|
Post by nooto on Dec 1, 2015 1:02:05 GMT 2
Βασικα το εψαξα λιγο και εγω (ειδα και ενα video του ΕΝΒ που συμμετειχε στο νεο guide) και λενε οτι ετοιμαζαν διαφορα DLCs τα οποια εν τελει τα ενωσαν σε ενα expansion οποτε γι'αυτο και η τιμη. Anyway γενικα απο αυτα που λες ψηθηκα αρκετα + αν εχει το μεγεθος του lost crowns τοτε πιστευω οτι αξιζει τα χρηματα του. Εχω ενα ταξιδι την επομενη βδομαδα οποτε μαλλον θα παω για αγορα σε κανενα 10ημερο.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Jan 10, 2016 21:00:55 GMT 2
Μετά από την απαραίτητη αποτοξίνωση από το σύγχρονο gaming, με ολίγη από retro, ήρθε η ώρα του Bloodborne. Συνέχισα από το σημείο που είχα περιγράψει στο προηγούμενο post και λίγες ώρες μετά έχω ξεμπερδέψει με Cleric Beast και Father Gascoigne. Νομίζω πως έχω ψάξει την πλειονότητα- έστω ό,τι μπόρεσα- από αυτές τις πρώτες περιοχές. Είμαι πλέον 20κάτι level δίνοντας κυρίως βάση σε Vit, Str, End. Πιθανώς στη συνεχεια να επενδύσω σε Skill και Bloodtinge, μιας και από ότι παρατήρησα το μεν πρώτο βοηθά στο scaling ορισμένων weapons το δε δεύτερο αφορά τα guns. Δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα προς το παρόν για το point allocation, όπως με βγάλει. Προς το παρόν είμαι το hunter set που βρήκα σε ένα σημείο κοντά σε κάποιους werewolves ενώ από όπλα κατά βάση παίζω με το saw spear το οποίο το έχω αναβαθμίσει στο +2 και το staring gun που το έχω πάει στο +1. Το Cleric Beast βγήκε με τη δεύτερη φορά- με χρήση molotov και oil urn- ενώ ο Father με τη δεύτερη. Μου αρέσει που και στις δύο περιπτώσεις, δεν υπήρχε αρχικά fog gate για να σε προϊδεάζει για boss fight. Έπρεπε να καταγράψω σε video την αντίδρασή μου, όταν περπατώντας αμέριμνος στην γέφυρα και έχοντας σκοτώσει ό,τι υπήρχε πάνω της, με attitude like a boss, εμφανίστηκε από το πουθενά το Cleric Beast Στη μάχη με τον Father έπεσε πολύ evade και στάθηκα και λίγο τυχερός μιας και σε κάποιο σημείο που ήμουν με ελάχιστη ενέργεια οι σφαίρες του βρήκαν scenery. Ωραία και η εξέλιξη της μάχης, αναρωτιέμαι αν γίνεται και σε μένα κάτι ανάλογο. χμ... Τέλος να πω, πως ο guide που έχει επιμεληθεί και ο EpicNameBro είναι καταπληκτικός. Βέβαια διάβασα μόνο το εισαγωγικό κομμάτι, που είναι περισσότερο instruction manual και εξηγεί τους βασικους μηχανισμούς. Ενσυνείδητα δε θα χρησιμοποιήσω τα υπόλοιπα τμήματα του guide γιατί το πρώτο playthrough μου δε θέλω να το "χαλάσω", μιας και με αυτό τον τρόπο όπως έκανα και μα το Dark Souls θα το απολαύσω περισσότερο Παρέλαβα και τον guide για το DLC και φαίνεται πολύ περιποιημένος στη ζελατίνα του, μιας και δεν πρόκειται να τον ανοίξω άμεσα Xαίρομαι που αποφάσισα να το ξεκινήσω τώρα το game, αφενός μεν γιατί είναι η χρονική στιγμή που μου έχει λείψει ένας τίτλος της σειράς των Souls, αφετέρου δε γιατί πλέον είναι ολοκληρωμένος με το DLC που πρόσφατα κυκλοφόρησε- επίσης παρατήρησα πως προστέθηκε ακόμη ένα patch ενόσω έλειπα για τις γιορτές, οπότε όλο και κάτι θα διόρθωσαν. Σεναριακά δεν έχω καταλάβει και πολλά, μόνο ότι αρκετοί από τους hunters μετατρέπονται και αυτοί σε beasts- παράδειγμα τα δύο πρώτα bosses. Οπότε πιθανώς και οι werewolves, ogrres είναι πρώην hunters?, dunno... Οι NPCs για μια ακόμη φορά είναι καταπληκτικοί, κι ας είναι κλειδαμπαρωμένοι. Επίσης η Eileen the Crow είναι φοβερή, ελπίζω να παίρνεις την armor της κάποια στιγμή. Κατα τα άλλα είμαι γεμάτος απορίες plot wise
|
|
|
Post by deus on Jan 11, 2016 0:03:22 GMT 2
Όπως πάντα πολύ ωραίο ποστ εντυπώσεων. Σχετικά με το σενάριο μην σε ανησυχεί και πολύ, όσο προχωράει το παιχνίδι θα αρχίσουν να ξεδιαλύνουν τα ερωτηματικά αν και, για να είμαι ειλικρεινής, εγώ που το τελείωσα 3 φορές έχω ακόμα αρκετά ερωτηματικά. Συμφωνώ στο να μην χρησιμοποιήσεις οδηγό, έτσι θα το χαρείς πιο πολύ. Πάντως το παιχνίδι είναι αρκετά πιο φιλικό σε σχέση με το dark souls, είναι μικρότερο σε διάρκεια και έχει απλοποιηθεί σε αρκετούς τομείς (πχ δεν υπάρχουν πολλαπλά upgrade paths και διαφορετικά upgrade materials) και έτσι σε παίρνει πολύθ περισσότερο να κάνεις ότι σου κατέβει έτσι για να πειραματιστείς και να δεις τι θα γίνει.
Όσον αφορά για την αναβάθμιση χαρακτήρα θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις παρόμοια προσέγγιση, ανέβασε δηλαδή ότι σου κάνει κέφι. Απλά να ξέρεις πως αν ανεβάσεις arcane θα έχεις πρόσβαση σε elemental damage και θα προκαλείς αξιοπρεπές damage με κάποια ranged spells.
Εγώ δεν ξέρω αν το ανέφερα σε άλλο νήμα, αλλά επιτέλους το τελειώσα το παιχνίδι καθώς και το dlc και πήρα την πλατίνα. Το ευχαριστήθηκα όσο δεν πάει αλλά νιώθω πως έχω χορτάσει και πως θέλω να παίξω κάτι διαφορετικό τώρα. Φυσικά είμαι ανοιχτός αν ψηθεί κανένας για κανένα coop, let me know.
Level 260 ο χαρακτήρας μου και έχω μαζέψει και νικήσει τα πάντα. Το dlc είναι πάρα πολύ καλό και το προτείνω σε όλους, προσθέτει 3 μεγάλες περιοχές οι οποίες είναι μεγάλες, γεμάτες μυστικά και περίπλοκες, έχει πολλά καινούρια όπλα και αντικείμενα τα οποία εμπλουτίζουν το gameplay καθώς επίσης και 5 bosses τα οποία είναι πολύ ωραίες μάχες και πολύ πολύ δύσκολα... Καλή τύχη σε όσους προσπαθήσουν να πολεμήσουν το τελευταίο... Πόνος απλά.
Η τιμή του είναι λίγο τραβηγμένη είναι η αλήθεια, 15 ευρώ θα ήταν η τέλεια τιμή, αλλά και πάλι δεν πιστεύω πως θα μετανιώσει όποιος το πάρει χωρίς έκπτωση. Είναι ένα εξαιρετικό dlc, αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει και είναι αρκετά μεγάλο(περίπου 15 ώρες) Τώρα είναι στην κρίση του καθενός αν μπορεί να δώσει τόσα ευρώ για να το πάρει.
Burai ότι χρειαστείς άλλο εδώ είμαστε ε; Περιμένουμε και άλλα ποστ εντυπώσεων όσο το προχωράς.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Jan 12, 2016 1:07:30 GMT 2
Μπήκα μετά από λίγο ψάξιμο στο Old Yharnam. Ο τύπος με το μυδράλιο είναι καθαρό ownage Να πολεμάω λυκανθρώπους και κάτι τέρατα τελείως lovecraftικής κοπής που κάνουν poison ενώ με λούζουν σφαίρες. Ωραία πράγματα. Βασικά έχασα δις στο σημείο με τον hunter που πρέπει να αντιμετωπίσεις; προσπάθησα να τον κάνω να με ακολουθήσει κάπου όπου θα είμαι πιο safe τη δεύτερη φορά αλλά φευ... Εν τω μεταξύ επιστρέφοντας να τον αντιμετωπίσω βρέθηκα σε ένα μπαλκονάκι αγκαλιά με τρια beasts, ήρθε και ο hunter και ολοκληρώθηκε το σκηνικό Γύρισα λίγο Υharnam, μπας και ελεήσουν οι werewolves και ρίξουν κανά Blood Shard να πάω το Kirkhammer+3 αλλά δεν έχω όρεξη για farming, οπότε αρκέστηκα απλώς στο να ξοδέψω όποια echoes είχα μαζέψει σε repairs και πρόσθεσα και ένα ποντο στο endurance. Για καλή μου τυχη παρατήρησα πως μπορώ να κάνω και fortification με blood gems και είχα μαζέψει αρκετά από τους εχθρούς στην Old Yharnam. Έβαλα δύο στο Saw Spear ένα που δίνει 1,1% physical ΑΤΤ+ ΗP recovery+1 και ένα άλλο που δίνει 1.4% phys ATT. Άντε να δούμε... Αρκετά για σήμερα, αυριο θα τον ξαναπροσπαθήσω με πιο καθαρό μυαλό.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Jan 14, 2016 0:36:04 GMT 2
Παει και το Blood Starved Beast. Με την 5η πρέπει να τον έβγαλα, αλλά μου άρεσε πολύ η αλληλουχία των συναισθημάτων που μου προκάλεσε η μάχη. Την πρώτη φορά μπήκα φοβισμένος, αλλά μιας και τον έφτασα περίπου στο 1/3 της life bar με τη βοήθεια από molotovs και knives για να πεθάνω εν τέλει από poison- βλακωδώς δεν είχα προλάβει να βάλω το antidote στο pouch- σκεφτόμουν πως ανετότατα θα βγει την επόμενη φορά... Φυσικά απογοητεύτηκα μιας και διαπίστωσα πως όταν αρχίζει να ουρλάζει και να σηκώνεται στα δύο πίσω πόδια, αποκτάει μια έξτρα κίνηση με την οποία μου έκανε drain ολη την ενέργεια Μετά από μερικά runs στον περίγυρο της περιοχής του boss και το απαραίτητο farming σε werewolves, έβαλα ένα πόντο στο skill και δύο στο bloodtinge για να μπορέσω να εξοπλίσω το repeating pistol. Επίσης, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω και το energy drain για blood bullets και κάπως παλευόταν η κατάσταση, οπότε η μάχη κύλησε πολύ πιο αμαλά! Πολύ ωραία και έντονη μάχη, χρήση του evade και των visceral attack, ενώ το τέλος της με βρήκε με ταχυκαρδία όταν εμφανίστηκε το μήνυμα Prey Slaughtered. Το μυστικό, κλασικά, ήταν πέραν του να μάθεις το moveset και πότε πρέπει να χρησιμοποιείς το pisol, να χρησιμοποιείς τις κολώνες για cover. Το BSB, θεωρώ πως ήταν η επιτομή της λογικής που ακολουθεί η σειρά των Souls. Μέχρι στιγμής, όλα τα boss fights ήταν πολύ καλά, προκλητικά και προσωπικά μιλώντας, τα απόλαυσα εξίσου αν όχι περισσότερο από τα Demon's, Dark. Γενικα, από όσο έχω δει, αυτές τις πρώτες 14 ώρες, το στυλ του παιχνιδιού μου αρέσει περισσότερο από τους προηγούμενους τίτλους της σειράς; νομίζω πως προχωρώ πολύ πιο άνετα και χωρίς να κουράζομαι το ίδιο. Πιθανώς, η απουσία της άμυνας να αφαιρεί από την τακτική, μιας και εδώ λόγω της απουσίας της, φαντάζομαι, πως το όλο battle system είναι προσαρμοσμένο στο σύστημα του evade/regain/visceral attack. Προσωπικά, μου αρέσει αυτή η ταχύτητα του battle system και το πόσο πολύ βασίζεσαι στις αντιδράσεις σου, ακόμη και για τις απλές μάχες- σε αυτό φυσικά συμβάλλει πολύ και ο μηχανισμός risk/ reward με τη μορφή του gain system. Βέβαια δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί γιατί και στo Dark Souls είχε έρθει εκείνο το σημείο στο Anor Londo με τον archer, που μου προκάλεσε απίστευτο εκνευρισμό... Στην Old Yharnam δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, θα συνεχίσω λίγο τις βόλτες μου μήπως μου διέφυγε κάτι. Το μόνο που δεν κατάφερα να κάνω είναι να σκοτώσω τον hunter που χειρίζεται το machine gun. Προσπάθησα μια φορά, αλλά ηττήθηκα κατά κράτος... Ο άλλος hunter, που ήταν χαμηλά στην αυλή, έχω την αίσθηση πως ήταν αρκετά πιο εύκολος. Μου άρεσε πολύ το πώς ξεκλείδωσαν και τα shortcuts, με κορυφή το τελευταίο, χάρη στο οποίο φτάνεις στην boss fight μέσα σε λίγα λεπτά. Προς το παρόν, θα αράξω και θα ρίξω λίγες χαλαρές βόλτες γιατί θέλω να ηρεμήσω λίγο, όσο μπορώ δλδ, καθώς και να μαζέψω blood echoes για να αγοράσω το emblem που υπάρχει στο shop. Σεναριακά, πιστεύω πως όλα περιστρέφονται γύρω από το αίμα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο hunter για να κάνει heal τρυπιέται/ κάνει μετάγγιαση στον εαυτό του blood vials ενώ το ίδιο συμβαίνει προκειμένου να οπλίσει το pistol με blood bullets. Η κλινική στην οποία ξυπνάς και που κάποιος σου κάνει μια ένεση- πιθανώς μετάγγιση μολυσμένου άιματος?- πρέπει να είναι κέντρο πειραμάτων... άρρωστων πειραμάτων. Δεν είναι τυχαίο πως στέλνοντας εκεί τόσο την κόρη του Gascoigne, αλλά και την δύστροπη γραία, η γιατρός(?) που την έχει αναλάβει αφήνει να εννοηθεί πως κάτι κακό θα τους συμβεί. Για μία ακόμη φορά, έκανα τη σωστή επιλογή Πίστευα πως αν τις στείλω στο Cathedral με τον ημίτρελο/ ημίτρελη(?) θα βρούν σίγουρο τέλος, αλλά ως γνωστόν σε αυτά τα games η εξωτερική εμφάνιση κάποιου δεν είναι ποτέ καλός οδηγός... Είναι σίγουρο πλέον πως πέραν του αίματος, το βασικό ερώτημα είναι τα δίπολα man-beast/ hunter-prey. Έχω κάποιες εξηγήσεις στο μυαλό μου, αλλά θα περιμένω να εξελιχθούν τα πράγματα, να δω και περισσότερους NPCs και φυσικά να διαβάσω και τα descriptions.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Jan 18, 2016 16:31:58 GMT 2
Μόλις τελείωσε και η μάχη με την Αμαλίτσα. Γενικά το καθυστέρησα με τη συγκεκριμένη μάχη, μιας και όταν άνοιξα το δρόμο προς το Cathedral Ward ήθελα να εξερευνήσω όλη την περιοχή, κάτι που μάλλον δεν κατάφερα. Στην παρουσα φάση στον ναό, έχω τρεις NPCs, μια καλόγρια(?), μια πόρνη και έναν κάτοικο που συνέχεια λέει πως δε με πιστεύει, αλλά μου εκμυστηρεύτηκε και κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Αλλά ας τα πάρω με τη σειρά, όσο μπορώ δηλαδή. Μετά την μάχη με το Blood Starved Beast και αφού αποφάσισα να συνεχίσω με την εξερεύνηση της νέας περιοχής, βγαίνοντας κλασικά από τον ναό, πέφτω ξαφνικά σε έναν νέο εχθρό ο οποίος κουβαλούσε έναν σάκο και με ένα χτύπημα μου έφαγε τη μισή ενέργεια. Τέλος πάντων, σκέφτηκα πως άνετα μπορώ να επικρατήσω με αρκετό evade... Αφού του κατάφερα δύο χτυπήματα, άρχισε να εμφανίζει πάνω του κάτι κόκκινες ρωγμές(?)και άλλαξε το moveset του με μια κίνηση σαν το shoryuken. Φυσικά μέχρι να καταλάβω τι γίνεται είχα αποδημήσει σε τόπο χλοερό. Το τι ακολούθησε, δεν περιγράφεται, αλλά δε θα γράψω κάτι γιατί πραγματικά θα χαλάσω την έκπληξη σε όποιον ασχοληθεί με τον τίτλο και είναι κρίμα. Τώρα από εκεί και πέρα, ανακάλυψα πως ανοιξε μια νέα πόρτα στο Cathedral Ward, η οποία σε οδηγεί σε έναν ψηλό tower γεμάτο με φαινομενικά εύκολους εχθρούς αλλά υπάρχει το απαραίτητο twist, μιας και σε στρατηγικές θέσεις περιμένουν oι γέροι στις wheelchairs, μερικοί εκ των οποίων σε πυροβολούν με mini guns... Κατάφερα και ανέβηκα τον tower με λίγη προσπαθεια, πήρα και αρκετά items, αλλά τώρα πρέπει να βρω έναν τρόπο να κατέβω στο υπόγειό του, όπου υπάρχουν καποια αντικείμενα πάνω σε λεπτά ξύλινα δοκάρια και όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, μοιάζει η κατάβαση με μια mini version της Blight Town. Στην προσπάθειά μου να πάρω ένα αντικείμενο, κατάφερα να φάω τα μούτρα μου Είναι φοβερό, πάντως, το πώς κατάφεραν για μια ακόμη φορά να τοποθετούν μυστικά σχεδόν σε κάθε γωνιά. Κατεβαίνοντας την περιοχή με τον Hunter με το πολυβόλο, έπεσα από ένα μπαλκονάκι σε μια νέα περιοχή όπου αφόύ καθάρισα τους εχθρούς βρήκα το charred hunter set και το rifle spear! Ίσως παίζει ρόλο, πλέον και το ότι είμαι πιο υποψιασμένος από τους προηγούμενους τίτλους πχ λίγο πριν φτάσεις στη μάχη με το Blood Starved Beast υπάρχει ένα κτίριο όπου είναι κρεμασμένο ένα άλλο beast και στην οροφή υπάρχουν αρκετά items.( να αναφέρω πως η συγκεκριμένη σκηνή που αντικρίζεις το κρεμασμένο αλυσοδεμένο τέρας είναι καταπληκτικά δοσμένη και επιβλητικότατη) Εξερευνώντας την περιοχή γύρω από το Cathedral Ward, κάποια στιγμή κατέληξα σε μια επιβλητική σκάλα με αμέτρητα σκαλοπάτια και στην κορυφή δέσποζε άλλος ένας ναός. Σκέφτηκα πως σίγουρα κάτι ενδιαφέρον θα υπάρχει εκεί. Παράλληλα πίσω μου ήταν το νεκροταφείο με τα γωνστά πανύψηλα πλάσματα και δεν είχα το κουράγιο να τα αντιμετωπίσω αν και άνοιξα την πύλη. Ανεβαίνω σιγά σιγά τη σκάλα, σκοτώνω ό,τι βρήκα μπροστά μου, γλιτώνοντας αρκετές φορές στο παραπέντε ειδικά από τους τύπους με τις μάσκες που κραδαίνανε κάτι ξύλινα δοκάρια που μοιάζανε με σταυρούς(??)και ανοίγω την πόρτα. Εκεί λοιπόν παίζει η κ α τ α π λ η κ τ ι κ η cutscene και ρίχνομαι στο boss fight. Γενναία και με αυταπάρνηση, χρησιμοποιώ ένα bold hunter's mark και γίνομαι Λούης ( 17k echoes είχα λυπόμουν να τις πετάξω) Φυσικά, μόλις προσπάθησα να ξαναμπώ στο boss fight, παρατήρησα πως ήθελα αρκετό χρόνο- ω ναι δεν είχα παρατηρήσει πως στην άλλη άκρη της graveyard, στην οποία φοβήθηκα να μπω λόγω των δύο γιγάντων, υπήρχε ένας μοχλός που άνοιγε την πύλη Τέλος πάντων, εν τέλει με υπομονή και μετά από αρκετά You died( η ανυπομονησία δεν ήταν ποτέ καλός σύμμαχος στη σειρά)κατάφερα να είμαι στη σκάλα λίγο πριν τη μάχη. Εκεί συνειδητοποίησα πως σε καποια σημείο υπήρχε ένα δρομάκι που σου επέτρεπε να ανοίξεις το shortcut από την κεντρική πύλη του Cathedral Ward- το τι χαρά έκανα δεν περιγράφεται. Εκεί παρατήρησα πως υπήρχε και ένα σημείο όπου μπρούσες να καλέσεις την Henriette. "Θα την αντιμετωπίσω αφού πάω αλλη μία φορά στο Hunter's Dream να ξοδέψω τα echoes μου" σκέφτηκα. Τελικά αποδείχτηκε πως ήταν ally NPC και ψιλοξενέρωσα γιατί η μάχη με αυτό τον τρόπο βγήκε αρκετά άνετα... Oh well, θα το θυμάμαι στο δεύτερο playrhrough και θα την πάω solo. Τώρα δεν ξέρω ακριβώς τι να κάνω και πού να πάω... Παρατήρησα πως αριστερά και δεξιά του κτιρίου όπου αντιμετώπισα την Amelia, υπάρχουν κάποιες σκάλες που οδηγούν σε κάποιες περιοχές με χαμηλή βλάστηση οποτε ίσως πάω κατακεί. Από την άλλη, θα ήθελα πρώτα να προσπαθήσω να κατέβω στον Tower και να πάρω τα αντικείμενα που μου λείπουν. Πλέον είμαι 40level με 16 vit, 9 bloodtinge και 8 arcane, 20 str, 20 end και θέλω τώρα να πάω το skill από 17 στο 20. ΕDIT: Τελικά έπιασα το αριστερό μονοπάτι όπως ανεβαίνεις την σκάλα πριν το Grand Cathedral και βρέθηκα σε μια δασώδη περιοχή, η οποία ήταν γεμάτη με huntsmen και κάτι παραμορφωμένα κυνηγόσκυλα... 12 vials χρειάστηκα προκειμένου να φτάσω στην lamp που οδηγεί πίσω στο Hunter's Dream. Όταν είδα τόσους huntsmen συγκεντρωμένους και τις σφαίρες να πηγαιονέρχονται τριγύρω μου, πανικοβλήθηκα, πίστευα πως δε θα τη βγάλω ποτέ την περιοχή
|
|
|
Post by Burai Fighter on Jan 19, 2016 0:01:41 GMT 2
Έφτασα στην μάγισσα και φυσικά βρηκα τοίχο. Εχω το spear saw +5 και το rifle spear+4. Δυστυχώς δεν εχω αντιληφθεί πλήρως του τι ακριβώς συμβαίνει στη μάχη, μιας και όταν σκοτώνω τη μάγισσα εμφανίζεται και δεύτερη life bar, ενώ αρχίζουν να έρχονται απο παντού paralyzing spells. Έχασα τρεις φορές, οποτε αρκετά για απόψε, θα την προσπαθήσω αύριο με πιο καθαρό μυαλό. Η περιοχή πάντως ειναι γεμάτη ενέδρες, ενώ οι εχθροί βασίζονται και παλι στη λογική strength in numbers. Σε ενα σημείο με τα παλιοσκυλα, οπου σου την πέφτουν πέντε έξι μαζί, βγήκα αλώβητος με ενα ίχνος ενέργειας. Εν τω μεταξυ έφτασα στο boss fight χωρις να χάσω ουτε μια φορά και ξκλειδωνοντας και τα shortcuts, κατι που μεχρι στιγμής δε μου είχε συμβεί στο ΒΒ Απο την άλλη αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω παλι το teleport item στην boss fight, γιατι είχα ξεμείνει απο silver bullets. Η περιοχή κατα τα αλλα είχε αρκετά τρομακτική ατμόσφαιρα- κατι ο τελετουργικός χορός γύρω απο τη φωτιά, κατι η NPC σην καλύβα στην αρχή, ήμουν συνέχεια σε επαγρύπνηση και πεταγόμουν με το παραμικρό. Πολυ ωραίο σημείο, κλασικά για τιτλο της σειράς, η θέα δίπλα στο γκρεμό, οπου μπορείς να δεις ψηλά την πορεία που εχεις διανύσει μεχρι εκείνη τη στιγμή- εκτός κι αν κανω λαθος.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Jan 20, 2016 21:21:47 GMT 2
Η μάχη με την μάγισσα ήταν η μοναδική, μέχρι στιγμής, που μου φάνηκε τόσο βαρετή και αχρείαστη πραγματικά. Περισσότερο puzzle ήταν παρά μάχη και ουσιαστικά δεν υπήρχε κάποια λογική πίσω από τη λύση του γρίφου. Ουσιαστικά περιφέρεσαι στο δωμάτιο μέχρι να εμφανιστεί είτε η κανονική είτε ο κλώνος. Όσο για το spell που σε παραλύει, είναι το μόνο απειλητικό, αλλά πρέπει πρώτα να σκοτώσεις τον κλώνο. Το πιο βαρετό ήταν να βρεις την κανονική μάγισσα και να την σκοτώσεις, ενώ παράλληλα δε φαίνεται καν η life bar της. Μπράβο πραγματικά αν αντιληφθήκατε νωρίς τι να κάνετε, εγώ απηύδησα. Έχασα σίγουρα 4-5 φορές μέχρι να καταλάβω ακριβώς τι πρέπει να κάνω. Oh well, τουλάχιστον τα κατάφερα εν τέλει, με την τύχη σύμμαχό μου μιας και χτυπώντας- από τύχη φυσικά- πότε τη μία και πότε την άλλη εν τέλει όταν σκότωσα τον κλώνο, είχε μείνει με ένα-δυο χτυπήματα η κανονική. Εν συνεχεία, ανέβασα λίγο το skill στο 22 και γύρισα στην Yharnam να δω αν μου λείπει τίποτα, αλλά όλοι οι εναπομείναντες NPCs, είτε πνέουν τα λοίσθια, είτε απλώς γελάνε από την τρέλα. Εκεί που πήγαινα ανέμελος προς τη lamp στο Tomb of Oedon βλέπω μία μάχη ανάμεσα σε έναν hunter και την Eileen και δυστυχώς μόλις πήρα θέση για το final blow, πρόλαβε και την σκότωσε. Πήρα το badge της και το rune που έπεσε από τον hunter. Λογικά αν υπάρχει κάποια quest που σχετίζεται με την Eileen πάει για το NG+. Δε με ενοχλεί ιδιαίτερα βέβαια μιας και υποσχέθηκα πως δε θα κοιτάξω guide για το πρώτο playthrough. Κρίμα πάντως, γιατί τη συμπάθησα σαν χαρακτήρα Τώρα, μιας και χθες δεν έπαιξα παρά ελάχιστα, δε θυμάμαι κατά πού πρέπει να πάω, αλλά οκ αυτά είναι τα όμορφα της σειράς.
|
|
|
Post by nooto on Jan 21, 2016 12:33:22 GMT 2
Burai Δεν υπαρχει κανονικη και κλωνος, απλα οι μαγισσες ειναι 2 και ειναι διδυμες. Το life bar που βλεπεις ειναι της μιας ενω της αλλης δεν φαινεται. Η ιδεα ειναι οτι πρεπει να τις σκοτωσεις και τις 2 σχεδον ταυτοχρονα (εχεις καποια δεπτερολεπτα αναμεσα στα 2 deaths) αλλιως αυτη που εχει μεινει ζωντανη κανει revive την αλλη.
Η μαχη υποτιθεται οτι πρεπει να σου δημιουργησει confusion για το τι ακριβως γινεται μεχρι εν τελει να καταλαβεις αυτο που εγραψα πιο πανω.
Η δυσκολια ειναι φυσικα οτι δεν βλεπεις και τα 2 life bars οποτε πρεπει κατα καποιο τροπο να μετρας ποσα χτυπηματα κανεις σε αυτην με το αορατο life bar προκειμενου να ξερεις ποσο της εχεις κατεβασει τη ζωη. Οk ουτε εμενα με τρελανε η συγκεκριμενη μαχη αλλα η αληθεια ειναι οτι με αγχωσε παρα πολυ Λοιπον θα το ποσταρω και αλλου, το old hunters επεσε στα 10 ευρω !!!!! Εχω φυγει για αγορα εννοειται, θα κανω αναλυτικο post με τις νεες προσφορες στο αντιστοιχο topic.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Jan 21, 2016 15:00:01 GMT 2
Το εξηγεί στο lore το οτι ειναι δίδυμες? Ρωτάω μήπως μου ξέφυγε καποιο αντικείμενο η κάποια λεπτομέρεια που το υπονοεί, γιατι οπως είπα το playthrough μου αποφάσισα να ειναι τελειως άνευ guide και κατα πάσα πιθανότητα θα τα κανω μαλλιά κουβάρια με quests, missables etc , αλλα το απολαμβάνω περισσότερο. Βασικα δεν ήξερα πως πρεπει να τις σκοτώσεις ταυτόχρονα. Εντελώς συμπτωματικά σκότωσα αυτή που φαίνεται η ενέργεια της, ενώ η άλλη είχε απομείνει με ελάχιστη... Με λίγα λόγια, ήμουν τυχερός που δεν έκανε revive την πρωτη. Στρατηγική οχι αστεία
|
|
|
Post by nooto on Jan 22, 2016 0:07:53 GMT 2
Να σου πω την αληθεια δεν θυμαμαι . Αγορασα σημερα το expansion και θα ξαναπιασω το παιχνιδι μεσα στις επομενες ημερες οποτε υποθετω θα θυμηθω λιγο το lore και θα απαντησω. Για την Eileen ναι υπαρχει quest line, αλλα οπως ειπες δεν πειραζει, το καλυτερο ειναι να παιζεις το παιχνιδι blind ακομα και αν χασεις καποια πραγματα. Αλλωστε παντα υπαρχει και το NG+. Και εγω το ιδιο θα κανω τωρα με το Old Hunters.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Jan 22, 2016 1:02:03 GMT 2
Οκ ευχαριστώ!! Τέλεια τιμή τα 10€ για το DLC, εγω έπεσα θύμα του hype Στα του playthrough... Ρε σεις, τι στο καλό έγινε?? Λοιπόν, μετά την μάχη με τις Witches και έχοντας ήδη ξεμπερδέψει με την Amelia, δεν ήξερα τι να κάνω, κάπως χάθηκα. Τέλος πάντων, επέστεψα Old Yharnam οπότε σκότωσα τον Hunter με το chain gun και φυσικά συνειδητοποίησα αμέσως μετά και ψάχνοντας το όνομά του( αγόρασα και την αμφίεσή του οπότε είδα το όνομά του που είναι Djura) πως μπορεί να γίνει φιλικός και σου πουλάει και items... Ωραία οδεύει το blind play, έχω σκοτώσει τη μισή Yharnam Τέλος πάντων συνέχισα την περιπλάνηση στο Cathedral Ward και ανακάλυψα πως όσοι μιλούσανε στο δρομάκι πριν την αυλή με τους γίγαντες, πλέον βγάζουν κάποιες άναρθρες καυγές ή δε μου μιλούν καθόλου( το πιο ανατριχιαστικό ήταν μια γυναίκα που θρηνούσε ουρλιάζοντας για το μωρό της... μπρρ...) Από την άλλη πλευρά, βγαίνοντας από το Grand Cathedral αποφάσισα να πάρω το δεξί μονοπάτι- δεν το θυμόμουν πως μπορούσα να κατέβω και από εκεί. Μην τα πολυλογώ έπεσα πάνω στους hunters. Ο πρώτος βγήκε με συνοπτικές διαδικασίες, ο δεύτερος μου έβγαλε την πίστη και με ανάγκασε να ξοδέψω σχεδόν όλα τα blood vials που είχα πάνω μου. Εδώ θέλω να σταθώ λιγάκι στη μάχη με τον δέυτερο... Πιστεύω πως το ΑΙ ώρες ώρες είναι τελείως ό,τι να 'ναι, ενώ το γεγονός πως οι enemy hunters έχουν άπειρα ammo, τους καθιστά αμέσως πολύ imba. Ο συγκεκριμένος ήταν υπερβολικά γρήγορος, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να τον πετύχω καθόλου με lock on, ενώ από την άλλη είχε το rifle spear και σπάμαρε βολές- είπαμε άπειρο ammo- με αποτέλεσμα όποτε τον έπιανα και ξεκινούσα combo να μου το διακόπτει με parry και στο καπάκι visceral( τι στο καλό, εγώ γίνομαι stagger για την πλάκα, οι περισσότεροι εχθροί θέλουν ένα σκασκό χτυπήματα γκρρρ..) Σε κάποια φάση νευρίασα και απλώς τοποθετήθηκα στο χώρο ώστε το πηγάδι να είναι ανάμεσά μας και εκεί βίωσα μία από τις πιο αστείες στιγμές σε τίτλο της σειράς; εγώ προστατευόμουν από το πηγάδι ενώ αυτός πυροβολούσε ασταμάτητα από την ίδια θέση επί 5 λεπτά(!!!) Τέλος πάντων, εν τέλει τον καθάρισα από τύχη γιατί τον στρίμωξα στις σκάλες και του κατάφερα ένα ολοκληρωμένο combo με το saw spear. Με την πρώτη βγήκανε και οι δύο, αλλά πραγματικά έφτυσα αίμα- pun intended - για να τους βγάλω με 2 vials να απομένουν... Εν συνεχεία, κατηφόρησα μέχρι που βρήκα έναν τεράστιο ναό με ένα δίσκο στο κέντρο του. Εκεί πάω να μπω στην πόρτα, με πιάνει ένα σκελετωμένο χέρι από το πουθενά και φυσικά έχασα Ξανακατεβαίνω, διαπιστώνω πως εμφανίζεται κάτι σαν portal, οπότε συγχρονίζομαι και προσπαθώντας να ανοίξω την πόρτα λέει πως είναι κλειστή... FAIL... Τέλος πάντων, εκνευρισμένος επιστρέφω πίσω στο Cathedral Ward- πιο συγκεκριμένα στο νεκροταφείο-αυλή, μπροστά από το Grand Cathedral. Εκεί, δεν ξέρω πώς, συνειδητοποιώ πως υπάρχει ένα από αυτά τα πλάσματα με τα πλοκάμια στο πρόσωπο( εδώ να πω πως την πρώτη φορά που τον πετυχα ανατρίχιασα και αναλογίστηκα πως η έμπνευση από Lovecraft χτυπάει κόκκινο)και προχωρώντας βρίσομαι μετά από λίγη ώρα και αφού μίλησα με τον Alfred στα Forbidden Woods, όπου περπάτησα μέχρι να πέσω πάνω στην πρώτη παγίδα, την οποία μάλιστα νόμιζα πως την απέφυγα μόνο και μόνο για να δω το σκοινί να κόβεται και να έρχεται όλος ο κορμός στην τρίτη ταλάντωση που έκανε πάνω μου... Sen's Fortress all over again Εν τάχει επέστρεψα, ξαναμάζεψα τα 40k echoes από το bloodstain μου και τελικά αντί για level up, αποφάσισα να αγοράσω το Blade of Mercy. Το οποίο πλέον έχω πάει +3 και το σκεφτομαι για +4 μιας και μου αρέσει πολύ το moveset του! Aπό την άλλη επένδυσα λίγο ακόμη και πήγα και το Saw Spear+6( με το Fire Blood Gem) ενώ έχω και το Rifle Spear +4. Εδώ κάνω μια παρένθεση από την αφήγηση του playthrough, για να σας πρήξω περισσότερο και για να γράψω, πόσο πολύ μου αρέσει αυτό το micromanagement με τα Gems και τα Runes για την παραμετροποίηση των όπλων. Πραγματικά μου θυμίζει αρκετά το materia system από το Final Fantasy VII. Εκεί που ήμουν έτοιμος να αναβαθμίσω το Βlade of Mercy, συνειδητοποιώ πως δεν έχω τα απαραιτητα souls και σκέφτηκα να κατέβω Central Yharnam να τα δοκιμάσω. Εκεί λοιπόν που καθάριζα κόσμο και κοσμάκη( το γεγονός ότι πλέον καθαρίζω τους huners στην κεντρική πλατεία με ντου με κάνει να σκέφτομαι πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο... γι'αυτούς φυσικά!! )σκέφτηκα να μιλήσω σε έναν NPC μήπως και άλλαξε τίποτα. Και ω του θαύματος, μου λέει για μια απειλή που βρίσκεται σε μια εκκλησία δεξιά από το Great Cathedral και μου δίνει και το tonsil Stone για να με κάνει δυνατό. Εδώ είμαστε, σκέφτηκα, στα σίγουρα θα ανοίγει η πόρτα! Αρχίζω πάλι την κατάβαση και εν τέλει συνειδητοποιώ πως δεν μπορώ να ανοίξω την πόρτα, ούτε να το τοποθετήσω στο δίσκο. Διαβάζω πάλι την περιγραφή και σκεφτομαι πως κλασικά θα πρέπει να πέσω στο στόμα του λύκου. Ε αυτό ήταν μεταφέρθηκα σε μια αρρωστημένη σχολή( με αμφιθέατρο και τα όλα της) και από εκεί σε ένα μέρος που μου φαινόταν ετκός τόπου και χρόνου και μετά το πρώτο σοκ- και τον πρώτο εχθρό που αντιμετώπισα- μάζεψα ό,τι μπόρεσα, συνήλθα και επέστρεψα στο Hunter's Dream. Γι'αυτές τις στιγμές αγαπάω αυτή τη σειρά. Εκεί που σκέφτεσαι πως΄ολα έχουν μπει σε μια σειρά και δε θα υπάρξει καμμία έκπληξη, γίνεται κάτι τέτοιο και σε στέλνει αδιάβαστο. Για την ιστορία είμαι πλέον 50level και πλέον θα επενδύσω αρκετά σε Arcane και Skill. 10 το πρώτο ακόμη και 24 το δεύτερο αλλά λέω να επενδύσω εκεί και να μην ανεβάσω άλλο το STR που είναι στο 21( και αυτό το 1 κατά λάθος το έβαλα, το μπέρδεψα με το skill ). Από την άλλη πιθανώς να χρειαστεί να ανεβάσω το Vit κάποια στιγμή που το έχω παρατήσει στο 16. Το Endurance στο 22 νομίζω είναι οκ, δεδομένου πως μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει το φαινόμενο να ξεμένω από stamina πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- κυρίως κακός υπολογισμός των charged χτυπημάτων με το transformed Rifle Spear Το Bloodtinge το έχω στο 9 και δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθώ με το ανέβασμά του, μιας και τα guns τα χρησιμοποιώ κυρίως για parry και σε συγκεκριμένους εχθρούς, αλλά από την άλλη θα ήθελα καλό ranged dmg... Ουφ... πονοκέφαλος... Λογικα΄θα συνεχίσω στα Forbidden Woods, μιας και η αλλη περιοχή μου φάνηκε λίγο imba προς το παρόν. Επίσης θα μου άρεσε κάποια στιγμή να μπορέσω, εφόσον έχω τα κατάλληλα blood echoes, να αγοράσω και το υπόλοιπο set της Eileen the Crow. Δοκίμασα το set του Djura, που οκ μου άρεσε και αυτό φοράω τώρα, αλλά θα ήθελα κάτι πιο όμορφο και της Eileen μου αρέσει αρκετά. Εδώ να σημειώσω, πως μέχρι στιγμής, από όσο έχω αντιληφθεί, τα sets δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές μεταξύ τους- σε σημείο κάποιο να καθίσταται άχρηστο- απλώς έχουν καποια resistances διαφορετικά, όπου εκεί ουσιαστικά τίθεται το θέμα της επιλογής. πχ αν θες poison resistance επιλέγεις το Α, αν θες καλύτερο Frenzy resistance to Β κοκ.
|
|
|
Post by nooto on Feb 10, 2016 12:35:11 GMT 2
Το ξεκινησα και εγω ξανα για το DLC και για να παρω το platinum. Εφτιαξα νεο χαρακτηρα και εχω φτασει στην old Yharnam. Αυτη τη φορα επενδυω σε strength και σε arcane ενω επελεξα το axe ως αρχικο οπλο με το οποιο δεν ειχα ασχοληθει καθολου πριν. Burai το Bloodtinge ειναι χρησιμο για καποια οπλα που συναντας στην πορεια, συγκεκριμενα το καλυτερο pistol του παιχνιδιου καθως και το μονο katana που υπαρχει βασιζονται σε αυτο το stat. Τωρα εχουν προστεθει και αλλα πραγματα βεβαια οποτε δεν ξερω τι παιζει συνολικα. Για τα sets εχεις δικιο σε γενικες γραμμες, το καλο ειναι οτι θα τις χρησιμοποιησεις ολες γιατι το παιχνιδι δινει setpieces που παιζουν με τις διαφοροποιησεις των armors. Θελω να γραψω καποια πραγματα για το story, τωρα εχεις δει το cutscene με τους Willem και Laurence (μετα τη μαχη με την Amelia), οποτε οταν φτασεις στο Byrgenwerth πες για να κανω ενα post
|
|
|
Post by Burai Fighter on Feb 10, 2016 21:05:28 GMT 2
Οχι δεν πρόκειται για post προόδου, μιας και εχω αρκετό διάβασμα για ενα course που θελω να παρακολουθήσω και δεν μπορώ να αφιερώσω τόσο χρόνο στο BB στην παρούσα φάση. Μην αισθάνεσαι περιορισμένος nooto γράψε ο,τι θες άφοβα.
|
|
|
Post by deus on Feb 10, 2016 22:23:37 GMT 2
Nooto περιμένω να διαβάσω εντυπώσεις από το expansion όταν το ξεκινήσεις. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει πολύ.
|
|