|
Post by nooto on May 2, 2015 13:38:11 GMT 2
Χαχαχαχα εγώ το έχω πει, το PVP αυτού του παιχνιδιού δεν υπάρχει. Επί της ουσίας είδαν το potential στο light weight pvp των Souls και το ανεπτυξαν πάρα πολύ για το Bloodborne. Τα side steps είναι imo απίστευτη προσθήκη. Γενικά οι μάχες έχουν χορογραφία σε αυτό το παιχνίδι και είναι πάρα πολύ εντυπωσιακές.
Ακόμα δεν το έχω τελειώσει και κάθομαι και ασχολούμαι με chalice. Deus ναι τα arcane gems εξαφανίζουν το physical scaling και προσθετουν στο elemental και magic damage. To vs kin νομίζω ειναι η ζημεια που εκανεις απεναντι σε συγκεκριμενα ειδη εχθρων.
Σε οτι αφορα τα woods και forest ειδες που στο ελεγα? Δεν ειναι απιστευτες περιοχες? Και που να μπεις στο τελευταιο κομματι του παιχνιδιου...
|
|
|
Post by moogle on May 7, 2015 23:56:56 GMT 2
Και η νύχτα έπεσε στη Yharnam...
Δέος.
|
|
|
Post by nooto on May 8, 2015 11:54:10 GMT 2
Amelia is dead I suppose Εχω τελειωσει το παιχνιδι εδω και καποιες μερες, το build μου ειναι streagth και skill based με επιπλεον υβριδικα στοιχεια στο arcane. Το οπλο που πηγα στο +10 ειναι το Rifle Spear και με 2η επιλογη στο +9 το ludwig's holy sword. Εχω μετανιωσει λιγο σε οτι αφορα το bloodtinge αλλα και την μικρη αναπτυξη στο arcane καθως στην πορεια αποκτας καποια οπλα που μου αρεσουν παρα πολυ και πατανε πανω σε αυτα τα stats, θα δουμε τωρα στο NG+. To τελος μου αρεσε παρα πολυ αν και επειδη τα εκανα λιγο σαλατα στα events δεν πρεπει να ειδα το perfect ending (υπαρχουν 3 endings συνολικα). Σε οτι αφορα τα chalice dungeons, τα αισθηματα ειναι λιγο αναμεικτα. Καταρχην θεωρω οτι δεν ειναι ολα για το πρωτο playthrough (τουλαχιστον σε solo) γιατι απο ενα σημειο και μετα η δυσκολια ειναι extreme και επιπλεον ειναι fixed και δεν αλλαζει απο κυκλο NG+ and beyond. Οποτε ειναι κατι το οποιο ολοκληρωνεται σε βαθος χρονου. Τωρα παιζει αρκετο grinding και ανακυκλωση περιοχων (τυπου persona αλλα τηρουμενων των αναλογιων) και παραλληλα αν καποιος τα αφησει για το τελος, αρκετα απο αυτα ειναι walk in the park καθως ο χαρακτηρας σου ειναι op (ας πουμε για τα 10 πρωτα και αναλογα με το depth). Απο κει και περα υπαρχει επιλεον lore, πολλα νεα bosses και normal enemies, καποιες νεες πανοπλιες +ενα exclusive οπλο (το οποιο επιπλεον ειναι και το μονο που βασιζεται στο beasthood stat που γενικα τωρα εχω αρχισει να καταλαβαινω τη σημασια του) αλλα ναι, θα ελεγα οτι ειναι περιοχες για co-op περισσοτερο και για fans του dungeon crawling. Προσωπικα θα τα παω μεχρι το τελος για το completion (και για καποια αντικειμενα) αλλα σε αυτη τη φαση θα ελεγα οτι και να μην ασχοληθει καποιος δεν χανει κατι ιδιαιετρο. Τωρα στο NG+ πειραματιζομαι με το beasthood, με νεα οπλα, αναλυω την γεωμετρια του τιτλου (που ειναι εκπληκτικη, θα κανω σιγουρα καποια videos) και τελςο εχει ερθει η ωρα του lore οπου και προσπαθω να το ξεψαχνισω. Πλεον εχω καλυτερη εικονα και για τα events οποτε θελω να δω τι αλλα πραγματα εχουν να προσφερουν (+covenants που δεν ασχοληθηκα καθολου και δεν εχω καταλαβει απολυτα την λειτουργια τους). Συνεχιζουμε! Παντως σιγουρα θα φτιαξω και νεο χαρακτηρα, skill+bloodtinge based.
|
|
|
Post by paixtis on May 8, 2015 13:30:59 GMT 2
Το bloodtinge δεν είναι μόνο για τα guns?Αν ναι δεν έχει νόημα να το ανεβάσεις...
|
|
|
Post by nooto on May 8, 2015 18:18:15 GMT 2
Όχι δεν είναι μόνο για τα πιστόλια, υπάρχουν όπλα (πχ chikage) που έχουν S scaling στο bloodtinge.
|
|
|
Post by moogle on May 8, 2015 20:36:33 GMT 2
Yep, Amelia is dead . Επιτέλους κατάφερα να προχωρήσω στην επόμενη περιοχή, δηλαδή στα δάση. Δεν μπόρεσα όμως να αντισταθώ κι άρχισα να εξερευνώ ΞΑΝΑ την Yharnam. Βασικά άρχισα να χτυπάω όλες τις πόρτες από την αρχή, για να δω τι άλλαξε στη συμπεριφορά των ανθρώπων... κι από ότι φαίνεται, άλλαξαν πολλά . Πήρα και το key item που σου δίνουν οι άνθρωποι μέσα στα σπίτια με το που γίνει η αλλαγή στη νύχτα και παρατήρησα ένα bug: όλα τα σπίτια σου βγάζουν το ίδιο μήνυμα, ανεξαρτήτως του πόσες φορές χτυπήσεις την πόρτα. Πηγαίνοντας πίσω στο hunter's dream κι επιστρέφοντας στη Yharnam λύνεται αυτό το "πρόβλημα," οπότε δεν έγινε και κάτι. Αναβάθμισα αρκετά και το Ludwig's sword και το χρησιμοποιώ ως main trick weapon. Για να είμαι ειλικρινής, ακόμα να καταλάβω ποια είναι η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των διαφόρων firearms πάντως. Γενικά το battle system του παιχνιδιού, αν και πολύ γρήγορο κι ωραίο, μου φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται αρκετά κι ότι γενικότερα οι μάχες χάνουν λίγο το ενδιαφέρον τους όσο προχωράει το παιχνίδι. Τα bosses ως τώρα μου φαίνονται αρκετά... επαναλαμβανόμενα, με το ένα να αποτελεί κυριολεκτικά μία ισχυρότερη έκδοση του προηγούμενου. Cleric Beast πχ, Amelia και Blood Starved Beast παίζουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, με τη μόνη ίσως διαφορά ότι το τελευταίο γίνεται stagger πολύ εύκολα, ενώ τα άλλα δύο θέλουν να τα χτυπάς σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή που είναι διαφορετική από το όταν πάνε να σε χτυπήσουν. Δεν ξέρω λοιπόν γιατί, αλλά το όλο σύστημα με τα firearms δε με έχει πείσει ιδιαίτερα. Ίσως φταίει και το ότι είμαι 25 ώρες πρακτικά στα ίδια σημεία και πολεμάω τους ίδιους εχθρούς ξανά και ξανά...
|
|
|
Post by paixtis on May 9, 2015 13:20:03 GMT 2
Ποια είναι τα firearms?Τι εννοείς γίνεται stagger?? Επίσης Nooto μόνο scaling έχει το bloodtinge έτσι?Εννοώ δεν υπάρχει weapon ή κάποιος τρόπος να προσθέσεις bloodtinge dmg στα weapons
|
|
|
Post by moogle on May 9, 2015 13:41:01 GMT 2
Firearms είναι τα πιστόλια και stagger είναι όταν ακινητοποιείς έναν εχθρό πυροβολώντας τον τη στιγμή που πάει να σε χτυπήσει. Όσο βρίσκεται σε stagger condition μπορείς να του κάνεις visceral attack. Τελικά προχώρησα μέσα στο δάσος και το ενδιαφέρον μου για τον τίτλο επανήλθε για τα καλά. Εριξα και κάτι χριστοπαναγίες γιατί έχασα 30k blood echoes και παραλίγο να χάσω άλλες 60k, αλλά τελικά τις επανέκτησα και τις χρησιμοποίησα για 4 levels, μπαχαχα. Νομίζω πάντως ότι είμαι ελαφρώς op μιας και είμαι 47 level κι ακόμα δεν έφτασα σε boss. Σκέφτομαι να βάλω φρένο στο leveling μέχρι τουλάχιστον 2 boss μπροστά. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, μιας και έχω μόλις 14 vitality (για κάποιο λόγο δε με συγκινεί να ανεβάζω τα ΗΡ μου στα souls games), για κάποιους εχθρούς είμαι κυριολεκτικά 1-2 hit kill. Έφτασα στο κανόνι λοιπόν, μπήκα σε μία καλυβούλα στα αριστερά του κανονιού και με άρχισε στις γρήγορες ένας τύπος με ένα τούβλο με καρφιά. Εκεί ήταν που έριξα τις 60k ψυχές μου. Τελικά τις μάζεψε ένας άλλος καραγκιόζης στα δεξιά, τον ξέκανα στα γρήγορα, έτρεξα σαν κοριτσάκι στο lamp και τις χρησιμοποίησα όλες για weapon fortification και leveling... Και κάπου εκεί το έκλεισα, γιατί είδα κάτι περίεργους τυπάδες στην καλύβα πίσω του κανονιού και τρόμαξα. Εν τω μεταξύ, έχω μαζέψει 99 blood vials και quicksilver bullets. Διαπίστωσα επίσης ότι όταν σκοτώνεις εχθρούς με visceral attack, αυξάνεται η πιθανότητα να σου ρίξουν σπάνια αντικείμενα. Μιας και είμαι αρκετά δυνατός πλέον, απέφευγα τα stagger με τα πιστόλια, μιας και τα έβρισκα περιττά, αλλά θα αρχίσω να τα χρησιμοποιώ ξανά αν είναι να παίρνω καλά αντικείμενα. Πήρα και το Beast Roar και ανεβάζω arcane για να δω πώς χρησιμοποιείται. Τέλος, σε γενικές γραμμές τα στατιστικά μου είναι τα εξής: Vitality: 14 Endurance: 24 (νομίζω) Strength: 16 Skill: 18 Bloodtinge: 14 Arcane: 14 και από όπλα, χρησιμοποιώ τα εξής: Ludwig's Sword +6 (με bloodgems που αυξάνουν το dmg και blunt, αν και σκέφτομαι να το γυρίσω σε fire attribute) Threaded Cane +5 Ludwig's πιστόλι +2 Bloodbuster +3 Αν μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των πιστολιών, θα το εκτιμούσα .
|
|
|
Post by nooto on May 9, 2015 13:43:28 GMT 2
Moogle σε οτι αφορα τα bosses ισχυουν τα οσα λες μεχρι εκεινο το σημειο του παιχνιδιου, καθως οντως μονο ο Gascoigne εχει διαφορετικη λογικη. Αν θυμαμαι καλα πρεπει να υπαρχει ακομα ενα boss παρομοιας νοοτροπιας αλλα απο κει και περα θα δεις πολυ μεγαλη ποικιλια (μαλιστα θα ελεγα οτι η ποικιλια προσσεγγιζει την αντιστοιχη του Demon's Souls). Θα το διαπιστωσεις και εσυ πολυ συντομα και επισης θα παρατηρησεις οτι το παιχνιδι, απο την Amelia και μετα, ανοιγει παρα πολυ. Για τα bosses να αναφερω επιπλεον οτι οσα εχεις συναντησει μεχρι στιγμης ειναι beasts (θα καταλαβεις αργοτερα τι ακριβως παιζει) αλλα στην πορεια θα εχεις αναμετρησεις με αλλους τυπους εχθρων... δεν λεω κατι παραπανω.
Σε ότι αφορα τα firearms, υπαρχουν τα pistols, τα rifles, τα throwers, canons κλπ. Τα pistols για παραδειγμα προσφερουν μεγαλυτερο reload speed και περισσοτερο damage per round ενώ τα rifles κανουν λιγοτερο damage και εχουν μεγαλυτερο reload speed αλλα προσφερουν διασπορα στα πυρα. Τα throwers δινουν stagger και διασπορα + συνεχες damage αλλα εχουν το μικροτερο range και speed, τα canons ειναι μοναδικα με την εννοια οτι ειναι strength firearms με καθαρο long range damage αλλα ειναι πολυ αργα και με περιορισμενα defensive χαρακτηριστικα κλπ. Προσωπικα τωρα χρησιμοποιω το ludwig's rifle καθως σου δίνει crowd control μαζι με πιθανο stagger κατα το τελος του evade ενος εχθρου λογω διασπορας. Γενικοτερα θεωρω οτι καθως θα συνεχισεις να ασχολεισαι θα διαπιστωσεις και μονος σου οτι το mechanic ειναι πολυ καλα υλοποιημενο και σου παρεχει both offensive και defensive χαρακτηριστικα που η αναλογια τους εχει να κανει με το ειδος του οπλου που διαλεγεις. Το δε bullet system θα δεις στην πορεια οτι εχει πολλες εφαρμογες περα απο το gun system.
Τελος να σημειωσω οτι οσο και να φαινεται περιεργο, βρισκεσαι ακομα σε ενα ειδος tutorial καθως πανω κατω τωρα ξεκλειδωνουν ολα τα mechanics του παιχνιδιου (οποτε και μπορεις να πειραματιστεις λιγο με τα συστηματα του τιτλου). Να θυμασαι οτι τωρα που επεσε η νυχτα ξεκιναει το ''κανονικο'' παιχνιδι και η νυχτα θα κρατησει πολυ...
|
|
|
Post by nooto on May 9, 2015 13:53:12 GMT 2
Ποια είναι τα firearms?Τι εννοείς γίνεται stagger?? Επίσης Nooto μόνο scaling έχει το bloodtinge έτσι?Εννοώ δεν υπάρχει weapon ή κάποιος τρόπος να προσθέσεις bloodtinge dmg στα weapons Χωρις να ειμαι σιγουρος, μιας και το bloodtinge μου ειναι πολυ χαμηλα προς το παρον οποτε δυστυχως δεν το πολυχρησιμοποιω, υπαρχουν gems που προσθετουν bloodtinge damage στα weapons μεσω του gem fortification. Το chikage παντως που ανεφερα ειναι πολυ unique οπλο, προκειται για το μόνο katana του παιχνιδιου και με το bloodtinge transforamtion παροτι σου ρουφαει hp, εχει στο moveset του επιθεσεις που μπορουν να κανουν one shot πολυ κοσμο.
|
|
|
Post by moogle on May 9, 2015 14:07:38 GMT 2
Ok Λοιπόν, εμπιστεύομαι τα όσα λες και προχωράω χωρίς να είμαι αρνητικά προδιατεθειμένος . Πάντως για να σχολιάσω λίγο και το "φιλολογικό" κομμάτι του παιχνιδιού, μου άρεσε πολύ που η Amelia, κατά τη διάρκεια όλης της μάχης, είχε το ένα από τα δύο της χέρια στο κρεμαστό της, το οποίο και έπαιρνες μετά τη μάχη. Μάλλον αυτό το κρεμαστό έχει ιδιαίτερη σημασία. Φαινόταν σαν να ήθελε να το προστατέψει από εμένα. Η πεποίθησή μου ότι είμαι ο κακός του παιχνιδιού με κάνει να βλέπω φαντάσματα μου φαίνεται .
|
|
|
Post by moogle on May 15, 2015 16:48:30 GMT 2
Εμ βέβαια, η έπαρση θα με φάει... Yharnam Shadows Καμία σχέση με ότι έχω δει ως τώρα σε boss battle στα souls games. 3 εχθροί με διαφορετικά attack patters οι οποίοι κινούνται στο χώρο πλήρως εναρμονισμένα μεταξύ τους, συμπληρώνοντας ο ένας τις κινήσεις του άλλου, αλληλοκαλύπτοντας τα κενά στην άμυνά τους και προφανώς αλλάζοντας τακτική όταν η ενέργειά τους μειώνεται αρκετά. Καλή φάση . Edit: Μετά από πολλές προσπάθειες... Μακράν η καλύτερη μάχη σε souls παιχνίδια (ως τώρα). Πρέπει να αναφέρω πάντως ότι το surround sound βοηθάει πάρα πολύ στο gameplay μιας και γνωρίζεις ακριβώς από ποια μεριά σου έρχεται ο εχθρός. Πολλά από τα evade που κάνω βασίζονται καθαρά και μόνο στο ότι ακούω τον εχθρό από τα πίσω ηχεία να με πλησιάζει. Εξαιρετικό boss battle...
|
|
|
Post by nooto on May 16, 2015 1:02:33 GMT 2
Nice, παρα πολυ ωραιος moogle, ειδες που στο ελεγα οτι η λογικη στα bosses αλλαζει? Μεχρι τωρα λογικα πρεπει να εχεις δει Witch of Hemwick και Shadows of Yharnam απο non beast bosses και ακολουθει συνεχεια. Εκει ειμαι και εγω τωρα στο NG+ αλλα φοβαμαι να μπω (στο NG+ τα bosses ειναι λιγο απο αλλο πλανητη...). Και εγω την θεωρω απο τις καλυτερες μαχες ever, 3 εχθροι με διαφορετικες λογικες ως προς το range των επιθεσεων και 3 διαφορετικες φασεις στην μαχη αναλογα με την προοδο (την πρωτη φορα που εφτασα στον τελευταιο και λεω ok παμε για rape, μου αλλαξε τα φωτα με τις υδρες ). Επισης ειναι τελεια δομημενο το τερεν προκειμενου ο παικτης να το εκμεταλευεται καθως κινειται μεσα σε αυτο (τα διαφορα graves και το positioning τους για καλυψη και αναδιαταξη στρατηγικης). Τελος οπως και εσυ σημειωνεις, επειδη δεν μπορεις να βλεπεις τι γινεται και ως προς του 3 εχθρους, μπαινει στο παιχνιδι η αισθηση της ακοης προκειμενου (μεσω των sound effects) να προβλεπεις ή να αντιλαμβανεσαι τι παιζει out of your vision field. Επος μαχη τι να λεμε τωρα! Για μενα (απο τα bosses που εχεις δει μεχρι τωρα) θα ελεγα οτι και του Gascoigne ειναι επισης τελεια σχεδιασμενη ως προς την πορεια της (στην πρωτη φαση χρησιμοποιεις το περιβαλλον για καλυψη και αρχιζεις να βαζεις τη μαχη σε μια σειρα εκμεταλευομενος το τερεν που σου παρεχει μια ασφαλεια και σε κανει να αισθανεσαι οτι εχεις τον ελεγχο, στην δευτερη φαση και μετα το transformation το boss γινεται πιο επιθετικο και εχει τη δυνατοτητα να καταστρεφει το περιβαλλον οποτε σου διαλυει την οποια αισθηση ασφαλειας και ελεγχου της μαχης αναγκαζοντας σε να αναδιαταχθεις με μια καινουργια στρατηγικη). Ειδα και την μαχη με την Amelia, δεν χρησιμοποιησες numbing mist ρε θηριο, εγω δεν την εχω καταφερει ακομα ετσι την μαχη. Επισης nice για το threaded cane, εγω δεν εχω καταφερει ακομα να το ελεγξω properly (και ειναι τοσο cool οπλο ρε γαμωτο). Τωρα εχω φτασει το Bloodtinge στο 20 οποτε εχω αρχισει να παιζω με evelyn στα fire arms. Απο οπλα προσπαθω να μαθω να παιζω με burial blade προς το παρον (που επισης ειναι απο τα πιο cool οπλα).
|
|
|
Post by moogle on May 16, 2015 1:36:08 GMT 2
εχω παίξει σιγουρα ενα 15ωρο με το cane, ουσιαστικα τους μηχανισμούς του παιχνιδιου μεσω αυτου τους έμαθα, οποτε μπορω να πω οτι ξερω να το χρησιμοποιω αρκετα καλα. Παιζω μονίμως μεταξυ αυτου και του ludwig sword, εναλλάσσοντας τα βάσει της αδυναμίας των εχθρών (το δευτερο το εχω ως Fire based weapon) και της γεωμετρίας του χώρου.
Γενικα το παιχνιδι προσφερει μια εκπληκτική ευελιξία στον τροπο που παιζεις. Φαινομενικά ειναι πολυ πιο απλο απο τα souls, αλλα στην ουσία το battle system του και το weapon reinforcement αποτελούν ενα υπέρ σύνολο των προηγούμενων τίτλων, παρέχοντας τον ιδιο αριθμό επιλογών χωρις τους περιορισμούς που εισάγουν οι μόνιμες αναβαθμισεις όπλων,
Ο Gascoigne ηταν οραγματικα πολυ ωραια μάχη, αλλα σε εκεινο το σημειο ακομα προσπαθούσα να καταλάβω τα απολυτως βασικα, οποτε δεν μπόρεσα να την εκτιμήσω ιδιαιτερα... Ελπιζω σε NG+ Να της δωσω την προσοχή που της αξιζει.
Η Amelia να σου πω την αληθεια δε με δυσκόλεψε ιδιαιτερα. Έχοντας μάθει το pattern που ακολουθούν τα beasts (μια σειρα γρήγορων χτυπημάτων, ενα βαρύ χτύπημα και μια πιθανή απότομη κινηση), το μονο που χρειάστηκε να κανω ηταν να εξοικειωθώ με τα animations.
Τωρα εφτασα στην αράχνη, η οποια με έπιασε αδιάβαστο για μια ακομα φορα.
Το παιχνιδι παντως ειναι πραγματικα εκπληκτικό και το battle system του ειναι υπόδειγμα.σε καθε post τα ιδια λεω, αλλα δεν μπορω να κανω και κατι διαφορετικό... Καθε περιοχή και νεο σεμινάριο στο game design...
|
|
|
Post by Straier on May 16, 2015 7:59:10 GMT 2
Εσύ που έχεις παίξει και DS2 Nooto πώς συγκρίνεται η μάχη με το τρίο Στούτζες του Sunken King; Έχω μια απέχθεια για τις μάχες με πολλούς εχθρούς και δεν την είχα βρει ιδιαίτερα πετυχημένη... Στο Bloodborne έχεις βέβαια και το πλεονέκτημα της γρηγορότερης κίνησης στο χώρο.
|
|