|
Post by nooto on Feb 11, 2016 1:08:13 GMT 2
Τι παιχνιδαρα ειναι αυτη ρε γαμωτο Απο εκει που δεν ασχολουμουν με το gaming τοσο πολυ τον τελευταιο μηνα το πως με ρουφηξε παλι δεν λεγεται Μου αρεσει που ελεγα οτι τα εχω χορτασει αυτα τα παιχνιδια και θελω να δω τιποτα αλλο Burai θα αναφερω καποια πραγματα μεχρι και το forbidden woods που εχεις φτασει (εκει ειμαι πλεον και εγω , εφτασα μεσα σε 2 μερες!). Τα παρακατω ειναι δικες μου ερμηνειες πανω στον γενικο καμβα που εχει δωσει το παιχνιδι μεχρι εκει. Θα το βαλω μεσα σε Tag αλλα θεωρω οτι μπορεις να διαβασεις αφοβα αφου οτι πω το εχεις δει. Oι υπολοιποι σε περιπτωση που θελετε περιμενω σχολιασμο! Ενας απο τους πολυ σημαντικους χαρακτηρες που ουσιαστικα εξηγει το main event που οδηγησε την κατασταση σε αυτο που βλεπουμε in game ειναι ο Alfred. Επισης πολυ σημαντικο ειναι το Cutscene μετα τον θανατο της Amelia οπου και πεφτει η νυχτα και δειχνει την διαμαχη αναμεσα στον head του byrgenwerth τον Willem και σε εναν απο τους πολυ σημαντικους μαθητες του τον Laurence. O Alfred αναφερει οτι η κοινωνια του Byrgenwyrth ειναι τοποθετημενη πανω απο τον πρωτο ταφο των Old Gods που ανακαλυψαν οι ανθρωποι (οι ταφοι αυτοι παρεπτιπτωντος ειναι τα chalice dungeons). H κοινοτητα ανακαλυψε αυτον τον ταφο και διαφορα artifacts που σχετιζονταν με τους θεους και ετσι αρχισε η μελετη πανω στο πως ο ανθρωπος μπορει να ερθει σε επαφη μαζι τους, να τους κατανοησει και πιθανον να τους φτασει. Ο Willem απο ενα σημειο και μετα ειδε, μεσω των αποτελεσματων της ερευνας, οτι παρα τα θετικα που μπορουσε να αποκομισει ο ανθρωπος (διαφορετικη αντιληψη της πραγματικοτητας μεσω του insight, μεγαλυτερη διαρκεια ζωης και θεραπευτικες ιδιοτητες μεσω του old blood) υπηρχαν πολυ επικινδυνες συνεπειες (τρελα στην περιπτωση του insight, beasthood στην περιπτωση του old blood) και αποφασισε να κρατησει το μυστικο στο byrgenwerth. Ο Laurence ωστοσο θεωρησε οτι ειναι κριμα οι ανθρωποι να μην γνωρισουν οφελη ολων αυτων των ανακαλυψεων και ετσι αποφασισε να φυγει απο το byrgenwerth και ως αλλος Προμηθεας να μοιραστει το μυστικο με τους ανθρωπους. Μετα την αποχωρηση του Laurence και αλλων workshippers που τον ακολουθησαν, o Willem σφραγισε το Byrgenwerth βαζοντας φυλακες τοσο στην Yharnam (με password για την πυλη) οσο και στα woods. O Laurence εδωσε τα αγαθα στους ανθρωπους και ετσι δημιουργειται το Healing Church και ξεκιναει η περιοδος χρησης του αιματος. Για μια περιοδο ηταν καλα ωστοσο μετα απο καποιο καιρο φτανουμε στο old Yharnam event, οι ανθρωποι αρχιζουν και μετατρεπονται σε τερατα και η εκκλησια αποφασιζει να σφραγισει την πολη και να την καψει μην φανερωντας ωστοσο το λογο της τραγωδιας αλλα ριχνοντας την αιτια σε μια ασχετη ασθενια (εξου και η δημιουργια των antidotes που υποτιθεται οτι αρχικα ηταν φαρμακο για τους κατοικους της old Yharnam που παρουσιαζαν συμπτωματα). Ετσι ο Laurence αρχιζει και δημιουργει διαφορα σωματα κατω απο το healing church οπως οι hunters προκειμενου να κερδισει χρονο μεχρι να βρει μια λυση στο ολο προβλημα. Φυσικα η κατασταση ξεπερνα την old Yharnam και ετσι δημιουργειται το cult του hunt οπου οι sane πολιτες μενουν μεσα στα σπιτια τους και οι hunters κυνηγουν τους insane χωρις κανεις να καταλαβαινει οτι οι τωρινοι sane ειναι οι μελλοντικοι insane. Αυτα μεχρι εδω που εχεις φτασει και σαν τον βασικο μπουσουλα ετσι οπως το εχω εγω στο μυαλο μου σε οτι αφορα το περιγραμμα των γεγονοτων που ως τωρα εχεις δει. Μολις το προχωρησουμε θα ακολουθησουν και αλλα! Deus εννοειται, μετα την amelia μου εδωσε το item για το dlc οποτε με το που μπω θα αρχισω σχολιασμο (υποθετω οτι ειναι end game οι απαιτησεις οποτε θελω να δυναμωσω ακομα, πιθανον να ξεκινησω οταν φτασω στο nightmare of mensis).
|
|
|
Post by nooto on Feb 17, 2016 20:56:23 GMT 2
Ok μετα απο 200 προσπαθειες καταφερα και εβγαλα το πρωτο boss του old hunters. Δεν θυμαμαι να εχω δυσκολευτει τοσο πολυ ξανα, τουλαχιστον μετα τους ornstein και Smough. H μαχη θελει να εισαι συνεχως εν κινησει και το βασικο προβλημα ειναι τα delayed attacks που παροτι γινονται telegraph ειναι αρκετα ευκολο να μην πετυχεις το σωστο timing. Παραθετω ενα video παρακατω (το βαζω μεσα σε spoiler καλου κακου, τα cutscenes που περιλαμβανει η μαχη ειναι απο τα επικοτερα ολων των εποχων στην σειρα -ακομα ουρλιαζω!!!!- αλλα τα εχω κοψει σε περιπτωση που καποιος απλα θελει να δει το boss) στην πρωτη φαση ειμαι αρκετα ok και χαλαω μονο ενα vial (αφου την επαιξα 200 φορες ), στην δευτερη το αγχος ειναι πολυ μεγαλυτερο μιας και την ειδα γυρω στις 5-6 αλλα εν τελει τα καταφερνω. To level μου ειναι 92. Btw μπηκα στο DLC level 79 και εφαγα τοσο ξυλο που αναγκαστηκα να παιξω ολο το nightmare of mensis προκειμενου να γινω πιο δυνατος. Η πρωτη περιοχη ηταν παρα πολυ καλη και παραλληλα εχουν προστεθει ενα σωρο οπλα. Τωρα πηρα το Moonlight Sword και το πηγα κατευθειαν +10 μιας και ειχα κρατησει τα υλικα για αυτον ακριβως το λογο. Τo build μου ειναι strength-arcane και το damage output (μαζι με τα καλληλα gems) ειναι κοντα στο 700 , δεν το εχω δοκιμασει ακομα βεβαια για να δω πως τα παει, ελπιζω να μην απογοητευτω . Σαν οπλο εχει το moveset του claymore απο το DS και στο transformed state μετατρεπεται στο κλασσικο moonlight sword two handed, ωστοσο ο λογος που θελω να τεσταρω ιδιαιτερα ειναι οτι προκειται για οπλο των Souls επι της ουσιας, μιας και το moveset ειναι ενα τικ πιο κατω σε ταχυτητα απο το μεσο οπλο του Bloodborne. Θα ακολουθησουν και αλλα post εντυπωσεων!
|
|
|
Post by Burai Fighter on Feb 19, 2016 16:50:37 GMT 2
Είμαι Forgotten Woods, το σημείο όπου το είχα αφήσει. Η περιοχή είναι απίστευτα spooky, ευτυχώς δεν είχε τόσες παγίδες όσοες περίμενα αρχικά. Έχω ανοίξει λογικά και όλα τα shortcuts και πιστεύω πως έχω συγκεντρώσει όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν. Έφτασα μετά από αρκετή εξερεύνηση και στο boss fight αλλά πραγματικά δεν άντεχα να χάσω 60k souls οπότε έκανα teleport πίσω στο Hunter's Dream. Τώρα βέβαια, λόγω και του σχετικά ανοικτού level design στην περιοχή σε συνάρτηση με το σκοτάδι, δεν μπορώ να βρω το δρόμο για το boss fight Τουλάχιστον, κατάφερα να βρω ένα rune που αυξάνει το poison resistance. Θα συνεχίσω να κάνω updates για την πρόοδο. Aυτά τα ύπουλα φίδια μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Όχι τόσο τα μικρά εξ αυτών, όσο τα τεράστια που πετάνε και δηλητήριο από μακριά. Γενικά ο Miyazaki έχει ξεπεράσει τον εαυτό του, μιας και μου έχει ξυπνήσει όλες τις φοβίες Οι αρουραίοι, τα φίδια τώρα, ελπίζω να μην υπάρχουν και γιγαντιαίες κατσαρίδες αργότερα. Πάντως η περιοχή είναι φοβερή, ιδιαίτερα μέχρι να ενεργοποιησεις το πρώτο shortcut. Στο σημείο που υπάρχει το κανόνι, δεν κατάλαβα καν από πού μου ήρθε Πήρα και το cannon, συνειρμικά, αλλά δεν ξέρω να θα το εξοπλίσω. Προς το παρόν είμαι ακόμη με το saw spear +6 και το rifle spear +4, αλλά μου αρέσει αρκετά και το Blade of Mercy που το έχω πάει στο +5. Έφτασα και το skill στο 25 και λέω να το αφήσω εκεί προς το παρόν. Τώρα σκέφτομαι μήπως πρέπει να αφιερώσω χρόνο και στο Arcane ή το Bloodtinge, αν και κλίνω περισσότερο προς το πρώτο... Έγινα μέλος και στην League of hunters ή κάπως έτσι, ενώ συνάντησα και έναν τύπο με επιδέσμους στο κεφάλι που ήθελε να του συστήσω ένα ασφαλές μέρος. Iosefka clinic τον έστειλα, δε μου φάνηκε πολύ σόι. To boss fight πάντως μου εδωσε την εντύπωση πως θα είναι απίστευτα challenging. Σπατάλησα 4-5 blood vials μέχρι να καταφέρω να χρησιμοποιήσω το Bold Hunter's Mark, γιατί ο ένας εκ των τριών με χτυπούσε με το katana και μου διέκοπτε το animation. Εκτός αυτού είχα και τους άλλους δύο να ριχνουν από μακριά fire spells... Ωχ θεέ μου τι έχω να τραβήξω μέχρι να βγει. κλαψ... Αυτό ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ σήμερα μετά από λίγη ώρα. Είπα να παίξω το Uncharted για κάτι πιο ανέμελο, μετά από μια περίοδο σχετικά πιεστική και κατέληξα να εκνευριστώ πολύ περισσότερο από ότι με το Bloodborne. Πιστεύω αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά για τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τον παράγοντα challenge η σειρά. Αν και ήδη μετράω αρκετούς θανάτους το απολαμβάνω πάρα πολύ.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Feb 20, 2016 2:24:56 GMT 2
Μου αρέσει που πίστευα πως είχα ξεμπερδέψει με τα items στα Forgotten Woods. Μετά από πολλή ώρα και αρκετές βόλτες στην περιοχή κατάφερα να προσανατολίζομαι λίγο καλύτερα. Δεν ξέρω αν οι υπόλοιποι αντιμετωπίσατε παρόμοιο πρόβλημα προσανατολισμού αρχικά. Είχα περάσει πόσες φορές από το σταυροδρόμι με τους δύο αγριόχοιρους χαμηλά και δεν είχα αντιληφθεί πώς είχα καταφέρει να πάω στο boss fight. Όταν το καταλάβα, αισθάνθηκα πολύ ηλίθιος Επίσης αν και είχα αντιμετωπίσει μόνο δύο από τα τεράστια φίδια, ανακάλυψα πως υπήρχαν περισσότερα, με ένα εξ αυτών να έχει ένα περιίεργο κόκκινο glow. Μην τα πολυλογώ, το σκότωσα με συνοπτικές διαδιακασίες και στη συνέχεια ανηφόρισα σε ένα σημείο όπου είχαν γυρισμένη την πλάτη τρεις(!!!)από τους χωρικούς που ήταν μολυσμένοι( )από τα φίδια... Δεν κατάφερα να κάνω visceral attack, οπότε την πρώτη φορά με έκαναν με τα κρεμμυδάκια και κάπως έτσι έχασα 40k echoes Επέστρεψα δριμύτερος όμως και τους σκότωσα, μόνο και μόνο για να ανακαλύψω πως τα echoes τα είχε απορροφήσει ένα από τα μεγάλα φίδια... just my luck... Τέλος πάντων, με λίγη υπομονή τα πήρα πίσω και ανέβηκα αλλα δύο levels ενω αγόρασα και το τελευταίο κομμάτι από τo Crowfeather Set. Παράλλλα κατάφερα να πάρω, επιτέλους, δύο αντικείμενα που από ώρα έβλεπα σε ένα σημείο ψηλά, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω πώς να φτάσω. Εν τέλει, ακολούθησα το δρόμο προς το συγκεκριμένο σημείο, για να ανακαλύψω πως υπήρχε ένα μικρό κενό που μπορείς να κάνεις άλμα- δεν το ριψοκινδύνευσα με roll. Κάπως έτσι κατάφερα να αποκτήσω και το Graveyard Guard set( με την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία για έναν από τους δύο guards του Wilhem που το φορούσε) Με ικανοποίηση και περισσή τόλμη ρίχτηκα στη μάχη ενάντια στις Shadows of Yharnam... Την πρώτη φορά, αγχώθηκα πολύ, έφτασα να μείνω με 4-5 vials αλλά όταν έμεινε μια από τις τρεις- συγκεκριμένα αυτή που πετάει homing flames- έκανε summon κάτι τεράστια φίδια και μέχρι να αντιληφθώ τι συνέβη, ήμουν παρελθόν Τελικά η δεύτερη φορά ήταν και η τυχερή, μιας και ανακάλυψα πως μπορείς, σχετικά εύκολα, να κάνεις parry τη Shadow με το katana και στη συνέχεια αυτή με το flame sword. Έκανα και ένα evade τα summoned snakes και έδωσα τέλος στις Σκιές Nα σημειώσω πως την πρώτη φορά, είχα το Flame Gem στο Saw Spear+6 και νομίζω πως είχαν υψηλό fire resistance, δεδομένου πως χρησιμοποιούσαν fire spells... Τη δεύτερη το απεγκατέστησα και νομίζω πως έκανα καλύτερο dmg. Ειπα να το ρισκάρω και να συνεχίσω και αφού αντιμετώπισα ένα γλοιώδες insect like being, βρέθηκα να ανάβω την lamp του Byrgenwerth. Επέστρεψα πίσω στο Hunter's Dream, ανέβηκα άλλο ένα level( Vit 17, Skill 25, Str 21, End 22, Arc 10, BT 9) και κάπου εδώ έκανα save and quit για σήμερα. Ήταν ένα καταπλητικό session, μέσα στην ένταση. Το διασκέδασα πάρα πολύ, κάποιες στιγμές οφείλω να ομολογήσω πως τρόμαξα, ενώ και το boss fight ήταν απολαυστικό- πιστεύω πως στο NG+ θα αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο. Εδώ θέλω να σταθώ, ακόμη μία φορά, στην επιτυχημένη ανανέωση που έφερε το battle system του Bloodborne. Πολύ πιο fast paced, πιο άγριο και ενστικτώδες χωρίς σε καμμία περίπτωση να υπολείπεται βάθους. Δεν τους το είχα στη From πως θα συνέχιζε με τέτοιο ρυθμό ο τίτλος. Μέχρι στιγμής, το απολαμβάνω στον ίδιο βαθμό με τα Demon's και Dark. Γενικά είναι καταπληκτικό, να υπάρχει ένας τίτλος που μου προκαλεί τέτοια επιρροή, ώστε να βυθίζομαι στον κόσμο του. Υποψιασμένος πλέον από τις αναφορές στα προηγούμενα games και τον τρόπο με τον οποίο δένουν τα διάφορα επιμελώς διασκορπισμένα κομμάτια του παζλ, πιάνω τον εαυτό μου να χαζεύω το level design, να έχω σχεδόν μόνιμα equipped το monocle και πολλες φορές αναλογίζομαι πχ "γιατί το συγκεκριμένο πτώμα είχε πάνω του ένα συγκεκριμένο item?"( πλάκα πλάκα όλα τα πτώματα στο χωριό πριν το δεύτερο τμήμα των Forgotten Woods με τα snakes, σου δίνανε αν θυμάμαι καλά blood pellets) Λαμβάνοντας υπόψην πως ο Miyazaki θα είναι επικεφαλής και στο Dark Souls 3, πιστεύω πως θα ικανοποιήσει εν τέλει, έχουν ήδη περιοριστεί κατά πολύ οι όποιες ενστάσεις είχα από την Beta. Συνεχίζω αύριο με ανυπομονησία για το τι με περιμένει...
|
|
|
Post by Burai Fighter on Feb 20, 2016 14:01:05 GMT 2
Μονοπωλώ το θέμα τώρα, αλλά... WTF?? Πόσο περισσότερο ανέβηκε το game στην εκτίμησή μου... Ξανακατέβηκα τα Forgotten Woods από την αρχική τοποθεσία, μήπως και και μου διέφυγε κάτι. Προς έκπληξή μου στο σημείο με τα dog cages, εκεί που αντιμετωπίζεις και ένα εκ των πλασμάτων με τους σάκους ανακάλυψα μια σπηλιά. Δεν ξέρω πώς, άρχισα να τρέχω μέσα σε κάτι δηλητηριασμένα νερά, έγινα poisoned( μόλις είχα βγάλει και τo White Church set, όπως και το rune με το poison resistance, γμτ)και άρχισα να πανικοβάλλομαι... Έφυγαν δύο antidotes και 4-5 vials και εκεί που σκέφτηκα "Οκ κάπου θα φτάσω" βλέπω να με πλησιάζε ένα τεράστιο γιγάντιο πλάσμα ενώ ξύπνησε και ένα που κοιμόταν Όπου φύγει, φύγει βρίσκω μια σκάλα την ανεβαίνω και επιτέλους βγαίνω Yharnam και ανοίγω την gate έξω από τo σημείο που ξεκινάς. Συνεχίζω την εξερεύνηση και καταλήγω μέσα στην Iosefka's Clinic!!! Ω ΡΕ ΦΙΛΕ!!! Εν τέλει δεν υπήρχε κάτι τρομερό μέσα πέραν αυτών των ζελατινοειδών creatures( που μοιάζουν με εξωγήϊνους)και τότε κατάλαβα... Αυτοί ήταν όσοι κακομοίρηδες είχα στείλει εκεί. Από ότι κατάλαβα η Iosefka έκανε τα πειράματά της σε αυτούς- αν κρίνω και από τις νεκροτομές που έκανε πάνω στις κλίνες... Τελικά οδηγήθηκα σε μία πόρτα και η Iosefka άρχισε να μου μιλάει, να μου λέει πως δε χρειάζεται δικαιολογίες για όσους "προστατεύει" και με παρότρυνε να φύγω. Γμτ πρέπει να φύγω τώρα και δεν μπορώ να το συνεχίσω μέχρι το βράδυ αργά, οπότε θα κάνω exit και ελπίζω να μην έκανα κάποια βλακεία
|
|
|
Post by nooto on Feb 20, 2016 14:15:34 GMT 2
Ωραιος burai, γενικα ναι το forbidden woods ειναι λιγο χασιμο, εγω ακομα δεν την εχω μαθει απολυτα την περιοχη, ειναι κατα τη γνωμη μου φανταστικα δομημενη και η πρωτη που ας πουμε δοκιμαζει μια πιο ανοιχτη δομη. Υπαρχει κατι αντιστοιχο και στο dlc σε μια απο τις 3 περιοχες αν και δεν ειναι τοσο πολυπλοκη. Για το boss πολλα μπραβο που το εβγαλες με τη δευτερη, εγω ακομα και τωρα οταν φτανω στην τελευται φαση παντα με λουζει κρυος ιδρωτας . Πρεπει να ειμαι στο τελος του DLC και μου μενουν λογικα 2 boss + να παρω καποια αντικειμενα ακομα, υποθετω καποια οπλα που δεν εχω βρει, μιας και το trophy δεν εχει ανοιξει. Θα γραψω περισσοτερα οταν τελειωσω αλλα γενικα θα πω οτι η ολη προσθηκη ηταν καταπληκτικη. Το ειχα λιγο αγχος οταν ειδα την πρωτη περιοχη μιας και προκειται για επανασχεδιασμενο κομματι του βασικου παιχνιδιου, αλλα εν τελει αυτος ο επανασχεδιασμος εχει γινει με μεγαλη μαεστρια παρουσιαζοντας κατι πραγματικα ολοκαινουργιο. Απο κει και περα η δευτερη βγαζει ενα vibe απο Latria και ειναι σχεδιασμενη καθετα, σαν μπουκαλι, ενω η τελευταια ειναι ανοικτη και προσφερει ωραια open sequences. Υπαρχει γενικα τεραστια ποικιλια στον σχεδιασμο αλλα και στην παλετα δινοντας παραλληλα στοιχεια που δεν υπηρχαν στο βασικο παιχνιδι. Τα νεα οπλα ειναι epic και δινουν απειρα νεα elements στο gameplay, θα ηθελα πολυ να ριξω ακομα ενα playthrough προκειεμενου να τα δω πιο ολοκληρωμενα. Βαζω και ενα ακομη video απο το 3ο Boss, πολυ επικη μαχη αν και οχι τοσο δυσκολη οσο η φανταστικη πρωτη που παραμενει μεχρι στιγμης η καλυτερη σε ολο το παιχνδι...
|
|
|
Post by Burai Fighter on Feb 20, 2016 21:58:37 GMT 2
Ουφ, καλο άγιο το game αυτούς τους τραγικούς enemy hunters τι τους ήθελαν... Απεριόριστο ammo, τραγικά overpowered όλοι. Τωρα το frustration χτύπησε κόκκινο στο Byrgenwerth με τον hunter μεσα στο μεγάλο κτίριο. Δοκίμασα evade, parry etc αλλα κανει το spell casting και με πατάει κάτω. Έχει και αυτή την κίνηση με τα πλοκάμια. Θα επιστρέψω αργότερα μήπως και τον εχω. Πάντως η συγκεκριμένη περιοχή δε μου εχει παει καλα. Μόλις ξεκίνησα στα 55 level και με πάτησαν τα παντα κάτω, μονο το rifle spear+6 transformed κανει σχετικά ανεκτή ζημιά. Κατι θα κανω λαθος δεν υπάρχει περιπτωση Εν τω μεταξυ σκότωσα και την Iosefka και την μάχη κατόρθωσα να την κανω απίστευτα βαρετή. Καθόμουν στη σκάλα, έκανα charge R2 attack απο το rifle spear, rinse and repeat... Αισθάνθηκα άσχημα με τον εαυτό μου στο τελος, μιας και αισθάνομαι οτι έκλεψα για να την νικήσω. Πανω που νόμιζα, εν τω μεταξυ, μετα και το αναλυτικό ποστ του nooto, πως καταλαβαίνω τι γίνεται σεναριακά, με την Iosefka μπερδεύτηκα ακομη περισσότερο. Γιατι έκανε ολα τα πειράματα? τι ρόλο εχει στο γενικότερο πλάνο? Ουφ....
|
|
|
Post by Burai Fighter on Feb 21, 2016 21:02:27 GMT 2
Τελικά μάλλον ήμουν κουρασμένος χθες, οπότε έκανα το αυτονόητο και έκλεισα το game Σήμερα με το που μπήκα Byrgenwerth ο hunter βγήκε με την πρώτη, ας είναι καλά το one handed rifle spear με το ταχύτατο thrust, δεν πρόλαβε να κάνει oύτε ένα cast. Βρήκα και τον Willem με κάτι, παρασιτικό μάλλον, να εξέχει από την πλάτη του. Καταλάβα πως πρέπει να κάνω βουτιά στη λίμνη, αλλά κάτι ο Willem που έδειχνε προς εκείνη την κατεύθυνση, κάτι το summon spot πριν το μπαλκόνι, με βάλανε σε υποψίες για boss fight, οπότε σκέφτηκα να εξερευνήσω λίγο την Lecture Academy και το Nightmare Frontier. Στην πρώτη βρήκα ένα ωραιότατο farming spot, όπου μπορείς να σκοτώνεις τα τέρατα/μαθητές για μια καλή ποσότητα από blood echoes. Δεν κατάφερα μόνο να βρω τον τρόπο να συναντήσω το πλάσμα που συναντάς στην αρχή της περιοχής. Στο Nightmare Frontier, έφαγα αρκετό ξύλο ιδιαίτερα από τους δυο hunters, αλλά προσπαθώντας να τους αντιμετωπίσω έναν έναν, βγήκαν σχετικά ανώδυνα. Βέβαια κάτι οι γιγαντες που πετούσαν βράχους( one hit kill), κάτι ο άλλος δρόμος με τα νερά που προκαλούν poison, μάζεψα ό,τι αντικείμενα μπορούσα( μαζί με τα κομμάτια μου)και γύρισα hunter's dream. Στη συνέχεια, αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο με τις chalice tombstones, καθώς δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με chalice dungeons. Κάπως έτσι έβγαλα τα πρώτα levels μέχρι τον Watchdog of the Old Ones. Γενικά οι εντυπώσεις μου, έστω τόσο νωρίς, είναι κάπως χλιαρές για το αρχικό αυτό dungeon. Το πρώτο boss, o γίγαντας ήταν αρκετά μέτριο και έφυγε κυρίως με all out attack. Προσπάθησα να παίξω λίγο πιο αμυντικά με evade, αλλά μου φάνηκε πως οι επιθέσεις του είχαν λίγο περίεργο range πχ ήμουν ένα τικ πιο δεξιά αλλά και πάλι το claw του με πετύχαινε. Πολύ πιθανό να φταίω κι εγώ, dunno. Επίσης μου φάνηκε μάλλον immune σε parry με το pistol, εκτός κι αν δεν πετύχαινα το timing. Το Watchdog ήταν ωραίο σαν boss fight, έκανα κάτι τρελές σαχλαμάρες βέβαια. Ήμουν και σχετικά overleveled, οπότε οι εχθροί πέφτανε σχετικά άνετα- αν και σε ορισμένα σημεία τα χρειάστηκα- και βγήκε όλο το dungeon με τη μία. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτές οι κοπέλες που κάνουν summon τα διάφορα πλάσματα θα υπάρχουν και στα επόμενα dungeons. Αν ναι, τότε βασικά προστίθεται και ένας αγχωτικός παράγοντας, καθώς θα πρέπει σαν προτεραιότητα να έχει κανείς να τη βρει και να τη σκοτώσει... Αφού έκανα όλα τα παραπάνω, πήρα και 3-4 levels, κίνησα για το Byrgenwerth. Έπεσα λοιπόν από το περβάζι και ξεκίνησε η μάχη με τη Rom. Πολύ περίεργη μάχη, θα την χαρακτήριζα περισσότερο εκνευριστική. Βασικά την πρώτη φορά μου ήρθε ουρανοκατέβατη μία από τις μικρές αράχνες που περιτριγυρίζουν την Rom και έχασα Τις επόμενες δύο, προσπάθησα να σκοτώσω πρώτα τις μικρές και να σκοτώσω τη μεγάλη. Όλα πήγανε καλά στην πρώτη φάση της μάχης. Μόλις όμως άρχισε τα spells, τα πράγματα γίνανε σκούρα. Εν τέλει αποφάσισα να σκοτώνω κάποιες που με ενοχλούν και από εκεί και πέρα χωρίς lock on να χτυπάω τη Rom όταν υπήρχε κατάλληλο άνοιγμα. Βασικά better said than done. Προσπαθώντας να προσαρμόσω την camera ενώ παράλληλα έτρεχα να αποφύγω τα projectiles και τις επιθέσεις καμικάζι των spiderlings( ), τα νεύρα χτύπησαν κόκκινο. Εν τέλει η 6η φορά ήταν και η τυχερή, αλλά γενικά βαρέθηκα τη ζωή μου λίγο. Την κατέγραψα από ένα σημείο και έπειτα αλλά γενικά η συνολική μάχη μου πήρε ένα 8-9 λεπτο. Η καλύτερη τακτική ηταν να κανω λίγο λίγο damage στη Rom και να σκοτώνω όσες spiders με ενοχλούσαν. Να δω τι θα κάνω στο NG+ Η custcene που ακολούθησε με το Red moon rising ήταν απίστευτη αν και δεν κατάλαβα ποια ήταν η δεσποινίς με το νυφικό/ λευκό φόρεμα... Τηλεμεταφέρθηκα στο Cathedral με το κθουλοειδές πράγμα στο ταβάνι και συνέχισα Unseen Village και παραλίγο να φάω τα μούτρα μου. Πολύ πιο επιθετικοί εχθροί, πήγα να τους την πέσω στη σκάλα και παραλίγο να με σκοτώσουν. Όπου φύγει φύγει, επιστρέφω στο hunter's dream, πήρα ένα level ακόμη και τώρα προσπαθώ να σκεφτώ πού να πάω. Ορίστε και η μάχη
|
|
|
Post by deus on Feb 21, 2016 23:11:37 GMT 2
Τέλεια ποστ παιδιά. Νοοτο το πρώτο boss του dlc το έχεις μάθει πάρα πολύ καλά βλέπω, το έβγαλες σχετικά άνετα στο βιντεο. Εγώ το έβγαλα με τα 1000 ζόρια μετά από 30 απανωτούς θανάτους. Το τρίτο μπος του dlc είναι το αγαπημένο μου, το θεωρώ το πιο εύκολο, μέχρι να πέσει στο 25% το health το βρήκα βατό αλλά μετά γίνεται τόσο επιθετικό που μπορείς να χάσεις πάρα πολύ εύκολα. Το expansion πάντως είναι το καλύτερο dlc content που έχω δει άνετα. Προσθέτει πάρα πολύ στο παιχνίδι, τόσο σε διάρκεια όσο και στο gameplay που το θεωρώ απλά must buy για τους φανατικούς του bloodborne. Εδώ να πω κάτι ακόμα.Είναι εκπληκτικό το πόσο πολύ μετράει το skill σε αυτό το παιχνίδι. Την hunter που λέει ο μπουραι με είχε ξεσκίσει και εμένα την πρώτη φορά που την βρήκα αλλά στα επόμενα playthrougs που είχα μάθει πολύ καλύτερα να κάνω dodge, stagger και είχα εξοικειωθεί πολύ καλύτερα με τα όπλα μου την διέλυσα με την πρώτη για την πλάκα. Την μάχη σε του bloodborne την θεωρώ πολύ πιο χορταστική από αυτή των souls πάντως. Στην Ρομ δεν δυσκολεύτηκα και τόσο. Προσωπικά σκότωνα σιγά σιγά τις αράχνες προσέχοντας να μην με περικυκλώσουν και έπειτα βαρούσα την αράχνη. Όταν κάνει κύκλο απλά έφευγα πίσω για να αποφύγω την area attack και όταν σηκωνόταν απλά έκανα τούμπες για να αποφύγω τις μαγικές βολές. Nooto πως σου φάνηκε το fishing village; Πολέμησες καθόλου τους giants που έχει εκεί; Το σημείο στο πηγάδι και την μάχη που έχει εκεί την έβγαλες; Για εμένα αυτοί οι γίγαντες είναι άνετα οι δυσκολότεροι εχθροί στο παιχνίδι, μαζί με τους lanterns ή πως αλλιώς λέγονται...
|
|
|
Post by Burai Fighter on Feb 22, 2016 0:35:09 GMT 2
Πολύ σωστό αυτό που γράφεις για το skill, αλλά και την εμπειρία. Βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο προφανώς και το level. πχ είναι τελείως διαφορετικό να βγάλω τους τρεις hunters 100 level στο NG και αλλιώς να τους βγάλει κάποιος που είναι 30( που σίγουρα θα υπάρχουν και απίστευτα skilled players) Βασικά το level up στα Souls games είναι ουσιαστικά ένας τρόπος να το κάνεις ευκολότερο.( το υπερτονίζουν με κάθε ευκαιρία και στην εισαγωγή/ tips του guide για το ΒΒ) Το ζήτημα είναι πως έχεις την επιλογή για το πότε θα σταματήσεις. Προσωπικά, απολαμβάνω τη διαδικασία του leveling up αλλά θα ήθελα να βάλω ένα level cap στον εαυτό μου- αν τα καταφέρω φυσικά- για το πρώτο playthrough και για το NG+/ DLC. πχ βλέπω τον nooto να γράφει πως μπηκε 70κάτι level στο DLC( αν δεν κάνω λάθος είχες τελειώσει και το NG+, wow απλά)και εγώ είμαι ηση 64 level και δεν έχω τελειώσει καν το πρώτο playthrough( αισθάνομαι τελείως noob δλδ ) Μόλις έπεσε και το Darkbeast Paarl. Δεν ξέρω τι ακριβώς να γράψω και να σκεφτώ για το Unseen Village μέχρι στιγμής. Σεναριακά τα έχω μπερδέψει πάρα πολυ αν και νομίζω πως έχω μια ιδέα για το τι συμβαίνει, αλλά φοβάμαι πως θα πω ανοησία. Το συναίσθημα που ένιωσα ωστόσο όταν βγήκα Cathedral Ward για να μιλήσω λίγο με τους NPCs ήταν της απόλυτης απόγνωσης- σαν τον πίνακα του Munch "Η κραυγή". Δεν έχω λόγια πραγματικά. Βγήκα στο Cathedral Ward και όταν συνειδηοποίησα τι συνέβη, νόμισα πως ζωντάνεψαν σελίδες από τις ιστορίες του Lovecraft. Βασικά κάπως έτσι πρέπει να φανταζόταν και εκείνος τον ερχομό των Παλαιών Θεών. Δεν... δεν ξέρω... Είναι από τις λίγες φορές που έπαθα τέτοιο σοκ σε game, πιθανώς λόγω και της αδυναμίας που έχω στο σύμπαν του Lovecraft. Τέλος πάντων, στα του game η περιοχή του Unseen Village μου έδωσε τον πισινό μου στα χέρια μου Βασικά η στρατηγική μου μόλις κατάλαβα πώς πρέπει να κινηθώ, συμπυκνώνεται στο τρεχάτε ποδαράκια μου. Το σημείο όπου αντιμετωπίζεις τους τρεις hunters ταυτόχρονα ήταν way too much οπότε απλώς άρχισα να κατεβαίνω τις σκάλες σαν τρελός και βρέθηκα στο boss fight με το Darkbeast. Εδώ θα ήθελα να γράψω κάποια πραγματάκια και για το συγκεκριμένο boss fight. Οι πρώτες δύο φορές ήταν τελείως αναγνωριστικές και με την τρίτη έπεσε με ένα κολπάκι. Απλώς απενεργοποίησα το lock on. Βασικά ρε παιδιά, αυτό το lock on των Souls μερικές φορές με κουράζει και βρίσκω πως παίζω πολύ καλύτερα όταν το απενεργοποιώ, ιδιαίτερα σε μάχες όπου ο αντίπαλος κινείται τόσο γρήγορα. Κατ'αρχάς μοιάζει σαν να κόβεται ένα αόρατο σκοινί που σε δένει με το boss με αποτέλεσμα να είσαι πιο άνετος στο evade/ roll. Δλδ έπιανα τον εαυτό μου να τρώει κατάμουτρα 3 από τις 4 κινήσεις που έκανε με το lock on ενώ χωρίς αυτό απέφευγα σχεδόν τα πάντα και τον νίκησα σε 3 λεπτά. Δεν ξέρω, μπορεί να στάθηκα τυχερός. Πάντως και η συγκεκριμένη μάχη με ψιλοαπογοήτευσε, μιας και είχα προϊδεαστεί για πολύ περισσότερα από τις πρώτες προσπάθειες. Μέχρι στιγμής- δεν ξέρω καν ακόμη πόσο μου μένει μέχρι το τέλος- οι αγαπημένες μου μάχες ήταν Blood Starved Beast, Father Gascoigne και Shadows of Yharnam. Πάντως οι enemy hunters, μπορεί να το έχουν κάνει και επίτηδες, είναι απίστευτα imba και overpowered. Προσπάθησα να τους απομονώσω, να τους παρασύρω κάπου για να τους καθαρίσω έναν- έναν και απέτυχα παταγωδώς. Και δεν είμαι της λογικής να τους σκοτώσω με άλλους τρόπους- αν γίνεται δεν το γνωρίζω για τους συγκεκριμένους- όπως έγινε κατά λάθος με τον Djura που έπεσε από τον Τοwer που πολεμούσαμε. Βέβαια ουδέν κακόν αμιγές καλού, καθώς προσπαθώντας να τους αποφύγω βρέθηκα στο boss Μέχρι στιγμής, ευτυχώς δεν έχω πετύχει στιγμές Αnor Londo αλλά αυτό το τρεχάτε ποδαράκια μου, χτύπησε άσχημα, γιατί δεν μπορούσα να ασχοληθώ με την ησυχία μου με το level design και να χαζεψω τον ορίζοντα. Επιπρόσθετα, αυτά τα τεράστια πλάσματα- που μοιάζουν με Κθουλού- πάνω στα κτίρια είναι μεγάλο τρολάρισμα. Ειδικά αυτό που πέταγε laser, ενώ είχα και τις τρελές να με κυνηγούν. Στο παρατρίχα κατάφερα να διασχίσω τα σκαλιά και να ανάψω το lantern. Στα του εξοπλισμού πήγα και το Saw Spear+7 γιατί μάζεψα 9 blood chunks, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να το αναβαθμίσω κι άλλο ή να τα κρατήσω για κάποιο άλλο. Το level είναι πλέον 64 με Vit 20, Str 25, End 25, Skill 25, Βl 9 και Arcane 10. Δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να κάνω με τα stats πλέον, σκεφτόμουν να αρχίσω να ανεβάζω και το Arcane και να ανεβάσω και λίγο το End μέχρι το 30. Ξεκλείδωσε και ένα ακόμ trick weapaon με το νέο badge που πήρα, αλλά πρέπει να μαζέψω 26k echoes πρώτα
|
|
|
Post by nooto on Feb 22, 2016 1:29:46 GMT 2
Burai: Γενικα απο τα chalice dungeons θα ελεγα να κρατησεις πολυ χαμηλα των πυχη σε περιπτωση που αποφασισεις να ασχοληθεις. Δεν ειναι οτι προκειται τοσο για μια μετρια συλληψη οσο το οτι ειναι παρα πολλα σε αριθμο και απο ενα σημειο και μετα απιστευτα επαναλαμβανομενα. Συνολικα εχουν γυρω στα 10 unique bosses (το τελευταιο ειναι και βασικο σε οτι αφορα το story), ενα αποκλειστικο οπλο, ενα αποκλειστικο armor και τα καλυτερα gems του παιχνιδιου + λιγο lore εδω και εκει που κανει complete καποια πραγματα σε σχεση με τους Old Gods (περιεχουν επισης και απαντησεις σε καποια απο τα πραγματα που ρωτας στα 2 τελευταια posts). Απο κει και περα ωστοσο δεν... ο αριθμος τους τα κανει μια πολυ μετρια εμπειρια που αρχιζει και επαναλαμβανεται σχετικα νωρις, εχουν γινει προσπαθειες για ποικιλια αλλα οπως εχω ξαναπει (και ειπε νομιζω και ο deus) αν εβαζαν τα μισα ή το 1/4 ισως το πραγμα να ειχε λιγο νοημα. Τωρα η βασικη δομη ειναι αυτη των κλασσικων-παραδοσιακων παιχνιδιων οπου κανεις απειρο farming για να παρεις το ταδε gem που θα σε κανει op στο pvp. Στο τωρινο playthrough, παροτι θελω να παρω καποια gems εχω πεισει τον εαυτο μου να μην ασχοληθει καθολου Στα υπολοιπα, πολυ ωραιος, για την Rom αν δεις μερικες σελιδες πριν τα λεγαμε και με τον moogle και εχουμε ανεβασει και τα video μας (θα τσεκαρω τωρα και το δικο σου). Για τους hunters, γενικα εγω τους απομονωνω συνηθως και νομιζω ειναι δυνατο και στο σημειο που περιγραφεις (ετσι το εβγαλα προσφατα απλα τους τραβηξα προς την αρχη του επιπεδου μεχρι να αρχιζουν να γυριζουν πισω κρατωντας την προσοχη μονο του ενος). Στα του lock on και εμενα με βολευει να το απενεργοποιω στους εχθρους που πιανουν ολη την οθονη, στα πιο μικρα και γρηγορα bosses απο την αλλη το κραταω on γιατι δεν την παλευω διαφορετικα. Πρεπει να εχεις δει τα 3/4 του παιχνιδιου λογικα. Deus: Το ποσο εχω τρελαθει στο fishing village δεν λεγεται Το οπλο τελικα το πηρα στο σημειο στο πηγαδι αλλα πρεπει να το επαιξα 100 φορες. Με εφτασε στα ορια μου το παιχνιδι, τελικα δεν τους πολεμησα κανονικα αλλα τους εβγαλα με poison knives . Ειναι απιστευτοι δυσκολα εχθροι, ειδικα αυτοι που εχουν και οπλο ειναι full unpredictable και παροτι σε μια απο τις 100 φορες εφτασα κοντα, στο τελικο σημειο που ειναι και οι 2 κατω στην περιοχη εχασα ενω ημουν διπλα στο να παρω το katana (φτανταστικο οπλο αλλα δεν εχω τα stats ). Το καλο ειναι οτι εχουν τεραστιο parry window αλλα και παλι αλλες φορες το επιανα και αλλες οχι, δεν εχω ακομα κατανοησει πληρω το moveset. Αν το καταφερες χωρις την ασφαλη μεθοδο (με knives ή τελος παντων με χρηση items ή με το bow blade απο το υψωμα που υπαρχει εκει που ειναι και οι εχθροι με το frenzy) τι να πω, πραγματικα συγχαρητηρια!!!!! Εμενα καποια στιγμη η υπομονη μου τελειωσε . Παντως ειδα στο youtube και μια αλλη μεθοδο που ειναι πολυ εξυπνη και κανει χρηση των shaman blades... Very nice, πιστευα οτι τα blades δεν τα χρησιμοποιεις πουθενα Και πανω που ελεγα οτι δεν μπορει να παει χειροτερα, παιζει να εχω χασει 1000 φορες στο boss . Στην παρουσα φαση μπορω και τον κατεβαζω στο δευτερο form με σχετικη ευκολια αλλα η δευτερη μορφη εχει αυτη τη κινηση με τους κεραυνους που συνηθως εχει και follow up που με κανει one shot... Πολυ unpredictable επισης... Ελπιζω να τα καταφερω, ειναι παντως φοβερη μαχη και αρκετα μοναδικη στο design. Οπως και να εχει πραγματικα με εχει φερει στα ορια μου το DLC, δεν το περιμενα και γενικα ποτε δεν δυσκολευτηκα τοσο στο main game. Στα υπολοιπα συμφωνω, ειναι φανταστικη δουλεια απλα. Οταν τελειωσω θα γραψω περισσοτερα για το πως μου φανηκε συνολικα! Btw εχεις προσεξει οτι απο το nightmare frontier (στο βασικο παιχνιδι) αν κοιταξεις ψηλα βλεπεις το nightmare of mensis? Επαθα πλακα οταν προσφατα προσεξα πως αν κοιταξεις χαμηλα, βλεπεις το fishing village!!!!
|
|
|
Post by Burai Fighter on Feb 22, 2016 13:16:46 GMT 2
Εν τέλει, χθες, ξεμπέρδεψα και με το Unseen Village. Μόλις ανακάλυψα το shortcut με τον elevator, παρατήρησα πως υπάρχει ένα παράθυρο που οδηγεί σε μια σκεπή, οπότε έκανα roll και βρέθηκα σε ένα σημείο όπου μπορείς να κάνεις inspect το bath. Στη συνέχεια βρέθηκα στο boss fight, το οποίο ήταν περισσότερο puzzle boss fight, παρά κανονικό boss fight. Μια ευχάριστη αλλαγή, μπορώ να πω. Ευτυχώς σε ένα note έξω από την Boss fight, διάβασα πως πρέπει να θυμηθείς κάτι πριν επιτεθείς, ή κάπως έτσι. Βασικά έχοντας δει και το φοβερό cutscene( οκ η εξώκοσμη αυτή γέννηση από το φεγγάρι ήταν απίστευτα ευφυής), αντιλήφθηκα πως κάπως πρέπει να ανέβω στο πάνω level και να σκοτώσω πρώτα τις summoning ladies. Μετά η μάχη ήταν παιχνιδάκι. Έβγαλα και τους τρεις hunters πολύ άνετα αυτή τη φορά, γιατί καθαρίζοντας το δρόμο από την lamp που ανοίγει με το boss fight, έχεις τη δυνατότητα να τους παρασύρεις στη μεγάλη σκάλα πριν το κτίριο που βρίσκονται, οπότε είναι πολύ πιο άνετη η μάχη. Στην original περιοχή που βρίσκονται, προσπάθησα να τους κάνω lure έναν- έναν στη στενή staircase, που κατεβαίνει προς τα κάτω στα κελιά, αλλά είχα αποτύχει παταγωδώς. Επέστρεψα λίγο και στο Byrgenwerth, για να ελέγξω μήπως έχει τίποτα να μοιραστεί ο Willem αλλά μπα... Με συνοπτικές διαδικασίες τον σκότωσα- δεν ξέρω αν έκανα καλά, αλλά το γεγονός πως είναι τελείως blind το playthrough, μου δίνει τη δυνατότητα να μην πολυσκέπτομαι τις συνέπειες που έχουν οι πράξεις μου Έχω την αίσθηση, σεναριακά μιλώντας, πως σκοτώνοντας τη Rom\, άνοιξε ο δρόμος για τον ερχομό των Old Ones αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη γιατί αυτό συνέβη μετά την Rom και τι ρόλο έπαιξε η γυναίκα στα λευκά. Αισθητικά μιλώντας ήταν φοβερή σύλληψη το πώς το φεγγάρι αντικατοπτριζόταν στα νερά της λίμνης και πέφτωντας μέσα στα νερά της ήταν σαν να το έβλεπες από την άλλη πλευρά.( ουσιαστικά ο αντικατοπτρισμός του φεγγαριού ήταν που με κινητοποίησε να πέσω στη λίμνη και όχι τόσο ο Willem που έδειχνε προς τα εκεί) Εν τω μεταξύ, αυτά τα ρακένδυτα πλάσματα με τους σάκους, ξαφνικά εξαφανίστηκαν μετά το Red Moon. Είδα και κάποια στα κελιά του Hypogean Gaol που ήταν σκοτωμένα, ξεκοιλιασμένα, σαν κάτι απαίσιο να τους είχε συμβεί.( πετάχτηκε τίποτα από μέσα τους?) Εν τω μεταξύ, το Hypogean Gaol δεν το εξερεύνησα καθόλου μετά την πρώτη μου επαφή με τον χώρο γιατί φοβόμουν πως θα είναι υπερβολικά δύσκολο και το άφηνα για αργότερα. Πού να ήξερα, πώς θα επέστρεφα... Σκέφτομαι να προσπαθήσω το Nightmare Frontier πλέον και να επιστρέψω λίγο σε προηγούμενες περιοχές μήπως μου διέφυγε κάτι. Επίσης, είναι νομίζω ώρα να ξανακοιτάξω το inventory μήπως και βάλω τα πράγματα σε μια σειρά.
|
|
|
Post by Alucard on Feb 22, 2016 13:42:11 GMT 2
Πολύ ωραία ποστς παιδιά.Μπορεί να μην παίζω ακόμα τον τίτλο,όμως σας διαβάζω λέξη προς λέξη,δνε χάνω τίποτα.Burai,περιττά τα spoiler tags,καταλαβαίνω ότι το κάνεις για όποιον δεν παίζει τον τίτλο,ευχαριστώ,όμως ακόμα κι έτσι διαβάζω τα πάντα.Άλλωστε μέχρι να παίξω τον τίτλο θα τα έχω ξεχάσει τα πιο πολλά. Έχω μια απορία.Οι Hunters είναι σαν τα Black Phantoms;Δηλαδή αν τους σκοτώσεις μια φορά,δεν εμφανίζοναι ξανά,ή είναι κανονικοί αντίπαλοι και κάνουν respawn όπως οι υπόλοιποι; Επίσης,τα Chalice Dungeons τι διάρκεια έχουν περίπου;Μπορείς να τα παίξεις με διαλλείμματα;Επιτρέπονται τα deaths;
|
|
|
Post by nooto on Feb 22, 2016 14:37:43 GMT 2
Οι Hunters ναι ειναι σαν τα Black Phantoms, τους πολεμας μια φορα σε καθε playthrough. Τα Chalice dungeons ειναι μικρες πιστες των 5-10 λεπτων και καθε dungeon εχει εναν αριθμο επιπεδων, οσο προχωρας τα επιπεδα τοσο ανεβαινει η δυσκολια. Ναι επιτρεπονται τα deaths, υπαρχουν check points, επιτρεπεται το co-op και γενικα συμβαινει ακριβως οτι και στο main game. Η μονη διαφορα ειναι οτι δεν γινεται scale ανα τους NG κυκλους αλλα η δυσκολια ειναι fixed. To κακο ειναι ο αριθμος τους αν και για να πω την αληθεια δεν θυμαμαι αν πρεπει να τα παιξεις ολα για να παρεις τα unique αντικειμενα ή για να δεις το Final Boss. Εγω τα ειχα παιξεi ολα αλλα ok ηταν λιγο μαζοχισμος . Ενα αλλο θεμα που αυξανει την grind τους φυση ειναι η fixed δυσκολια που σημειωσα πριν, αν πας να τα ξεκινησεις end game, ενας μεγαλος αριθμος ειναι περιπατος και δυστυχως πρεπει να το υποστεις αν θες να προχωρησεις παραπερα. Τελος απο μενα, επιτελους εβγαλα το boss του fishing village. Ειλικρινα δεν ξερω ποσες φορες εχασα, απο ενα σημειο και μετα σταματησα το μετρημα. Στο τελος της παραγραφου εχω βαλει το video, φορεσα το set του Henryk και αν δειτε κανω προσπαθειες για backstab με το augur of Ebrietas, αν και δεν καταφερα να το κανω capture στο final try (btw το ξερατε οτι αυτο το summon μπορει να κανει stagger για backstab τον αντιπαλο? εγω με arcane built το καταλαβα τωρα και τελειως τυχαια ). To θεμα με τους κεραυνους που σημειωσα πριν, απλα αποκρανθηκα πολυ προκειμενου να μην με πιασει το follow up. Το Optional boss που ακολουθησε δυστυχως με απογοητευσε, περιμενα τοσο πολυ να δω αυτη τη μαχη (δεδομενου οτι ο χαρακτηρας που πολεμας ειναι απο τους σημαντικοτερους σε ολο το παιχνιδι) και τελικα ηταν ενας generic επανασχεδιασμος ενος απο τα bosses του βασικου παιχνιδιου με extended moveset. Παραλληλα το εβγαλα με την πρωτη (το whirling saw απλα το καταστρεφει με το bonus που εχει για τους beast εχθρους), ισως εκανα κακα που το αφησα για το τελος αλλα περιμενα να ειναι η σημαντικοτερη μαχη του παιχνιδιου...Μετα τον Orphan μου φανηκε απλα περιπατος. Με λιγο search που εκανα βεβαια ειδα οτι στο NG+ ειναι πολυ πονος αλλα οk οπως και να εχει περιμενα κατι πολυ καλυτερο.
Απο τα bosses, το 1ο και το 4ο ηταν απλα επικα και απιστευτα δυσκολα, απο τις καλυτερες μαχες ever σε game. Το 3ο ηταν επισης φανταστικο αν και αρκετα ευκολοτερο και τελος το 2o απλα ok και το optional μικρη απογοητευση (μα ειναι δυνατον, ας του αλλαζαν το ονομα να μην περιμενες και εσυ το ultimate battle ). Overall ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ο Deus ειχε δικιο απο την αρχη. Παροτι το Lost Crowns ηταν για μενα η κορυφαια δουλεια σε επιπεδο add on θα ελεγα οτι κερδιζε αυτον τον χαρακτηρισμο περισσοτερο επειδη ηταν απιστευτα καλυτερο απο το main game (Dark Souls II). Αντιθετα εδω εχουμε κατι που ειναι απολυτα στο ιδιο επιπεδο με το βασικο παιχνιδι, με φανταστικη διαρκεια, με ενα σωρο νεα οπλα που πραγματικα θες να φτιαξεις διαφορα builts για να τα δοκιμασεις (το ποσο με τρωει το skill-bloodtinge build αυτη τη στιγμη δεν λεγεται ), κορυφαιο level design και απιστευτη ποικιλια. Τελευταιο βαζω το Artorias που προσωπικα θα ελεγα οτι σε επιπεδο design ειναι ο πιο αδυναμος κρικος. Πηρα επιτελους το platinum με τελικο build στα 120 (που εκει θα το κρατησω και για pvp στο μελλον) με 50 str και 40 arcane (ετσι μπορω να χρησιμοποιω και το moonlight που ειναι υβριδικο οπλο αλλα και το whirling saw που ειναι str based) αλλα ρε γαμωτο θελω να συνεχισω... Τι να πω αυτη η εταιρια δεν παιζεται. Βtw κοιταγα ξανα το πρωτο video που ανεβασα για το dlc και παρατηρουσα το ποσο τελεια υλοποιειται αυτη η διαφορετικη λογικη του battle system, καθε φορα που ετρωγα damage αντι να κανω πισω εκανα μπροστα για να δωσω ακομα περισσοτερα χτυπηματα και να κερδισω απο το regain. Πολυ γρηγορο, πολυ επιθετικο κατι που αποτυπωνεται και απο το ''prey slaughtered'' αντι για το ''you defeated'' μιας και εδω εσυ εισαι ο θυρευτης και οχι το θυραμα που παιζει αμυντικα...
|
|
|
Post by Burai Fighter on Feb 22, 2016 16:45:52 GMT 2
Επειδή είμαστε εμείς κι εμείς, φανταζόμουν πως θα ήταν κάπως άσχημο να διαβάσει κάποιος κατά λάθος κατι που θα του χαλάσει το στοιχείο της έκπληξης γι'αυτό και τα spoiler tags. Εφόσον δεν έχεις πρόβλημα θα τα σταματήσω, με κουράζαν ούτως ή άλλως. Μια φορά έκανα κατά λάθος και delete post μου για να τα βάλω Σε άλλα νέα βγήκε η Amygdala- στοιχηματίζω πως το όνομα προέρχεται από την περιοχή στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Πολύ ωραίο boss fight, έφαγα τα μούτρα μου λίγες φορές μέχρι να βγει. Ειδικά η τρίτη phase που ξεκολλάει τα χέρια της και τα χρησιμοποιει σαν όπλα με έπιασε εξ απίνης. Έχω ανεβάσει και δύο vids το ένα όπου Failάρω απίστευτα στο τέλος της μάχης, ενώ στο άλλο βγήκε σχετικά άνετα αν και κάνω κάτι βλακείες- είχα χάσει δύο φορές συνεχόμενα από βλακεία μου και ήμουν εκνευρισμένος. Επέστρεψα λίγο και κατέβηκα την περιοχή από το Sickroom μέχρι και τον ναό που αντιμετωπίζεις το Blood Starved Beast έτσι για να ξεσκάσω λίγο. Επίσης άρχισα να επενδύω στο Arcane που το έφτασα 15 και συνειδητοποίησα πως κάποια εκ των αντικειμένων είναι spells και μπορείς να τα χρησιμοποιείς καταναλώνοντας Quicksilver ή Blood bullets!! Εντάξει έχω παίξει τόσες ώρες και δεν το είχα αντιληφθεί... Απαράδεκτος... Το game όσον αφορά και το gameplay έχει ανέβει ακόμη περισσότερο στην υπόληψή μου. Μου αρέσει πάρα πάρα πολύ το πώς δένουν όλα τα συστήματα μεταξύ τους, το πως η ομάδα ανάπτυξης "παίζει" με τις νόρμες των Souls games πχ οι περιοχές με το συνεχές spawing εχθρών( οπότε αυτόματα ακυρώνεται τόσο η ανακούφιση που νιώθεις όταν σκοτώνεις εχθρούς οι οποίοι κατά κανόνα δεν κάνουν respawn όσο και το σταθερό enemy placement)με αποτέλεσμα να ασκείται ένα νέο μέσο πίεσης στον παίκτη. Πολύ καλή και η ιδέα τον ρόλο των rings και λοιπων accessories να τον δώσουν σε runes που εγκαθιστάς απεγκαθιστάς. Επίσης αν και τα όπλα είναι σαφώς λιγότερα από ότι των Souls είναι όλα ένα κι ένα, ενώ θεωρώ πως και τα sets είναι πολύ ιδιαίτερα το καθένα και ξεχωριστά. Πραγματικά θα ήθελα παρα πολύ να δοκιμάσω όλα τα weapons, pistols, cannons etc αλλά φοβάμαι ότι θα πρέπει να φτιάξω καινούριο χαρακτήρα κάτι που θα απαιτεί απίστευτα πολύ χρόνο. Οσον αφορά τα όπλα παίζω κυρίως με το Saw Spear( το οποίο με συνοδεύει από τις πρώτες ώρες του game) και με το Rifle Spear. Κάποιες ώρες δοκίμασα και το Kirkhammer και λίγο το Ludwig Blade αλλά δεν ταιριάζουν πολύ στο στιλ παιχνιδιού μου. Το Saw Spear είναι στην κανονική του μορφή αρκετά γρήγορο με αξιοπρεπέστατο range, ενώ ορισμένες επιθέσεις μπορούν πετύχουν αρκετούς εχθρούς που βρίσκονται μπροστά σου. Από την άλλη transformed το range αυξάνει κατακόρυφα, μειώνεται βέβαια η ταχύτητα, αλλά η R2 thrust attack εξισορροπεί αρκετά τα πράγματα. Το Rifle Spear δε χρειάζεται συστάσεις, γρήγορο στην κανονική μορφή, το poke με το R1 μπορεί να σπαμάρεται και να διακόπτει επιθέσεις και να κάνει ικανοποιητικό dmg. Η transformed μορφή είναι από την άλλη φανταστικό όπλο. Ειδικά η R2 thrust attack- τόσο charged, όσο και απλή- με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο άπειρες φορές, ειδικά για sneak attacks ή όταν χρειαζόμουν μια απόσταση ασφαλείας( χανει βέβαια πολύ με ευκίνητους εχθρούς) Έχω επενδύσει και στο Blade of Mercy αλλά πρέπει να το μάθω ακόμη, όχι τόσο για την απλή μορφή του που είναι πολύ καλή, όσο για τo transformed state. Εκεί οι δύο blades είναι απίστευτα γρήγορες, υπάρχει και η φανταστική κίνηση με το L2 όπου κάνεις attack και αμέσως μετά backstep αλλά από την άλλη χάνεις τη δυναότητα του parry, η οποία σε ορισμένες μάχες είναι μείζονος σημασίας. Μια απορία; στο Nighmtare Frontier, βρήκα ένα path με shining coins, όπου κάτι με έσπρωξε και έπεσα στο σημείο με τα μολυσμένα νερά και τα poison squids ή ό,τι είναι τέλος πάντων. Μπορώ να κάνω κάτι για να το βρω? Μου διαφεύγει κάτι? Θεώρησα πως σκοτώνοντας την Amygdala, ξεμπέρδεψα με την περιοχή- η οποία μου έβγαλε την πίστη λόγω των status effects και κυρίως των antidotes που φεύγανε σαν νερό και δεν είναι και φθηνά- αλλά εν τέλει μάλλον κάτι μου έμεινε Επίσης αυτοί οι εχθροί που είναι σαν γυμνοί εγκέφαλοι και σου κάνουν frenzy για την πλάκα, είναι απίστευτα ενοχλητικοί.
|
|