|
Post by Straier on Apr 24, 2015 7:41:09 GMT 2
Το loot του invader λογικά μπορείς να το βρεις εκεί που τον πολέμησες. Δε θα έλεγα πως τρελαίνεται όποιος γίνεται hollow. Μάλλον ζωοποείται αφού με κάθε θάνατο χάνεται ένα μέρος από το πνεύμα/ανθρωπιά του μέχρι που γίνεται ένα άδειο κέλυφος (hollow shell) που το μόνο που του μένει είναι η δίψα για αυτό που έχασε.
|
|
|
Post by moogle on Apr 24, 2015 10:29:23 GMT 2
Περίμενα μεγαλύτερο ενθουσιασμό για την Ash Lake . Εγώ κοκάλωσα όταν έφτασα στη συγκεκριμένη περιοχή. Ήμουν ένα βήμα πριν το τελικό boss και είχα μία φοβερή αίσθηση ευχαρίστησης, μιας και έφτανε στο τέλος του ένα ταξίδι 90 ωρών. Ήμουν πεπεισμένος ότι εξερεύνησα κάθε γωνιά του τίτλου και ότι ήξερα τα περισσότερα από τα μυστικά που είχε να μου δώσει, κυρίως λόγω των συζητήσεων που είχα με τον Οδυσσέα και τα υπόλοιπα παιδιά. Αποφασίζω λοιπόν να κάνω μία βόλτα σε ολόκληρο τον κόσμο του παιχνιδιού και να τσεκάρω κανά guide για το που μπορώ να βρω ένα συγκεκριμένο αντικείμενο (αυτό που χρειαζόμουν για να πάω το Zweihander +15) και ανακαλύπτω ότι ο Siegmeyer of Catarina, αν δεν πεθάνει, καταλήγει σε μία περιοχή που λέγεται Ash Lake, στην οποία έχεις πρόσβαση μέσω ενός Great Hollow... Ενιωσα λες κι έπεσε κεραμίδα στο κεφάλι μου . Σκέψου τώρα να έχεις φτάσει ένα βήμα πριν τον τερματισμό, να έχεις αφιερώσει τόσες ώρες στον τίτλο και να ξεδιπλώνεται μπροστά σου μία ολόκληρη περιοχή τόσο εντυπωσιακή όσο το Ash Lake. Απερίγραπτο συναίσθημα . Τέλος πάντων, γνωρίζεις για τα black phantoms που σου επιτίθενται σε ορισμένες περιοχές αν και μόνο αν είσαι σε human form κι αν δεν έχεις σκοτώσει το boss της περιοχής, έτσι; Το συγκεκριμένο black phantom ηταν even phantom, οπότε τα αντικείμενα που έχασες είναι μοναδικά και για να τα αποκτήσεις θα πρέπει να ξαναπαίξεις το παιχνίδι. Βέβαια δε χάνεις και τίποτα μιας και έχεις ήδη πιο ισχυρά όπλα, αλλά αν πας για 100% completion (οπότε και platinum), είναι κάτι που πρέπει να έχεις στα υπόψιν σου στο επόμενο game cycle.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 24, 2015 13:33:55 GMT 2
Είχα διαβάσει το post σου για την Ash Lake και ήταν τόσο φοβερή η περιγραφή, που ήξερα πως δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στην αναμονή μου όταν την δω τελικά Μην τρελαθούμε πολύ όμορφη περιοχή, ειδικά μετά το κατέβασμα στο Great Hollow. Προσωπικά η αγαπημένη μου περιοχή, μέχρι στιγμής είναι το Anor Londo και το Sen's Fortress. Ναι το γνωρίζω για τα συγκεκριμένα black phantoms- μου την είχαν πέσει αλλά 3-4 νομίζω. Καλά το platinum, για μένα πλέον, είναι μηδαμινής σημασίας, εκτός κι αν το game έχει πραγματικά καλά achievements.( ακόμη και το The Order το παράτησα προς το παρόν, δεν παλεύεται αυτό το πράγμα insepct all objects... bleh) Τα trophies τύπου μάζεψε τα πάντα, πλέον με έχουν κουράσει ασχέτως τίτλου. Το επόμενο game cycle, βέβαια στο συγκεκριμένο game, θα το κάνω γιατί μου αρέσει το game, όχι για τα trophies. Για να σου δώσωω να καταλάβεις, δεν έχω δει καν την trophy list του game στo PS profile μου, περνάω τόσο καλά που δε με νοιάζει. Το ωραίο είναι που περνάω από παλιές περιοχές και βγάζω το άχτι μου σε ορισμένους εχθρούς, που μου είχαν σπάσει τα νεύρα- πχ Sentinels που τώρα τους έχω δυο χτυπήματα με το Zweihender! Βέβαια εξακολουθώ να προτιμώ τα laito, uchigatana, ίσως και γιατί το dexterity μου αισίως είναι στο 33-34 αν δεν κάνω λάθος. To vitality από την άλλη το έχω παρατήσει μετά το 16. Ίσως έιναι αργά πλέον αλλά θα ήθελα να εξερευνήσω λίγο και το path για pyromancy( έχω το Pyromancy Flame +12). Μια ερώτηση: πρέπει να αυξήσω το intelligence? Το άλλο που θα ήθελα να δω, είναι ίσως το faith( default νομίζω στο 9 δεν το πείραξα καθόλου)αλλά το να ανέβω πλέον level φοβάμαι πως θα με κάνει ολίγον τι OP. Εϊμαι ήδη 92 και φοβάμαι μήπως χάσω από challenge... Βέβαια έχω ακόμη δρόμο μέχρι να δω το τέλος. Μόνο τον Nito έχω σκοτώσει, τώρα πάω και κάνω kindle τις προηγούμενες bonfires μιας και είχε αναφέρει ο straier πως καλό είναι να τις έχεις κάνει max kindle για το NG+( στο GO forum) Ίσως τραβήξω για New Londo, αλλά με τρώει να πάω να τσεκάρω και την Gate που άνοιξε στo Anor Londo. Άντε να δούμε, αργή η πρόοδός μου αλλά πραγματικά νιώθω ότι δεν έχω δει ούτε τα μισά και αγχώνομαι- αν βάλω μέσα και κάποια items που δεν πήρα όπως στο Great Hollow απογοητεύομαι περισσότερο.
|
|
|
Post by Straier on Apr 24, 2015 23:15:27 GMT 2
To pyromancy δεν κάνει scaling με κανένα stat, χρησιμοποίησε άφοβα (το ίδιο ισχύει και για τα κανονικά όπλα με φωτιά και κεραυνό αλλά υποθέτω πως το ξέρεις ήδη αυτό). Ήταν από τα πιο OP στοιχεία του παιχνιδιού, ειδικά πριν τα patch. To platinum λέει για να δοκιμάσεις όλα τα αντικείμενα του παιχνιδιού. Το Ash Lake είναι και μένα από τις αγαπημένες μου περιοχές στο Dark Souls. Η ηρεμία (δεν είναι τυχαίο που δεν έχει σχεδόν καθόλου εχθρούς) σε συνδυασμό με τη μουσική δημιουργεί μια επιβλητική ατμόσφαιρα που αναφέρεται στην αρχαιότητα του παιχνιδιού, όταν όλα ήταν γκρίζα, πριν το Disparity. Η μουσική της είναι από της αγαπημένες μου μαζί με του Σίφη και της Πρισίλας.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 26, 2015 21:40:04 GMT 2
Κάτι κάνω λάθος, πολύ λάθος για την ακρίβεια. Να μην τα πολυλογώ, έβγαλα Duke's Archives, που μου άρεσε πάρα πολύ σαν περιοχή- βέβαια θα μου άρεσε ακόμη περισσότερο να είχε και κανά βιβλίο να μπορείς να διαβάσεις από όλο αυτό τον πακτωλό γνώσης τον οποίο είχε αξιοποιήσει και ο Seath. Ωραία και η μάχη με τον Seath, βέβαια την πρώτη φορά έχασα κανά 30k souls περίπου και δεν ήταν πολύ αστείο( μιλάω για την πρώτη φορά που τον αντιμετωπίζεις) Τη μάχη μαζί του, να πω την μαύρη αλήθεια, την έβγαλα με λογική hit- heal- rinse and repeat. Θα είναι ενδιαφέρον σε NG+ να έβλεπα πώς βγαίνει και με fast roll και να κατάφερνα να κόψω και την ουρά- η οποία μου έβγαλε την ψυχή αλλά δεν κόπηκε- έτσι είχα και το πρώτο και μοναδικό death... Τέλος πάντων, έγινα μέλος στην Covenant της Daughter of Chaos και συνειδητοποίησα- το είχα ξεχάσει- πως πρέπει να κάνεις offer humanities. "Ρευστοποιώ" λοιπόν, όσες είχα πάνω μου και όταν έδωσα έναν αριθμό, μου έβγαλε πως αυξήθηκε το rank, αλλά ξέμεινα από humanity items. Ε, τι να κάνω, κατέβηκα πάλι Tomb of the Giants και έκανα farming 56- 1μιση ώρα, braindead κατάσταση τελείως. Επιστρέφω και φοβούμενος τι παίζει με το ποσό που πρέπει να δώσεις, κοίταξα wiki. Ε δίνω άλλες 20 και μου βγάζει rank 2 και μου δίνει και το Chaos Storm. Σκέφτομαι " όλα εύκολα πέφτουν, ας πάω να πω δύο φωνήνεντα στον ceaseless discharge". Βάζω black iron shield λόγω fire defence, με palladin set και uchigatana +10 και... έφαγα τα μούτρα μου πανηγυρικά, αν και έκανα σχετικά καλή ζημιά. Τελικά έβαλα gold hemmed set, zweihander +10 και μπήκα να τον βγάλω με evade και πάλι μου έριχνε στα αυτιά. Από rings, havel ring και firestone έβαλα αρχικά αλλά δεν... Η πλάκα είναι πως ήθελα να πάω New londo ruins, αλλά αυτό το σκοτάδι που αντίκρυσα με το που είχα πρωτομπεί με κάνει να σκέφτομαι πως θα εκνευριστώ, όπως έγινε και στο Tomb of Giants- αν δεν είχα πάρει το lantern κατά τύχη, από έναν necromancer θα το είχα παρατήσει εκεί το game Γενικά αυτές οι περιοχές τύπου Catacombs, Tomb of the Giants, Blighttown που κατεβαίνεις από κάπου ψηλά και δε βλέπεις πού ακριβώς πας με εκνευρίζουν Και το Sen's fortress σκοτεινό ήταν σε σημεία αλλά οκ, μου άρεσε πάρα πολυ σαν φιλοσοφία. Το κλείνω για σήμερα, κουράστηκα.
|
|
|
Post by moogle on Apr 27, 2015 11:32:46 GMT 2
Το Ceaseless Discharge τον έβγαλα με έναν πολύ κουλό τρόπο. Όταν πλησιάζεις το boss, υπάρχει στα δεξιά σου ένα πέρασμα σαν shortcut που οδηγεί στην πανοπλία που βρίσκεις στη γωνία του χώρου. Αν μείνεις σε αυτό το πέρασμα και μπαινοβγαίνεις, προσελκύοντας την προσοχή του discharge, θα σου επιτίθεται με το χέρι του, το οποίο μετά μπορεί να ξυλοφορτώνεις χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Το reach του μάλιστα δε θα σε φτάνει, οπότε απλώς θα βγαίνεις, θα ετοιμάζεται να σε χτυπήσει, θα μπαίνεις μέσα κι όταν το χέρι του ακουμπήσει έδαφος, ρίχνεις 1-3 χτυπήματα (αναλόγως του όπλου, εγώ είχα Dragon's Tooth τότε) και μετά από κανά δεκάλεπτο θα τον έχεις σκοτώσει.
Από εκεί και ύστερα, το New Londo Ruins δεν είναι τόσο δύσκολη περιοχή. Συγκεκριμένα εγώ την έβγαλα πάρα πολύ εύκολα και το boss που συναντάς στο τέλος της το σκότωσα με την πρώτη. Την άφησα κυριολεκτικά για το τέλος, πριν πιάσω το DLC, οπότε ήμουν ελαφρώς overpowered, αλλά από ότι καταλαβαίνω κι εσύ την ίδια ακριβώς πορεία με εμένα ακολουθάς, οπότε δε θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα.
Δε με λες, με τον Catarina τι έχεις κάνει;
Στο Bed of Chaos έχεις πάει;
Σε τι φάση βρίσκεσαι με τον Solaire;
Τέλος, στο covenant του Nito μπήκες πριν τον σκοτώσεις;
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 27, 2015 12:21:12 GMT 2
Βρήκα την κόρη του και μου εχει δώσει δυο αντικείμενα μεχρι στιγμής ο Siegmeyer- αν το γράφω σωστά. Όχι Bed of Chaos, δεν εχω παει, αλλα ξέρω απο τα posts των παιδιών στο GO οτι ειναι εκνευριστικό boss. Τον Solair να σου πω την αμαρτία μου, ουτε που θυμαμαι ποτε τον είδα τελευταία φορά Όχι δεν μπήκα. Βαρέθηκα κάποια στιγμή με τα covenants. Είχα μπει στο Forest,το κανω abandon, μπαινω Chaos servant, παλι abandon, μετα παλι Forest, σκεφτόμουν να μπω στο Covenant της Gwynevere, αλλα δεν και τελικα βλέποντας πως μπορώ να προχωρήσω μονο το covenant της daughter of chaos πήγα εκεί, βέβαια αλλο farming humanities δεν κανω τις εχω δώσει 30κατι, ε αρκετά ειναι. Σε NG+, που εννοείται θα ειναι σε φάση πιο χαλαρή, θα ασχοληθώ με ο,τι έχασα και παλι όσο μπορώ. Ειδικά με τη ForestCovenant έφαγα μεγάλη ήττα, οποτε γινόμουν summon οι αντίπαλοι είχαν παντα blue phantoms και με σκότωναν για πλάκα... EDIT Thanks ρε αρχηγέ! Καθόλου κουλός τρόπος. Βασικά, είχα μπει προ αμέτρητων ωρών- λογικά όταν είχα νικήσει την Queelag- και είχα πάρει το Gold Hemmed set και την έκανα με ελαφρά aka με είχε σκοτώσει. Είχα ξεχάσει πως η πύλη ανοίγει σε εκείνο ακριβώς το σημείο. Με λίγα λόγια, έμπαινα στο στενό αλλά θεωρούσα βέβαιο πως δεν μπορώ να πάω μέχρι τέρμα ακόμη και τώρα- ενώ δηλαδή είχα βάλει το lordvessel. Τέλος πάντων, να μην μακρυγορώ, πήγα τελείως στο βάθος του στενού, όταν με χτυπούσε τα "πλοκάμια" του περνούσαν μέσα από τα βράχια, οπότε συγχρονιζόμουν και έκανα roll, jump attack με Zweihander+10 μέχρι που σε λίγα λεπτά έφυγε για την πλάκα( 480κάτι ζημιά/ hit) Έβάλα κάτω ένα summon sign μήπως θέλει καμμιά ψυχή βοήθεια και σιγά σιγά συνεχίζω να δω τι με περιμένει. Μια συμβουλη σε όσους ελάχιστους έχουν απομείνει που δεν το έχουν παίξει; όταν αισθάνομαι frustrated από κάποιο τμήμα στο game, απλώς αν δεν βγει μετά από κάποιες προσπάθειες το κλείνω και επιστρέφω με πιο καθαρό μυαλό. Μέχρι στιγμής, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ σαν τακτική και το απολαμβάνω περισσότερο από το Demon's Souls που το είχα λιώσει- μιλάμε τότε για 7ωρα sessions και άπειρα νεύρα.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 27, 2015 19:57:59 GMT 2
double post Αποδοτικό μέχρι στιγμής το σημερινό session. Έβγαλα, όπως έγραψα Ceaseless Discharge, ενώ η υπόλοιπη περιοχή μέχρι τον Firesage Demon κύλισε νεράκι. Ο Firesage ήταν σχεδόν ίδια μάχη με τον Stray Demon μόνο που είχε σαν element φωτιά(?) Όπως και να έχει με evade βγήκε άνετα. Κατόπιν μπήκα Centipede Demon, όπου έκανα summon και τον Solaire και κάηκα από τη λάβα. Εκεί θυμήθηκα κάτι που είχε ειπωθεί για το Darkwood grain ring, οπότε φόρεσε το Ninja Gaiden Shadow set, βγήκα τέρμα δεξιά σε ένα σημείο που παρέσυρα τον Centipede και βγήκε από τη λάβα. Έφαγα κάμποσες με τις δαγκάνες του, μέχρι που σκέφτηκα να πάω στα πόδια του και άρχισα χωρίς lock on να κάνω slash με dual wield uchigatana τα πόδια του και με λίγο evade όταν έκανε την stomping attack, βγήκε άνετα. Τώρα βρήκα ένα path μέσα στο δωμάτιο που τον πολέμησα και κατέληξα στον Solaire και δίπλα μια bonfire. Αυτό εννοούσες Παναγιώτη, αν τον βρήκα?? Πρέπει να κάνω κάτι στην παρούσα φάση? Απλώς λεει "Why? Why? After all this searching i still cannot find it..." EDIT: Έφτασα μέχρι την Lost Izalith στον Titanite Demon. Μετά από 5 λεπτά slashing uchigatana κάπως μπερδεύτηκε η camera και έπεσα στο κενό. Το παράτησα προς το παρόν και γύρισα Firelink Shrine όπου βρήκα την Sieglinde και κάπου εκεί έβλεπα και τη συνεντευξη του Τσίπρα στον Xατζηνικολάου στο λαπτοπ, μπερδεύτηκα και πάτησα No στην ερώτησή της ενώ νόμιζα πως έιπα yes( άσχετο, αλλά έχω ένα θέμα με το d-pad σε αυτό το game, ειδικά σε κάποιες μάχες όταν αιφνιδιαζόμουν βρισκόμουν ξαφνικά χωρίς shield και με first item repair powder...) Τελικά η Sieglinde "την έκανε" όταν γύρισα πάλι πίσω στο Firelink και δεν άντεξα τσέκαρα wiki, όπου από ότι φαίνεται και οριστικά έχασα το quest του Onion head... Πήγα και λίγο Anor Londo, άνοιξα το path για τον Gwyndolin και έγινα μέλος στην covenant μπας και κάνω κανά invade. Πριν κάνω join φυσικά πήγα μέχρι τον Oswald για να κάνω quit την chaos covenant. Και φυσικά- την τύχη μου μέσα- με έβγαλε πως έχω sin. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έκανα, μιας και covenant join ενώ ήμουν σε άλλη δεν έκανα. Πάντα( (εκτός από μια φορά που δεν το γνώριζα) πήγαινα σε αυτόν για να κάνω abandon. Dunno, δεν ασχολήθηκα δε θα σκάσω τώρα 45k προτιμώ να αγοράσω κανά spell που μου λείπει. Έγινα μέλος στην Darkmoon και δοκιμάζω να κάνω invade. Mετά από 10 λεπτά προσπαθειών, απέτυχαν όλες. Εντάξει, πλέον τα παρατάω όλα και συνεχίζω να πάρω τις άλλες δυο ψυχές που θέλω για το Lordvessel. Κουράστηκα με τις Covenant, προφανώς δεν υπάρχει και πολύ λαός που παίζει online πλέον- μόνο κανάς invader μέσα μέσα όταν είμαι human που και αυτοί 50-50 σωστοί με τρολ είναι σαν αναλογία. Πάω για New Londo πρώτα να δω τι ψάρια πιάνω.
|
|
|
Post by Straier on Apr 28, 2015 7:58:14 GMT 2
Η πλάκα είναι πως πολύς κόσμος παραπονιέται επειδή το Dark Souls 2 δεν ήταν αρκετά σκοτεινό. Τα New Londo Ruins πάντως δεν είναι τόσο σκοτεινά όσο το Tomb of Giants. Βέβαια έχουν μια ιδιαιτερότητα... Ο Ceaseless Discharge (όνομα κι αυτό) από όσο ξέρω μόνο με 2 τρόπους βγαίνει (εκτός και αν είσαι τρελά overpowered) και ο ένας τρόπος είναι αυτός που είπε ο μούγκλης. Ο δεύτερος τρόπος είναι ακόμα πιο κουλός (ουσιαστικά με το δεύτερο τρόπο είναι puzzle boss σαν το Bed of Chaos). O Centipede Demon δεν έριξε κάποιο δαχτυλίδι (υποθέτω ναι αφού είπες ότι βρήκες την bonfire); Είναι αρκετά σημαντικό αν και όχι υποχρεωτικό τώρα που είσαι στην Chaos covenant (To Darkwood grain ring δε θυμάμαι που κολλούσε). Για τον Solaire έχεις δύο επιλογές, η μία σου επιτρέπει να τον κάνεις summon στο τελικό boss.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 29, 2015 13:32:10 GMT 2
Προσωπικού ημερολογίου συνέχεια. Σκότωσα, χθες, τον Dark Sun Gwyndolin και έβγαλα και New Londo Ruins. Ο Dark Sun Gwyndolin, μου έσπσασε λίγο τα νεύρα μέχρι να καταλάβω τι ακριβώς έπρεπε να κάνω, αλλά τελικά έβαλα Gold Hemmed με uchigatana, έπαιξα με αρκετό evade και τελικά βγήκε άνετα. Σκότωσα και την firekeeper στην πρώτη bonfire του Anor Londo. Την Gwynevere δεν την πειράζω προς το παρόν, αν χάσω κι άλλη bonfire στο Anor Londo θα είναι λίγο ταλαιπωρία. Όσον αφορά το New Londo ruins ήταν από τις πιο ωραίες, σκοτεινές περιοχές που είδα στο game!! Μου άρεσε πως έπρεπε να είσαι cursed για να νικήσεις τα Ghosts. Επίσης παρατήρησα πως με τo jagged ghost blade που σου δίνουν, μπορείς να κάνεις ζημιά κι ας μην είσαι cursed( η άμυνα βέβαια είναι ένα άλλο θέμα ) Ωραίοι εχθροί και οι Darkwraiths, με αρκετό evade+ backstabbing με Uchigatana ή Zweihander πέφτανε άνετα. Εν τέλει βρήκα, πιστεύω όλα τα items, πήγα και το Very Large Ember στον Andre. Ανέβασα τα uchigatana και zweihander σε +14 και τώρα πρέπει να βρω Titanite slabs Πάντως ήταν πολύ όμορφη περιοχή και θεωρώ πως αντικατοπτρίζει πλήρως τη φιλοσοφία στο design των Souls που λατρεύω. Ξεκινάς με τα New Londo Ruins από ψηλά, βλέπεις χαμηλά το νερό- λίμνη, στη συνέχεια ρίχνεις το water level και ανοίγει στην ίδια περιοχή νέο τμήμα για να εξερευνήσεις, ενώ παράλληλα ανακαλύπτεις πώς συνδέεται το New Londo με το Valley of the Drakes. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, ήταν πως δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα η απουσία Bonfire στο New Londo. Βέβαια, είμαι 94 level, αλλά και πάλι 7-8 φορές πέθανα σίγουρα ενώ εξερευνούσα τα ruins. Eίναι λίγο σπαστικό βέβαια να κάνεις όλη τη διαδρομή από το Firelink Shrine αλλά μόλις πέφτει το water level, νομίζω πως το να φτάσει κανείς στους Four Kings είναι σχετικά εύκολο. Επίσης, μου άρεσε που ο Ingward σαν guardian, επέβλεπε από ψηλά και σε ενημέρωνε πως το New Londo ουσιαστικά, θυσιάστηκε για να κρατήσει τους Darkwraiths και τους Four Kings- αν θυμάμαι καλά. Η μάχη με τους four kings βγήκε με πολύ κουλό τρόπο. Ενώ εδώ και ώρες έχω το Palladin set σαν standard και αλλάζω σε Gold Hemmed ή Shadow για πιο γρήγορα evade, στη συγκεκριμένη μάχη τα βρήκα λίγο σκούρα. Το πρόβλημά μου ήταν πως κάποια στιγμή στις πρώτες μου προσπάθειες βρισκόμουν να πολεμάω 3 kings. Εξοπλισμό είχα uchigatana και lightning spear. Επίσης είχα βάλει την eagle shield και έβλεπα να φεύγει η ενέργειά μου για την πλάκα... Εν συνεχεία δοκίμασα με την Iron Shield αλλά παραήμουν βαρύς για τα γούστα μου, αλλά παρατήρησα πως έτρωγα σαφώς λιγότερο damage. Δύο κινήσεις με προβλημάτισαν αρκετά, η μία που ο King σε πιάνει και η άλλη που δημιουργεί ένα μωβ πεδίο ενέργειας που εκρήγνυται. Εντάξει, τα νεύρα μου στις 3 τα χαράματα είχαν πιάσει κόκκινο. Τέλος πάντων, πάνω στην απελπισία μου- ήταν και η κούραση από το session που χθες κράτησε σίγουρα ένα 5ωρο- άρχισα να ψάχνω το inventory μου. Αποφάσισα να βάλω pyromancy και να χρησιμοποιήσω το Power Within. Είδα μεγάλη διαφορά ο πρώτος μέχρι και τον τρίτο King φύγανε για πλάκα, αλλά ο τέταρτος με έκανε grab και πριν προλάβω να χρησιμοποιήσω το estus flask, έκανε την κίνηση με την έκρηξη... ( είχε ακόμη ελάχιστη ενέργεια, τον είχα δύο τρία χτυπήματα) Την επόμενη φορά, δεν μπορούσα για κάποιο λόγο να χρησιμοποιήσω το Power within( τελικά ήταν επειδή ήμουν ακόμη cursed όταν μπήκα στην battle) Σε αυτό το σημείο, αποφάσισα να βάλω το πιο δυνατό set που έχω aka Ηavel's, μία shield με καλό magic defense καθώς και το ring που κάνει boost την magic defense, μιας και τις μισές τους επιθέσεις μπορούσα οριακά να τις κάνω evade ούτως ή άλλως. Ε, λοιπόν, αυτό ήταν, τους σκότωσα και ησύχασα. Και εκεί που σκεφτόμουν να σταματήσω, σκέφτηκα να πάω μια βόλτα μέχρι Darkroot Garden. Έβαλα το rusted iron ring και άρχισα να εξερευνώ τη λίμνη, μέχρι που έπεσε σε ένα Golem ίδιο με εκείνο που είχε παγιδεύσει την Sieglinde. Το σκότωσα και βλέπω την Οοlacile. Μην μακρηγορώ, βρήκα το summon sign της, αγόρασα ό,τι είχε, πήρα και ό,τι πληροφορίες χρειαζόμουν. Μετά, να πω την αλήθεια, δεν άντεξα και είπα να τσεκάρω πώς παίζεις το DLC- δεν ήξερα πως η Oolacile ήταν μέρος της διαδικασίας. Ε τελικά με το broken pendant μπήκα στην περιοχή του DLC( Oolacile Sanctuary? η Oolacile εξαφανίστηκε ενώ έκανε summon την πύλη για να γυρίσω πίσω στο χρόνο να υποθέσω? ) Νίκησα τον Sanctuary Guardian, που πιστεύω ήταν η πιο όμορφη boss fight μέχρι στιγμής, παίζοντας μόνο με evade με ελαφρύ build και κόβωντας και την ουρά. Σήμερα συνέχισα στο Royal Woods, όπου να πω την αμαρτία μου, οι εχθροί με εκνεύρισαν. Κάτι τα σκιάχτρα που σε περικυκλώνουν, κάτι οι Stone Guardians που σε μικρά και στενά τμήματα της περιοχής δε σου αφήνουν περιθώρια για evade... Τέλος πάντων, το ευτύχημα είναι πως μάζεψα, θέλω να πιστεύω, τα items όπως το armor set τους και αρκετά twinkling titanites. Τώρα έφτασα σε ένα σημείο με fog gate, έναν merchant που έφτασε στην περιοχή με τον ίδιο τρόπο που ήρθα κι εγώ( ημίψηλο, victorian style, το έσκσασε από το Bloodborne? Επέλεξα να μην μπω, μπας και βρω καμμιά bonfire, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει. Κατέβηκα μέχρι που έφτασα σε ένα γκρεμό, όπου έμφανίστηκε ένας κόκκινος δράκος που έιχα δει και νωρίτερα. Άρχισα να τρέχω σαν να μην υπάρχει αύριο, έκανα save and quit και αποφασίζω αργότερα τι θα κάνω.
|
|
|
Post by moogle on Apr 29, 2015 14:36:51 GMT 2
Το DLC level design-wise είναι μακράν η χειρότερη περιοχή του παιχνιδιού. Τα bosses από την άλλη είναι εκπληκτικά. Από ότι θυμάμαι bonfire υπάρχει ακριβώς μετά τη μάχη πίσω από το fog gate που απέφυγες. Για το δράκο τώρα... δεν μπορείς να κάνεις τίποτα προς το παρόν. Μακάρι να προλάβεις να ανέβεις τη σκάλα και να επιστρέψεις πίσω, γιατί διαφορετικά σε βλέπω να πεθαίνεις. Το DLC εγώ το έβγαλα πριν πάω στο τελικό boss και θα σου συνιστούσα να κάνεις το ίδιο, μιας και τα bosses του είναι αρκετά δύσκολα. Από την άλλη βέβαια, είσαι τόσο δυνατός όσο ήμουν εγώ πριν τερματίσω το παιχνίδι, οπότε ίσως και να μην αντιμετωπίσεις ιδιαίτερα προβλήματα. Όπως και αν έχει, είσαι 5-10 ώρες μακριά από την ολοκλήρωση του τίτλου, αναλόγως του πόσο πολύ θέλεις να την τραινάρεις. Εγώ είχα απογοητευτεί σε αυτό το σημείο, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό το επικό ταξίδι έφτασε στο τέλος του .
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 29, 2015 14:55:57 GMT 2
Ε καλά μόνο η Lost Izalith μου έμεινε. Μετά βέβαια δεν ξέρω τι θα κάνω με το Lordvessel και το final boss. Πάντως μέχρι στιγμής, το DLC ok μου φαίνεται, με αποκορύφωμα τον Sanctuary Guardian που ήταν καταπληκτική μάχη- το moveset, ο τρόπος που πρέπει να κινηθείς, μου άρεσε πάρα πολύ, κρίμα που δεν έχει boss rush ο τίτλος. Μου θύμισε στιγμές από Devil May Cry. Από την άλλη, η Royal Woods δεν έχει κάτι το διαφορετικό από κάποιες περιοχές του main game- βασικά μου θυμίζει αρκετά το Darkroot Forest( βασικά έχω την αίσθηση πως είναι η ίδια περιοχή απλώς στο παρελθόν) Αυτό σημαίνει πως φέρνει αρκετά σε μια, imo πάντα, σχετικά βαρετή περιοχή του game.( ένας μεγάλος ανοιχτός χώρος με κάποια ruins μέσα μέσα για να σπάει η μονοτονία) Βέβαια ακόμη δεν έχω περάσει τη fog gate για να δω τις υπόλοιπες( ?) περιοχές του DLC. Για τον δράκο τον είδα να πετάει, άκουσα μια κραυγή και όπου φύγει φύγει, ελπίζω να μη με φτάνει στο στενό πριν τη μάχη- εκεί που σκοτώνεις κάτι σκυλιά.
ΕDIT: To πρόβλημα είναι το farming που έχω μπροστά μου... Θέλω κάποια weapons και armors να τα αναβαθμίσω όσο περισσότερο γίνεται- ορισμένα πλήρως. Μακάρι να προφτάσω να το κάνω σε 5-10 ώρες- αν και δεν το πιστεύω. Τέλος πάντων, έχω να αγοράσω και καποια armor sets από τον Dohmnall, κάποια spells, miracles που δεν έχω πάρει ακόμη και το κυριότερο να πάω και το Pyromancy max. Ουφ...
|
|
|
Post by Straier on Apr 29, 2015 22:21:22 GMT 2
Απλά slab υπάρχουν 3 εύκολα σε κάθε playthrough (κι έχεις ήδη χάσει το ένα, το άλλο είναι εκεί που είναι ο μαύρος δράκος), τα άλλα θέλουν μπόλικο farming οπότε αποφάσισε προσεκτικά ποια δύο όπλα (απλά ή lightning) θέλεις να πας +15. Νομίζω πως μπορείς να ενεργοποιήσεις κάποιον ανελκυστήρα στο σημείο που είσαι για να μην κάνεις ολόκληρη τη διαδρομή. Επίσης μετά από τη μάχη που έχεις μπροστά σου (από τις πιο επικές για διάφορους λόγους) έχει κάποια πολύ εύκολα missables οπότε ίσως θα ήθελες να κοιτάξεις έναν οδηγό μόλις νικήσεις το boss πριν κάνεις τίποτε άλλο.
|
|
|
Post by deus on Apr 29, 2015 22:47:53 GMT 2
To dlc μου άρεσε πάρα πολύ, θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν. Από τα bosses, το δεύτερο με δυσκόλεψε πάρα πολύ, αναφέρομαι στοn artorias , έχασα από αυτόν πιο πολλές φορές από τα bosses που κολλάνε όλοι (four kings, ornstein smough) . Μπορείς να κάνεις farming slabs; Από ότι ξέρω τα βρίσκεις μόνο ή τα παίρνεις σαν ανταμοιβή από συγκεκριμένα events. Άσχετο, αλλά θα ήθελα να γράψω το αγαπημένο μου farming spot στο παιχνίδι. Στο painted world of ariamis, αφού ανοίξει το shortcut που από την αρχή οδηγεί στην φάλαγγα με εκείνα τα περίεργα τέρατα με τις ασπίδες, η ομάδα αυτή με τα τέρατα ανταμοίβει με πάνω από 15000 και το bonfore είναι μόλις 5 δευτερόλεπτα μακριά. Με την χρήση ενός area spell (εγώ χρησιμοποιούσα το chaos storm) σκοτώνονται πάρα πολύ γρήγορα και έτσι μπορείς να πάρεις πολύ γρήγορα λεβελ εκεί.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 29, 2015 22:48:06 GMT 2
Δεν το ήξερα αυτό για τα slabs... Τέλεια... Και για κάποιο λόγο πήγα το lightning spear+5 που δεν το πολυχρησιμοποιώ κιόλας. Και να σκεφτείς πως έχω ήδη πάει +14 Zweihander, Uchigatana, laito και Flamberge- παραήμουν αισιόδοξος Σε άλλα νέα παλεύω να βγάλω το boss που αναφέρατε, με Shadow Garb outfit και evade. Τον έχω φτάσει στο 1/4 της ενέργειας αλλά εν συνεχεία τρώω τα μούτρα μου. Είναι και το ότι δεν προλαβαίνεις καθόλου να κάνεις heal με αυτό το !%%# animation όταν πίνεις τα flasks. ΕDIT: Βγήκε με Shadow Garb, evade και Zweihander( με great magic weapon) Προσπαθούσα με Uchigatana αλλά δεν μπορούσα να μείνω συγκεντρωμένος για τόσο πολύ χρονικό διάστημα και πάντα κάπου έχανα τον ειρμό μου και με σκοτώνε- το καλύτερο που πέτυχα με uchigatana ήταν γύρω στο 40% της life bar του. Thanks για τις απαντήσεις παιδιά, θα κοιτάξω τώρα κανά guide για τα missables UPDATE: Σκότωσα την Ciaran, δεν της έδωσα την ψυχή του Artorias και πήρα και την ωραία armor που φορούσε- και τώρα φοράω εγώ Ωραία σχετικά περιοχή η Oolacile Township, αυτοί οι εχθροί μου φέρνανε σε Lovecraft. Τα πήρα όλα τα αντικείμενα πιστεύω, βρήκε και τον Hawkeye Gough και έριξε τον Kalameet. Στα του Kalameet, δεν περίμενα κάτι λιγότερο. Απίστευτα επιθετικός, οι επιθέσεις του μου τρώνε τα 3/4 από τη stamina, τα γνωστά δηλαδή... Τον έφτασα και αυτόν σε ελάχιστη ενέργεια αλλά μου έκανε αυτή τη φανταστική κίνηση που σε "μαρκάρει" και μάλλον σου ρίχνει την άμυνα/ κάνει παραπάνω damage. Προσπάθησα για την ουρά αλλά οκ, δεν υπάρχει περίπτωση να κοπεί, τουλάχισον όχι αν δεν έχω κάποιον να τον απασχολεί. Το μόνο θετικό είναι πως αναβάθμισα και την Crest Shield στο +5, οπότε με αυτήν και το Spell Stoneplate ring μπορώ και αποκρούω καμμά επίθεση του Kalameet. Το Silver Pendant δεν παίζει να συγχρονιστώ για να δω αν έχω invincibility στις επιθέσεις του. Επίσης κατάφερα μετά από 30 ώρες να παίξω co-op μάχη.( η πρώτη ήταν σε Smough, Ornstein) Έβαλα το summon sign μου έξω από τον Artorias και τον βγάλαμε άνετα. Ψήνομαι άσχημα να κάνω άλλον summon για τον Kalameet, μήπως και κόψω την ουρά του. Δύο- τρεις φορές που προσπάθησα είτε την έφαγα στα μούτρα, είτε άρχισε να πετάει και φτου και απ'την αρχή- μου αρέσει που τον χτύπησε και ο Gough, κάτσε κάτω να παλέψεις σαν άντρας δειλε
|
|