|
Post by Burai Fighter on Apr 30, 2015 21:46:33 GMT 2
Μετά από 20 και βάλε προσπάθειες να κόψω την ουρά, που όλες στέφθηκαν με επική αποτυχία, τον έσφαξα με Ζweihander +15 και Gold hemmed set και αρκετό evade. Εδώ να πω, πως συνυπογράφω τα όσα έχουν πει τα παιδιά για φοβερές boss fights στο DLC. Ελπίζω στο ίδιο μοτίβο να είναι οι boss fights σε Dark Souls 2 και Bloodborne. Μου άρεσε πολύ η φιλοσοφία τους, μιας και είναι αρκετά μελετημένο το moveset των εχθρών, κάνουν telegraph των κινήσεών τους, γενικά το game θυμίζει ποιοτικότατο action game. Θεωρώ πως παίζοντας κανείς αυτές τις μάχες σαν tank χάνει μέρος της μαγείας του game. Είδα, nooto και το vid της αναμέτρησής σου με τον Sanctuary guardian. Πολύ ωραίο fighting style , με παρόμοιο τρόπο τον έβγαλα κι εγώ. To game αποκτάει μια υπέροχη ρευστότητα και φοβερό ρυθμό. Από την άλλη θεωρώ, πως στον Kalameet φαίνεται σε στιγμές η ανεπάρκεια του lock on system. Ίσως θα έπρεπε να τον είχα βγάλει Monster Hunter style χωρίς lock on, αλλά μπερδευόμουν με την charge attack του ή και αυτή που πετάει λίγο από πάνω σου και κάνει dive προς το μέρος σου και πρέπει να κάνεις evade την τελευταία στιγμή για να μη σε πετύχει- btw τσεκάρετε τη σειρά Monster Hunter, ειδικά το 4 σε 3DS είναι υπέροχο game και θυμίζει σαν play style και δυσκολία το Dark Souls, άσχετο απλά ηθελα να το πω. Έχω καθαρίσει όλο το δρόμο μέχρι την Abyss, έφτιαξα και την Artoria's Greatshield χρησιμοποιώντας μια spider shield +10 και... αντί να πάω για το boss του DLC, επέλεξα να πάω Lost Izalith να τελειώνω με το Lordvessel, για να μπεί το playthrough μου σε μια σειρά. Έφαγα τον Titanite Demon στη Lost Izalith, ο Solaire αν και σκότωσα το bug που δίνει Sunlight Maggot και μου φαινόταν μια χαρά, πλέον την έκανε- ελπίζω για καλό Έκανα quit μόλις άναψα μια bonfire σε ένα σημείο όπου υπάρχει λάβα και τεράστιοι zombie dinosaurs(?!) Θα ακολουθήσει κλασικά μεταμεσονύχτιο session, όπου ελπίζω να μην υπάρχει η χθεσινή ένταση με τον Kalameet.
|
|
|
Post by paixtis on May 1, 2015 10:30:56 GMT 2
Βασικά monster hunter και darksouls μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία.Bigboss και ο αδερφός του μόλις με είδαν να παίζω 3U είπε ο ένας στον άλλον darksouls!!Και όταν ασχολήθηκα με darksouls μετέπειτα συμφώνησα!
|
|
|
Post by Straier on May 1, 2015 11:40:59 GMT 2
To Silver Pendant δε νομίζω πως βοηθάει με τον Kalameet. Δεν ξέρω καν αν μπλοκάρει έστω και λίγο πάντως σίγουρα δεν αρκεί για τόση ώρα που διαρκεί η φωτιά του. Κρίμα που δεν πήρες την ουρά, θέλει να μάθεις πολύ καλά το pattern του για να το καταφέρεις, μόνο σε 1-2 κινήσεις του έχεις την ευκαιρία να πας πίσω του και να επιτεθείς στην ουρά. Παρεμπιπτόντως, έχει ένα απλό Slab αν θυμάμαι καλά στην αρένα που τον πολεμάς. Μπορείς να κάνεις farming όλα τα Slabs, τα απλά Slabs (Normal, Lightning, Crystal) από τα Darkwraiths, τα γαλάζια (Magic/Enchanted) από τις πεταλούδες, τα λευκά (Divine/Occult) από τα Pinwheel πριν το Nito και τα κόκκινα (Fire/Chaos) από τα χταπόδια στη Lost Izalith. Όμως το drop rate είναι πολύ πολύ χαμηλό και αν δεν τα χρειάζεσαι οπωσδήποτε δε θα το πρότεινα. Δυστυχώς κατά μέσο όρο οι boss μάχες στο Dark Souls 2 είναι πολύ χειρότερες...
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 1, 2015 12:37:18 GMT 2
Το pattern το έμαθα απέξω, μη σου πω το βλέπω και στον ύπνο μου πλέον Αλλά οι κινήσεις που έιναι ευάλωτος στην ουρά είναι λίγες. Είτε το tail slam που, προσωπικά μιλώντας μετά από 20 προσπάθειες, το έκανε αραιά και που, είτε οι άλλες δύο κινήσεις η μία που ρίχνει black flame σε μία κατεύθυνση και κάθεται στα δύο του πίσω πόδια, είτε όταν κάνει την κίνηση που σου κάνει debuff με Calamity. Και στις δύο δεν προλάβαινα να φτάσω εγκαίρως για να την χτυπήσω- και ήμουν και τελείως Light build με Gold hemmed set και quick roll. To πήρα το Slab και έγινε το Zweihander και επίσημα +15. Από farming έκανα στο σημείο που έγραψε ο deus στο Painted world of Ariamis. Ανέβηκα και πήγα lvl 105 γιατί ήθελα να φτάσω το vitality στο 30 πριν το NG+( προσωπικό κόλλημα ήθελα κάποια stats να τα έχω πάνω από 30 ), άλλο level up δεν κάνω. Επίσης πήρα το Balder Side sword που είδα πως ο nooto είχε γράψει πολύ καλά λόγια. Έβγαλα το Bed of Chaos την 3η φορά, ηλίθιο boss πραγματικά, ευτυχώς κάνει save την progress σου. Μένουν πλέον ο Manus( με ενημέρωσε σχετικά ο Gough) και να γεμίσω με τις ψυχές το lordvessel. Πήρα όλα τα pyromancy spells, πήγα το pyrmoancy ascended +5 από την Quelana και τώρα μένει να αγοράσω τα υπολοιπα sorcery/miracle spells και τις πανοπλίες απο τον Dohmnall of Zena.( μου μένουν οι πανοπλίες των Smough, Artorias και Iron Golem) Σκότωσα και τον Chester για να πάρω το set του( άσχετο) To άφησα χθες μόλις μπήκα στο DLC για να πάω για τη μάχη με τον Manus- ίσως κάνω και farming λίγα humanities να υπάρχουν, έπεσα στο 26 μόλις ξεμπέρδεψα και με τις τελευταίες bonfires που έκρινα σκόπιμο να κάνω kindle. Έχετε προτάσεις για NG+, μήπως πρέπει να κάνω καμμιά armour reinforce? Σκεφτόμουν μήπως κάνω την Lord Blade που μου αρέσει και είναι και ελαφριά σχετικά. H επόμενη αγαπημένη μου έιναι η Paladin και ακολουθούν Gold hemmed και Shadow Garb( το έχω στο +2) Γράφω λίγο βιαστικά, προκαταβολικά συγγνώμη, ο ειρμός έχει πάει περίπατο Βρήκα και έναν GRavelord Servant στο Painted world!! Πατάω το sign του κάνω invade με πιάνει στις γρήγορες πάνω στη γέφυρα με ένα lightning sword. Ξαναβρίσκω το sign του αλλά πήγα προετοιμασμένος αυτή τη φορά! Ενώ πλησιάζει με απειλητικές διαθέσεις ρίχνω ένα Chaos Storm, κάνει heal, του ρίχνω μια jumping attack με Ζweihander, πάλι κάνει heal, parry+ Zweihander= dead Κάνω και bow σαν ευγενής που είμαι και φουσκώνω από περηφάνεια EDIT: Το farming για slabs είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία και έχοντας φτάσει αισίως στις 105κάτι ώρες δεν την παλεύω άλλο για farming, θέλω να πάω για endgame αλλά παράλληλα να κάνω σχετικά εύκολη τη ζωή μου για NG+, που θα το πάω πολύ χαλαρά πλέον. Έκανα τρία περάσματα από το σημείο με τους darkwraiths πριν τους 4 kings στο New Londo και δε μου δώσανε καν titanite chunk- μόνο ένα νομίζω.( αντιθέτως, όταν έπαιζα την περιοχή κανονικά είχα μαζέψει 6-7 πολύ άνετα) Στην παρούσα φάση, το μόνο που έκανα και πήρε ελάχιστο χρόνο ήταν να σκοτώσω στο Anor Londo 5-6 silver knights μέχρι να πέσει η silver knight shield.
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 1, 2015 17:23:25 GMT 2
Πάει και ο Manus. Ωραία μάχη, θα ήθελα να την είχα παλέψει περισσότερο με evade. Εκεί που πολεμόυσα- είχα μπει σαν human τη 2η φορά- κάπως είδα κάτι λευκό να λάμπει στο έδαφος οπότε πήγα δειλά δειλά και πάτησα ένα summon sign και εμφανίστηκε ο Sif!! Πολύ ωραία στιγμή, επιβεβαιώθηκε τι φοβερός char είναι ο Sif! Με τη δεύτερη τον έβγαλα, αν και την πρώτη τον είχα φτάσει σε λίγο life energy, αλλά έκανε μία κίνηση- spell και με έβγαλε νοκ άουτ γιατί με έπιασε εξαπίνης. Τη δεύτερη φορά έκανα λίγα evade, χρησιμοποίησα σε ένα Spell και το Silver Pendant και τον έβγαλα με Uchigatana γιατί με Zweihander παραπήγαινε τόση ζημιά που του έκανα. Πήγα και από τον Snuggly the Crow και έκανα ό,τι ανταλλαγές μπορούσα. Αυτά είναι τα stats μου Ελπίζω να είναι οκ για New game plus. Τέλος, έβαλα και τις ψυχές στο Lordvessel και άνοιξε ο δρόμος για Kiln of the First Flame. Σκότωσα 5-6 black knights, πήρα το black knight set, ενώ δύο ρίξανε greatsword και black knight sword και είμαι έξω από τη fog- λογικά για last boss. Λέω να πάω μια βόλτα να δω τι έχω χάσει- οπως πχ τα items στο Great Hollow, καμμιά crystal lizard εκεί και να δω μπας και αξιωθώ και σκοτώσω την Gwynevere. Επίσης θέλω να αγοράσω ό,τι έχω αφήσει από εξοπλισμό Ευελπιστώ σιγά σιγά να κλείνει το κεφάλαιο first playthrough. Απλώς να επαναλάβω μια ερώτηση. Την έκανα και πιο πάνω, αλλά σε αυτά τα wall of text που κάνω, θα χάθηκε. Πιστεύετε πως θα έπρεπε να κάνω max upgrade κάποιο armor set? Σκεφτόμουν για το Lord's Blade set, που μου αρέσει πάρα πολύ σαν εμφάνιση αλλά κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη. Γαμώτο, δεν το πιστεύω πως τελειώνει...
|
|
|
Post by Straier on May 1, 2015 18:24:43 GMT 2
Δεν υπάρχει απάντηση. Αν σου αρέσει κάνε το Lord's Blade Set. Εγώ είχα default endurance οπότε ήταν λίγες οι επιλογές. Πέρα από την εμφάνιση το poise (το οποίο από όσο θυμάμαι δε γίνεται upgrade) είναι το πιο σημαντικό stat (με το Havel να υπερτερεί των πάντων). Αν θες προτάσεις, το Gold Hemmed είναι από τα καλύτερα (εγώ δεν το έβγαζα από πάνω μου σχεδόν), τα Elite Knight/Knight αν θυμάμαι καλά, οπωσδήποτε το Hollow Warrior Waistcloth, το Black Iron Set, Catarina Set, το Pyromancer Set.
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 3, 2015 3:47:23 GMT 2
Τέλος και επίσημα. Ο Gwyn έπεσε με την 4η προσπάθεια και άναψα τη φλόγα- αν και το τέλος όπου αφήνεις να έρθει η Age of Darkness ίσως να μου άρεσε πεπρισσότερο. 125 ώρες έγραψε, το καθυστέρησα αρκετά γιατί ήθελα να παίξω λίγο ακόμη co-op, να μαζέψω τα slabs που δεν είχα πάρει από Crystal Cave, Royal Woods, να δω τι γίνεται στο Great Hollow με τις crystal lizards( πήρα δύο titan slabs ακόμη yay!!), να αναβαθμίσω τη Lord blade armour σε +5, το Uchigatana σε +15, να πάρω το Avelyn crossbow από το Duke's Archives, να σκοτώσω npcs, να πάω τα estus flasks +6, γενικά να τακτοποιήσω εκκρεμότητες. Απλώς να πω, κάτι που έχει ειπωθεί αρκετές φορές και πιθανώς ακουστεί γραφικό, πως και για μένα αποτελεί το game της περασμένης γενιάς. Είχα αρκετούς ενδοιασμούς στην αρχή, για το αν θα καταφέρει να ξεπεράσει το Demon's Souls, αλλά νομίζω πως εν τέλει είναι ανώτερος σαν τίτλος το Dark. Αυτό συμβαίνει, κατά την ταπεινή μου άποψη, λόγω της ενότητας του κόσμου που παρουσιάζει το Dark Souls. Και στο Demon's είχαμε σίγουρα παραδείγματα φοβερού level design, με μεγάλα levels, shortcuts αλλά δεν υπήρχε η λογική συνέχεια αλλά και η ενότητα του κόσμου που χαρακτηρίζει το Dark Souls. Ειλικρινά, είχα να αισθανθώ τόσο immersed με τίτλο, όπως και με τον κόσμο του από την εποχή του πρώτου Metroid Prime αλλά και του Dragon Quest VIII. Το αίσθημα αναζήτησης, περιπετειας, εξερεύνησης, η εξέλιξη της ιστορίας μέσα από τους μηχανισμούς του ίδιου του game είναι υποδειγματικά υλοποιημένα και επιτέλους σε κάνουν να αισθάνεσαι πως κάθε σου βήμα είναι ένα μικρό επίτευγμα.Σαφώς υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν το multiplayer, το battle system, τους εξοπλισμούς αλλά δεν μπορώ να μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες μιας τον πρώτο τίτλο, πλέον τον θυμάμαι ελάχιστα. Θα ήθελα κάποια στιγμή να φόρτωνα το ολοκληρωμένο save μου- κάπου στα μισά του NG+ to είχα αφήσει ή να το ξεκινούσα ξανά. Ευχαριστώ παιδιά, τόσο για τις άμεσες απαντήσεις σας αλλά και για τα φανταστικά posts που κάνατε στο παλιότερο thread στο GO forum. Έχω κάνει bookmark το θέμα από το archive του Gamers Odyssey forum και το διάβαζα εξονυχιστικά, αλλά και θα συνεχίσω να το διαβάζω. Μιλάμε για καταπληκτικά posts εντυπώσεων. Ξεκίνησα λίγο το New Game plus, θα το συνεχίσω πιθανώς μέχρι τερματισμού αλλά πλέον θα το απλώσω σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα θα ήθελα να δω τις covenants που μου ξέφυγαν και να δοκιμάσω και λίγο περισσότερο PvP. Ο τελευταίος 1,5 μήνας περίπου ήταν αφιερωμένος σε μεγάλο βαθμό στο Dark Souls με ένα μικρό διάλειμμα Order 1886. Το μόνο άσχημο είναι πως στην παρούσα φάση δεν μπορώ να ξεκινήσω έναν τόσο απαιτητικό τίτλο όπως το Bloodborne ή/και το Dark Souls 2, θέλω κάτι πιο χαλαρό και μια περίοδο ηρεμίας- έχουμε και Witcher τέλη Μάη( αν καταφέρω να παίξω 1 και 2 πριν το τρίτο μέρος θα ήταν φοβερό), ενώ έχω βάλει στόχο να ασχοληθώ και με το Bloodborne όπωσδήποτε μέσα στο καλοκαίρι, γιατί μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Βέβαια το να σταματήσεις την ενασχόληση με το Dark Souls είναι μάλλον δύσκολο μετά το τέλος του απλού NG, μιας και οι απορίες που δημιουργούνται είναι περισσότερες από αυτές που λύνονται. Γι'αρχή παρήγγειλα το Dark Souls Design works, γιατί έπρεπε και εν συνεχεία θα παρακολουθήσω ήρεμα και απολαυστικά τα vids για το lore του τίτλου στο youtube. Αν έπρεπε, λόγω των υποχρεώσεων που χρόνο με χρόνο αυξάνουν( από επαγγελματικές μέχρι οιγογενειακές) να παίζω ένα περιορισμένο αριθμό τίτλων σίγουρα πρώτα στη λίστα θα ήταν τίτλοι όπως το Dark Souls- έστω για 1 ώρα την ημέρα, ας έχανα και από τον ύπνο μου.
|
|
|
Post by Straier on May 3, 2015 9:59:37 GMT 2
Πλέον που δε σε νοιάζει για spoilers ξέρεις πως η πλειοψηφία των bosses του παιχνιδιού είναι προαιρετικά και μπορείς να τα νικήσεις με όποια σειρά θέλεις (Master Key υποθέτω έχεις); Μπορείς αν θες στο NG+ να πας να πολεμήσεις κατευθείαν τους Four Kings (ως δεύτερο boss, πάλι χρειάζεσαι τον Sif) απλά πρέπει να θυσιάσεις κάποιον...
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 3, 2015 11:16:32 GMT 2
Φανταζόμουν πως θα μπορούσα λογικά να αλλάξω τη σειρά, πχ να πάρω τον κάτω δρόμο αυτή τη φορά, αλλά δεν γνώριζα πως υπάρχει τέτοια ευελιξία. Να θυσιάσω κάποιον; Χμ. Αν θυμάμαι καλά τον Crestfallen Warrior τον βρίσκεις αρκετά αργότερα σαν hollow στο Νew Londo. Solaire ή Siegmeyer? Προς το παρόν έκανα quit στο κελί που ξεκινάς στο Undead Asylum. Όταν το συνεχίσω βλέπω πώς θα κινηθώ. Στο NG+ οι εχθροί έχουν περισσότερα HP και νέες κινήσεις γτ μονο το πρώτο; Αυτό το σημείο με τους τοξότες silver Knights στο Anor Londo σκέφτομαι. Θα προσπαθήσω αυτή τη φορά να τελείωσε και την quest των Sieglinde, Siegmeyer- που μια χαρά την πήγαινα, αυτό τη λαθος απάντηση μα μην έδινα απο βιασύνη- χαζομάρα... Btw αυτά τα r2,l2 δεν παλεύονται με τίποτα στο PS3 pad. Φοβάσαι να το αφήσεις κάπου που δεν ειναι επίπεδο πχ στον καναπέ και μπορούν να πατηθούν για την πλάκα. Εχω αφήσει το pad στον καναπέ να πάω μεχρι την κουζίνα, ενώ ο χαρακτήρας μου ήταν σε ήρεμο σημείο και κάπως το άφησα αποτομά η έπεσε δε θυμαμαι και γύρισα και με βρίσκω νεκρό- προφανώς είχα πέσει σε γκρεμό
|
|
|
Post by Straier on May 3, 2015 16:12:04 GMT 2
Πρέπει να θυσιάσεις τον μόνο NPC που έχει στα New Lond Ruins.
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 3, 2015 16:16:56 GMT 2
Κάτσε βρε, δύο NPCs δεν υπάρχουν στο New Londo? O Ingward και ο Rickert.
|
|
|
Post by Straier on May 3, 2015 17:38:07 GMT 2
Ο ένας είναι αθάνατος και ουσιαστικά είναι πριν φτάσεις στο New Londo.
|
|
|
Post by nooto on May 3, 2015 23:57:13 GMT 2
Πολυ ωραιος Burai, φανταστικο post εντυπωσεων, χαιρομαι πολυ που το ευχαριστηθηκες. Για lore θα σου προτεινω αυτο που ειχα πει και στον moogle παλιοτερα www.youtube.com/user/EpicNameBro/featured Ειναι ο πρωτος που ασχοληθηκε με το lore των τιτλων, μεσω αυτου αρχισε να δημιουργειται μια κουλτουρα στην κοινοτητα (η οποια περασε απο το ''αυτα τα παιχνδια δεν εχουν καθολου story'' στο ''το story ειναι απιστευτο και ο τροπος αφηγησης επαναστατικος'') στην συνέχεια τoν προσελαβε και η εταιρια που εχει αναλαβει τα guides οπου δουλεψε στα DS II και Bloodborne, ενω η δουλεια του στο youtube ηταν τοσο καλη που τον καλεσε ο ιδιος ο Miyazaki στα γραφεια της From για να γνωριστουν. Btw αυτη την περιοδο βλεπω το lets play που κανει στο bloodborne (μιας και το τελειωσα) και γενικα κατι τετοιο ειχα στο μυαλο μου οταν ειχα μιλησει και παλιοτερα για lets play (με πολυ σχολιασμο γυρω απο το lore τα mechanics και την ολη δομη, γι'αυτο μου αρεσε και η δουλεια του Ground στο SotN). Τελος προτεινω και www.youtube.com/user/VaatiVidya ,στο πρωτο DS δεν εχω δει τι εχει κανει αλλα η δουλεια του για το DSII ειναι απλα απιστευτη.
|
|
|
Post by Burai Fighter on May 4, 2015 1:10:10 GMT 2
Τους EpicNameBro και Vaat, τους ήξερα μιας και πρέπει να τους είχατε προτείνει και στο παλιό forum, ή να μου τους είχε πει ο moogle. Αυτό που μου άρεσε επίσης πολύ και έριξα αρκετό γέλιο- κυρίως το πρώτο μέρος μετά είναι λίγο πιο μέτριο- είναι το ακόλουθο χιουμοριστικό vid για τα Dark Souls, ονόματι Dark Sauce. Πήγα από τον κάτω δρόμο προς Catacombs και έφαγα τρελό ξύλο Wow, αρκετά πιο δυνατοί οι εχθροί, όχι αστεία. Με το Uchi+15 τους έχω 2-3 χτυπήματα τους Skeletons- οκ με το Zweihander πάλι με ένα με το R2, αλλά και πάλι. Τελικά αποφάσισα να πάω από τον κανονικό δρόμο και μέσα σε 20 λεπτά- και πολλά μπορεί να λέω- πρέπει να ήμουν στο σημείο με τον Red Drake. Φαντάζομαι, πως θα πηγαίνει πολύ πιο γρήγορα το game, κυρίως λόγω της δικής μου εμπειρίας με τους χώρους και το level design, όπως και τη γνώση του enemy placement. Βέβαια είμαι σίγουρος πως μόλις φτάσω Sen's Fortress θα βλαστημήσω. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως πλέον αντιλαμβάνομαι περισσότερο το τι συμβαίνει με τον τίτλο, όσον αφορά το lore. Ας πούμε η πρώτη συνάντηση με τον Solaire είναι πολύ ενδιαφέρουσα όπως και με τον crestfallen warrior. Είδα ξανά και το intro στο youtube και άρχισαν να λύνονται κάποια ερωτηματικά που είχα. Είναι λογικό την πρώτη φορά, εδώ που τα λέμε, να μην δώσει κανείς και ιδιαίτερο βάρος στο τι συμβαίνει, με τόσα πράγματα από τα οποία βομβαρδίζεται. Θα το πάω, όπως ξαναέγραψα, πολύ πιο ήρεμα και χαλαρά αυτή τη φορά. Το πρώτο playthrough όσο απολαυστικό ήταν, άλλο τόσο εξαντλητικό ήταν.
|
|
|
Post by Straier on May 4, 2015 8:05:20 GMT 2
Χαχαχα, πλάκα πλάκα όταν είχα δει τον Frampt για πρώτη φορά ήταν από τις πιο τρομακτικές στιγμές στο Dark Souls...
|
|