|
Post by nooto on May 16, 2015 11:53:28 GMT 2
Κοιτα και εμενα η μαχη με τους Graverobbers στο Sunken King δεν μου αρεσε καθολου και την θεωρω απο τις χειροτερες ever . Στην ουσια εκει παιζεις με 3 black phantoms που ειναι πολυ γρηγορα, εχουν απειρο poise, μπορουν να κανουν heal και κατα κυριο λογο κανεις γυρους το τερεν και πετυχαινεις που και που κανενα χτυπημα. Την καταφερα μια φορα solo αλλα μετα δεν την ξαναδοκιμασα μονος μου, ειναι κατα τη γνωμη μου co-op fight και στην περιπτωση solo γινεται απιστευτα cheap... Οι Shadows of Yharnam ειναι πιο πολυ boss fight, καθε npc ειναι αργος ως προς το πως σε πλησιαζει, εχει μοναδικοτητα ως προς τη λειτουργια του και ταυτοχρονα, οπως και εσυ σημειωσες, στο bloodborne το διαφορετικο battle system σου δινει αλλο χωρο ως προς τη δημιουργια και την αναδιαταξη στρατηγικης οταν το περιβαλλον ειναι εχθρικο με αριθμους. Στην πραξη μιλαμε για αργους εχθρους και πιο γρηγορο παικτη, οποτε το στησιμο διαφερει παρα πολυ... Ηθελα δηλαδη και πριν να το σημειωσω, εδω η λογικη των πολλων αντιπαλων ειναι πολυ καλυτερα υλοποιημενη απο το DSII, τα αναλογα boss fights του οποιου ουτε εμενα μου αρεσαν (γενικα εδω δεν σου πεταει στο ετσι πολλους εχθρους προκειμενου να ανεβασει τεχνητα την δυσκολια). Το ιδιο ισχυει με την Rom που ειναι τωρα ο moogle σε σχεση με τη Freja στο DSII. Σε οτι αφορα τα boss fights, Straier πιστευω οτι θα σου αρεσει παρα πολυ αυτο το παιχνιδι λογω ποικιλιας. Εχει παρα πολλα ειδη μαχων, 2 puzzle fights και πολλες νεες ιδεες με bosses που δεν εχουμε ξαναδει. Επιπλεον ειναι τρομερα εντυπωσιακο το battle system και παραγει χωρογραφιες που πραγματικα ευχαριστιεσαι να βλεπεις. Τελος gascoigne και το final boss ειναι οτι πιο epic εχω δει ever. Moogle το threaded cane εχει και φοβερο moveset ως προς τα animation και βγαζει ακριβως αυτο που λεει και η περιγραφη του, μια γενικοτερη αισθηση αριστοκρατιας. Πολυ ωραια συλληψη.
|
|
|
Post by Straier on May 16, 2015 12:41:14 GMT 2
Δεν αμφιβάλλω αν και φοβάμαι την μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με τα Souls. Και ζηλεύω πολύ που σας βλέπω να μιλάτε. Αλλά αφενός δεν έχω τελειώσει όπως θέλω το DS2, αφετέρου δε θέλω κάτι τόσο εθιστικό και χρονοβόρο αυτήν την περίοδο (δεν έχω και PS4). Ευχαριστώ για τις επεξηγήσεις, μου φάνηκε πιο βατή από την αντίστοιχη στο Sunken King αλλά άλλο να τη βλέπεις άλλο να την κάνεις, ήθελα να ξέρω αν αυτά που καταλάβαινα ισχύουν όντως. Η αλήθεια είναι πως η μάχη μοιάζει πιο πολύ με τους Skeleton Lords που δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι. Μπορεί να γίνει και σωστά η μάχη με πολλούς εχθρούς αλλά πρέπει να γίνει σωστά και να μην είναι ο κανόνας. Βλέπε Ornstein and Smough (εντελώς διαφορετικό moveset ο κάθε εχθρός, 2 φάσεις μάχης κλπ). Ακόμα και οι Four Kings που ήταν για μένα η δυσκολότερη μάχη στο DS1 μακράν ήταν μία μάχη της οποίας το gimmick ήταν να σε αγχώσει να την κάνεις γρήγορα για να μην περικυκλωθείς από εχθρούς. Εκτός λίγων και καλών εξαιρέσεων λοιπόν για μένα single boss fights >>>> multiple bosses = boss + 200 adds fight. Πλάκα πλάκα στο video του Μούγλη σκεφτόμουν γιατί δεν κρύβεται πίσω από τις ταφόπλακες.
|
|
|
Post by nooto on May 16, 2015 16:36:10 GMT 2
Μμμ δεν θα ελεγα οτι μοιαζει με τους Skeleton Lords αν και καταλαβαινω γιατι μπορει να σου φαινεται ετσι. Γενικα συμφωνω με ολα οσα λες και ξανατονιζω οτι εδω το πραγμα ειναι πολυ καλα υλοποιημενο (αν και οντως κατι τετοιο δεν ειναι ο κανονας οταν μιλαμε για multi enemy bosses). Μολις τους νικησα και εγω σε NG+ οποτε ανεβαζω και εγω ενα video (το πρωτο μου). Παιζω με Rifle Spear και Evelyn, στο τελος αλλαζω με Burial Blade. Ηθελα να δειξω λιγο και το Tiny Tonitrus αλλα γενικα οι συγκεκριμενοι αντιπαλοι ειναι πολυ καλοι στο evade και καποιες δοκιμες που εκανα απετυχαν παταγωδως. Εχει και καποια ultra fails μεσα αλλα anyway
|
|
|
Post by moogle on May 17, 2015 10:47:42 GMT 2
Πολύ ωραία όπλα αυτά ρε συ, θέλω πολύ να αποκτήσω μερικά ακόμα για να πειραματιστώ με διαφορετικά play styles. Οχι ότι έχω κουραστεί με Threaded Cane και Ludwig's Sword, αλλά περισσότερη ποικιλία δε θα με χαλούσε. Αλήθεια, γιατί έπαιξες το συγκεκριμένο boss με τόσο αργό σπαθί; Εγώ επίτηδες το γύρισα σε threaded cane, μιας και προσφέρει range και ταχύτητα. Αφήνοντας λίγο τις μάχες στην άκρη, έχω δύο ερωτήσεις: μία για ένα αντικείμενο και μία για έναν NPC. Το amelia's necklace να το χρησιμοποιήσω για να πάρω το blood gem ή να το κρατήσω μπας και μου χρησιμεύσει σε κάποιο event αργότερα στο παιχνίδι; Για να είμαι ειλικρινής, σκοπός μου είναι να το κρατήσω, αλλά μία πλάγια συμβουλή, χωρίς spoilers, δε θα με χαλούσε . Σχετικά με τον NPC, θυμάστε την καλύβα πίσω από το κανόνι, στο δάσος; Υπάρχει μία έξοδος στην πίσω μεριά της καλύβας, όπου πέφτεις από ένα μπαλκονάκι, συναντάς ένα τέρας με ένα τούβλο και καρφιά και μία σκάλα που σε οδηγεί στο πάνω κομμάτι της καλύβας. Εκεί βρίσκεις μία έξοδο σε μία πλατφόρμα, πάνω στην οποία βρίσκεται ένας dodgy τύπος με ματωμένα χέρια και δύο πτώματα γύρω του. Μου ζήτησε να του δώσω κατευθύνσεις για ένα ασφαλές μέρος, αλλά κρίνοντας από την (μάλλον) καθιερωμένη ύπαρξη ενός δολοφόνου NPC σε αυτά τα παιχνίδια, σκέφτομαι να τον σκοτώσω. Τι λέτε εσείς; Τέλος, κι επιστρέφοντας στα bosses, πραγματικά δεν καταλαβαίνω ποια είναι η λογική της επίθεσης με τον πάγο στη μάχη με τον Rom. Είναι σχεδόν αδύνατον να την αποφύγεις και η ζημιά που σου προκαλεί είναι αρκετά μεγάλη... Δοκίμασα να τον παίξω με full arcane defense, τίποτα, full physical defense, πάλι τίποτα...
|
|
|
Post by nooto on May 17, 2015 11:33:28 GMT 2
Το Rifle Spear (το οπλο που εχω για το μεγαλυτερο μερος της μαχης) εχει το μεγαλυτερο range στο παιχνιδι (edit: βλεποντας ξανα το video σου ισως το threaded cane να εχει ακομα μεγαλυτερο range οταν ειναι σε whip mode οπως ειπα δεν το κατεχω καθολου αυτο το οπλο), η στρατηγικη μου ηταν να προκαλεσω μεγαλη ζημεια στον Shadow με το normal sword (αυτον που βγαζεις και εσυ πρωτο) και παραλληλα να ροκανιζω και τα hp των αλλων 2 (κυριως αυτου με το long range attack με τις φωτιες) προκειμενου να μην εχω προβλημα στην τριτη φαση με τις υδρες που θα ημουν σχεδον one shot (γι'αυτο και τον κραταω μεχρι τελος ζωντανο με ενα πολυ μικρο κομματι hp). Δεδομενου του range που εχει το rifle spear και της poke επιθεσης, πιστευω οτι ειναι το καλυτερο δυνατο οπλο για μικρα χτυπηματα και ροκανισμα και στη συνεχεια repositioning. Επισης αν προσεξες οι επιθεσεις προκαλουν οπισθοχωρηση στους npcs οποτε τo χρησιμοποιησα και για να οδηγω τον long range shadow αντιδιαμετρικα απο τον μεγαλο ταφο ωστε να παιζω τους αλλους 2 πισω απο τον ταφο που οι φωτιες δεν φτανουν. Το fail ηταν οτι αυτη η πολυ ωραια επιθεση που εχει στο transformed state (R2 κρατημενο που κανει charge) επιασε μονο μια φορα και στις υπολοιπες το εκαναν evade. To burial blade το εβγαλα στο τελος γιατι ειναι πολυ πιο γρηγορο οπλο (δεν εδειξα το transformation που γινεται scythe δυστυχως) και μπαιναμε στην τριτη φαση, οποτε η μαχη επρεπε να τελειωσει γρηγορα απο κει και περα. Το rifle spear μπορεις να το βρεις στην old yharnam btw (ειναι hidden weapon, αν και μπορεις να to βρεις και στο store αρκετα αργοτερα αν θυμαμαι καλα), το burial blade ειναι end game weapon, το παιρνεις οταν τελειωσεις το παιχνιδι. Απο κει και περα θα παρεις πολυ ωραια και διαφορετικης λογικη οπλα απο εδω και περα, πιστεψε με! Για το Gold Pendant να σου πω την αληθεια στο πρωτο run δεν το χρησιμοποιησα ουτε εγω και τελικα δεν ειδα να παιζει καποιο ρολο, στο NG+ το μετετρεψα σε gem. Θα κοιταξω τι παιζει στο wiki οταν τελειωσω το NG+ μιας και προς το παρον το αποφευγω. Τους Npcs που τους στελνεις? Iosefca's clinic ή Odeon's Chappel? Η σκεψη σου ειναι σωστη και υπαρχουν και αλλα hints που το επιβεβαιωνουν (αναλογα με το τι εχεις επιλεξει να κανεις μεχρι τωρα), απλα να πω οτι αν προσπαθησεις να τον σκοτωσεις τελικα να εισαι προσεκτικος (εγω τον εστειλα σε safe place τελος παντων και δεν τον σκοτωσα αμεσως επειδη ηθελα να δω τι παιζει, γι'αυτο αν δεις πιο πισω λεω οτι τα εκανα σαλατα με τα events ). Για την Rom εχεις πολυ δικιο, ειναι σχεδον αδυνατο να κανεις dodge αυτη την επιθεση. Το θεμα ειναι οτι αν πλησιασεις την αραχνη αρκετα κοντα τοτε αυτη αλλαζει επιθεση και περναει σε κατι που ειναι πολυ πιο ευκολο να κανεις dodge (βεβαια τοτε εχεις προβλημα με τις μικρες αραχνες). Η λογικη ειναι οτι το παιχνιδι προσπαθει να σε αποτρεψει απο το παιξεις safe (απο αποσταση τους μικρους και μετα επιθεση στην Rom) και στο επιτρεπει μονο στην πρωτη φαση (οπου η Rom δεν επιτιθεται). Πρεπει να βρεις την χρυση τομη αναμεσα στο αμυντικο και στο επιθετικο στυλ παιζοντας σε μια μεση αποσταση. Οπως και να εχει προτεινω μια πανοπλια με high arcane defence, ενα οπλο με bolt damage (οπως το tonitrus) ή bolt papers (αν εχεις στη διαθεση σου) και τελος να προσπαθησεις να παιξεις σε mid range την μαχη προκειμενου να γλυτωσεις τo spam της rain επιθεσης. Ειναι hard το ξερω (μου προκαλεσε και εμενα προβληματα) αλλα εν τελει βγαινει. Εdit: Στο 2:16 αν δεις με κλεινουν σε αδιεξοδο, εκει θυμαμαι με επιασε πολυ πανικος και πανω στην στιγμη ειπα παμε για parry, ειναι και οι 2 πανω μου και ο τριτος ετοιμαζεται για επιθεση οποτε ηταν ο μονος τροπος. Πολυ ωραια στιγμη
|
|
|
Post by moogle on May 17, 2015 13:38:30 GMT 2
I see... Old Yharnam it is then . Θεωρητικά θα μπορώ να σκοτώσω και τον πωρωμένο hunter με το μυδράλιο. He deserves it αν και διάβασα ότι αν φοράς μία συγκεκριμένη φορεσία έρχεται με το μέρος σου. Ως τώρα τους έχω στείλει και τους δύο που έχω συναντήσει στο Odeon's Chapel. Το Iosefca's clinic το θεωρώ τελείως άρρωστο για κάποιο λόγο και δεν μπορώ να το εμπιστευτώ εύκολα για τη σωτηρία των NPCs μου, αν και μία πόρνη που διάβασα ότι βρίσκεις κάπου θα τη στείλω εκεί (ξέρω ότι ακούγεται πολύ ρατσιστικό αυτό το σχόλιο, αλλά δεν το λέω με κανένα στερεότυπο στο μυαλό μου ). Στο 2:16 φοβήθηκα λίγο για τη θέση στην οποία βρέθηκες, μιας και με σκότωσαν αρκετές φορές σε εκείνη τη γωνιά, αλλά χειρίστηκες την κατάσταση σαν pro. Όταν έκανες το parry είπα από μέσα μου "respect στον nooto, he knows his shit" . (καλά όχι ακριβώς έτσι, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ ).
|
|
|
Post by nooto on May 17, 2015 15:26:49 GMT 2
Χαχαχα και εγω καπως ετσι το σκεφτηκα, δεν ξερω μου φανηκε too good to be true η Iosefca για να τις στελνω τους NPCs. Anyway θα δεις τι παιζει στην πορεια. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Κατι ασχετο btw αλλα αν προσεξεις το evelyn εχει ενα animation που πριν πυροβολησεις, ο χαρακτηρας σηκωνει το οπλο οριζόντια και όχι κάθετα (πολυ gangsta move ειδικα οταν κανεις parry ).
|
|
|
Post by moogle on May 18, 2015 11:51:10 GMT 2
Τελικά έσφαξα τον τυπά στο μπαλκόνι πάνω από το κανόνι... βασικά η νίκη ήταν πολύ cheap για να είμαι περήφανος για αυτήν, αλλά δε βαριέσαι . Πρακτικά έπεσα από το μπαλκόνι μετά από ένα roll back, βρέθηκα στο κανόνι, σκότωσα τον καραγκιόζη που το χρησιμοποιούσε, ανέβηκα πάλι πάνω στο μπαλκόνι αλλά ο μεταμορφωμένος πλέον σε beast NPC είχε κολλήσει στην είσοδο, οπότε τον σκότωσα με μολότοφ... όλα αυτά για να πάρω ένα beast rune . Σκότωσα και τον Djura, μάζεψα και τα υπόλοιπα αντικείμενα από την Old Yharnam και ξεκλείδωσα τα νέα όπλα στο hunter's dream. Rom πάλι .
|
|
|
Post by nooto on May 21, 2015 1:04:30 GMT 2
Ανεβαζω ακομα μια μαχη, ειναι απο το chalice dungeon Ailing Loran και θα ελεγα ισως η πιο δυσκολη μαχη που εχω συναντησει μεχρι στιγμης... Η αιτια ειναι κατα κυριο λογο τα τρελα hit boxes που εχει το boss (σε καποια σημεια φαινεται και δεν υπολογιζω σωστα). To party αρχιζει στο 3:50 που ειναι η τριτη φαση και γινεται πολυ πιο επιθετικος και απροβλεπτος.
|
|
|
Post by nooto on May 21, 2015 11:33:58 GMT 2
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 21, 2015 11:36:12 GMT 2
|
|
|
Post by nooto on May 21, 2015 11:37:55 GMT 2
Χαχαχαχαχα σχεδον μαζι, και εγω μολις τωρα το ειδα και εχω χαρει παρα πολυ!
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 21, 2015 12:05:00 GMT 2
Χα χα, beaten στο λεπτό Ωραία νέα! Θυμάμαι που είχα διαβάσει τις εντυπώσεις σου και το praise για τα expansions του Dark Souls II, οπότε έχουμε να περιμένουμε κάτι πολύ δυνατό πιστεύω.
|
|
|
Post by moogle on May 22, 2015 21:28:19 GMT 2
Καλά έχω απίστευτα νεύρα με την Rom. Απαράδεκτο boss από κάθε άποψη.
|
|
|
Post by nooto on May 23, 2015 13:09:57 GMT 2
Rom... Το κακο με αυτη τη μαχη ειναι οτι προκειται για μαχη υπομονης... Αν δεις στο βιντεο, μου παιρνει 11 λεπτα ξερω γω και παροτι στο πρωτο μισο ελεγχω πληρως τους κρυσταλους μετα αρχιζω και failαρω. Η αλλη οπτικη (προσωπικα δεν το εχω δοκιμασει) ειναι να πας κατευθειαν για τη Rom και να μην ασχοληθεις καθολου με τις αραχνες, με στοχο ενα γρηγορο kill. Αnyway, υπομονη και θα βγει, δεν υπαρχει αλλο τετοιο boss στο παιχνιδι
|
|