|
Post by Alucard on Apr 7, 2016 6:41:32 GMT 2
Θα ακουστεί βλάσφημο,αλλά θα το πω.Αν ξέρεις τι κάνεις,είναι απλά θέμα χρόνου να τους βγάλεις τους τοξότες. Καταρχήν,έτσι όπως ανεβαίνεις προς τα πάνω αποφεύγεις τον αριστερό,και πας στον δεξιό,κάνοντας roll για να αποφεύγεις τα βέλη.Βέβαια πρόσεξα το εξής.Αν πας όλο τρέχοντας ή όλο περπατώντας προσαρμόζεται και πάντα σε πετυχαίνει.Μπορεί να έτυχε κιόλας,αλλά τις δύο φορές που κατάφερα να τον πλησιάσω χωρίς roll,το έκανα έτσι.Περπατούσα ως ένα σημείο και μετά άρχιζα να τρέχω.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα,μέχρι να φτάσω στη γωνία,να μην προλαβαίνει να ρίξει,και τον πέτυχα ενώ άλλαζε σε σπαθί.Εκεί,απλά ορθώνεις ασπίδα με 100% physical defense και περιμένεις να ανοιχτεί για να τον σκοτώσεις.Την πρώτη φορά που έφτασα εκεί με roll & Iaito με λιάνισε.Ξαναπήγα μετά με BKSword και νόμιζα ότι τον έβγαλα,αλλά είχε μείνει με τόση ζωή που δεν φαινόταν καν,και με σκότωσε.Την επόμενη φορά βέβαια,έκανα το ίδιο και τον τσάκισα.Μετά σιγά σιγά να πάω σε ασφαλές μέρος,να χρησιμοποιήσω estus flask και να βρω την bonfire.Τον αριστερό,εννοείται δεν τον πλησίασα.Πήγα μια φορά κατά λάος και πήρα τον θησαυρό (meh).Στην όλη προσπάθεια για να το βγάλω έχασα ένα level souls,αλλά όταν το πέρασα,ευτυχώς πήρα ένα,κι έφτασα στο 63.Πλέον έχω όλα τα major stats στο 24 (VIT,DEX,END,STR).Από δω και πέρα τι ανεβάζω;Σκέφτομαι να ανεβάσω λίγο INT να μπορώ να παίξω και με μαγεία όποτε χρειάζεται.Οκ,έχω το Soul Arrow ή κάπως έτσι,αλλά κάνει μηδαμινή ζημιά και το χρησιμοποιώ μόνο για να κάνω aggro κάποιους εχθρούς από μακριά,χωρίς να ξοδεύω βέλη.Δυστυχώς pyromancy,όσο κι αν μου αρέσει,δε με έχει βοηθήσει καθόλου πλέον.Μικρό damage και ακόμα μικρότερο range.
|
|
|
Post by Straier on Apr 7, 2016 8:41:54 GMT 2
To pyromancy είναι πολύ ισχυρό στο Dark Souls και κυρίως δε θέλει να επενδύσεις σε στατιστικά, απλά να ανεβάσεις επίπεδο στη φλόγα.
|
|
|
Post by Alucard on Apr 7, 2016 19:12:42 GMT 2
Το έχω στο +4 και όταν ξαναπάω στο Firelink Shrine έχω σκοπό να το ανεβάσω κι άλλο.Αλλά αυτό δε δικαιολογεί το μικρό range.Εκτός κι αν ανεβαίνει όσο το δυναμώνω.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 7, 2016 19:17:41 GMT 2
Συμφωνώ με τον straier είναι απίστευτα powerful το pyromancy. Απλώς πρέπει να κάνεις αρκετό upgrade ακόμη. Εν τω μεταξύ υπάρχει και το Ascend οπότε μπορείς αφού αναβαθμίσεις πλήρως το pyromancy flame στο +15 να το πας στο Ascended +5.( απλώς χρειάζεται να ξοδέψεις πάρα πολλές souls) Γενικά με το build του χαρακτήρα μου δεν ασχοληθηκε με spells αλλά το pyromancy με ξελάσπωσε σε πολλές PVP περιπτώσεις- invasion βσκ- καθώς και σε farming. Επίσης χρησιμεύει και σε ορισμένα bosses. Great Chaos Fireball, Fire Tempest και φυσικά το Great Combustion ενώ πάρα πολύ χρήσιμα είναι και τα Flash Sweat και το inner Power.
|
|
|
Post by Straier on Apr 8, 2016 8:39:50 GMT 2
To range δεν αλλάζει. Αλλά λειτουργεί διαφορετικά από μαγεία, δε χρειάζονται πανομοιότυπα ξόρκια με άλλο element. Τα Fireball μια χαρά είναι από μακριά ενώ όπως είπε και ο Burai το Great Combustion είναι καταπληκτικό παρά το μικρό του range. Και όταν είχε πρωτοβγεί το παιχνίδι το Iron flesh ήταν θεϊκό, αν και όχι πια...
|
|
|
Post by Alucard on Apr 8, 2016 19:08:13 GMT 2
Θα τα δοκιμάσω να δω στην πράξη.Anyway,από δω και πέρα τι προτείνετε να ανεβάσω;Παίζω αρκετά με Iaito & BK Sword οπότε η επένδυση σε DEX & STR φαντάζει μονόδρομος.Αλλά βλέπω ότι η επένδυση σε VIT & END με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο ως τώρα.Και θέλω να αρχίσω να ανεβάζω σιγά σιγά INT & FAI 10/12 αντίστοιχα,ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω όπλα που κάνουν scale με αυτά,καθώς και να βάλω λίγη μαγεία στο τραπέζι για όποτε χρειάζεται.Ακούω προτάσεις.
|
|
|
Post by deus on Apr 8, 2016 19:48:59 GMT 2
Αν βάλεις πόντους σε vit,end,int,faith,dex,str τότε τα στατιστικά σου θα είναι όλα μέτρια με αποτέλεσμα να μην είσαι πολύ καλός πουθενά. Εγώ θα σου έλεγα να αγνοήσεις τα faith kai intelligence γιατί το build σου είναι ξεκάθαρα str/dex, θα χρειαστείς πάρα πολλά level ups για να γίνεις καλός στην μαγεία ενώ από τώρα και στο εξής το κόστος για ένα level θα αρχίσει να ανεβαίνει. Για εμένα ανέβασε str/end, ανάλογα με το ποιο όπλο έχεις εξοπλισμένο, βάζε πόντους στο vit αν δεις ότι σε έχουν λίγα χτυπήματα οι εχθροί και τίμησε και το endurance γιατί το υψηλό stamina θα σου επιτρέψει να χτυπάς περισσότερες φοράς αλλά και να κάνεις dodge περισσότερο, με άλλα λόγια πρόκειται για απαραίτητο στατιστικό αν παίζεις με μη μάγο. Επίσης, χρησιμοποίησε τόξα: Κάνουν scale με dexterity και σε ξελασπώνουν σε πολλές δύσκολες στιγμές αφού μπορείς να σκοτώσεις από μακριά πολλούς δύσκολους εχθρούς. Τέλος, όπως σου έχουν ξαναπει τα παιδιά, ανέβασε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το pyromancy flame, τα pyromancies είναι πάρα πολύ ισχυρά αν έχεις σε υψηλό επίπεδα την φλόγα. Τέλος, αγνόησε εντελώς το resistance, είναι εντελώς άχρηστο.
|
|
|
Post by Straier on Apr 9, 2016 8:51:38 GMT 2
Σε καμία περίπτωση δεν έχει νόημα να ανεβάσεις τα Int/Fth για όπλα μόνο στην παρούσα φάση από τη στιγμή μάλιστα που τα elemental weapons δεν κάνουν scaling με τα στατιστικά σου. Θα σου έλεγα να επιλέξεις αν προτιμάς Str ή Dex όπλα καλύτερα και να επικεντρωθείς σε αυτό μαζί με End μέχρι μέγιστο Stamina (στο 40) και σε Vit αν θεωρείς πως το χρειάζεσαι. Παρεμπιπτόντως στο Anor Londo μπορείς να φτιάξεις boss souls weapons αν δεν το έχεις ήδη κάνει.
|
|
|
Post by Alucard on Apr 14, 2016 3:49:15 GMT 2
Θα γελάσετε γιατί τα έχετε περάσει κι εσείς,αλλά οκ αυτή η μάχη είναι ηλίθια και εκενυριστική. Καταρχήν προσπαθώ να σκοτώσω τον Ornstein δεύτερο,που είναι πιο δύσκολο από το να τον σκοτώσω πρώτο.Αυτό θέλω να το κάνω για 2 λόγους.1)Θέλω την ψυχή του για το όπλο που δίνει,2)έχω διαβάσει ότι ο Super Ornstein se NG+ είναι απάλευτος. Εξηγώ γιατί είναι ηλίθια αυτή η μάχη.Δεν μπορείς να αναπτύξεις μια καλή στρατηγική γιατί οι αντιδράσεις και των 2 είναι λίγο πολύ τυχαίες.Παράδειγμα.Με το που ξεκινήσει η μάχη,τρέχω αριστερά στην κολώνα και 2 πράγματα θα συμβούν.Ή θα τρέξει ο ΟΝ κατά πάνω μου,ή θα ρίξει κεραυνό.Που σημαίνει πως δεν υπάρχει κάτι στάνταρ και οι μάχες μπορούν είτε να πάνε πολύ καλά,φτάνοντας τον Super Ornstein στο 1/5 της ζωής του,είτε χάλια,μην προλαβαίνοντας να κάνω ένα χτύπημα στον οποιοδήποτε από τους δύο.
|
|
|
Post by Straier on Apr 14, 2016 7:06:04 GMT 2
Θεωρώ πως το δεύτερο σκέλος της μάχης είναι πολύ ευκολότερο επειδή υπάρχει μόνο ένας εχθρός οπότε κάνεις κάτι λάθος.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 14, 2016 9:59:42 GMT 2
Εγω θα σου έλεγα να σκοτώσεις τον Ornstein πρώτα. Στο NG+ μονος μου την έβγαλα τη μάχη με τον Super Ornstein και πίστεψε με δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα. Προφανώς έχασα αρκετες φορες, αλλα αν μάθεις το pattern και εχεις και το αυξημένο Dmg output δεν ειναι τπτ φοβερό.( ειχα προσπαθήσει για co op, ακομη και με Solaire αλλα τελικα τους έβγαλα solo πολυ πιο ανετα, όσο περίεργο και αν φαίνεται) Επιςης έχε στο νου σου , πως στο NG+ θα εχεις 20 estus flasks και πλήρως enhanced., κατι που,κανει τη μάχη πιο εύκολη.
Φυσικά μπορείς να βγάλεις τη μάχη, σχετικά ανετα αν μάθεις καλα το pattern του Super Ornstein αλλα η πρωτη φάση θελει πολυ προσοχή. Γενικά πρεπει να προςπαθεις να εχεις μόνιμα εντός οπτικού πεδίου τον Ornstein γτ ειναι πιο γρήγορος και ενοχλητικός., εφόσον θες να παίξεις με τον Super Ornstein στη δεύτερη φάση. Οποτε εν μέρει συμφωνώ με τον Straier. Αν βγάλεις πρώτα βεβαια τον Ornstein και στη συνέχεια τον Super Smough, τοτε και οι δυο φάσεις της μάχης ειναι κάπως πιο εύκολες. Επίσης θα σου πρότεινα να είσαι και λιγο υπομονετικός για τη συγκεκριμένη μάχη, λίγα χτυπήματα και retreat ιδιαίτερα στη δεύτερη φάση της μάχης.
Αυτο που θα σου πρότεινα αν θες οπωσδήποτε να βγάλεις πρώτα τον Smough, ειναι να εξοπλίσεις όπλο με καλο bleeding πχ το laito- πλέον νομιζω πως σχετικά ανετα μπορείς να το εχεις στο +5 η και λιγο παραπάνω, και να ξέκανεις τον Smough σχετικά γρήγορα. Επίσης θελει πολυ evade η συγκεκριμένη μάχη, εγω την πρωτη φορά την έβγαλα με το ninja set χωρις καθόλου ασπίδα. Αλλα και τη δεύτερη φορά μπηκα με lord blades set και ακολούθησα ακριβώς την ίδια τακτική με evade.
EDIT Επίσης μπορείς στην αρχή της μάχης με τον Super Ornstein, να χρησιμοποιήσεις με cover απο τις κολωνες βέλη και τόξο η ακομη και dragonslayer arrows- αν θυμαμαι καλα πουλάει ο Giant Blacksmith στο Anor Londo- για να του μειώσεις την ενέργεια μεχρι σημείου και μετα head on attack, παλι με προσοχή εννοειται. Θα βγει με υπομονή, ειναι νομιζω το πιο δύσκολο σημειο του game η συγκεκριμένη μάχη. Αλλα, πίστεψε με, μολις την βγάλεις το παιχνίδι ανοίγει πολυ,περισσότερο. Δε γράφω αλλα μη σου το χαλάσω.
|
|
|
Post by Alucard on Apr 15, 2016 8:57:16 GMT 2
Απηύδησα.Άρχισα να κάνω σχέδια για το τι θα παίξω,αν δεν το έβγαζα μέσα στο ΠΣΚ.Δεν μπορούσα να κοιμηθώ.Τελικά,σηκώθηκα από το κρεβάτι,άναψα την κονσόλα και ρίχτηκα στη μάχη.Παρατήρησα πως όταν φτάνω στην δεύτερη μάχη,δεν έχω τρόπο να κάνω damage στον Super Ornstein.Ότι και να επιλέξω είναι είτε πολύ αργό,είτε πολύ αδύναμο.Κάθε φορά που του έκανα ζημιά έτρωγα κι εγώ.Η απόφαση ήταν ξεκάθαρη πλέον.Έπρεπε να τους σκοτώσω με την "εύκολη" σειρά.Αν και ζορίστηκα,κατάφερα στην τελευταία προσπάθεια να σκοτώσω τον Ο με τη μία.Τρέχω πίσω από κάτι κολώνες,κοντά στην είσοδο,αποφεύγω την επίθεσή του,είναι γυρισμένος πλάτη,βάζω το σπαθί στα 2 χέρια και αρχίζω να βαράω σα να μην υπάρχει αύριο.Έπεσε με τη μία,πριν προλάβει να αντιδράσει.Έφαγα βέβαια μια ξώφαλτση από τον έτερο Καππαδόκη,αλλά ήταν μικρή η ζημιά.Έφαγα και μια αδέσποτη από τους Royal Sentinels μέσα από την ομίχλη,αλλά εντάξει πρόλαβα να γεμίσω και μετά απλά παρακολουθούσα τις κινήσεις του Super Smough ώστε να βρω πότε είναι safe να επιτίθεμαι.Αυτό ήταν,έπεσε και έληξε εκεί το θέμα.Χρησιμοποίησα ένα homeward bone από φόβο μη χάσω τις ψυχές,και είχε bonfire ακριβώς από πάνω.Δεν έχει σημασία,πήρα το Lordvessel,μπήκα και στην covenant της Gwynevere.Όλα καλά. Τώρα σκέφτομαι να πάω προς Painted World.
|
|
|
Post by Burai Fighter on Apr 15, 2016 14:20:20 GMT 2
Έχε υπόψην σου πως αν πας Painted World δεν μπορεις να φύγεις έτσι απλά αν κάνεις rest στην αρχική bonfire. Πρέπει πρώτα υποχρεωτικά να τελειώσεις την stage για να δραπετεύσεις από τον πίνακα. Με λίγα λόγια είναι η μοναδική bonfire στην οποία μπορείς να κάνεις teleport αλλά από την οποία δεν μπορείς μετά να τηλεμεταφερθείς.( και αυτό ισχύει ακόμη και αν ολοκληρώσεις την stage)
Αλήθεια χρησιμοποίησες το αντικείμενο στο Anor Londo, όταν σου βγήκε το μνμ "Black eye is quivering"?
|
|
|
Post by Alucard on Apr 15, 2016 23:08:16 GMT 2
Τα γνωρίζω αυτά,thanks.Όχι δεν το έκανα γιατί υπήρχαν ακόμα aggroed εχθροί και σκάλωσα.Είπα να το κάνω μετά τη μάχη αλλά πλέον δεν μου το βγάζει το μήνυμα.Μπορώ να το χρησιμοποιήσω όποτε θέλω αν ξαναπάω στο ίδιο μέρος;Ή πρέπει να περιμένω πάλι να εμφανιστεί το μήνυμα;Θα μπορούσα να το δοκιμάσω βέβαια,αλλά ρωτάω τώρα μιας και το σκέφτηκα. edit: Τελικά πήγα στο σημείο που εμφανίστηκε το μήνυμα και χρησιμοποίησα το αντικείμενο.Μου φάνηκε λίγο ζόρικη η μάχη διότι δε μπορούσα να χρησιμοποιήσω estus flasks και η ασπίδα μου δε μπλόκαρε τίποτα.Οπότε αποφάσισα να πάω χύμα.Έβαλα το Havel set όρμησα ανάμεσά τους με το BK Sword +4 μου και τον διέλυσα.Βέβαια με σκοτώσαν οι άλλοι,αλλά δεν πειράζει διότι όταν με έβγαλε στη bonfire πήρα όλο τον εξοπλισμό και τα αντικείμενά του. Πήγα Firelink Shrine,τοποθέτησα τo Lordvessel και μετά επέστρεψα Anor Londo και Painted World of Ariamis. Με το που μπήκα μέσα στον πίνακα,κατάλαβα γιατί έλεγε ο Moogle αν δεν κάνω λάθος,πως πρέπει να την δεις αυτήν την περιοχή έστω και για το σχεδιασμό της.Πραγματικά υπέροχη,με τρομερό σχεδιασμό.Ως εκεί που έχω δει είναι αρκετά μικρή βέβαια,αλλά είναι γεμάτη shortcuts και περάσματα.Οι εχθροί ενώ φαίνονται απλοί,μπορούν να αποδειχθούν αρκετά ζόρικοι αν δεν προσέξεις,με αποκορύφωμα τα toxin zombies.Δοκίμασα magic,arrows,pyromancy (fail I know ) τίποτα.Τελικά έβαλα το Lightning Spear +3 και τα βγάζω πολύ άνετα.Άνοιξα και το shortcut στην Bonfire μια χαρά.Εν τω μεταξύ η περιοχή στο πλάι μου θύμισε πολύ το DS3,με τα παλουκωμένα πτώματα παντού και κοράκια πάνω τους.Γενικά πολύ καλοσχεδιασμένη περιοχή ως τώρα.Ελπίζω να συνεχίσει έτσι ωραία.Πήρα και 2 levels έφτασα στο 74. Η συνέχεια αύριο.
|
|
|
Post by Alucard on Apr 16, 2016 19:02:11 GMT 2
Τελείωσα τον Painted World,πήρα τα πάντα,γενικά μου άρεσε πάρα πολύ σαν κόσμος μιας και ήταν γεμάτος μυστικά μεν,αλλά σε προκαλούσε να τα ανακαλύψεις.Οι Skeleton Wheels είναι άτιμοι βέβαια,ο πρώτος που συνάντησα με σκότωσε με συνοπτικές διαδικασίες.Η Priscilla έπεσε με την πρώτη φορά αν και με δυσκόλεψε στην αρχή γιατί δεν είχα ιδέα που είναι.Με το που την βρήκα πρώτη φορά βέβαια και άρχισα να την χτυπάω,έγινε ορατή και,ίσως είναι ιδέα μου,καθόταν απλά και τις έτρωγε.Ουρά δυστυχώς,δεν πήρα.Σκότωσα και τον Undead Dragon συν ένα Black Phantom.Οι Phallanx είναι ότι πρέπει για farming πάντως.Με αυτά και μ'εκείνα έφτασα ή 80 ή 81 SL. Ανέβασα το Lightning Spear στο +3 ενώ τέλος πήρα το Crest που ανοίγει μια πύλη στο Darkroot Garden και σκότωσα και την Hydra την οποία είχα άχτι.Έφτασα σε ένα σημείο με κάτι τεράστια "γατιά",σκότωσα το πρώτο,με φάγανε τα άλλα δύο.Το έβγαλα να κάνω ένα διάλειμμα κι επιστρέφω δριμύτερος για να πάω στο λυκάκι. BTW ξόδεψα 30 humanities για να πάρω ένα τούμπανο Pyromancy και να ανοίξω ένα shortcut το οποίο δεν έχω ιδέα αν άνοιξε βέβαια,θα δείξει.Σκότωσα και τον Ceaseless Discharge,πήρα και κάτι εξοπλισμούς,αλλά ακόμα συνεχίζω να έχω το ίδιο set χωρίς αλλαγές. Παίζω με Crimson Set (2/4) δηλαδή Crimson Robe,Crimson Waistcloth ενώ τέλος έχω βάλει Wanderer Manchette στα χέρια και -κρατηθείτε- Havel's Helmet στο κεφάλι.
|
|