City, ήταν πιο ολοκληρωμένο σαν game, imo. Το Αrkham City, αν και τεράστιος fan, το παράτησα κάπου στα 60-70% γιατί με κούρασε. Θεωρώ πως το Arkham Asylum, ήταν πιο συμπαγής σαν τίτλος, υπήρχε μια ενότητα που δεν την βρήκα στο Arkham City, που ήθελε να είναι κάτι μεταξύ open world και κεντρικού hub που ενώνει διάφορες stages. Το Arkham Knight, θα πατάει πάρα πολύ στο Arkham City και θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, θα υπάρχουν σίγουρα trials για gliding, driving trials για το Batmobile( του οποίου ο σχεδιασμός δε μου αρέσει καθόλου, btw), shooting trials για το Batmobile, γενικά θα κάνει ό,τι κάνει ένας ΑΑΑ τίτλος. Μπορεί να πέσω πολύ έξω, αλλά αν και άρτιος τίτλος δεν νομίζω πως με προσελκύει για day one αγορά. Κατά πάσα πιθανότητα θα ασχοληθώ αργότερα σε καλή τιμή ή ακόμη καλύτερα GOTY edition. Επίσης αυτή η ιστορία με το season pass των 40$, δε μου κάθεται καθόλου καλά- και με τα season passes γενικά, ιδιαίτερα με την τακτική που ακολοθούν οι μεγάλοι και κυρίως η Warner Bros. Πολύ καλό άρθρο πάνω στο θέμα www.forbes.com/sites/erikkain/2015/05/04/is-batman-arkham-knights-season-pass-a-total-ripoff-after-all-you-can-play-as-batgirl/
|
|
|
Post by moogle on Jun 2, 2015 22:58:37 GMT 2
|
|
|
Post by Burai Fighter on Jun 2, 2015 23:12:26 GMT 2
Μωρε μια χαρα κίνηση ειναι. Ωστόσο, εχω μάθει σε αυτές τις γενναιοδωρίες παντα να κρατάω μια πισινή και να διαβάζω τα λεπτά γράμματα πχ
Όπερ μεθερμηνευομενον, αν παίζεις games σαν demos κατ' επαναλήψη μπορεί πολυ απλά να σου αρνηθούν το refund.
|
|
|
Post by moogle on Jun 2, 2015 23:39:52 GMT 2
Κρίμα... πρέπει να κάνουν κάτι για το θέμα των demos πάντως, ή έστω να παρέχουν τη δυνατότητα κάποιου είδους trial με συνδρομή λίγων λιρών/ ευρώ το μήνα (τύπου 3 λίρες ανά μήνα για να έχεις 2 ώρες πρόσβαση σε όποιο παιχνίδι θέλεις). Βέβαια με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν εύκολα τις πόρτες στην πειρατεία...
|
|
|
Post by Burai Fighter on Jun 2, 2015 23:45:58 GMT 2
Ρε γμτ ένα trial της 1 ώρας να έδιναν, τόσο δύσκολο ειναι πια? Ακομη και το PSN δεν εχει? το καταλαβαίνω πως κάποια games μπορούν να διαρκούν- κυρίως indie ή arcade λογικής τίτλοι- λιγότερο από δυο ώρες αλλά έστω ένα μικρό δείγμα των βασικών gameplay μηχανισμών, θα έπρεπε να υπάρχει. Ταπεινή μου άποψη ειναι πως εν τελεί, κατι θα γίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης ανακοινώθηκε και η 980 Ti, την οποία ζαχαρωνω απο το πουθενά, αλλα αν φτιάξω PC θα ειναι σίγουρα απο Σεπτέμβρη και μετα. ( ίσως μεχρι τότε να υπάρξει και καμία καλη προσφορά έστω στα -50€)
|
|
|
Post by moogle on Jun 3, 2015 1:41:06 GMT 2
Για 1080p gaming 970 ή 980 να πάρεις, η 980ti απευθύνεται σε 1440p και 4k (για αυτό κι έχει αυτήν την τιμή). Το 1080p gaming πλέον είναι δεδομένο στους υπολογιστές, για αυτό και ένα τέρας σαν την 970 κοστίζει μόλις 300 λίρες. Η 980ti δε θα χρησιμοποιείται ούτε στο 50% σε 1080p, οπότε κυριολεκτικά πετάς τις 250 παραπάνω λίρες που θα έδινες για μία 970. Εγώ 970 έχω και τρέχω το witcher 3 με τα πάντα στο ultra πέραν του foliage draw distance που το έχω στο high και πιάνω σταθερό 60 frames per second. Φαντάσου μάλιστα ότι η 980ti ή η Titan X υπόσχονται 4k@30fps... για 4k@60fps θέλεις σύστημα γραφικών 2000€ στην καλύτερη, πέραν από μία τηλεόραση που θα σου κοστίσει άλλα τόσα... Γενικά μη θαμπώνεσαι από τα νούμερα, μπορείς να την πατήσεις εύκολα με το PC gaming. Φαντάσου ότι με λίγο ψάξιμο (overclock την 970) μπορείς να πετύχεις τα ίδια αποτελέσματα με την 980. Προσωπικά θεωρώ ότι η εξυπνότερη σύνθεση αυτή τη στιγμή είναι αυτή που έχω εγώ (λολ), μιας και οι i7 δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα ουσιαστικό σε gaming επιδόσεις, ενώ οι 980/980ti/titan μένουν σε πολύ μεγάλο βαθμό αχρησιμοποίητες για το 1080p που τρέχει ο περισσότερος κόσμος. Αυτή τη στιγμή το 4k είναι ότι ήταν το 1080p το 2006, για αυτό και οι αντίστοιχες κάρτες κοστίζουν 700€. Ελπίζω να σε έπεισα .
|
|
|
Post by alexanderhad on Jun 3, 2015 12:41:55 GMT 2
Προσπαθώ να διατηρήσω ψυχραιμία (τουλάχιστον μέχρι να επιβεβαιωθεί) αλλά δεν ξέρω αν γίνεται: φημολογείται ανακοίνωση του Dark Souls 3 από την Sony στην E3. Παραθέτω link (για να βλογάμε και το σπίτι μας) με ελάχιστες, ασαφείς, ανεπιβεβαίωτες λεπτομέρειες greekgamer.gr/anakoinonetai-to-dark-souls-3/
|
|
|
Post by Burai Fighter on Jun 3, 2015 22:56:18 GMT 2
Tα είδα τα νέα, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα... Δεν ξέρω, πιστεύω πως κάπου το παρακάνουν με τα sequels. Mέσα σε 6 χρόνια, έχουν κυκλοφορήσει 4 τίτλοι- 5 αν συνυπολογίσουμε και το Scholar- και φοβάμαι, πέρα από πιθανή πτώση σε ποιότητα, μην επέλθει η κόπωση.
Βέβαια, αν μιλάμε για τίτλο που απλώς θα ανακοινωθεί τώρα και θα κυκλοφορήσει σε 2-3 χρόνια, δλδ 2017-18, τότε κανένα πρόβλημα.
Κοντολογίς, η ανησυχία μου έγκειται στο κατά πόσο θα καταφέρει η ομάδα ανάπτυξης, να προσφέρει κάτι το διαφορετικό στο πλαίσιο του κόσμου πάντα του Dark Souls- εκτός βέβαια κι αν μιλάμε για έναν τίτλο που χρονικά και αισθητικά απέχει από τα δύο προηγούμενα.( κάτι που εύχομαι)
Κάτι που διάβασα, είναι πως πιθανώς το DLC για το Bloodborne, θα είναι το Dark Souls 3. Προσωπικά, μια τέτοια προοπτική με ιντριγκάρει αρκετά. Πολύ περισσότερο από το να έχουμε ένα Dark Souls 3 και παράλληλη ανάπτυξη ενός Bloodborne 2.
Σόρι αν χαλάω το όλο κλίμα ενθουσιασμού, αλλά προτιμώ οι αγαπημένες μου σειρές να παραμένουν προφυλαγμένες από επιρροές/ επιταγές του marketing( εντάξει ουτοπικό αυτό που θέλω, το ξέρω), sequelitis etc.
|
|
|
Post by alexanderhad on Jun 4, 2015 1:16:33 GMT 2
Λογικότατες οι ενστάσεις και όντως κι εγώ παρά τη λατρεία μου για το παιχνίδι προσπαθώ να είμαι συγκρατημένος (στην τελική δεν έχει επιβεβαιωθεί καν). Απλά το σημαντικότερο κομμάτι της φήμης (που ξέχασα να το αναφέρω παραπάνω) είναι οτί (ανεπιβεβαίωτα πάντα) επιστρέφει στο τιμόνι ο Miyazaki. Αν ισχύει, τότε νομίζω οτί υπάρχει περιθώριο αισιοδοξίας.
Όσο για το χρόνο ανάπτυξης, χωρίς να γνωρίζω κάτι βέβαια, αμφιβάλλω οτί θα επέλεγε προχειροδουλειά είτε η Sony είτε η From. Η σειρά είναι τεράστιας σημασίας και για τις δυο και, αν δεν είναι τόσο για τις πωλήσεις για την πρώτη, είναι, νομίζω για το πρεστίζ.
Αυτό με το sequelitis πάντως και μένα με ανησυχεί, αλλά θα διακινδυνέψω μια πιθανή κόπωση για την πιθανότητα να παίξω ένα νέο αριστούργημα - εξάλλου όσο μέτριο (συγκριτικά μιλώντας πάντα) κι αν ήταν το Dark Souls 2, η εμπειρία μου μαζί του δε μείωσε καθόλου την εκτίμηση μου για το πρώτο.
Αλλά όλα αυτά είναι ούτως η άλλως υποθετικά - ας δούμε τι θα γίνει στην Ε3...
|
|
|
Post by moogle on Jun 4, 2015 12:34:41 GMT 2
Προσωπικά αμφιβάλλω για το κατά πόσο μπορεί η συγκεκριμένη θεματική να παραμείνει φρέσκια μετά από τόσα διαφορετικά iterations. Ήδη το Bloodborne, που ακολουθεί μία αρκετά διαφορετικά προσέγγιση στο battle system, στην αισθητική και στη δομή του κόσμου, μου βγάζει κάτι το κορεσμένο. Όσο ανοίκειο και αν είναι να προχωράς στα σοκάκια της Yharnam, άλλο τόσο ψιλιασμένος είσαι για το πώς μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα, βάσει της εμπειρίας σου στα DeS/DS/DS2. Το gameplay αυτών των τίτλων είναι τόσο απαιτητικό και η σεναριακή δομή τόσο περίπλοκη, που νομοτελειακά θα κουραστεί μέχρι και ο πιο φανατικός fan.
Προτιμότερο είναι νομίζω να κάνουν και οι ίδιοι ένα διάλειμμα μερικών ετών (όπως έκανε πρακτικά ο Miyazaki για να δημιουργήσει το Bloodborne), μπας και φτιάξουν κάτι που ναι μεν θα πατάει στα ίδια, αλλά θα αλλάξει τελείως τα δεδομένα της σειράς.
|
|
|
Post by alexanderhad on Jun 4, 2015 15:52:58 GMT 2
Η αλήθεια είναι πως δεν το έπαιξα το Bloodborne ακόμα και το γεγονός οτι το Dark Souls 2 το απέδωσα στην αλλαγή σκηνοθέτη οπότε ο Miyazaki, μέχρι στιγμής έχει βγει λάδι. Μπορεί να έχετε δίκιο - αν και το απεύχομαι. Από την άλλη να επισημάνω πως το πέρασμα απο Demons σε Dark δε με κούρασε καθόλου. Βέβαια θα μου πεις, άλλο δεύτερος (και τελειοποιημένος) τίτλος και άλλο τέταρτος (πέμπτος αν υπολογίσεις και το Bloodborne)...
|
|