|
Post by Burai Fighter on Apr 21, 2015 1:07:00 GMT 2
Ω ναι... Τώρα φόρτωσα το save και λέω να καθίσω λίγο χαλαρά να μελετήσω την περιγραφή των αντικειμένων και το lore- αυτή η απολαυστική αλλά αρκετά challenging αλληλουχία, Sen's Fortress, Anor Londo, Smough and Ornstein με εξαντλήσαν κάπως και θέλω λίγο να ηρεμήσω. Τώρα μόλις ανέστησα την Anastacia και με background το theme του Firelink Shrine αρχίζω να χαζεύω ένα ένα τα items. Πολύ βολικό το warp btw
|
|
|
Post by Straier on Apr 21, 2015 8:23:55 GMT 2
Δε ξέρω πώς μπορεί να παίζει κανείς χωρίς fast roll. Και 3000ΗΡ να έχεις τελείωνουν γρήγορα όταν τις τρως. Η ασπίδα πάντως είναι πάντα χρήσιμη (Eagle Shield ftw!).
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 21, 2015 20:44:55 GMT 2
Πραγματικά έχεις δίκιο. Αλήθεια, υπάρχει διαφορά στο roll μεταξύ Demon's Souls και Dark Souls? Το Dark Souls έχει το slow( aka ανύπαρκτο), medium roll και fast roll. Το Demon's, αν θυμάμαι καλά, είχε είτε το slow είτε το κανονικό. Σε επικαιροποίηση( sic) της προόδου μου, τοποθέτησα στο altar το Lordvessel( κατά λάθος βασικά ), έβγαλα The Catacombs και σκότωσα και τον Sif. Οι κατακόμβες, για να είμαι ειλικρινής, με ταλαιπώρησαν λίγο. Όσο δεν με ενόχλησε η Blight Town και τα falls εκεί, τόσο μπερδεύτηκα εδώ. Βρήκα πολύ αργά και την 2η bonfire και ίσως έπαιξε και αυτό ρόλο. Επιπρόσθετα, δεν είχα κάποιο τρόπο να σκοτώνω μόνιμα τους skeletons πριν σκοτώσω τους Necromancers. Από ότι είδα, αργότερα, αν έχεις Divine Weapon πέφτουν μόνιμα. Για κακή μου τύχη το Astora's Sword δεν μπορούσα να το κάνω σωστά wield γιατί έχω χαμηλό faith, 9 συγκεκριμένα. Τέλος πάντων, με ελάχιστη υπομονή και επιμονή βγήκαν. Εν τω μεταξύ στότωσα τον Titanite Demon και μετά εντόπισα το coffin όπου μπορείς να κρυφτεις(??) Έτσι θεώρησα δλδ μιας και με κυνηγούσαν δύο σκελετοί, ενώ είχα μείνει με ένα ίχνος ενέργειας. Και μετά από λίγο έπαιξε μια cut scene και βρέθηκα στο Tomb of the Giants. Ωστόσο, φοβήθηκα για το τι θα δω, οπότε σαν γνήσιος ήρωας γύρισα πίσω να δω, τι δεν εχω κάνει. Εν τέλει, θυμήθηκα πως δεν είχα σκοτώσει τον Sif. Μετά από 2-3 προσπάθειες έπεσε σχετικά άνετα και πάλι με Shadow Garb aka quick roll, laito +10, eagle shield +6( πολύ πολύ χρήσιμη εν τέλει την είχα παραμελήσει το τελευταίο διάστημα) Στη συνέχεια είπα να εξερευνήσω ένα σημείο στο Forest που δεν το θυμόμουν, όπου μου την έπεσαν τρεις γάτες σαν την Alvina. Εκεί κάπου είδα στο βάθος τη Hydra και θυμήθηκα πως κάποια στιγμή έχω και αυτή την εκκρεμότητα από boss... Ουφ... Τελικά κίνησα για Anor Londo και μπήκα στο Painted world of Ariamis και μόλις σκότωσα τον δεύτερο Zombie Dragon. Μια ερώτηση, το πλάσμα πίσω από το Zombie Dragon στην άκρη της γέφυρας τι ακριβώς είναι? Τέλος πάντων... Πλέον είμαι 70 level με βάρος κλασικά στην τριάδα dex, end, str( 32, 33, 27)και vitality 16. Αν έχετε κάποια πρόταση για κάποιο άλλο weapon, ευπρόσδεκτη Έχω κουραστεί τις τελευταίες άδες ώρες να παίζω με laito, lightning spear και ολίγη από Fury Sword.( από ότι είδα κάνει scale με humanity και στην παρούσα φάση δεν είμαι για σπατάλες...) Δύο παρατηρήσεις. Η πρώτη όσον αφορά το lore και το story... Μη μου την πεσετε ρε παιδιά, αλλά νιώθω σαν να έχω κάποια κομμάτια του puzzle, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να τα συνδέσω με τίποτα. Διάβασα πάλι χθες όλα τα items που έχω, και ακόμη έχω κάποια αναπάντητα ερωτήματα. πχ δεν έχω καταλάβει απόλυτα τι είναι Undead, Hollow και Humans, δεν έχω καταλάβει γιατί το Anor Londο "is just an illusion" που λέει και το τραγούδι. Τέλος πάντων πού θα πάει θα τη βρώ την άκρη στο μίτο, θέλω να πιστεύω. Η δεύτερη αφορά το online κομμάτι... Έβαλα ένα summon sign μου στο Forest, μήπως και θέλει κανείς βοήθεια και τελικά με κάνανε summon( σκέφτηκα κι εγώ θα πάμε για τον Sif, τέλεια)και μείναμε 30 λεπτά στο Forest να σκοτώνουμε invaders( 3-4) Μόλις κατάλαβα τι έπαιζε δεν ήξερα πως να κάνω quit το game και φοβόμουν για συνέπειες. Eυτυχώς θυμήθηκα το Seperation Crystal, έκανα ένα bow και την έκανα... Εντάξει, πολύ ελεεινή μέθοδος να φαρμάρεις κόσμο και να παίζεις 2 vs 1... Μου το έκαναν και μένα και είναι τραγικό, τουλάχιστον. Δεν μπορείς, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, να προχωρήσεις την Forest Covenant. Απλώς για την ιστορία να αναφέρω πως πριν γίνω summon είχα 27k souls και μετά 32k και σκοτώσαμε και τους npc hunters της Alvina.( που δίνουν 7k souls) Συνέχεια δίνει πάντως το Dark Souls και η From. Έχω απεναντί μου το Bloodborne και σπάζομαι που δεν μπορώ να το ξεκινήσω ακόμη, αλλά από την άλλη δε θέλω να τελειώσει το Dark Souls με τίποτα.
|
|
|
Post by moogle on Apr 21, 2015 23:23:49 GMT 2
Εγώ σε όλο το παιχνίδι έπαιξα με τα εξής όπλα: Random fail sword -> Drakesword -> Spear -> Lightning spear -> Iaito -> Zweihander Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις ένα τούμπανο great sword σε συνδυασμό με havel's ring και τον light εξοπλισμό που έχεις. Κάπως έτσι προχώρησα στην επόμενη περιοχή από την οποία βρίσκεσαι τώρα και ολοκλήρωσα το παιχνίδι. Ωραίος ο Σίφης ε; Φοβερή μάχη και πολύ ωραίος χαρακτήρας overall. Στα του δάσους, σκότωσε όπως και δήποτε την ύδρα και ψάξε τη γύρω περιοχή όσο πιο σύντομα μπορείς, πριν πας στην περιοχή που βρίσκεται πιο ψηλά του Anor Londo. Στα του lore, δε νομίζω ότι κανένας από εμάς κατάλαβε τι ακριβώς συμβαίνει χωρίς YouTube guides. Διάβαζε όσα περισσότερα αντικείμενα μπορείς και προσπάθησε να έχεις μία γενικότερη αντίληψη για το τι συμβαίνει. Μετά πέρασε μία βόλτα από το youtube και δες τα αντίστοιχα lore videos. Μπορείς βέβαια να ρίξεις 2-3 playthroughs αλλά με το backlog που έχεις και με το bloodborne να σε περιμένει με αγωνία δε νομίζω να το κάνεις. Τώρα πάμε σε spoilers... Αν θέλεις άνοιξέ τα, αν θέλεις όχι. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες, γιατί κι εγώ δε γνωρίζω ιδιαίτερα πολλά (δεν είδα όλα τα videos). Περισσότερο hints για το που να εστιάσεις θα σου δώσω. Hint 1: Πρέπει να αναρωτηθείς πώς βρίσκεις humanities. Ουσιαστικά humanities σου ρίχνουν μόνο τα rats και κάτι σκελετοί, ενώ υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να πάρεις 1 humanity σκοτώνοντας οποιονδήποτε εχθρό. Γιατί αραγέ να συμβαίνει αυτό;
Hint 2: Τι να συμβολίζει άραγε η τριάδα hollow/ undead/ human; Εσύ είσαι undead και εν δυνάμει human κι όλοι σου λένε ότι πρέπει να πολεμήσεις για να παραμείνεις udead ή human και να μην ξεπέσεις σε hollow. Ποια είναι η θέση σου στο Lordran λοιπόν; Και σε τι σε εξυπηρετούν τα humanities;
Hint 3: Ο Gwyn είχε δύο παιδιά. Πόσες αναφορές έχεις βρει στα παιδιά του στον κόσμο του παιχνιδιού; Παρατήρησες καλά το χώρο στον οποίο πολέμησες Smough και Ornstein;
Hint 4: Υπάρχει ένα τεράστιο μυστικό στο δωμάτιο της Gwynever. Μπορείς να πειραματιστείς λίγο σε αυτόν το χώρο.
Hint 5: Solaire of Astora. Ποιος στο καλο είναι; Ξαναλέω, δε γράφω ένα άμεσο spoiler, αλλά θέτω κάποια ερωτήματα που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα. Να σε πάρει, ξυπνάς αναμνήσεις .
|
|
|
Post by Straier on Apr 22, 2015 8:36:08 GMT 2
Για να καταλάβεις τι γίνεται στο Anor Londo χρειάζεται ένα αντικείμενο που παίρνεις στις κατακόμβες. Το πλάσμα πίσω από το Zombie Dragon είναι νομίζω το πίσω μέρος του δράκου. Σε τι αναφέρεσαι; Ένας bisexual τρελός. Από όπλα θα έλεγα να δοκιμάσεις και κάποιο Strength weapon. Τα Greatswords είναι ωραία (Claymore/Flamberge από απλά όπλα) και αν θες κάτι πιο μεγάλο, βαρύ και αργό πας σε Zweihander. Μπορείς να δοκιμάσεις και Rapiers που όμως μοιάζουν κάπως με Spears και τέλος Halberds και ιδίως το Great Scythe (dex weapons). Ή αν θες να κάνεις parry φτιάξε ένα Chaos Bandit Knife (αν και δε μπορείς ακόμα) και σκότωσε το τελικό boss σε δύο χτυπήματα.
|
|
|
Post by moogle on Apr 22, 2015 11:27:31 GMT 2
Σε τι μπορεί να αναφέρομαι; Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις μέσα στο δωμάτιο της Gwynever που να έχουν κάποια επίπτωση στο παιχνίδι;
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 22, 2015 14:39:06 GMT 2
Τέλος και το Painted world, σκότωσα και την Priscilla. Σχετικά άνετα βγήκε, πέρα από τις κατακόμβες που είχε τους wheeled skeletons που με αιφνιδίασαν δύο- τρεις φορές. Δυστυχώς η ουρά δεν κόπηκε, αλλά όταν τη σκότωσα και είπε " But why? What seeketh thee?" ένιωσα ενοχές και άρχισα να προβληματίζομαι για το ρόλο που διαδραματίζω στο game. Τελικά chosen one είμαι ή harbringer of chaos... Τουλάχιστον να είχα κόψει την ουρά, μπας και έπαιρνα το dagger να μου περνούσαν λίγο οι ενοχες Κατά τα άλλα, σκότωσα την Hydra στο Darkroot Basin και ξανακατηφορίσα- ευτυχως που υπάρχει το warp- στο swamp και σκότωσα τον Shiva of the East και τον bodyguard του, αφού πρώτα αγόρασα East Wood Grain ring, Flamberge και Uchigatana. Από εξοπλισμό πήγα το Zweihander +6, το Uchigatana +5 όπως και το Flamberge. Με τα katanas ρε γμτ βολεύομαι πάρα πολύ. Εν αντιθέσει τα Zweihander και Great Scythe μου φαινονται αρκετά αργά και θέλει και προσαρμογή του play style μου πιθανώς. Έβαλα το shadow set και είναι αρκετά βελτιωμένα τα πράγματα- κάνω evade και εν συνεχεία χτυπάω με Zweihander( one hand ή two handed) Ανέβασα και το strength στα 29 αν θυμάμαι καλά. Έκανα και λίγο farming για να μπορώ να ξαναμπώ στην Forest Covenant( 35,5k souls, πόνεσε λίγο) Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω, για να είμαι ειλικρινής. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ για το δωμάτιο της Gwynevere είναι να της επιτεθώ και να δω τι θα γίνει Επέστρεψα μετά το post του Παναγιώτη χθες, προκειμένου να ελέγξω τι μπορεί να μου ξέφυγε. Χρησιμοποίησα τα κυάλια μήπως και δω κάτι που έχασα αλλά πέραν του στήθους της( έλα όλοι πάθαμε ένα σοκ όταν το πρωτοείδαμε )δεν παρατήρησα κάτι. Το ring στις Catacombs προφανώς δεν το βρήκα, oπότε δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς τι ισχύει. Θα τσεκάρω τη wikipedia, δεν πειράζει. EDIT: Από Rapier έχω πάει το Ricard's Rapier +7 αλλά δεν μπορώ να πω ότι σαν playstyle μου άρεσε. Ίσως του δώσω μία ακόμη ευκαιρία.
|
|
|
Post by alexanderhad on Apr 22, 2015 15:45:03 GMT 2
Φοβερο το Uchigatana, αν θυμαμαι καλα, το δευτερο playthrough μου το επαιζα κυριως με αυτο. Εγω θα προτεινα. για πρωτο playthrough τουλαχιστον, να μην ασχοληθεις καθολου με το wiki, εκτος και αν ειναι απολυτα απαραιτητο για να συνεχισεις το main storyline. Χανεται, κατα τη γνωμη μου, αρκετη απο τη μαγεια του παιχνιδιου με αυτο.
|
|
|
Post by moogle on Apr 22, 2015 16:03:37 GMT 2
Κώστα εμένα μου πήρε πολύ καιρό να συνηθίσω το Zweihander. Αρχικά το είχα εξοπλισμένο μόνο με τα δύο χέρια επειδή δεν είχα αρκετό strength για να το κρατάω με το ένα. Αργότερα όμως έπαιζα με ασπίδα και Zweihander και κάθε φορά που διέκρινα ένα άνοιγμα στον εχθρό, κατέβαζα ασπίδα, έπιανα zwei με τα δύο χέρια, έριχνα το χτύπημα και ανέβαζα ξανά ασπίδα. Το playstyle μου έγινε εξαιρετικά αργό, αλλά τα 200-300άρια που έφευγαν με κάθε χτύπημα με τρέλαιναν .
|
|
|
Post by Straier on Apr 22, 2015 22:42:38 GMT 2
Uchigatana και Washing Pole από τα αγαπημένα όπλα, το πρώτο ειδικά από το Demon's ακόμα. Το Washing Pole είναι λίγο πολύ το ίδιο (νομίζω ελαφρώς χειρότερο scaling και πιο βαρύ) με το Uchigatana αλλά με σημαντικά καλύτερο range. Τα Ultra Greatswords δε μπορώ να πω πως με ενθουσιάζουν. Το Great Scythe δεν είναι τόσο αργό και έχει πλούσιο moveset (αν και στο PvE δεν είναι το ίδιο σημαντικό). Το Quelaag's Furysword είναι επίσης ωραίο όπλο αν θες κάτι διαφορετικό. Πάντως moogle δεν είμαι σίγουρος αν έχω καταλάβει τι εννοείς, πέρα από το πολύ προφανές, μην βάζεις ιδέες στο Burai.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 23, 2015 0:45:17 GMT 2
Έφτασα αισίως Tomb of the Giants. Βρήκα και το Darkmoon ring στις Catacombs, όπου παραλίγο να χάσω γιατί δεν είχα σκοτώσει έναν τελευταίο Necromancer αλλά ευτυχώς τα κατάφερα. Επίσης πολύ ευχάριστο που ο Necromancer έκανε drop ένα Skull Lantern. Βέβαια, αναρωτιόμουν αρκετή ώρα πώς λειτουργεί το Skull Lantern μέχρι να το βάλω off hand. Μπορεί να ήταν δικό μου λάθος, αλλά θα μπορούσαν να το γράψουν στο description. Καθόμουν και έκανα swing με το R1 ένα κενό κρανίο ( για κάποιο λόγο πλέον μου φαίνεται αστείο ) Ψόφησα λίγες φορές στους Giant Skeletons, με έριξε και ο Patches στο pit γιατί του είπα πως είμαι cleric( Patches δεν ήταν και ένας χαρακτήρας ατο Demon's Souls? θα το googlάρω να δω) Τελικά βρήκα την bonfire, που ήταν δίπλα στον Patches, την έκανα και kindle σε +15 flasks και εν συνεχεία με σκότωσαν ένας Black Knight με ένα Skeleton( αυτόν που περπατάει στα 4) ενώ με χτυπούσαν τοξότες. Σαν κερασάκι στην τούρτα, μόλις είχα μείνει με το 1/20 της ενέργειας μου κάνει invade και ένας τυπάς, με σκοτώνει ενώ έκανα άμυνα στους εχθρούς και μετά κάνει και taunt( σιγά ρε μεγάλε, μας διέλυσες σε fair συνθήκες...) Ε δεν ήθελα πολύ, save and quit και συνεχίζω από αύριο με λίγο πιο καθαρό μυαλό πλέον.
|
|
|
Post by Alucard on Apr 23, 2015 2:51:29 GMT 2
|
|
|
Post by Straier on Apr 23, 2015 7:44:52 GMT 2
Κάτι με το οποίο συμφωνώ πάρα πολύ είναι η απουσία μακροσκελών tutorials. Έχω παρατήσει παιχνίδια πριν τελειώσω το tutorial επειδή ήμουν έτοιμος να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο από τη βαρεμάρα... Μπορεί βέβαια να γίνει βαθμιαία και σωστά χωρίς να σου σπάσει τα νεύρα όπως στο FFXIII (που εκεί όντως χρειαζόταν).
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 23, 2015 20:32:23 GMT 2
Τέλος και το Tomb of the Giants. Έκανε invade ένα Black Phantom NPC, λίγο πριν τον Nito και εκεί που πρόσεχα μην πέσω από το στενό μονοπάτι, έπεσε αυτό... Από ότι είδα wiki για drops μάλλον τα έχασα. Δεν έγινε και τπτ τραγικό βέβαια, καλύτερα αυτός παρά εγώ Ο Nito βγήκε με τη 2η προσπάθεια με λίγη υπομονή, Zweihander και ένα μικτό set Havel's armor, Havel's leggings, Gold hemmed hood, Black Iron gauntlets και Eagle Shield ή κάποια Crest( το ξέχασα). Ήταν αρκετά διαφορετικό να αντιμετωπίζω ένα boss με defend, attack rinse and repeat. Σε επόμενο playthrough, ίσως προσπαθήσω με πιο ελαφρύ εξοπλισμό. Ευτυχώς με τo AoE spell που έχει σκότωνε μέσα- μέσα και τους skeleton που τον συνοδεύουν, οπότε είχα έναν πονοκέφαλο λιγότερο. Είχα ξεμείνει λίγο πριν τον Nito από humanity( είχα μόνο two-humanities)οπότε έκανα λίγο farming στα baby skeletons. Είναι φοβερό πως διαβάζοντας posts από το G-O forum, μου έχουν μείνει κάποια σημεία όπως το συγκεκριμένο farming spot. Τώρα είμαι Ash Lake και σκότωσα την Hydra. Βασικά μόλις έκανα quit στην 3η bonfire που βρήκα πριν τον γιγαντιαιο δράκο.( τρώγομαι να το συνεχίσω αλλά είπα να κάνω διάλειμμα γιατί παραέκανα κατάληψη στην τηλεόραση για σήμερα ) Δυστυχώς κατά την κάθοδο στο Great Hollow, έχασα δυο lizards και 1-2 items που δεν ασχολήθηκα τόσο πολύ για να βρω τρόπο να τα πάρω. Πολύ ωραία περιοχή btw. Η μάχη με τη πρώτη Hydra όπως και με την πρώτη, αλλά σε μικρότερο βαθμό, με εκνεύρισε λίγο κυρίως λόγω του lock-on. Τα κεφάλια, όταν πλέον έχουν μείνει 2-3 είναι λίγο σπαστικό να τα προλάβεις για να τα χτυπήσεις. Σε κάποιο σημείο έβγαλα longbow και εκεί που δε με είχαν χτυπήσει τα τελευταία αρκετά λεπτά, ξαφνικά εκεί που σημάδευα με πέτυχαν.( όταν είχαν μείνει 3-4 κεφάλια κυρίως τα πλάγια στο σημείο που καθόμουν δε με πετύχαιναν ποτέ) Προστίθεται και αυτό στη λίστα με εκνευριστικές στιγμές στα souls. Συνεχίζω με laito +10, μέσα μέσα flamberge +7, Zweihander +7 και ολίγη από Queelag's fury sword. Straier έχεις δίκιο για την Eagle Shield, πολύ καλό stability και αρκετά χαμηλότερα requirements για να την κάνεις wield σε σχέση με τις άλλες greatshields. Την πήγα +10 και την εναλλάσσω με Grass Crest+6 ή Crest Shield+1. Επίσης φοράω το Palladin set που βρήκα στην περιοχή που πολέμησα με τον Nito.
|
|
|
Post by nooto on Apr 24, 2015 3:48:53 GMT 2
Burai, το Undead ειναι καταρα και αναφερεται προφανως στο γεγονος οτι δεν μπορεις να πεθανεις. Απο κει και περα ο αεναος θανατος και η αναβιωση κανουν τον ανθρωπο που εχει την καταρα να τρελαινεται στην πορεια. Αυτο μπορεις να το αντιληφθεις και εσυ ως παικτης γιατι συμβαινει (προφανως εκει ειναι και η ολη μαεστρια της ιδεας), προκειμενου να σπασεις την καταρα ανγκαζεσαι να βρεις τροπο να ξεφυγεις με αποτελεσμα να βιωνεις το ιδιο πραγμα ξανα και ξανα (πεθαινοντας-αναβιωνοντας και επαναλαμβανοντας την ιδια πορεια ξανα απο το προηγουμενο bonfire μεχρι να βαρεθεις και να τα παρατησεις, εσυ ως παικτης και ο χαρακτηρας σου μεσα στο σεναριακο πλαισιο) κατι σαν in game limbo που περναει φυσικα και σε σενα που χειριζεσαι ενα avatar. Αυτο το σταδιο λεγεται hollow (εκει που τρελενεται ο χαρακτηρας σου ή αλλιως το σημειο που εσυ ως παικτης παρατας για παντα το παιχνιδι κανοντας rage quit ). O λογος που εσυ εισαι ο chosen undead ειναι επειδη θα καταφερεις αυτο που αλλοι δεν καταφεραν, να κρατησεις τα λογικα σου και να τελειωσεις το παιχνιδι Στα υπολοιπα αν θες μπορω να περιγραψω τι ειναι τα humanities και γιατι ειναι σημαντικα (πχ γιατι σπανε το hollow form, ή γιατι μπορεις να τα χρησιμοποιεις στα bonfires), προς το παρον θα αναφερω απλα οτι στην εισαγωγη γινεται μια αναφορα σε εναν χαρακτηρα που λεγεται Pigmy αλλα και σε ενα ξεχωριστο Soul, το Dark Soul (μεταξυ αλλων). Σε οτι αφορα την Gwynevere, Straier ο Moogle στο προφανες αναφερεται
|
|