|
Post by deus on Apr 4, 2015 0:08:14 GMT 2
Ορίστε και το απαραίτητο θέμα για ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς. Πρώτες εντυπώσεις θετικότατες. Όποιος έχει παίξει ένα souls τότε θα νιώσει αμέσως σαν στο σπίτι του. Υπάρχουν όμως πολλές διαφορές. Αρχικά υπάρχουν λιγότερα όπλα και στατιστικά. Τα όπλα, αντί για τις εκατοντάδες που υπήρχαν σε κάθε souls, εδώ είναι πολύ πολύ λιγότερα, λέγεται ότι είναι περίπου 10. Η διαφορά όμως είναι ότι το κάθε όπλο είναι μοναδικό και έχει δύο μορφές, η καθεμία με τα δικά της χαρακτηριστικά και attack animations. Το saw cleaver για παράδειγμα στην εναλλακτική του λειτουργία έχει area attack.Με δύο λόγια, λιγότερα όπλα αλλά πιο μοναδικά και λειτουργικά.
Επίσης, υπάρχουν κάποια gems τα οποία μπαίνουν στα όπλα και προσδίδουν διάφορες ιδιότητες. Το όλο σύστημα θυμίζει θα έλεγα τα materia από το final fantasy 7.Για την ώρα τα πετράδια που έχω βρει δίνουν απλά μικρά buffs αλλά από ότι ακούω υπάρχουν και πιο περίπλοκες ιδιότητες όπως elemental damage.
Επίσης το παιχνίδι έχει πολύ πιο γρήγορο ρυθμό. Ο χαρακτήρας κινείται πολύ πιο γρήγορα και οι εχθροί είναι πολύ πιο επιθετικοί. Το γρήγορο και επιθετικό στιλ μάχης είναι το κλειδί για την επιβίωση εδώ καθώς έρχονται χτυπήματα από παντού αλλά το button mashing όπως πάντα δεν οδηγεί πουθενά. Οι ασπίδες είναι παρελθόν. Στην θέση τους υπάρχουν πυροβόλα όπλα τα οποία προκαλούν μικρή ζημιά αλλά δίνουν την ευκαιρία για parry αν πυροβολήσουμε τον εχθρό κατά την διάρκεια της επίθεσής του.
Υπάρχει μία σχετική απλοποίηση. Πλέον τα στατιστικά είναι 6, οι πανοπλίες δεν μπορούν να αναβαθμιστούν και τα όπλα αν και αναβαθμίσημα δεν έχουν upgrade paths.Γενικά το παιχνίδι ακολουθεί μία less is more προσέγγιση.
Spells δεν ξέρω αν υπάρχουν. Υπάρχει στατιστικό arcane αλλά δεν ξέρω ακόμα τι κάνει. Γενικά υπάρχουν αρκετοί μηχανισμοί οι οποίοι δεν έχουν εξηγηθεί ακόμα και δεν ξέρω τι κάνουν. Αυτοί είναι beasthood, insight, arcane stat και σίγουρα υπάρχουν και άλλα που μου διαφεύγουν τώρα.
Η ατμόσφαιρα είναι απλά καταπληκτική. Εντελώς γοτθικό σκηνικό και υπάρχουν και επιρροές από μυθολογία κθουλου.Θα έλεγα πως μοιάζει πολύ με next gen castlevania. Οι εχθροί πέρα από απειλητικοί και δύσκολοι είναι και ανατριχιαστικοί και υπάρχουν σημεία που ο παίκτης ξαφνιάζεται και τρομάζει.
Η μάχη είναι ΔΥΣΚΟΛΗ. Οι εχθροί είναι απίστευτα επιθετικοί, προκαλούν μεγάλη ζημιά και μπορούν να σε σκοτώσουν ΠΟΛΥ εύκολα. Ειλικρεινά πέθανα πάρα πολλές, πολύ περισσότερες φορές από όσες πέθανα στις πρώτες ώρες των άλλων souls. Για να επιβιώσει κανείς εδώ πρέπει να ξεμάθει ότι έμαθε και να περάσει περίοδο προσαρμογής.
Όσον αφορά το level design δεν μπορώ να πω πολλά. Υπάρχει ένα μέρος στιλ nexus στο οποίο αγοράζεις αντικείμενα, κάνεις level up και αποθηκεύεις αντικείμενα αλλά δεν ξέρω αν αποτελεί πύλη για άλλους κόσμους όπως στο demons ή αν υπάρχει μόνο ένας τεράστιος κόσμος που αποτελείται από μικρότερες περιοχές όπως στο dark souls.
Ένα από τα καινούρια χαρακτηριστικά του τίτλου είναι τα chalice dungeons τα οποία είναι τυχαία δημιουργημένα περιοχές υψηλής δυσκολίας οι οποίες ανταμοίβουν με σπάνια αντικείμενα. Δεν ξέρω καθόλου πως δουλεύει το σύστημα γιατί δεν μου άνοιξε ακόμα ο συγκεκριμένος μηχανισμός.
Pvp/coop δεν έχω παίξει καθόλου ακόμα,όταν το κάνω θα γράψω περισσότερα.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές με έχει συναρπάσει όσο δεν πάει. Η μάχη είναι απίστευτα διασκεδαστική, οι περιοχές τα σπάνε και το όλο στήσιμο πραγματικά ανανεώνει την souls φόρμουλα. Το μόνο που με χαλάει είναι τα μεγάλα loading times kai frame drops. Είπαν βέβαια ότι θα το διορθώσουν αλλά θα έπρεπε να το προσέξουν πιο πολύ το παιχνίδι.
Αυτά για την ώρα. Το παίζει κανείς από εδώ; Αν ναι γράψτε και εσείς, να ανταλλάξουμε απόψεις και να κανονίσουμε κανα coop. Nooto; Θα το τιμήσεις;
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 4, 2015 21:53:28 GMT 2
Πολύ ωραίο post!! Καλώς ή κακώς, δεν άντεξα και είδα κάποια twitch streams κυρίως prerelease( τότε που τα κατέβαζαν μιας και όσοι το είχαν αγοράσει ήταν από καταστήματα που έσπασαν το release date) Το είχα στα υπόψην να ανοίξω ένα θέμα GAF style με πληροφορίες κτλ αλλά ήδη το δικό σου είναι αρκετά περιεκτικό Στα streaming που είδα, τουλάχιστον μέχρι το Cleric Beasy( το οποίο ήταν λες και ήταν βγαλμένο από ιστορία του H.P. Lovecraft από το Cthulhu Mythos) μιλάμε για πολύ αυξημένη δυσκολία σε σχέση με τη σειρά Souls- έστω διαφορετικού τύπου δυσκολία. Εδώ πλέον, όπως σωστά έγραψες, απαιτούν την απόλυτη εξοικείωση με τους μηχανισμούς evade, roll ενώ υπάρχει και το hit αμέσως μετά το hit του αντιπάλου για να πάρεις μέρος της ενέργειάς σου πίσω. H συγκεκριμένη μάχη πραγματικά με έχει κάνει να απογοητευτώ πριν καν πιάσω το game για κάποιο λόγο. Με βλέπω να κολλάω εκεί για κανά 2ήμερο Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει, όπως είπες, το gun το οποίο από όσο είδα αν το χρησιμοποιήσεις στο κατάλληλο window κάνει stun τον αντίπαλο και κάνεις riposte. Αυτό που με ανησυχεί και είναι και σημείο εκνευρισμού είναι το farrming που απαιτείται- έστω για τα blood fials που σου δίνουν ενέργεια και νομίζω είναι drops από εχθρούς κυρίως- εκτός κι αν γυρίσεις πίσω στο hub. Θεωρώ πως ο μηχανισμός με τις bonfires είναι αρκετά καλή λύση και αφαιρεί έναν πονοκέφαλο. Βέβαια πρέπει να το δω ιδίοις όμμασι, προκειμένου να καταλάβω πώς λειτουργεί. Γιατί πλέον από τη μία δεν έχεις τον πεπερασμένο αριθμό estus flasks αλλά θεωρητικά μπορείς να αποθηκεύεις μεγαλύτερο αριθμό healing items. Να σημειώσω και κάτι που μου έκανε εντύπωση; είναι πιθανό το bloodstain σου να το πάρει εχθρός- τα μάτια του νομίζω έχουν red glow- οπότε αν θες τα blood echoes σου πίσω πρέπει να τον σκοτώσεις- εντάξει ο Μιγιαζάκης παίζει με την ψυχολογία μας τελείως. Εδώ νομίζω παίζεται και το μεγάλο μέρος του meta game. Πλέον, από ό,τι έχω διαβάσει, η ουσία είναι κυρίως τα Chalice Dungeons και όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό το NG+. Να σημειωθεί πως στα Chalice Dungeons αντιμετωπίζεις bosses πχ Cleric Beast με νέα movesets ή και 3-4 ταυτόχρονα ΕΝΩ υπάρχουν και τελείως νέοι εχθροί και bosses που αντιμετωπίζει κανείς ΜΟΝΟ στα Chalice dungeons. Θα πέσει πολύ πόνος φίλτατοι από ότι εχετε αντιληφθεί. To Insight έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνεται ο ήρωας τον κόσμο. Έχει ένα φανταστικό, imo, άρθρο-review το Eurogamer όπου γράφει κάποια πράγματα χωρίς ωστόσο να κάνει κάτι spoil. www.eurogamer.net/articles/2015-03-27-bloodborne-reviewΚαι ναι, όποιος έχει διαβάσει Lovecraft ξέρει πολύ καλά πώς οι ήρωες του- απλοί καθημερινοί άνθρωποι- οδηγούνται στην τρέλα όταν μαθαίνουν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα με τους Old Ones. Απλά για όλους όσοι θέλετε να μπείτε στο κλίμα του Bloodborne- πιστεύω πως θα έχει κανείς πολύ καλύτερη εικόνα τόσο για το lore που χτίζει το Bloodborne όσο και για τις επρροές του Miyazaki- εχω να συστήσω να διαβάσετε Το Call of Cthulhu( από τις κορυφαίες ιστορίες στο Cthulhu Mythos) και εν συνεχεία να δείτε την ακόλουθη ταινία Πρόκειται για ταινία επηρεασμένη από την εποχή του βωβού κινηματογράφου με στοιχεία από τις πρώτες ταινίες τρόμου( κυρίως το Nosferatu και The Cabient of Dr Caligari) Απλά διαβάστε πρώτα την ιστορία του Lovecraft για να δείτε πόσο πολύ έχουν πετύχει την ατμόσφαιρα. Τι να λέμε, γι'αυτό το game αγόρασα άρον άρον PS4 Όσοι ασχολείστε, αν δεν είναι κόπος, feel free να γράφετε ό,τι σκέφτεστε σαν προσωπικό ημερολόγιο. Ευελπιστώ το συγκεκριμένο thread να παίξει το ρόλο που έπαιξε το Demon's Souls thread και εν συνεχεία τα Dark Souls threads!!
|
|
|
Post by nooto on Apr 5, 2015 17:39:41 GMT 2
To πηρα σημερα και εγω μαζι με 3μηνη plus. Θα το βαλω λιγο τωρα να δω τι παιζει και θα ακολουθησουν εντυπωσεις!
|
|
|
Post by moogle on Apr 5, 2015 18:34:27 GMT 2
Δεν μπορώ να περιμένω άλλο, δεν ξέρω τι να κάνω για να πέρασουν οι μέρες .
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 5, 2015 19:41:40 GMT 2
Μεγειες nooto! Παλι τελευταίος βλέπω να το ξεκινάω μετα τις γιορτές περίπου μιας και για Πάσχα θα ειμαι εκτός Αθηνών και ούτως η άλλως το game ειναι καθ´οδον απο το Amazon εδω και 5 ημέρες οποτε... Θα σας βλέπω όλους στο PSN να παίζετε Bloodborne και άντε να αντέξεις μετα
|
|
|
Post by deus on Apr 6, 2015 9:55:13 GMT 2
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια burai! Ευελπιστώ ότι το παρόν θέμα θα έχει την κίνηση που είχαν τα αντίστοιχα demons kai dark souls νήματα.
Το cleric beast δεν είναι τόσο δύσκολο ώστε να κολλήσεις για μέρες. Δεν είναι εύκολο, το ακριβώς αντίθετο- είναι ίσως το δυσκολότερο πρώτο boss σε souls game- αλλά βγαίνει με προσοχή και σωστή χρήση του evade. Ε αν χρησιμοποιήσεις και molotov cocktails και αντικείμενα θα βγει με λίγη προσπάθεια. Αν αναβαθμίσεις και τον εξοπλισμό ακόμα καλύτερα.
Blood fials βρίσκεις πολύ εύκολα, μέχρι τώρα είναι αρκετά συχνό drop.Το πρόβλημα είναι αν χάνεις κατ' εξακολούθηση από συγκεκριμένο boss, μετά από κάποιο σημείο θα σου τελειώσουν και θα αναγκαστείς να κάνεις farming. Δεν παίρνει όμως ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα.
Είναι αλήθεια ότι οι εχθροί μπορούν να σου κλέψουν τα echoes.Θέλει προσοχή για να τα ξαναπάρεις, όμως το καλό είναι ότι boss δεν μπορεί να σου τα κλέψει. Απλά θα είναι κάπου μέσα στο μέρος που βρίσκεται το boss.
Mmm δεν διάβασα τίποτα σχετικά με chalice dungeons και insight αλλά μετά από αυτά που λες ανυπομονώ να τα δω στην πράξη. Πάντως έχω 10 insight αλλά δεν έχω δει κάποια διαφορά.
Τώρα είμαι στο τρίτο boss. Είναι πολύ δύσκολο, έχω χάσει καμιά δεκαριά φορές! Πολύ γρήγορο, προκαλεί μεγάλη ζημιά και προκαλεί poison, τι άλλο να ζητήσει κανείς; Μάλλον θα πάω να εξερευνήσω κάποιες περιοχές που δεν έχω δει για να δυναμώσω λίγο πρώτα.
Άντε νοοτο με γεια και καλή διασκέδαση! Ανυπομονώ να διαβάσω σχόλια όλων εδώ μέσα!
|
|
|
Post by nooto on Apr 6, 2015 11:01:32 GMT 2
Καποιες πρωτες παρατηρησεις απο αυτα που ειδα χθες, εχει γινει πραγματικα καταπληκτικη δουλεια στο να λαμβανει ακομα και ο βετερανος παικτης των προηγουμενων παιχνιδιων την αισθηση του καινουργιου. Μου εκανε παρα πολυ εντυπωση το γεγονος οτι προχωρουσα τοσο αργα, ειχα τελειως αγνοια των μηχανισμων και αισθανομουν τελειως γυμνος σε ενα παιχνιδι που υποτιθεται οτι μοιραζεται στοιχεια με τη σειρα Souls. Ειναι δε αυτο που ακριβως ζηταγα απο ενα καινουργιο παιχνιδι τετοιου ειδους, να με κανει να αισθανθω ακριβως οπως το πρωτο Demon's Souls, την αγνοια και την αδυναμια. Σε αυτο προσφερουν φυσικα και ο σχεδιασμος του κοσμου καθως και η διαφορετικη λογικη που υπαρχει στο animation που δεν εχει την steady μορφη των Souls αλλα ειναι πολυ πιο ελευθερο και πλουσιο.
Σε καποια παραπαπονα που εχουν αναφερθει, τα loading times ειναι οντως πολυ μεγαλα και το frame rate θα ελεγα οτι παιζει γενικα (αναμεσα στο 25 και στο 30). Εχω ακουσει βεβαια οτι ετοιμαζεται patch που θα διορθωνει τα παραπανω. Οπτικα παντως το παιχνιδι ειναι πραγματικα πανεμορφο.
Παιδια θενκς για τα μεγεια, θα κανω συχνα updates!
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 6, 2015 22:18:00 GMT 2
Bloodborne bug makes game easier if left running too longΜε λίγα λόγια, ένας gamer ανακάλυψε πως αν αφήσεις ανοιχτό το PS4 με το Bloodborne να τρέχει πάνω από 12 ώρες συνεχόμενα οι εχθροί αρχίζουν να μειώνουν την επιθετικοτητά τους κατακόρυφα. Ενδεικτικά πηγή Eurogamer Απλώς να πω,, πως διόρθωσα τα ονόματα των εχθρών για να μην κάνω spoil τίποτα.
|
|
|
Post by deus on Apr 13, 2015 19:06:53 GMT 2
Δεν έπαιξα πολύ τον τελευταίο καιρό λόγω υποχρεώσεων. Μπόρεσα όμως να το προχωρήσω λίγο ακόμα. Μόλις νίκησα και το τέταρτο μπος. Όλα τα αφεντικά μέχρι τώρα ήταν αρκετά ζόρικα έχασα αρκετές φορές. Άνοιξε ως ένα βαθμό το παιχνίδι, έχω ξεκλειδώσει αρκετά όπλα τα οποία είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, καθώς έχουν εντελώς διαφορετικες κινήσεις και τρόπο παιξίματος. Προσωπικά χρησιμοποιώ sawblade και τσεκούρι αλλά θέλω να δοκιμάσω και το ludwigs blade. Είμαι 40 level και βάζω πόντους κυρίως σε strength, vitality και endurance. Δεν έχω ανεβάσει καθόλου bloodtinge και arcane ακόμα.Θέλω να ανεβάσω κάποιο αλλά ακόμα δεν ξέρω ποιο, δεν μου έχει δοθεί ακόμα τίποτα που να αξιοποιεί το arcane. Είναι αρκετά εύκολο να ανεβείς λεβελ πάντως, θα έλεγα ότι μέχρι τώρα είναι ευκολότερο να πάρεις λεβελ από τα souls αλλά το παιχνίδι δεν γίνεται με τίποτα εύκολο, είναι πολύ δύσκολο και μπορείς να χάσεις για την πλάκα. Αυτό που με έχει συνεπάρει είναι η ατμόσφαιρά του, πραγματικά δεν υπάρχει. Σε σημεία μπορεί να γίνει και τρομακτικό... Δεν θα πω τίποτα άλλο για να μην αποκαλύψω τίποτα. Απλά παίξτε το και δείτε το.
Επίσης, έχει ανοίξει αρκετά. Ενώ μέχρι τώρα υπήρχε ένας δρόμος και προχωρούσες ευθεία τώρα υπάρχουν πολλές περιοχές για εξερεύνηση και έχω ψιλομπερδευτεί, δεν ξέρω που να πάω. Ένα μέρος πάντως το απέκλεισα γιατί οι εκεί εχθροί με είχαν ένα χτύπημα. Τα chalice dungeons έχουν γίνει διαθέσιμα αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα,θα το κάνω αργότερα.
Έπαιξα και μερικά παιχνίδια coop. Βοηθούσα άλλους, δεν ζήτησα βοήθεια για να βγάλω τα αφεντικά στο παιχνίδι μου. Με το που πέσει το μπος παίρνεις σαν ανταμοιβή πόντους και 1 insight, που είναι το αντίστοιχο του humanity στο παιχνίδι. Αναμενόμενη η διαδικασία, όλα όπως τα ξέρουμε, απλά αν το λεβελ σου είναι μικρότερο από αυτού που σε κάλεσε τότε μειώνεται η μέγιστη ζωή σου. Pvp δεν έπαιξα καθόλου. Το βρίσκω πάντως αρκετά περίεργο το πως γίνεται, για να σε κάνουν invade πρεπει να χτυπήσεις το καμπανάκι που ενεργοποιεί το coop. Όταν συμβαίνει αυτό τότε υπάρχει ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να εμφανιστεί μία npc που αφήνει ανοικτό τον κόσμο σου σε εισβολείς. Νομίζω πως παρα υπάρχουν πολλές προυποθέσεις για να παίξεις pvp, δεν το επεδίωξα βέβαια αλλά νομίζω πως μόνο όποιος το θέλει και το προσπαθήσει θα γνωρίσει αυτήν την μεριά του παιχνιδιού.
Τέλος, αυτό που με ενοχλεί στο παιχνίδι είναι οι μεγάλοι χρόνοι φορτώματος. Κάθε φορά που πεθαίνεις ή μεταφέρεσαι από το hub στο gameworld και το αντίστροφο πρέπει να περιμένεις μισό λεπτό. Έχασα πάρα πολλά souls επειδή δεν πήγαινα στο hub για να τα ξοδέψω γιατί απλά βαριόμουνα να περιμένω. Θα γίνω πιο υπομονετικός, έχω χάσει πάνω από 100000 έως τώρα, αλλά οι της from software έπρεπε να το προσέξουν πιο πολύ αυτό το θέμα.Ετοιμάζουν patch είπαν, άντε να δούμε.
Όπως και να έχει, το παιχνίδι τα σπάει. Είναι απλά εκπληκτικό. Όποιος έχει την κονσόλα απλά πρέπει να το πάρει. Όταν το προχωρήσω και άλλο θα γράψω και άλλα.
|
|
|
Post by nooto on Apr 13, 2015 20:40:15 GMT 2
Deus το παιχνιδι ανοιγει παρα πολυ στη συνεχεια, εχω παιξει αρκετα πλεον και μπορω να πω οτι μιλαμε για καθολικο overworld με μεγαλες ανοιχτες περιοχες και πληρως διασυνδεδεμενες μεταξυ τους. Θα ελεγα οτι υπαρχει η λογικη του πρωτου Dark Souls αλλα ανεβασμενη σε ενα τελειως διαφορετικο επιπεδο, ενα leap forward και πιθανον το level design οπως το ειχε οραματιστει ο Miyazaki αλλα δεν μπορουσε να το υλοποιησει στην προηγουμενη γενια (αναφερομαι στο μεγεθος και την πολυπλοκοτητα του καθε level). Imo θεωρω οτι ειναι το καλυτερo level design που εχω δει σε παιχνιδι ever, θα το διαπιστωσεις και εσυ οταν προχωρησεις σε περιοχες οπως το forbidden woods. Θα μπορουσα να μιλαω ωρες για το level design, ποσο επαναπροσδιοριζει τον ορο (με ανετο τροπο ακομα και για τα δεδομενα του οποιου Souls), το οτι μπορεις να πας πραγματικα οπου βλεπεις, οτι αισθανεσαι οτι κινεισαι οντως μεσα σε πολεις και σε δαση (και οχι σε videogame περιοχες) αλλα πιστευω πρεπει κανεις να το δει για να καταλαβει την πραγματικα σεμιναριακη του υποσταση (παροτι σαν ορο τον εχουμε χρησιμοποιησει πολλες φορες, εδω πραγματικα ισχυει και μακαρι εστω να αγγιξουν αλλοι devs στο μελλον αυτο το βαθος και την ποιοτητα).
Συμφωνω επισης στο θεμα της ατμοσφαιρας η οποια και ειναι εκπληκτικη, απο το art design μεχρι τα sound effects και παντα με απιστευτη προσοχη στη λεπτομερεια. Υπαρχουν πολυ καλλα horror στοιχεια εδω και γενικα θα νιωσετε pure φοβο ανα στιγμες. Να δωσω επισης συν στον αξιοσημειωτο σχεδιασμο των χαρακτηρων και των εχθρων που συμβαλλουν στο χτισιμο της ολης ατμοσφαιρας.
Το battle system ειναι απιστευτο και ειναι ενας τομεας που επισης πιστευω πως δυσκολα κανεις θα μπορεσει να γυρισει πισω σε οτιδηποτε αλλο. Το παιχνιδι οπως εχω ξαναγραψει εχει περιορισει την παραμετροποιηση του σε οτι αφορα τα μενου και τις επιλογες και ειναι πιο action oriented περνωντας εκει την πολυπλοκοτητα του. Τα οπλα ειναι μεν λιγα αλλα καθενα εχει 2 μορφες και τα movesets αντιπροσωπευονται απο ολοκληρες κλασεις οπλων των παλιων souls + συνδιασμους αναμεσα στα multiple forms. To parry και το backstab εχουν ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ με εναν τροπο που δεν μπορεις να τα κανεις spam και τελος τα quick sidesteps μαζι με το πλουσιο animation κανουν τις μαχες κινηματογραφικες (λες και υπαρχει χωρογραφια απο πισω). Εγω με Ludwig's Holy Sword παιζω μαζι με rifle spear.
Τελος να πω οτι υπαρχουν τοσα μυστικα (αισθανομαι οτι εχω χασει παρα πολλα πραγματα, deus θα το δεις και εσυ στην πορεια οπου αρχιζουν και εξελισσοτναι καποια events και δεν πολυ καταλαβαινεις τι επιλογη πρεπει να κανεις) που σου καλλιεργειται αυτο το pure αισθημα που ειχε και το πρωτο DS, το αγνωστο και το βαρος της εκαστοτε επιλογης.
Να σημειωσω κλεινοντας οτο ο Deus εχει δικιο σε οτι αφορα τα loading times αλλα γενικα ειναι μονο μια οθονη που εμφανιζεται μονο οταν επιλεγετε να πατε στο hub οποτε δεν με πολυπειραζει πλεον. Ωστοσο ο χρονος τους ποικιλει απο μεσος μεχρι πολυ μεγαλος και μακαρι να το φτιαξουν στην πορεια. Online εχω παιξει λιγο μεσω co-op οποτε δεν μπορω να πω πολλα πραγματα προς το παρον.
Αυτα μεχρι στιγμης, τι να πω παιδια, ειναι αριστουργημα... to be contimued
|
|
|
Post by moogle on Apr 14, 2015 13:56:39 GMT 2
Το παρέλαβα κι εγώ χτες και δηλώνω ευτυχισμένος . Δεν μπορώ να πω πολλά αυτή τη στιγμή, μιας και μετράω με το ζόρι 3 ώρες. Θα ήθελα όμως να μιλήσω για την ατμόσφαιρα, η οποία κινείται σε τελείως διαφορετικά μονοπάτια από αυτή των προηγούμενων παιχνιδιών. Ίσως μόνο το Tower of Latria να προσεγγίζει λίγο το τι κατάφερε να φτιάξει η From με το Bloodborne. Προφανώς επικρατεί αυτό το κλίμα μυστηρίου που ήταν διάχυτο και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, αλλά εδώ είναι πολύ πιο έντονο γιατί ο κόσμος είναι πιο ζωντανός και υπάρχει περισσότερη αλληλεπίδραση μαζί του. Για παράδειγμα, την πρώτη φορά που βγήκα στους δρόμους της πόλης ήμουν τρομοκρατημένος. Υποτίθεται ότι είμαι ο καλός της υπόθεσης, μιας και όλοι οι άλλοι είναι παραμορφωμένοι άνθρωποι που μου επιτίθενται. Όταν όμως τους σκοτώνω, φωνάζουν "It's all your fault, get away" που υποδηλώνει ότι υπάρχει κάτι βαθύτερο. Προχωρώντας βρήκα μία πόρτα με ένα κόκκινο φαναράκι από έξω και χτυπώντας την ένας άνθρωπος, θεωρητικά μη παραμορφωμένος, μου είπε να απομακρυνθώ κι ότι δεν είναι τρελός για να ανοίξει το σπίτι του εν μέσω του "night of the hunt". Προκύπτει ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις σπιτιών, με την καθεμία να σου περνάει κι ένα διαφορετικό μήνυμα. Ορισμένοι φοβούνται και κρύβονται, άλλοι όμως έχουν πάρτι κι ακούς γέλια και ποτήρια να χτυπάνε. Και φτάνω τώρα σε αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ως τώρα. Φτάνω στο τέρμα του πρώτου δρόμου, όπου βρίσκεις ένα τσούρμο ανθρώπων γύρω από μία φωτιά. Τους σκοτώνω όλους μετά από αρκετές προσπάθειες και με χαρά πλησιάζω τη μεγάλη πόρτα, μόνο και μόνο για να παρατηρήσω ότι κάποιο τέρας από πίσω τη χτυπάει με δύναμη. Δειλά δειλά, με αργά βήματα, πλησιάζω το τέρας από την πίσω μερά της πόρτας και το σκοτώνω. Έντονα ανακουφισμένος, αποφασίζω να εξερευνήσω την περιοχή. Ως τότε, το παιχνίδι μου είχε δώσει την εντύπωση ότι όλοι στον κόσμο του είναι φοβισμένοι, αλλά φτάνω στο σπίτι στη γωνία της οθόνης και συνειδητοποιώ ότι ένα πάρτι βρίσκεται σε εξέλιξη. Πάω από τη δεξιά μεριά του σπιτιού και βρίσκω κάτι περίεργα τέρατα, κάτι σαν υβρίδιο ερπετών και πουλιών. Τρομάζω έντονα με την ξαφνική τους επίθεση (εκεί που σέρνονται ήρεμα ήρεμα, ξαφνικά πετάγονται κράζοντας και σου επιτίθενται). Σκοτώνοντάς τα, μένω στην άκρη του δρόμου, ακούγοντας μία μίξη από φωνές τεράτων στο βάθος, διαφόρων ambient ήχων δρόμου, μία περίεργη, μελαγχολική μελωδία από καμπάνες που δεν μπορώ να προσδιορίσω από που έρχεται και ανθρώπων να διασκεδάζουν στη φαινομενική ασφάλεια που τους προσφέρει η κλειστή πόρτα του σπιτιού τους... Όλα αυτά μου δημιούργησαν την αίσθηση ότι τα σπίτια αποτελούν κάτι σαν το safe haven όσων δεν έχουν τρελαθεί ακόμα, αλλά φτάνοντας σε ένα άλλο σημείο της πόλης (εκεί που ανοίγεις και το πρώτο shortcut αριστερά του bonfire), παρατήρησα ότι μία πόρτα είναι αλληλεπιδράσιμη και μπορείς να την ανοίξεις. Αυτό κι αν ήταν έκπληξη! Αποφασίζω να μπω μέσα και βρίσκομαι αντιμέτωπος με το σκοτάδι. Ανάβω πυρσό και μου την πέφτουν όλοι που βρίσκονται μέσα. Καταφέρνω να βγω σώος, χωρίς να δείχνω έλεος ούτε στο παππούδι στην αναπηρική καρεκλίτσα. Όντας ελαφρώς επηρεασμένος κι από το review του Eurogamer, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το φαινομενικό δεν είναι απαραιτήτως και το πραγματικό. Ίσως στην πορεία προκύψει ότι αυτοί που ο πρωταγωνιστής βλέπει ως τέρατα δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία ψευδαίσθηση κι ότι στην πραγματικότητα αυτός είναι το τέρας, ενώ οι άλλοι είναι απλοί άνθρωποι που προσπαθούν να προστατευθούν από τις πράξεις του. Πρώτη ανάγνωση όλα αυτά, αλλά αν μέσα σε 3 ώρες ενασχόλησης με μία μόνο πολύ πολύ μικρή περιοχή του παιχνιδιού αποκόμισα τόσο πλούσιες εμπειρίες, με μία τόσο έντονη κλιμάκωση συναισθημάτων, δεν μπορώ ούτε καν να φανταστώ τι θα συναντήσω στην πορεία. Έκανα γυναίκα και την ονόμασα Ovelia, δίνοντάς της noble birth. Final Fantasy Tactics Princess all over again . Αρχικά πήγαινα για Delita, αλλά είπα να είμαι λίγο πιο αντισυμβατικός . Αυτά, long post is over .
|
|
|
Post by moogle on Apr 15, 2015 12:03:06 GMT 2
Λαλαλα, κατάφερα να νικήσω το Cleric Beast. Το stagger στα bosses λογικά διαφέρει από το stagger στους απλούς εχθρούς. Παραθέτω και το βίντεο της μάχης .
|
|
|
Post by moogle on Apr 16, 2015 23:22:18 GMT 2
Πωπω, είχα δύο πολύ δυνατά sessions, εξερεύνησα πολλά μέρη, αναβάθμισα λίγο τον εξοπλισμό μου κι έφτασα στον Father something, κοινώς στο "δεύτερο" boss που ήταν (αν καταλαβαίνω καλά) ένας άλλος hunter. Παρόλο που τον έφτασα στη δεύτερη μορφή του με ευκολία, με σκότωσε με ένα combo τριών χτυπημάτων που αν φας το πρώτο, τρως και τα υπόλοιπα... Υποθέτω ότι είμαι λίγο underpowered για να τον πολεμήσω αυτή τη στιγμή, εκτός κι αν καταφέρω να το παίξω τέλεια, πράγμα που βαριέμαι να επιχειρήσω. Μάλλον θα επικετρωθώ στην εξερεύνηση και στο να μάθω λίγο καλύτερα τους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Είναι εκπληκτικό το πόσα μονοπάτια υπάρχουν από τόσο νωρίς. Στο θέμα του level design δεν μπορούσα να περιμένω κάτι λιγότερο από αυτό που παίρνουμε, μιας και η From εχει ήδη αποδείξει τι μπορεί να φτιάξει με το Dark Souls. Για να μη μονολογώ, θα αρκεστώ στο να παραθέσω ένα ακόμα βίντεο στο οποίο δείχνω πόσο εύκολα μπορεί να την πατήσει ο ανίδεος εξυπνάκιας που δε λαμβάνει υπόψιν του τον αντίπαλο.
|
|
|
Post by moogle on Apr 19, 2015 23:31:57 GMT 2
Συνεχίζω το μονόλογο (deus και nooto τι πάθατε καλέ; ) ξεκινώντας με το παρακάτω βίντεο: Εν πάση περιπτώσει, προχώρησα κι άλλο αυτές τις μέρες. Σκότωσα τον Father Gascoigne και διέσχισα το Cathedral Ward φτάνοντας εν τέλει στο Old Yharman. Δεν ξέρω αν θα εξερευνήσω την παλαιά πόλη μιας και δε γνωρίζω κατά πόσο πηγαίνει από εκεί, αλλά εικάζω ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος μιας και η εναλλακτική πορεία από το Cathedral Ward ανοίγει με το αντικείμενο που κοστίζει 10000. Βέβαια την άνοιξα την πύλη και πολέμησα κάτι τέρατα με flamethrowers και περίεργα τούβλα με καρφιά που με ισοπέδωναν πριν καν προλάβω να αντιδράσω, οπότε φαντάζομαι ότι όντως προχωράει από την παλιά πόλη. Τέλος πάντων, το παιχνίδι με έχει καθηλώσει. Εκεί που χτίζω την αυτοπεποίθησή μου και αισθάνομαι σίγουρος για τις κινήσεις μου, ξεκλειδώνεται ένα μονοπάτι που με οδηγεί σε ένα πολύ ατμοσφαιρικό αλλά και τρομαχτικό χώρο και οποιοδήποτε ψήγμα σιγουριάς εξανεμίζεται. Τo build μου είναι skill based. Ανεβάζω κατά κύριο λόγο Endurance και Vitality, μιας και το skill είναι ήδη αρκετά υψηλό. Επίσης ανέβασα κι έναν πόντο στο arcane μιας και είδα ότι αυξάνεται το discovery. Παίζω, όπως φαντάζεστε, με το μπαστουνάκι μιας και είναι το μοναδικό όπλο με καλό skill scaling. Σχετικά με τα όπλα, δεν έχω διακρίνει ιδιαίτερες διαφορές μεταξύ των τριών που είναι διαθέσιμα στην αρχή του παιχνιδιού. Πάντως έχω αγοράσει όλα τα trick weapons και τα firearms και προσπαθώ να καταλάβω τις διαφορές στο play style. Από ότι καταλαβαίνω, δεν υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός στην ποιότητα των όπλων, με το καθένα να είναι ισάξιο του άλλου αρκεί να μάθεις να το παίζεις.
|
|
|
Post by deus on Apr 21, 2015 0:18:32 GMT 2
Χάθηκα το ξέρω, αλλά αυτόν τον καιρό δεν έπαιξα ιδιαίτερα και για αυτό καθυστέρησα να γράψω.
Moogle στο σημείο που είσαι ανοίγει πολύ το παιχνίδι, θα διαπιστώσεις ότι σύντομα θα έχεις πολλές επιλογές ως προς την πορεία που θα μπορείς να ακολουθήσεις. Γενικά θα έλεγα ότι η αίσθηση που είχα όταν έπαιζα το dark souls υπάρχει και εδώ με διαφορά την εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα την οποία προτιμώ.
Με έχει καθηλώσει και εμένα το παιχνίδι πάντως. Έχω νικήσει 5 bosses και όλα μου άρεσαν πάρα πολύ, το καθένα ήταν μοναδικό με τις δικές του κινήσεις και patterns και πάρα πολύ εντυπωσιακό.
Ανεβάζω strangth, endurance και vitality κυρίως αλλά έχω βάλει και 2 πόντους στο bloodtinge. Γενικά σκοπεύω να αναπτύξω ένα εκ των arcane/bloodtinge αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα, θα καταλήξω όταν μου δοθεί εξοπλισμός που αξιοποιεί το arcane, καλά καλά δεν ξέρω ακόμα σε τι χρησιμεύει.
Η μάχη πάντως με έχει κερδίσει όσο δεν πάει. Μου αρέσει το ότι άλλαξαν φιλοσοφία στον καινούριο τους τίτλο ενώ παράλληλα κράτησαν κάποια στοιχεία που όλοι αγαπήσαμε sta souls. Γενικά το απολαμβάνω τόσο πολύ που πιστεύω πως θα γίνει ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια γενικά.
Αυτά για την ώρα γιατί είναι και αργά. Σκοπεύω να ανεβάσω φωτογραφίες για να δείξω και το build μου όταν βρω ευκαιρία. Πάντως παιδιά ακούω ότι τα πιο δύσκολα chalice dungeons απλά δεν παλεύονται με τίποτα και είναι ότι πιο δύσκολο έχει να επιδείξει η σειρά. Ανυπομονώ να τα δοκιμάσω...
|
|